×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Израелски командоси нахлуха в болница, а от „Хамас“ обявиха, че Байдън е отговорен за клането


Израелски командоси нахлуха в болница, а от „Хамас“ обявиха, че Байдън е отговорен за клането
Израелски военни нахлуха в болница „Ал Шифа” в град Газа
15 Ноември 2023, Сряда, 07:18 ч.
Автор: Флагман.БГ

Въпросът е дали „Хамас” ще позволи пациентите да бъдат евакуирани от болниците, или ще продължи да ги използва като жив щит, каза Матю Милър

Израелските сили са започнали операция срещу „Хамас” в болница „Ал Шифа” в град Газа. Действията им се базират на разузнавателни данни, уточняват израелските сили, съобщава Нова телевизия. Те призоваха силите на „Хамас” в лечебното заведение да се предадат. Израел твърди, че радикалната палестинска групировка има команден център под болницата и използва тунелите под нея, за да държи заложници.

Здравните власти в Газа обявиха, че малко преди началото на операцията са били предупредени от израелските сили, че ще нахлуят. От „Хамас” твърдят, че на територията на здравното заведение се намират 650 пациенти и между 5 и 7 хиляди други цивилни. Израел уточни, че операцията засяга конкретен район на болницата и участващите в нея сили са преминали специално обучение. Сред тях има медицински екипи и говорещи арабски военнослужещи.

„Настояваме болниците да бъдат защитени. Не искаме да виждаме цивилни граждани и със сигурност не бебета в инкубатори или други уязвими групи, попаднали под кръстосан огън. Искаме „Хамас” да спре да използва болниците като команден център и цивилните като хуманитарен щит. Искаме да има безопасна евакуация за пациентите в болниците. Бихме подкрепили независима трета страна, която да извърши тази евакуация. Знаем, че правителството на Израел също би подкрепило подобна стъпка. Въпросът е дали „Хамас” ще позволи пациентите да бъдат евакуирани от болниците, или ще продължи да ги използва като жив щит”, каза говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър.

Междувременно палестинското движение "Хамас" заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън носи отговорност за продължаващата израелска операция в болницата "Ал Шифа" в Газа, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Държим окупацията (наименованието, което "Хамас" използва за Израел) и президента Байдън изцяло отговорни за нападението на израелската армия срещу медицинския комплекс "Аш Шифа", се казва в изявление на "Хамас", публикувано на арабски език. 

"Предупреждаваме, че в болницата може да се стигне до масово убийство", заяви още министерството на "Хамас". Движението управлява ивицата Газа.

Директорът на здравните служби в ивицата Газа Мунир Абу Ал Риш заяви пред телевизия "Ал Джазира", че се намира в болница "Аш Шифа", където според него пациентите са в състояние на паника, и че чува звуци от експлозия.  

Няколко хиляди души - пациенти, персонал и цивилни, разселени от войната, която продължава от 7 октомври, са се струпали на територията на болница "Ал Шифа", която е обградена "от всички страни" от израелската армия, според "Хамас". Движението съобщава за "интензивен обстрел". 

Израелската армия смята, че "Хамас" използва болницата, за да укрива стратегическа инфраструктура, а населението се използва като "жив щит". Вчера Белият дом подкрепи твърденията на израелския си съюзник и заяви, че "Хамас" и другата палестинска ислямистка групировка - "Ислямски джихад", имат "команден и контролен център в болница "Аш Шифа". 

"Хамас" отхвърли тези обвинения и заяви, че "тези изявления дават зелена светлина на израелската окупация да извърши по-нататъшни брутални кланета, насочени срещу болници, с цел унищожаване на здравната система на Газа".

"През последните няколко седмици многократно посочвахме, че продължаването на използването на болница "Аш Шифа" за военни цели от страна на "Хамас" ще доведе до прекратяване на нейната защита по силата на международното право", заяви снощи говорителят на израелската армия Даниел Хагари.

Днес израелската армия заяви, че е "информирала съответните власти в Газа, че всички военни дейности в болницата трябва да бъдат прекратени в рамките на 12 часа", но това "за съжаление не се случи".

Израел уточни, че операцията засяга конкретен район на болницата и участващите в нея сили са преминали специално обучение, за да могат да действат в подобна обстановка и сред тях има медицински екипи и говорещи арабски военнослужещи.

Операцията се провежда поради "оперативна необходимост" и се базира на разузнавателни данни, добавиха още израелските сили, като призоваха силите на "Хамас" в болницата да се предадат.
 




8
Коментара
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
8
Коментара по темата
8.
Гошко
15.11.2023 09:52:44
0
3
Шегувам се бе провокирам. Не съм такъв простакпутинофил.
Като се пишех Бай пеньо, Бай хой, Кадиров съм, Хвърляй владимире атома, избий укро фашистите и др. Също провокирах иначе съм против убийството на жени и деца.
Относно написаното че укрите 14г избивали жени и деца, също е провокация, тя дори руската пропаганда повтаря мантрата 8 години бомбили Донбас, имайки впредвид от 2014г и дори и руската пропаганда никога не твърдяла 2022 - 14=2008г че укрите 14г така и така.
Ако евентуално не е провокация би трябвало да съм прихванат в шоколадовата мамина фабрика, ни можи да съм толку проз, аз Гошко-Ахмат сила-Хвърляй владимире атома.
https://youtu.be/1EVcn0xspno?si=jW0HhptkevLoCNIv
Слава Россия Слава Хамас и дано кадрирка да ме помпи у нас!
7.
Гошко
15.11.2023 09:21:19
8
15
Двойния аршин НАГЛЕДНО!!!
Украйна избива 14 години предимно мирно население, в това число и стотици деца!! Руснаците ги запукаха накрая и всички псевдо човеколюбци скочиха, като ужилени- санкции, редове, фалшива информация, евтина масирана пропаганда!!
До в момента, по официални данни, в Газа има избити 3562 деца, ДЕЦА ВЕ ОЛИГОФРЕНИ!!!
Пред очите на същите тези човеколюбци се извършва зверски геноцид, а те мълчат като мушнати гайди!!
Айде всички лицемерни дебили, заврете си измислените евроатлантически ценности дълбоко в гъза!! Вие сте просто едни недоклатени комплексари!
6.
до 1 копелдака
15.11.2023 08:23:11
6
8
Що не си е** пут**** лелина ве МЕКЕРЕ продажно
5.
ХХ
15.11.2023 08:17:58
13
5
Русофилистичните съпруги на Хамас вият като чирпански чакали. Не дочакаха кадиркозоебите сега и Хамас ги отхвърлиха. Презрените русофилистичнишармути ::::))))))))))
Кадиркозоебите избраха козичките и немитите роцки солдати на фронта пред русофилистичнитешармути.::::))))))))
:)))))))))) който пести от ток и вода така е
Дон Дон Кадир и хамасци с официално заявление към хуйожадните русофилистичнишармути:
Ни въ щем сиренясали върти опашки от първия ден страната ви давате оръжие на укропите и с това оръжие укропите утилизират наще нежни половинки -роцките солдати!:))))))))))))
Мятайте се помежду си русофилистичнивъртижопове:))))
4.
До 3
15.11.2023 08:06:57
13
23
Над 40% от жертвите в Газа са деца но това те кара да се смееш ли ?
Бездетен урод !
3.
Хахаха
15.11.2023 08:01:33
8
20
Неграмотният коментатор 1- първо научи какво означава цивилизационен, после цивилизован и след това напиши пак някоя глупост, да се посмеем.
2.
Флагман,защо не пишете за зала Армеец
15.11.2023 07:52:00
3
14
Това е горещата точка в Бургас и вие извършвате купона
1.
Позор !!
15.11.2023 07:48:14
42
35
Няма болници, няма деца или жени. Израел прави каквото си поиска пред лицето на целият, цивилизационен Свят.

Лицемери и двуличници.
Големият измамник, Дявола, това е душата на Запада !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори