Рецепта за пилешка мусака
Не разваляйте хубавата мусака с кайма, а я пригответе с пилешко месо
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешко месо - 300 г, сварено
картофи - 500 г, сварени
моркови - 1 брой, сварен
чушки - 2 броя, печени и обелени
домати - 2 броя, настъргани
лук - 1 брой
яйца - 2 броя
кисело мляко - 1 ч.ч.
сол - на вкус
черен пипер - по вкус, млян
чубрица - 1 к.л.
олио - 2 - 3 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото, морковът, картофите и чушките се нарязват на малки парчета, а лука - на ивици. Посоляват се леко. Тава с размери 30х20см се намазва с олио и в нея се подреждат първо картофите, след това морковът, чушките, месото и лука.
Върху тях се изсипват доматите, поръсват се с черния пипер. Ястието се запича на 180 °C за 15-20 минути. Яйцата се разбиват, смесват се с млякото и с получената смес се заливат продуктите в тавата. Отгоре се поръсват с малко чубрица и 2-3 лъжици олио. Мусаката се допича до зачервяване само на горен реотан. Излизат 4-5 порции.
Източник: gotvach.bg
Икономическите загуби от природни бедствия са намалели с една трета през 2025 г.
Президентът продължава консултациите за изход от политическата криза с БСП и ИТН
Джеймс Камерън влезе в клуба на режисьорите милиардери
3 евро такса върху вноса на пратки до 150 евро
Мандариново тирамису - перфектният десерт за зимните празници
Четирима отмъкнаха над 370 хил. лева от тузарска къща в Банско
Анализ показа, че софиянци и варненци живеят най-охолно
Анджелина Джоли показа белезите от мастектомията, призова за достъпна превенция на рака за жените
НАП уличи 65 магазина в необосновано повишение на цените, глоби ги общи с 45 000 лв.
Почина Антъни Гиъри - актьорът, който промени дефинира дневните сериали
Урсула отменя забраната на бензиновите и дизеловите автомобили от 2035 г.
По сръбска телевизия: Борисов е сърбин, който не признава, че е сърбин (ВИДЕО)
