Рецепта за джоланче с бял боб
Простота на изпълнението и съвършен вкус - какво повече може да искате от едно ястие
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свински джолан - 1 бр. /без кожи/
боб - 500 г
олио - 1/2 ч.ч.
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
сол
чубрица
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измийте фасула и го покрийте със студена вода. Заварете го, докато кипне, и изхвърлете водата. Прехвърлете боба в тенджера под налягане. Добавете джоланчето, ситно нарязаните лук и морков. Долейте вода до указаното място на тенджерата. Налейте олиото и сложете капака.
Варете около час и 10 минути. Изчакайте парата да излезе и отстранете капака. Овкусете със сол и чубрица. Отделете месото от костта и доварете още 5 минути. Преди поднасяне поръсете боб яхнията с нарязан магданоз. Джоланчето с бял боб е много вкусно.
Източник: Gotvach.bg
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия
Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове
Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи
Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката"
