×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Полицията в Бургас затяга примката, за да спре децата, които пушат и пият край училищата


Полицията в Бургас затяга примката, за да спре децата, които пушат и пият край училищата
Такива гледки в Бургас на дишащи райски газ и употребяващи забранени вещества деца ще бъдат изкоренени край училищата
04 Октомври 2023, Сряда, 09:43 ч.
Автор: Флагман.бг

Родителите ще бъдат глобявани, а търговските обекти - проверявани

Превантивна кампания, следвана от широкомащабни полицейски действия за ограничаване на тютюнопушенето от ученици, стартира на територията на Бургаска област. Стъпките, следвани в тази посока са свързани с активни проверки на търговски обекти за продажбата на тютюн, тютюневи изделия и техните производни на подрастващи до 18 години, както и реализирането първоначално на информационна кампания сред родителите и педагогическите колективи, последвана от налагането на законови санкции, предвидени в нормативните източници, съобщават от полицията.

Ф-студио: Родителите с кауза - в Бургас първи ще елиминираме грозните картини с малки пушачи и облаци дим в междучасията

Искането за съдействие от органите на реда бе взето в средата на септември месец на работна среща между представители на училищните настоятелства и обществени съвети на учебни заведения, разположени на територията на Бургаска област. На срещата, като основен проблем бе изведено масовото тютюнопушене от ученици в района или около учебните заведения. След широко обсъждане от страна на участниците в срещата бе взето решение за търсене на съдействие от страна на ОДМВР - Бургас за осъществяване на контрол и налагане на санкции по отношение тютюнопушенето на лица под 18 години.

В тази връзка в ход са съвместни проверки на служители от отдел „Икономическа полиция“ към ОДМВР - Бургас и служители от РЗИ – Бургас по търговски обекти, осъществяващи продажба на тютюн, тютюневи изделия и техните производни на деца. Предстои стартирането на широка информационна кампания, насочена към родителите на подрастващите, като същите ще бъдат уведомявани за разпоредбите на Закон за закрила на детето и др. нормативни документи, касаещи здравето на учащите се. В кампанията ще се включат и педагогическите колективи на училищата, в чийто интерес е ограничаване на тютюнопушенето сред учениците.

Контрол за спазване на законовите изисквания, както и по установяване на нарушенията, ще се упражнява от полицейските служители от районните управления, които първоначално ще осъществяват предупредителна дейност, следвана от санкционираща такава.

Предвидено е на всяка училищна ограда да бъде поставена указателна табела за забрана на употребата от деца на алкохолни напитки, тютюневи и свързани с тях изделия, изделия за пушене, различни от тютюневите изделия и диазотен оксид (т. нар. райски газ). Важно е, да се отбележи, че не се касае за единична кампанийна инициатива, а за широкомащабна полицейска дейност, която ще продължи до края на учебната 2024 година.


В категории: Бургас


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
17
Коментара по темата
17.
до родителите
04.10.2023 16:02:54
0
2
не раждайте, защото децата са ви отайки, и не си мислете че вашето дете не е такова, напротив и то е боклук, това са едни паразити, които освен да правят мизерии и да тровят живота на другите хора друго не могат да правят
16.
292
04.10.2023 12:46:47
0
3
Нищо няма да направят. Това е работа на общинска полиция, защото около всяко училище се осира общинската собственост. Минете покрай механото, ТОХ-а, математическата, икономическия или което и да е друго училище по време на междучасие и вижте какъв хаос е и какъв бардак остава след него. Ама на общинарите какво им пука. Те си правят агитацийка за изборите, друго не ги интересува. Директорите на съответните училища и те "ни лук яли, ни лук мирисали", няма да се хабят да си правят излишни нерви я.
15.
До 14
04.10.2023 12:23:26
2
2
за теб може да няма ама за МВР-то има. Бонуси добре свършена работа хвалебствия статиики у флагаман едно друго у-а Тупане по рамото от кмета слънце...къде отиваш ти :)
14.
Щом
04.10.2023 12:21:53
1
2
е "кампания", заеби резултата !
Няма да има никаква полза !
Също като кампанийното следене на "светлини", "скорости" и подобни простотии от които няма никаква или има съвсем инцидентна полза!
13.
memories
04.10.2023 12:14:15
2
1
98-99та година година поня как за пръв път
в детската градина до Охридски, се напихме с патронче водка и пушихме цигари Шипка. Тва става 4ти клас, имахме се за големи гъзари хахаха
12.
До 10
04.10.2023 11:47:56
1
0
от опит ли знаеш? :) Направо дилърите са все джендъри хаха
11.
възмутенa майкa
04.10.2023 11:20:14
4
9
То е пълно с дилъри около училищата вие за едни цигари сте се хванали, но нали продават за куките и няма проблеми.
10.
do 9
04.10.2023 11:19:22
0
8
Те джендърите са най-големите алкохолици/наркомани.
9.
До 3
04.10.2023 11:06:33
7
1
нищо важното е че няма ЛГТБ пропаганда. Нали това ви е най големия страх. Да не види детето ви педали или някви джендъри. Може да е наркоман алкохолик тъпак курва или побойник но щом не е педал или джендър всичко е супер нали така?
8.
Табелка
04.10.2023 11:02:54
2
2
Не пуши!

Смах!
7.
Оруел
04.10.2023 11:00:43
1
22
Цигари, алкохол ? Хахаха . Болшинството се дрогират от 13-14 годишни, пико, амфети, райски газ навсякъде, не знаят къде се намират. Спят с по 5-6 човека на месец. Умствено неразвити са и не могат да извършват нормални дейности като работа учене и доциализация. Нямат елементална обща култура и си оставят също така боклуците след себе си и по земята.
6.
До3
04.10.2023 11:00:32
5
12
Родителят трябва да очаква от себе си да възпитава децата си, не да очаква от образователната система да облича детето или да му обясни да не си купува наркотик, алкохол или цигари. Училището не купува дрехите на децата! Училището не дава джобни за цигари!
Образованието е друга бира да научи детето да смята, да чете и да се изказва правилно, в които дейности и родителя трябва да помага
5.
Малко ги бият сега
04.10.2023 10:55:34
2
21
Полиция? Едно времр някой възрастен, ако видеше дете да пуши, такива шамари му отлепяше и даже не го питаше къде учи и кой е баща му
4.
Киро Брейка
04.10.2023 10:45:32
2
18
Късно е Либе за Китка!!!
3.
Майка
04.10.2023 10:36:09
5
31
Вижте подлезите на какво приличат! Вижте спирките до училищата! Чуйте ги как общуват, вижте как са облечени. Това не са децата ни!
Цигари и енергийни напитки за закуска. Облечени като проститу.... и борци. Нулев интерес от страна на училищните ръководители и никаква твърда ръка над тях.
Пълна деградация. Това са поколението на чалгата и салфетките. Във всяко училище се продават и приемат наркотици. Охраната са пенсионери. Какво да очаква един родител от образователната система, когато там нищо образователно не се предава..... Децата ни са статистика за едни пари....
2.
33
04.10.2023 10:32:26
1
21
Много е късно вече , в България нищо повече не може да се оправи ! Няма контрол и полиция !!!!
1.
Реалист
04.10.2023 10:04:08
0
28
Не вярвам да постигнат нещо, само ще похарчат едни пари за табелки.
Докато в бургас, реално по един родител от всяка паралелка, нещата няма да имат дори и малка промяна. Но е много важно глобите да имат събираемост.
Защо не вярвам ли, защото от години има глоба за забрана непълнолетни да са навън сами, има и глобени родители с по 300 лева, но в късни доби продължва да има тийнежъри и по улиците, и по дискотеките.
Послепис Отдавна вече по магазинчетата не продават цигари на дребно, децата си имат кутии с цигари по джобовете.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори