×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандалът с ракетите С-300 се разраства. Даваме ги на Украйна, но кой ще ни пази небето от руските дронове?


Скандалът с ракетите С-300 се разраства. Даваме ги на Украйна, но кой ще ни пази небето от руските дронове?
Секретарят по отбрана на президента Димитър Стоянов разкри, че ако войната излезе от границите, където се води, нямаме средство освен С-300, с което да пазим небето си
28 Септември 2023, Четвъртък, 10:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Димитър Стоянов разкри, че те могат да поразяват въздушни цели, а депутатите разрешили на Тагарев да ги подари

Нито парче от ракетите С-300 не трябва да излиза от армията ни! Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ секретарят по отбрана на президента Димитър Стоянов. Той коментира скандалното решение на парламента, като изтъкна, че то позволява на военния министър да продаде на 100 процента зенитно-ракетните комплекси, които дори и да са обявени за неизправни, могат успешно да поразяват въздушни цели. 

„Някой може ли да прогнозира дали войната няма да излезе от тези граници, в които сега се води и дали няма да навлезе по-дълбоко в Черно море? Дали някой дрон няма да прелети над България, както стигна до Загреб?“, попита бившият военен министър.  

„Точно затова са нужни зенитно-ракетните ни комплекси. В Румъния също паднаха руски „Геран“-и. Ние трябва да имаме способност да защитим небето си. Докато не придобием такава техника, а това няма да стане в близките пет години, не може да се освободим от тези комплекси“, подчерта той.

След като тези ракети могат да се ремонтират в Украйна, защо не го направят в България, попита Стоянов. 

„Вчерашното решение на Народното събрание е скандално – с темповете, с които беше вкарано. Скандално е с това, че превърна депутати, които така и не разбраха за какво гласуват, в обикновени натискачи на копчета. Това беше емоционално, но не и рационално решение. Това е най-малкото за скандал“, коментира той.

„Това е отворено решение, което пoзволява на изпълнителната власт да предостави до 100% от ракетите на зенитните ракетни комплекси С-300. Когато написаха неизправни ракети, дали депутатите знаят какво се крие зад това. Неизправна ракета е всяка една, чийто един или няколко параметри се отклоняват от експлоатационната документация“, подчерта експертът.  

„Тези параметри са срокови, до обяд днес ракетите могат да бъдат изправни. Неизправна ракета не означава неработоспособна. Да бяха записали определена бройка. Броят на ракетите е изключително ограничен“, добави той.

„През 2015 г. в тогавашното ръководство на ВВС, в което участвах и аз, възстановихме изправността на ракетите за комплекса С-200 и то благодарение на експертизата, която има зенитно-ракетни войски към ВВС. Те са изключителни специалисти“, заяви бившият военен министър. 

„Неправилно е отвореното решение на Народното събрание. Да бяха записали определена бройка! Така оставиха в ръцете на министър Тагарев да решава сам как и колко да даде“, подчерта той.

„Защо бе необходимо това да бъде вкарано въобще в Народното събрание? Има решение от декември 2022 г., в което се казва, че Министерския съвет може да предостави такава помощ на Украйна по искане на бившата съветска република и при възможност от българска страна. Защо министърът не се възползва от тази възможност? Няма такава. Броят на ракетите е изключително ограничен. Тагарев много добре знае, че ако бъдат предоставени тези ракети съгласно решението от декември, ще попадне под ударите на закона“, обясни секретарят по отбрана на президента.

След като водещият Златимир Йочев го пита дали това означава, че ще се намали боеспособността на българската армия Стоянов отговори с: „Вие го казвате, а аз го потвърждавам“. 


 




Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
21
Коментара по темата
21.
Глупав въпрос
28.09.2023 13:32:51
5
4
Какви руски дронове бе?Кога ни е нападнала Русия?Кога???Посочете един пример?Няма и да ни нападне,никога.Дано да ни приобщи към себе си скоро.В противен случай ще сме роби завинаги на американските диваци ,и лудите евро либерали...Пази Боже дъртак с деменция като Байдън да "мисли" за България и да се грижи...Вече добре видяхме как се погрижи за "младата демокрация",по-известна като Украйна.Никога не е имало такава държава Украйна,измислена в от идиота Ленин,слуга на евреите,които и днес искат да клатят света,ама Русия им врътна як номер.
20.
ХХ
28.09.2023 11:57:03
6
6
Турция и НАТО ще ни пазаят, стествено!
Кога ватната сганоркостан е скочила на НАТО?
Сетих съъъъъъ. Когато Туркия свали роцкатаЩайга, застреля руския посол Карлов, унищожи руски виенни колони в Сирия и Либия га га га ииии Пу се превърна в нежна половинка на султан Ердо. А може би няма да ни опази НАТО, защото след като Ердо затвори Босфора, руцкия ЧФ остана изолиран като в езеро та укрите без да имат флот, потапят роцкитакорита. Га га га.
Ими може би няма да ни опази защито след 150 г Турция втората армия в НАТО прилапа южен Кавказ. А в Армения( съюзника на Мацква в ОДКБкъдето има руски бази) , истигнаха хамерикански военни.
Кооооооо?
Преди война с Украйна Мацква заяви:
НАТО обирайтесь, собирайте монатки и уходите на границь из 1997 г.
Година и половина по-късно хахаха
НАТО направо Финландия, Кавказ, Армения га га га
Русофилистикопростачен съм и ще кажа: ами арменците се заиграха с хамериканците!
Само да не ми отгиворят:
Альоооуууу заиграва се твоя мамочка, а Армения е член на ОДКБ и загуби от натовска Турция и Азердайджан през 2020г и през 2022г месец след Роспия нахлу в Уйрайна и получили по зубами.
А вчера Азербайджан арестува руския милиардер Варданян,лидер на Карабах, изпратен от Мацква в Нагорних Карабах ореди година. Алиев няколко пъти предупреди Мацква да си изтегли Варданян и вчера го арестува га га га
Понеже армениците се "заиграли" с хамериканците. Какие шизофреники!
А при чем сдесь Варданян, кремлевский милиардер, росийский гражданин?
Роспия е паленце от домашните любимци на НАТО и собстеника на паленцето решава кога да ограби резервите на Роспия, кога да цъфне по границите и, кога да цъфне там където Роспия има бази га га га
Горкото паленце и горкия велик геостратег ПУ!
19.
.I.
28.09.2023 11:39:04
5
11
Тъпо, червено добиче, кой те бие по празната тиква, че да говориш за Пейтриът?
Тъпак, къде съм казал, че е последен модел? И кой ти е казал, че Украйна сваля дронове с тези скъпи ракети ? Ей, страшни идиоти са тези путлерасти...И между другото, Геран е пребоядисан Шахед. Алкашите могат са произвждат само газ и петрол....Щото само дупчат...И то, пак западняците им казват къде и как...Толкова са тъпи тези пияндета
18.
мда
28.09.2023 11:38:35
5
8
Секретарят на руската подлога, служи на господарите си...Русофилите са предатели на Българската държава, чуждопоклонници и иноземци. Факт, също като факта, че не са прочели две страници история.
17.
ХХ
28.09.2023 11:30:45
6
7
Как кой? Турция ше ни пази.
Още Борисов 1 (заедно с Ненчев, Плевнелиев i и бюлюк атлантици) канеше турците да ни пазят небето със самолетите си.
16.
дебили бургас
28.09.2023 11:30:10
4
8
Тъпото червено говедо лъже. С-300 не може да свали дрон Геран....
А 11. добре е описал що за защита са С-300. Нашите са от 1988 г и от 3 една излита от установката....
15.
ХХ
28.09.2023 11:27:49
11
8
До 11

"През 60-те години в САЩ започва разработването на „Армейски зенитно-ракетен комплекс за 1970-те години“" - става дума за Пейтриът - още по-стар демек. Но де евроатлантически про'с'так да е грамотен да го вдене.
14.
аз
28.09.2023 11:25:31
9
19
Оставете темата дали ни трябват, а се замислете, че по договор нямаме право да ги продостъпваме на трети страни. Като ни осъдят, ще плащаме дружно всички. Но това е най-малкото зло! Имам чувството, че всякак се опитваме да издразним Русия, да ни прати някоя ракета - рушим паметници, гоним духовници, нарушаваме договори, ще им отнемаме рафинерията и т.н. На някой му трябва ескалация на конфликта и ние сме най-продажните, та се нагодихме да го осигурим. Всички, които са запалени русофоби, имат ли деца? Представят ли си при война какво може да се случи??? Хайсе сега УРА за Украйна! И не, не съм путинист, имам деца...
13.
До 9
28.09.2023 11:22:58
1
9
Не е тъп да си лесно изчаткал дебил от "повръщане "
12.
До 1
28.09.2023 11:18:06
10
8
А бе клоун ,ти въобще не можеш да си представиш как работи едно ПВО .Тръгнал да пише коментари ,евроатлантическия джендър
11.
.I.
28.09.2023 11:07:20
7
12
''Данный комплекс был разработан в середине 70-х годов прошлого века
В зависимости от типа ЗУР, стартовая масса от 1450 до 1800 кг.''
''В тактико-технических характеристиках (ТТХ) комплексов С-300 указано, что они могут бороться с баллистическими ракетами, но на дальности не более 40 километров и с вероятностью поражения не более 30 процентов: "То есть одна из трех выпущенных ракет может быть поражена".

Та, накратко, трябва да си тъпо бесепаро-вгъзрожденски дебил, че да чакаш този стар кюнец да сваля дронове. Безполезен за България боклук
10.
До 9 шибаната копейка
28.09.2023 11:03:57
8
14
ЕПМ копейкаджийски прост, малоумен трол. Какви знамена, какви профилни снимки деева и полираният ти мозък.
9.
До 8
28.09.2023 10:57:52
15
18
Да продаваш неща, които произвеждаш е едно, а да подаряваш неща, които са ти кът и НЯМА откъде да вземеш е нещо съвсем различно!!! Ама либералният ти мозък със знаменцето на Украйна на профилната снимка как да го разбере....?
8.
ХY
28.09.2023 10:53:51
9
15
Рекорд по износ на военна продукция към Украйна по време на служебното правителство, а сега тъпото комуне ми обяснява глупости.. Хахахахахахахахахахахахахахахахаха..
Деева и лицемерите комунистически.
7.
Другарят комунист
28.09.2023 10:39:37
21
20
От кохорта на радев трябва да е наясно,че това е техника извън експлоатационен срок,която към момента е негодна за употреба.
Защо прави неверни внушения или пък му се дава трибуна,незнам.
6.
Мдаммм
28.09.2023 10:35:40
19
20
Гейпарадската уродлива измет гласувала за Кире резбата и Асен тръбата, ще ни пазят с разпраните си ремуси!
5.
XX
28.09.2023 10:32:15
7
20
Дрътите комундета ще ни пазят с голите си задници. Ше лаят кат беззъби псета.
4.
Обективен
28.09.2023 10:30:43
28
20
Тази Руска подлога само чака Руснаците да прекосят Дунава и да ги пресрещне гол, надупен с вазелин в ръка. Украинския народ се сражава за своята независимост. Редно е ние да се освободим от излижната Съветска техника и да им помогнем, както са помагали на България други страни да се отървем от Османското владичество, не робство понеже само ние на Балканския полусотров излиза сме били роби
3.
Хахахах
28.09.2023 10:26:15
9
19
до lajnonymous!
Кой са адекватните за 2023г. ?! Патриотите ли, дето ги разбиха още първата нощ в окраина, че ги бяха скатали даже между жилищни блокове свинете уродливи ХАХАХАХХАХ
2.
888
28.09.2023 10:21:22
10
29
един ден всички предатели ще си понесът последствията
1.
anonymous
28.09.2023 10:21:03
24
20
аве...стига с тия съветски антики ве?
колко дрона може да свали една с-300 ракета? ние колко такива ракети имаме?
нали се сещате че няма да ни стигнат ракетите ако тръгнат дронове насам...трябва си сериозно ПВО, адекватно за 2023
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори