×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правителството се договори с протестиращите земеделци, Денков се извини за "терористи"


Правителството се договори с протестиращите земеделци, Денков се извини за "терористи"
Премиерът получи аплодисменти и благодарност за поднесеното извинение
20 Септември 2023, Сряда, 18:21 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Всичко, което сме подписали, съответства на споразумението между Украйна и Европейската комисия, обяви премиерът

В Министерския съвет бе даден брифинг във връзка с подписването на меморандум със земеделските производители. И двете страни изглеждаха доволни от постигнатото съгласие. 

Дали протестите продължават, все още не било решено според един от участниците в преговорите от страна на бранша. Това щяло да се установи след среща с демонстрантите. 

"След един фалстарт важното е, че финиширахме успешно", каза премиерът Николай Денков по повод подписаното споразумение. След преговорите вчера и днес нямало победени и отстъпили. "Всички печелят и около това се обединихме с хората, които участваха в срещата, че именно по този начин можем да продължим напред", добави министър-председателят. 

В момента напрежението било потушено, но имало още много проблеми за решаване заедно с браншовиците. 

Земеделският министър Кирил Вътев благодари на участниците в преговорите за "изключително конструктивния диалог". В тях е участвал и финансовият министър Асен Василев.

Представител на протестиращите каза от своя страна: "Ясно е, че няма как всяко нещо да бъде изцяло постигнато, но важно е да се стигне до консенсус, който да удовлетворява всички. Благодаря още веднъж и се надявам всички тези мерки, които днес предприехме по всички браншове, наистина да дадат своя резултат в дългосрочен план."

На брифинга стана ясно, че към проектоспоразумението е била добавена още една точка. Според нея държавата в лицето на Министерството на земеделието и храните започва да изготвя комплекс от мерки - политики с дългосрочна перспектива. 

Друг представител на протеста обяви, че подписаният днес документ бил "много важен" и "фундаментален". 

"Оттук нататък ние се прибираме по родните си места и започваме да се занимаваме с това, което най-добре можем да правим - да се занимаваме със земеделие", добави той.

От думите на премиера Денков стана ясно, че всичко договорено всъщност така или иначе е щяло да се случи. 

"С други думи, няма никакво отстъпление. Има само ускоряване, подреждане и по-добра организация на работата, за да могат те (земеделците) да работят по-спокойно", добави министър-председателят. 

"По отношение на конкретните действия с Украйна всичко, което сме подписали, съответства на споразумението между Украйна и Европейската комисия. Там има режим, по който се създава първо една платформа и в тази платформа чрез лицензи се контролира и се регламентира износът от Украйна към държавите-членки и специално към петте страни, които досега бяха в този специален режим", каза още акад. Николай Денков.

"Използвам случая също в този момент, когато приключи протестът, когато е подписан меморандумът, да се извиня на всички хора, които работят в земеделския сектор, аграрния сектор, животновъдите за това, че без да искам, ги обидих, използвайки думата "терористи". Тя не беше насочена към тях", заяви още премиерът, което предизвика аплодисментите на преговарящите протестиращи. "Тя беше насочена към хората, които отказаха да дойдат на отправената от мен покана, на която щяхме да почнем да обсъждаме точно тези точки в същия дух, в който го свършихме днес", добави акад. Денков. Той получи специална благодарност за поднесеното извинение от представител на протестиращите.

Правителството поело конкретни ангажименти с конкретни срокове - всеки можел да следи дали се изпълняват. 

"Ако това нещо се правеше последните десет години, щяхме да бъдем в съвсем различна ситуация", заключи министър-председателят. 

Гледайте тук:



 


В категории: Бизнес , Политика


15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
Копейкин късопишков
21.09.2023 09:45:40
2
4
Пробва ли да яхне зърнарите ?
14.
хм
21.09.2023 07:14:03
1
11
Парите които ще им раздадат е точно разликата в цената!!!
Разделете сумата на тоновете бг производство и ще разберете!
Вярно е че сред всички тях (управляващи и земеделци) няма победени и отстъпили, само народа губи. Народа ще плати сума от 63 милиона, от данъците си, за да покрие разликата в цените между българско и украинско зърно, но пак ще плаща за по скъп хляб
13.
Братвурст
20.09.2023 22:12:52
1
15
Как решиха проблема? Дадоха им около 50 милиона лева, от нашите данъци.
12.
Академик Изпърденков
20.09.2023 21:39:27
2
13
Аз като ви разправям,че съм мишка,не ми вярвяте.Утре и с истински терористи така ще се справя,първо ще им се наведа,после ще им се извиня,а накрая ще се оправдавам как няма загубили.
11.
Хахахаха
20.09.2023 21:37:51
2
10
Ами те са си терористи и рекетьори. Какво не ясно има?
10.
Ха Дянков Ви изигра
20.09.2023 21:31:14
1
14
Не става ясно какво са постигнали страните протестиращи и правителство. Спазваме уговорките с Украйна и ЕС,но те не са страни преговорите. Протестиращите щом пратят представители да преговарят, правителството знае всичко за тях и ги пречупва. Преговорите се водят вън на площада пред всички.
9.
d-r Mengele
20.09.2023 20:59:44
1
16
А на хората, които станаха диви петли да заобикалят шибаните блокади КОЙ ще се извини бе, изроди?
8.
Коко джамбо
20.09.2023 20:48:41
2
19
Укрите вкарват ГМО хамерикански компании собственици,Българското за белите страни в Европа,балъка гледа ТВ и яде боклуците по супермаркетите,..вервайте на всичко дето ви снасят-бе е е е
7.
Бай....
20.09.2023 20:21:41
1
6
"Бях забравил да се женя, Бах му гъза майнин! Дойде батко та ме сети, Бах му гъза майнин !" (Народна песен ).
6.
Ех
20.09.2023 20:05:54
4
21
Протест ... Протестиращи - пръдльовци. Денков - верно го наричат плъхок.
5.
Това как се нарича
20.09.2023 19:53:04
3
21
Лизане на задници или нещо такова ?!
В крайна сметка ще има ли внос на слънчоглед и пшеница от Украйна или няма да има ?
Олиото ще стане ли пак 4 лв или не ?!
Хлябът ще премине ли 2 лв в масовия вариант или няма ?!
4.
Голяма изненада
20.09.2023 19:15:29
6
25
Денков е жена.
3.
Hahaha
20.09.2023 19:13:29
3
28
Тия не са никакви производители (преговарящите) . Всички са прекупвачи-комисионери !
2.
Ужъст
20.09.2023 19:07:29
6
33
Смешници! И двете страни! Ай сега целунете се!
1.
Някой
20.09.2023 19:06:04
40
13
Чест и почитания за академик Денков! Умен и интелигентен човек. Намери решение на исканията с диалог и цифри! Браво и за това че се извини. Стачкуващите пък показаха уважение като го аплодираха. Така трябва да се ръководи държавата. Така трябва да се случват нещата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа
Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори