×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

3 рецепти за вкусна и евтина вечеря


3 рецепти за вкусна и евтина вечеря
Ключови думи: рецепти, вечеря, бон апети
10 Септември 2023, Неделя, 20:30 ч.
Автор: Флагман.бг

Идеи за бюджетни ястия

Ако на вас се пада нелеката задача да готвите за семейството си, със сигурност сте достигали до момент, в който се чувствате изчерпани откъм идеи. Има ли вариант да приготвите вкусна вечеря, която да е полезна и да не изпразни изтънелия ви бюджет?

Следващите няколко предложения могат да дадат положителен отговор на този въпрос. Ето ги и тях:

Паста със сардини и хрупкави магданозени крутони 

Необходими продукти:

2 с.л. зехтин;
50 г галета (стар хляб или сухар);
3 скилидки чесън;
2 консерви сардини (около 120 г едната);
500 г сос за паста;
50 г маслини;
350 г лингуини (или фузили);
25 г пармезан (ако имате);
пресен розмарин и магданоз.

Ако харесвате комбинацията от паста и морски дарове, тази рецепта може да ви пренесе на брега на морето, при това без да харчите много. За да си я приготвите, изсипете зехтина в тиган и добавете галетата (или старият хляб). Запечете леко до получаването на загар. Добавете още малко зехтин и чесън. Оставете настрани. В друг тиган изсипете 1 с.л. зехтин, сложете и розмарина и сардините. Раздробете ги леко с помощта на дървена лъжица. Добавете соса, маслините и оставете всички продукти да се задушат за около 10 минути. В голяма тенджера изсипете достатъчно количество вода и добавете сол. Варете пастата според указанията. Нарежете магданоза, заедно с половината пармезан и го добавете към галетата. Отцедете пастата и добавете към нея соса и сардините. Разбъркайте леко, заедно с останалото количество пармезан. Сервирайте в чинии, като отгоре поръсите с хрупкавите хлебни трохи.

Пилешки късчета с мед, сусам и соев сос с гарнитура от броколи 

Ще ви трябват:

3 с.л. соев сос;
3 с.л. мед;
2 с.л. олио;
1 с.л. паста (приготвена от чесън и джинджифил);
няколко пилешки бутчета с кожа (според броя хора);
1 голяма глава броколи;
1 с.л. сусам;
ориз за сервиране (по желание).

Ако харесвате азиатската кухня, тази рецепта е точно за вас. Първата стъпка от нейното приготвяне е да загрете фурната на 200 градуса (или на 180 с вентилатор). Смесете соевият сос, меда, 1 с.л. олио, и ½ от супената лъжица чесново-джинджифилена паста. Намажете пилешките бутчета с така получената марината. Печете във фурната (с кожата нагоре) за около 45 минути или до придобиване на хрупкав загар. Ако ще използвате ориз, можете да започнете да го готвите след около 30 минути. За да приготвите броколите, в тиган добавете останалата паста от чесън и джинджифил, заедно с малко вода. Задушете за около 10 минути. След това добавете сусама и разбъркайте добре. Ако е нужно, овкусете допълнително. Поднесете карамелизираното пилешко, заедно с броколите и ориза (ако използвате такъв). 

Вкусна лазаня с тиквички 

Ще ви трябват:

кори за лазаня;
2-3 с.л. олио;
1 глава лук;
700 г тиквички;
2 скилидки чесън;
250 г рикота;
50 г чедър;
350 г сос за паста.

Впечатлете вашите гости с тази вегетарианска, бюджетна алтернатива на традиционната лазаня. За да си я приготвите първо загрейте предварително фурната на 220 градуса (или на 200 с вентилатор). В подходящ съд изсипете вода и варете листата лазаня за около 5 минути. Отцедете ги от излишната вода и ги поръсете с малко олио, за да не залепнат. В голям голям тиган загрейте илио и задушете ситно нарязания лук. Малко след това добавете и ситно нарязаните тиквички и счукания чесън. Когато тиквичките омекнат, добавете 2/3 от рикотата и чедъра. Ако е нужно, овкусете. Загрейте леко соса за паста. Наредете листата за лазаня, след това половината от тиквичките и след това соса за паста. Повторете отново, като най-отгоре добавите останалото количество рикота и чедър. Печете за около 10 минути, най-отгоре във фурната, докато ястието придобие приятен златист загар. 

Да ви е сладко!

източник: az-jenata.bg


В категории: Лайфстайл


1
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
1
Коментара по темата
1.
!
11.09.2023 09:01:32
0
2
Последната вечеря си е евтинийка - рикота, чедър, кори за лазаня....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори