×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Стоянов: Промяната на 3-ти март е опит за подмяна на историята ни


Николай Стоянов: Промяната на 3-ти март е опит за подмяна на историята ни
Николай Стоянов има съществен принос за сформирането и развитието на структурите на ПП "Български Възход" в област Бургас
08 Септември 2023, Петък, 10:10 ч.
Автор: Флагман.Бг

Ако образователната ни система не се промени, след 20 години младежите ни може да твърдят, че руснаците не са били освободители, а окупатори срещу законната и добродушна османска власт

Николай Стоянов е с богат опит в сферата на строителството. Член е на общинското ръководството на "Български възход" в Бургас, със съществен принос за сформирането и развитието на структурите на "Български Възход" в област Бургас.

- Г-н Стоянов, публично заявихте възмущението си от промяната на националния ни празник. Защо се прави това? ъ

- Защото ПП и ДБ нямат никаква връзка с народа си. Правят го първо, за да отвлекат вниманието на електората си от факта, че нямат управленска визия и способност да управляват и че са в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Бранят имунитета на Борисов и правят „съдебна реформа“ с Пеевски – хората, чиито имена допреди четири месеца бяха синоними за „мутра“ и „задкулисие“.

Втората причина е, за да се харесат на господарите си от посолството. Те виждат в 3-ти март дълбоко вкоренен спомен и връзка с Русия – нещо недопустимо за тях. Сещате се за думите на Оруел: „Който контролира настоящето, контролира миналото“. На този етап те не могат да променят факта, че руснаците са дали 200 000 жертви за Освобождението ни. Просто се опитват да скрият този факт. Но утре могат да се опитат да променят историята ни. Вижте какво се случва в Македония. Инструментариумът е отдавна изобретен.

Николай Стоянов (в средата) със съпартийците му Георги Кузманов (вдясно) и Илия Николов (вляво)

- Но за целта е необходима и значителна редакция на учебниците ни по история…

- Определено. Но това се прави отдавна и резултатите са налице. През 2023 популярният музикант и влогър Тото стана знаменосец на безпросветността с думите си, че „Ботев и Левски са турци, които не са се борили за нашата държава“, тъй като са „шесто поколение турци и граждани на Турция, защото са родени 600 години след като това тук [България] е Турция“.

Ако образователната ни система не се промени, след 20 години младежите ни може да твърдят, че руснаците не са били освободители, а окупатори срещу законната и добродушна османска власт.

- А кой има интерес от всичко това?

- Консултирах се с експерти и историци, за да разбера как обществото ни стигна до тук. За подмяната в съдържанието на учебниците по история се говори публично поне от две десетилетия. Оказа се, че в България заинтересованите са основно в две направления:

  1. По линия на нео-либералните НПО-та, проводници на глобализма, който отдавна няма нужда от нации, а от безгръбначни потребители на стоките и услугите на транснационалните компании.
  2. Всеки военен знае, че истинската заплаха за страната ни не е от изток или запад. А от юг. Нашите съседи отдавна мечтаят да възродят величието на Османската империя. Депутатите им дори не го крият, публикувайки карти на Турция с български територии. Мирното завладяване на територии чрез културна и демографска експанзия изисква промяна на отношението ни към бившия поробител.

- Искате да кажете, че срещу нас, българите, има заговор или конспирация?

- По отношение на глобализма това е политика на фондации като Отворено общество, провеждана навсякъде по света. По отношение на южните ни съседи това е имперска политика, която цели възвръщане на османски територии у нас, Гърция, Македония и Албания. Най-добре резултатът от тези политики е описан от конституционния съдия проф. Атанас Семов.

Според него по български език и литература се учат много малко български произведения, при това бездушно и безпатриотично. Записките на Захари Стоянов са отписани от учебната програма. Вместо това в учебната програма има Легенда за рома. Робството е пространство. Няма го еничарството, Баташкото клане. Левски е просто заловен от турската полиция и обесен в София като обикновен престъпник. Почти цялата българска история е насметена в кьошето и събрана в 10-и клас. Преди това българска история почти не се учи.

- Можете ли да посочите конкретни примери?

- В учебника „Човек и общество“ от 2014 г. на стр. 60 четем, че в Османската държава „в много села заедно живеели християни и мюсюлмани. Те се сближавали в труда, обменяли думи, песни, танци и обичаи, споделяли празници“. Това е внушение, при което едно дете остава с впечатлението, че у нас за дошли някакви си османци и ние просто сме си се „сближавали“.

На стр. 66 Левски е представен като организатор на някакво въстание, но срещу кого и защо – остава пълна тайна. „Той създал комитети за подготовка на общо въстание . . . но ПОЛИЦИЯТА заловила Апостола и съдът го осъдил на смърт. Присъдата била изпълнена в покрайнините на София“.

- А какво е решението?

- Докато се появи родолюбиво и национално отговорно правителство, следва сами да покажем истината на децата си. През 2018 екип от най-добрите ни историци създаде учебното помагало „Моята България“, което може да бъде свалено безплатно. Препоръчвам го горещо! Ще си позволя да цитирам един от авторите, проф. Лизбет Любенова, директор на Научния архив на БАН, за да видите каква битка са водили:

„Месеци наред ни беше необходимо, за да одобрят това учебно помагало. След това минава цензура на Министерството на образованието, която казва „Това трябва да падне. Това не ни харесва. Тук трябва да се съкрати.“ Карахме се за трактовки, за това, че историята трябва да бъде по-романтично написана. Аз мисля, че трябва да бъде написана по-реалистично, защото, когато животът те притисне в ъгъла ще бъдеш по-объркан, особено ако си подготвен и знаеш кои са силите, които движат световната история.“

 


В категории: Местни избори 2023


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 4
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори