×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доброволци с коли амфибии пристигнаха в Царево, за да помагат след потопа


Доброволци с коли амфибии пристигнаха в Царево, за да помагат след потопа
Сред 30-те доброволци има общински съветници и общественици, каза заместник-кметът на Царево Марин Киров
06 Септември 2023, Сряда, 09:57 ч.
Автор: Иван Колев

Залагаме на професионализма, за да нямаме ситуация, при която да спасяваме спасяващите, каза заместник-кметът Марин Киров 

Над 20 души от Пловдив с коли амфибии и друга специализирана техника пристигнаха в Царево, за да помагат на хората след потопа. Те са от Националната асоциация на доброволците, каза заместник-кметът на морския град Марин Киров, който е и член на Общинския кризисен щаб.

„Имаме два вида доброволци. Едните ще помагат в щаба на място за разпределяне на храни, вода, одеяла, спални комплекти, а другите, на които разчитаме и държим да са професионалисти. От Националната асоциация на доброволците ще преценяват кой какви способности и качества има – дали е водолаз или работи със специализиран дрон, защото обстановката навън е усложнена и няма място за самоинициативи“, добави той.

„Трябва да се действа изключително професионално. Затова апелът към доброволците е да спазват нашите указания и да минават през Националната асоциация на доброволците, за да гарантираме професионализъм и да нямаме ситуация, при която да спасяваме спасяващите“, коментира заместник-кметът на Царево.

„Сред доброволците има общински съветници и общественици. Те са над 30. Ще съдействат на Червения кръст за разпределянето на хранителните продукти“, добави той.

„Щабът реши като се съберем на обяд да преценим необходимостта за аварийни екипи в Синеморец, във Фазаново. Ще ги насочим най-вече в отдалечените населени места, които и в момента са откъснати от света“, заяви Киров. 

Няма хора, които да са поддали сигнал и да не им е оказана помощ, уверява той.

Хората, засегнати от потопа, се нуждаят от храна и от питейна вода, тъй като РЗИ – Бургас забраниха да се използва тази от чешмите, заяви заместник-кметът. 

„В момента тече спасителна операция на къмпинг Арапя. Там са концентрирани голяма част от силите на Пожарна безопасност със специализирани автомобили“, добави той.

„Арапя е една от критичните зони. Там има доста незаконни постройки с поставени каравани в дерета и на плажа“, коментира Киров. 

„Няма ток в някои от кварталите на Царево, в Синеморец и в Арапя. Работи се за възстановяването. В село Кости, което пък наполовина е залято от вода, няма данни за бедстващи хора. Кметският наместник още в 1:00 часа през нощта е започнал евакуация“, съобщи той.

„Вчера имаше група от 40 човека, които са подали сигнал, че бедстват в кръчма до плажа, но след като аварийните екипи с много усилия са се добрали до тях, част от хората отказали евакуация“, каза още заместник-кметът на морския град.  

Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас комисар Николай Николаев пък заяви по-рано на брифинга, че служителите му разполагат с една амфибия, а още четири са осигурени от асоциацията на доброволците. 

„Вчера късно пристигнаха. Имаме готовност да осигурим и хранителни продукти на тези, които са откъснати от света“, добави той.
 

 


В категории: Царево


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 2
16
Коментара по темата
16.
Не трийте шматки
07.09.2023 13:55:51
0
0
Новия кмет на царево е това вече е избран от цигулката и компания само чакаме формалните избори да си знаете той е човека вече. Лапчо е чал казаха му да почива
15.
G0400lu
06.09.2023 13:52:17
0
8
Хахахаха,смях в залата.....демокрация..... Боже мой....ще измислят топлата вода евро гейовете....Едно време имаше поделения с истински войници,макар 20-22годишни,дежурни влекачи (МТЛБ или БТР) стояха на КТП-то заредени догоре с гориво... стотици вертолети ....а сега цървули само акъли дават.
14.
ръъъъът
06.09.2023 13:05:03
2
3
Тези амфибии и самодейци трябва ха вчера,даже след като спря дъжда към 17;00ч,водата се изтече много бързо.Днес за какво са цъфнали,да се снимат?
13.
И в суша
06.09.2023 12:34:17
0
6
То като беше сухо за Великден и Кирчо уж обикаляше но отиде до Лозенец и Царево а другите кучета ги яли. Поне до Резово пътя е хубав за разлика от този за Кости и Бродилово, но там явно не са хора а дивеч
12.
Кую
06.09.2023 12:26:29
1
2
Другия път дваж повече водичка, но когато няма почиващи.
11.
За
06.09.2023 11:58:36
0
11
Царево чухме, та чак ушите ни се проглушиха. А по на юг? Варвара, Резово, Синеморец? Нямали били данни за бедстващи хора. Аз имам, те нямат. И как ги събирате тези данни?
10.
Хахах
06.09.2023 11:37:22
0
12
Обаче тоя добра боя използва, как са я вапцал, като великденско яйце. М тази община, а не само Несебър, Созопол, Бургас трябва ревизия на всички сгради как са построени върху какви терени особено тези на първа линия, които заровиха деретата, задължително събаряне на дградите им, ама наистина задължително, те комунистите може и да са били прости ама не чак колкото тези идиоти и ако е можело отдавна да е имало високи сгради, а не къмпинги. Жалко за загиналите хора в този ад
9.
7887
06.09.2023 11:25:48
1
4
Джинко дойде ли да бере джелезо? хаха
8.
паткан
06.09.2023 11:05:58
0
16
А какво стана с онзи плъх , който бе тръгнал нататък.
Хапна и се прибра ?
7.
Бс
06.09.2023 10:51:26
1
25
Добре, че са доброволците. То е ясно, че ще трябва да събираме капачки и за спасителна техника.
6.
Браво
06.09.2023 10:49:34
0
28
Браво на доброволците! Чудя се как пък нито една от големите компании за мин. вода не дари вода за бедстващите
5.
Васил
06.09.2023 10:27:37
0
25
За Резово- никаква информация, от нито една медия. Сякаш не е в България- какво се случва с Резовска река, кога се очаква възстановяване на електричеството и връзката с мобилните оператори?
4.
the_machine
06.09.2023 10:20:24
1
13
За др. населени места след обяда, за да вземат важните решения за овчето население.
3.
Бил
06.09.2023 10:15:31
0
26
Защо всички репортажи са в Царево, а за Кости, Изгрев няма даже една снимка?
2.
the_machine
06.09.2023 10:07:50
4
15
"...като се съберем на обяд". Човека за обяд си мисли..Не народ, ами овце.
Нямате ли калашници в царево?
1.
Аз
06.09.2023 10:05:20
13
31
ЧАКАМЕ ЕВРОГЕЙЦИТЕ ,УРКИТЕ-ФАШИСТИ И
КРАВАРИТЕ ДА ПОМОГНАТ
ДА....АМА....НЕ
ИМА ДА ЧАКАМЕ....БОКЛУЦИИИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори