×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Близки и приятели на убития Филип на протест пред МВР


Близки и приятели на убития Филип на протест пред МВР
Родители, загубили децата си в катастрофи, както и близките на убития на пешеходна пътека Филип оставяха цветя в памет на загиналото момче
04 Септември 2023, Понеделник, 07:01 ч.
Автор: Флагман.Бг

15-годишно дете загина на пешеходна пътека в центъра на София, нямало е никакъв спирачен път

Близки и приятели на убития на пешеходна пътека Филип ще се съберат на протест пред МВР. В 18 часа недоволните граждани ще настояване да се вземат адекватни мерки срещу подобни инциденти, съобщава Нова телевизия.

Според жители на квартала почти всяка нощ по ул. "Гурко" се шофира с висока скорост, а силовото ведомство е на метри от кръстовището с ул. "Цар Иван Шишман", където в събота вечерта бе пометено 15-годишно дете. Шофьорът се оказа с над 2 промила алкохол.

Майката на загиналото момче Нина Петкова заяви вчера пред бТВ, че това е бил обичайният маршрут на сина ѝ.

"Той беше много внимателен, обичайно оттам се прибираше с приятели. Много спокоен, много внимателен, перфектен във всичко. Още го чакам да се прибере. Колко семейства почерниха и колите да им вземат, да ги застрелват ли, не знам дали ще спре това. Каквото и да направят, не знам, дано нашето дете да е последното. Пазете си децата", призова тя.

Шофьорът е карал с превишена скорост, нямало е никакъв спирачен път, а с него в автомобила му са пътували жена и детето ѝ. Минути след като е подаден сигнал на 112,  на място пристигат екипи на полицията и спешната помощ. Медиците само констатират смъртта на 15-годишния Филип.

Според разследващите – от мястото, където се е качил в автомобила си до мястото на трагедията, шофьорът е изминал около 500 метра. Той вече е с обвинение за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата. Като според квалификацията на деянието то е станало при евентуален умисъл. 

Шофьорът има и предишни нарушения - една регистрация през 2005 година. Тогава има образувано досъдебно производство за управление на автомобил след употреба на алкохол.

Тогава е констатирано, че мъжът е шофирал с 1,4 промила алкохол в кръвта, припомня бТВ. Това се е случило малко след като е взел книжка. През 2020 година пък е карал с превишена скорост, има и няколко санкции за неспазване на пътната маркировка. 

Вчера граждани оставяха цветя в памет на загиналото момче. Сред тях бяха и родители, загубили децата си в катастрофи.

Записите от камерите в района са иззети. Предстоят още разпити. Назначени са и редица експертизи. 

Първоначалните данни сочат, че колата се е движела с около 80 км/час. Според прокуратурата пияният шофьор е разчитал на шанса и случайността за предотвратяване на транспортно произшествие. Ето защо прокурорът е преценил, че деянието му е извършено при „евентуален умисъл", каза прокурор Илиев.

Мъжът не е правил опит да избяга.

„Тук се шофира с безумна скорост. По 10-15 пъти на ден минават хора с над 100 км/час. Въобще не говорим за спазване на ограничение от 50 км/час, а има тук кафе за мотоциклетисти, дискотеки, барове. До 200 км/час са вдигали скоростта на тази улица“, каза мъж, който живее на метри от мястото, където бе убит Филип. 

Настояваме да се сложи легнал полицай, но не го правят, за да може и полицаите да си минават с висока скорост, а в района има три училища, добави той.

„На тази улица удариха и моето куче. На човека зад волана не му издържаха просто нервите от задръстванията и просто профуча“, разказва анкетираният пред бТВ. 


В категории: София


11
Коментара по темата
11.
Трол
04.09.2023 08:40:35
1
12
Не колите, в затвора! В случаите с употреба на алкохол и наркотици присъдата трябва да е за умишлено убийство!
10.
A1
04.09.2023 08:39:22
2
9
МВР ли им налива чашите с алкохол ! Стига глупости отделно няма по улиците патрули защото се занимават основно с имигранти и каналджии . Като няма силна държава и адекватни закони така ще е.
9.
От 6 до 7
04.09.2023 08:35:51
0
1
Много благодаря!
8.
123
04.09.2023 08:27:56
2
7
Според мен вместо да протестират пред МВР е по-добре да протестират пред дома на извършителя.
7.
До 6
04.09.2023 08:25:47
0
2
Да дова с abs е така, но има други неща по които се изчислява, освен спирачния път. Едно от тях със сигурност например е когато жертвата е ударена и преметната и е пкнато стъклото, къде и как е пукнато. За това се правят огледи. После в тия експертизи се пишат някакви математически формули. Има и други неща, но това със стъклото за скоростта съм го виждал в такава експертиза.
6.
Не оправдавам боклука ни най-малко
04.09.2023 08:19:48
0
1
Но може ли някой по-запознат да отговори?
Как се разбира има или няма спирачен път? В смисъл явно се има предвид контрите - тоест следи от гуми по асфалта, или греша? Понеже ти може да натиснеш спирачки без реално да останат следи от гуми по пътя, още повече, че съвременните коли с ABS не позволяват на гумите да блокират.
Интересно ми е просто, как се определя има ли спирачен път?
Нека някой да обясни, ако знае.
И пак казвам, въобще не оправдавам боклука, който е блъснал и убил момчето.
5.
Този е рецидивист
04.09.2023 08:04:56
1
5
Както и много други идиоти,които пият и карат.
Въпросът е не в тяхното съзнание,защото очевидно го нямат,а в съзнанието на магистратите,които ги оневиняват.Там е "заровено кучето".
Или "ние ги хващаме,те ги пускат."
4.
Жоро
04.09.2023 07:57:13
1
7
Трябва първо да променим своето отношение към околните, а не да обвиняваме за всичко полицията. Всичко започва от семейството и от училището.Жалко за прекършения млад живот.
3.
R
04.09.2023 07:49:46
5
6
Някой хора не разбраха , че пияни шофьори винаги е имало и винаги ще има . Това не е само в България а в цял свят .
2.
Дo 1
04.09.2023 07:43:43
4
11
Няма бензин. То не е само да имаш полиция, трябва да и осигуриш и ресурс. Виж ги само с какви избелели униформи ходят. Патрулката има бензин за 9 километра на смяна.
Държат ги толкова много, за да има кой да бие народа, когато на него му писне и тръгне по улиците, нещо като хем си на работа, хем си в запас
1.
Къде са
04.09.2023 07:35:12
2
23
камерите по улиците в града?
Къде са патрулите на кат нощно време, а и през деня по "пистите"?
Защо имаме втората най голяма в Света полиция, на глава от населението, а никаква ефективност?
Защо полицаите са първа категория труд, а всяка вечер си спят в къщи?
Къде са кметовете, областните управители и Държавата, като цяло?
Както виждате корупцията и липсата на правова Държава убива!
Ще умират още деца, ако не подредим България!
Пълна промяна в системите на МВР и държавната администрация!
Нямаме нужда от търтеи!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори