×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Високопоставен в НАТО заговори Украйна да се откажела от свои земи за мир, но после обяви, че направил „грешка”


Високопоставен в НАТО заговори Украйна да се откажела от свои земи за мир, но после обяви, че направил „грешка”
Началникът на кабинета на генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг – Стиан Йенсен, допълни, че можело след това Киев да получи гаранции за членство във военния пакта
17 Август 2023, Четвъртък, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

От няколко седмици се наблюдава обръщане в риториката на западните политици и медии – все по-често се говори за „разочарование” от контраофанзивата и дори за прекратяване на конфликта

Началникът на кабинета на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг – Стиан Йенсен, първо предложи Украйна да се откаже от свои територии на цената на членство в Алианса, а после се наложи да се откаже от думите си, след остра реакция от страна на Киев.

Йенсен, в интервю за норвежкия вестник VG каза, че мисли, че „...решение би било ако Украйна се откаже от своя територия и да получи гаранции за членство в НАТО”. По думите му именно Киев трябвало да реши кога да преговаря.

От началото на войната това е първото подобно изказване, дошло от официално лице на Северноатлантическия алианс, което открито да говори за тази тема. Предложението на Йенсен намеква още, че НАТО изглежда е загубил надежда, че въпреки милиардите, изсипани в подкрепа на Украйна, ВСУ ще може да се справи с руската заплаха, докато жертвите на фронтовата линия продължават да се множат.

Изказването му бе очаквано посрещанато остро от Киев. „Да търгуваме свои земи в замяна на чадър от НАТО? Това е абсурдно и смешно”, каза Михайло Подоляк – помощник на президента Владимир Зеленски. По думите му това би значело „умишлено да се избере загубата на демокрацията и да се окуражи един глобален престъпник, запазвайки режима в Русия, разрушавайки международното право и предавайки войната на следващите поколения”.

Според Подоляк, въпросната война пък можело да приключи само с „победата над Владимир Путин”. Очевидно било, че ако той не бъде разбит, политическия режим в Русия нямало да се смени, военните престъпници щели да останат безнаказани, а апетитът на Русия за още и още щял да расте.

И така, часове по-късно се наложи Стиан Йенсен да се откаже от изказването си и да даде крачка назад. Предложението му било „грешка”.

„Всичко беше извадено от контекста. То беше част от една по-голяма дискусия за бъдещите възможни сценарии за Украйна и не трябваше да казвам това, което казах по този начин. Ако – и не мога повече да подчертая това „ако” – се стигне до преговори, военната карта трябва да има централна роля и решително влияние над това какви ще са условията за мир”, заяви началникът на кабинета на главния секретар на НАТО.

Извън това повърхностно извинение и дори оправдание в очите на Киев обаче, изказването му не е било съвсем грешка. В последните седмици все повече и повече западни издания, включително Washington Post и CNN – едни от най-яростните орли в поддръжката на Украйна, сякаш започнаха да обръщат мнението си. Преди дни стана ясно, че настроенията на запад отговарят в значителна степен на това, за което Йенсен заговори и е възможно елита вече да говори за мир под някаква форма, пък било то и Украна да се лиши от територии, само и само конфликтът да приключи и месомелачката на фронтовата линия да бъде условно „изключена”. Поне засега.

 




Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 1
Флагман.БГ Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш 29/04/2024, Понеделник 16:40 0
Кои са най-лошите места в самолета
Кои са най-лошите места в самолета 29/04/2024, Понеделник 15:56 0
21
Коментара по темата
21.
до 15
18.08.2023 14:38:59
1
1
Сара Аштън-Чирило, ти ли си транс-палавнице?
https://unser--mitteleuropa-com.translate.goog/us-amerikanische-r-hass-trans-sprecher_in-des-ukrainischen-militaers-putin-ist-ein-vampir-videos/?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=bg
Без шега: Украинските въоръжени сили имат официален транссексуален говорител. ... в украинското марионетно правителство, ръководено от интересите на САЩ – първоначално мъжкият бивш американски журналист и провален ляво-либертариански местен политик от Лас Верас, Сара Аштън-Чирило.
Тя започна своя преход към женственост през 2018 г.
В своите пропагандни видеа тя многократно разпространява послания на омраза, които дехуманизират руския опонент:
„Владимир Путин е вампир. Ако погледнете устата на Путин, ще видите, че от нея капе кръв."
https://twitter.com/Navsteva/status/1691159097524047872
20.
До 19
18.08.2023 09:51:25
3
3
Леле леле леле.....тц тц тц...
Другарю Дебил, незнам откъде да(те) започна .-Контраофанзива на твоята си територия си е 100%защита(води си записки)и не е самоубийствена ,а героична,защото защитават родина е тароса си.
-Теб и схващанията ти за света определено не разбирам,както и липсата ти на състрадание.Може би идва от многото гледане на руZка телевизия.
-За нахлуване в Македония може да мечтае само болен путинофил,а аз Слава Богу, не съм такъв.Има си цивилизовани -регламентирани от ООН международни практики,които подкрепям.Другото,Другарю Дебил си е чист фашизъм! Справка -орките на Путлер в Украйна.
-

-
19.
До 17
18.08.2023 08:55:00
2
3
Контраофанзивата не е защита,господин евро гей,тази контраофанзива без подкрепа на авиация е самоубийствена,и то се видя.Украйна от два дни е с последния си резерв!Всичко за тях приключи.И както съм писал в коментара си,глупаво е хора които не разбират да пишат.Очевидно и ти нямаш идея какво пишеш,поради простата причина,че не разбираш какво съм написал :) Сега,относно нахлуването,ще те питам,ако влезем в Македония да защитим българите там,предполагам ще е вероломно нахлуване от българските орди :)
18.
МОН
18.08.2023 08:25:08
1
2
Голяма работа объркал се човека, случва се, важното е както винаги когато дойде време да се защитава земята която никога не е била твоя, да си готов да умреш за тях
17.
До 8
18.08.2023 08:10:06
7
5
Другарю Дебил, наричаш защитата на Украйна с нейната героична армия безсмислена???Да разбираме ,че ако ни нападнат ще е безсмислено да се съпротивляваме ???
И да считаме ли,че вероломното нахлуване на украинска земя от рашистките орди е смислено?
16.
До 9
18.08.2023 08:05:20
1
3
За тези "придобивки" благодари ли на Путин.Предполагам схващаш откъде идват бедите ни?
15.
До 14
18.08.2023 08:01:57
1
2
Пригожин,ти ли си ,Палавнико?
14.
интересна новина от чужди СМИ
18.08.2023 03:38:01
4
8
„НЕОБХОДИМО Е ДА СЕ ЗАВЕДЕ ГРУПОВ ИСК ЗА ЩЕТИ ОТ АМЕРИКАНСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ С БИОЛОГИЧНИ ОРЪЖИЯ“, ИГОР НИКУЛИН
https://seemorerocks-is.translate.goog/it-is-necessary-to-file-a-class-action-lawsuit-for-damage-from-us-experiments-with-biological-weapons-igor-nikulin/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg
Русия публично обвинява „Deep State“ и Big Pharma на САЩ в умишлена COVID пандемия за превземане на света
Руският биолог Игор Никулин, който беше представен като бивш член на Комисията на ООН за биологични и химически оръжия , алармира в интервю на 27 февруари 2020 г. за арабскоезичния канал на Russia Today, където каза, че смята, че не е съвпадение, че коронавирусът имаше ефекта, който имаше в Китай, Иран и някои европейски страни.
Той каза, че коронавирусът е бил внимателно подбран, за да засегне страни, които съперничат на Съединените щати, и че това е заговор от „глобалното правителство“, което според него се състои от 200 семейства, които контролират над 400 трилиона долара, които притежават медиите и Холивуд, които контролират умовете на човечеството и искат да намалят населението на света с 90% .
„Има достатъчно доказателства за използването на биологични оръжия от САЩ, Русия трябва да инициира създаването на някаква международна агенция за биологична сигурност, поне в рамките на БРИКС. Китай, Индия, Бразилия и Южна Африка ще подкрепят подобно решение, защото всички тези страни са станали жертва на престъпните експерименти на англо-американците в тази област. Трябва да работим в тази посока“, обобщи Игор Никулин.
13.
до 10
18.08.2023 03:31:34
6
11
Това е доста добър обзор на това какво става в България - от руски СМИ:
"Планът на САЩ да въвлекат България в конфронтация с Русия зацикли"
https://www-politnavigator-net.translate.goog/strategicheskijj-plan-vashingtona-po-vtyagivaniyu-bolgarii-v-protivostoyanie-s-rossiejj-buksuet.html?_x_tr_sl=ru&_x_tr_tl=bg
Да се ​​пише за български новини напоследък стана отвратително до краен предел. След като две марионетни местни партии, благодарение на директните указания и подкрепата на американското посолство, успяха да узурпират властта в страната, България започна активно да се подготвя да бъде изпратена по вече извървения от Украйна път.
На първо място, новите управляващи на България обявиха началото на директни доставки на оръжие за режима на Зеленски . Тогава започна истерична кампания за премахване на всичко свързано с Русия - годишнини, паметници, имена на улици и площади на българските градове...
Но по пътя към изпълнението на плана, разработен от американците и техните протежета в Брюксел, възникнаха значителни пречки. Основната пречка беше активната съпротива на подобно „преформатиране“ на държавата от българския народ. Противопоставяне на отвъдморските планове и ... самия здрав разум! Самите реалности на живота в тази балканска държава!
12.
Xxx
18.08.2023 02:04:15
6
13
Относно тези като коментиращия “Svako”,искам само да кажа,че цялата тази подкрепа и цялото това наливане на средства в Украйна е абсолютно безмислено и запада и САЩ вече го осъзнават,защото реално резултати няма никакви! От тук нататък има два варианта ,или примирие или ядрена война,защото имайки предвид това,че Русия не е включила във военната операция нито редовната си войска нито доброволците си.Имайки предвид това,че Ким Чен Ун още в самото начало искаше да прати 100хилядна армия а в момента говори за армия от един милион корейци,имайки предвид и африканските страни и Иран,и Турция въпреки,че е в НАТО, ми незнам как точно ще бъде победена в една война без ядрено оръжие.Макар,че и в ядрена война не виждам как.Преди да се пените за неща които очевидно не разбирате,имайте предвид,че от целия този конфликт между Русия и Запада,защото това в Украйна е точно конфликт между Русия и Запада,се и ще се отразява пагубно за нас!
11.
До 13
18.08.2023 01:51:30
2
5
Виж сега амебо,тебе очевидно няма с какво да те занимавам,защото си тотално изпушил и въобще не знаеш къде се намираш.Относно това което съм написал,дори амеба като теб може лесно да провери :)
10.
Svako
18.08.2023 01:41:50
8
6
Номер -11,не ме занимавай, олигофрен,"то, тва,там ,таковата" го мънкай в ОФ клуба .
Празнувам,сдобих се с парче от плочата на МОЧА и ....искам да те изслушам,ма нямам желание.
9.
До 9
18.08.2023 01:35:43
6
7
Не,не умряхме от студ зимата,само ми се вдигна моргиджа (ипотеката) с 30% горивото с 40% храната и тя горе долу така,газ,ток и вода също.Но иначе всичко е точно ;)
8.
Xxxx
18.08.2023 01:30:28
7
12
Ами,то там има един указ на Зеленски,според който,преговорите за мир са забранени.Незнам на какво се е надявал,но това си е чисто и просто “до последния украинец” Украйна е вкарала в боя и последния си резерв,82 механизирана бригада както и британските танкове Чалънджър.Най вероятно до два три дни,няма да има и помен от тях! Чета тук русофоби русофили,истината е,че тази “контраофанзива” си беше обречена от самото начало,беше абсолютно излишна и безсмислена и в крайна сметка,загинаха хиляди млади момчета.Сега след като Русия унищожи и последните резерви на Зеленски,дарени от НАТО,незнам какво точно ще спре руснаците.
7.
Столтенберг
17.08.2023 21:52:05
16
12
Руска подлога като нашите агент с псевдоним Стеклов.
Ама му загряха гъзъ
6.
До 5
17.08.2023 21:49:22
9
4
За кое да не се излага?
5.
Тошко
17.08.2023 21:39:32
12
9
Гошко не са излагай !
4.
Гошко
17.08.2023 21:27:45
19
20
Сега трите невръстни евроатлантичета, които живеят тук във Флагман са се прегърнали и плачат!!!
А толкова вярваха в тази ювелирна контраофанзива.
3.
Майбах 5555
17.08.2023 21:25:05
3
13
Колко късно идват новините при вас, не е истина. Ко става с здравко и курвенщрасе?
2.
@@@
17.08.2023 21:23:55
5
13
Бързо са го приземили в реалността. Но онази изкривената и политкоректна реалност.
1.
Марк Твен
17.08.2023 21:19:23
5
24
Но най-важно от всичко е, когато задуха Вятърът на промяната, да не се позволи на днешните български "елити" пак да се пребоядисат и останат на "сцената на историята" - те трябва да бъдат пометени от нея. ЕЛИТАРНИТЕ Хамелеони са слабаци и само така оцеляват.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори