×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как Борисов отново говори за магистрали след „грабежа на века“, възмути се президентът


Как Борисов отново говори за магистрали след „грабежа на века“, възмути се президентът
"Къде отидоха чувалите с парите от неговите магистрали? Защо магистралите му се разпадат, защо хвърлянето на асфалт е било като за камуфлаж...
31 Юли 2023, Понеделник, 12:26 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Асен Василев, Кирил Петков и Христо Иванов подарили индулгенция и легитимирали лидера на ГЕРБ

Президентът Румен Радев обвини Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, че подарили индулгенция на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Държавният глава говори пред журналисти след участие в тържествено връчване на дипломи във Военната академия в София.

След репортерски въпрос - как ще коментира вчерашно изказване на Борисов, който нарекъл служебните правителства диктатура и обяснил, че такива следва да има само в екстремен случай, Радев каза: "Аз не искам да слизам до нивото на говорене на г-н Борисов. И ако трябва някого да обвиняваме, че той отново започва да говори по този начин - това са Петков, Василев и Христо Иванов, които му подариха индулгенция и легитимация и възможността да говори отново по този начин. Може би в своята изнервеност г-н Борисов наруши един стар принцип - че в дома на обесения не се говори за въже. Аз се чудя как г-н Борисов повдига отново темата за магистралите, кои магистрали..., преди да е дал ясен отговор на въпроса къде отидоха чувалите с парите от неговите магистрали. Защо магистралите му се разпадат, защо хвърлянето на асфалт е било като за камуфлаж, което доказаха всички извършени проби? Вие сами нарекохте (много от вашите колеги) това „грабежа на века“, изкоментира Румен Радев.

По думите му буди тревога банализацията на фашистки тези и деяния през последните месеци. 

"Виждате, че форумите преливат от агресия. Изготвят се списъци на неблагонадеждни журналисти. Интелектуалци призовават за контрол и цензура над медиите. В същото време се заличава паметта за антифашизма. Българи доносничат срещу българи в сайта "Миротворец" (украински сайт - б.а.), а правителството не реагира. Тиражират се различни ревизионистки и антисемитски текстове. Това е настъпление срещу свободата и демокрацията и обществото ни трябва да бди, така, както под силата на обществения натиск правораздавателните органи най-сетне реагираха адекватно на недопустимото варварско деяние в Стара Загора", каза още президентът след въпрос по повод насилието над 18-годишната Дебора Михайлова. 

Радев обяви и че проектът за промени в Конституцията бил част от настъплението срещу демокрацията. 

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


40
Коментара
40
Коментара по темата
40.
Пънко няма да умре :)
01.08.2023 00:22:18
1
4
Много е прост,затова недоумява. Кой друг.
Асенчо и Киро вече не слушат ,и кацнаха в друго гнездо. Имаше 1001 служебни кабинета с рекорди по властване и нищо. Като говори и пак нищо не казва на всичко само на контра ,и тегли една пу*** майна на всички и казва" Като аз не властвам не ме търсете за нищо аз съм в сараите на президентството ,и съм на пици с кристали докарани от Киро преди месеци ,защото има запаси. Една проверка на Асенчо от знаем на кой кабинет показа ,че липсват около 10 000 лева някъде. Около половин чувал и като се даде на шефовете за по лиски може и нова печка да се купил.
39.
пешев
31.07.2023 18:40:09
5
8
как има балъци да го слушат още тоя пробит рублак.и той,като всички пробити рубладжии е супер нагъл,безскрупулен и подъл,и изглежда се намират идиоти да му вярват.мъка,мъка
38.
Солунската Митница
31.07.2023 17:52:30
2
4
Ако БОКО и ГЕРБ крадяха от бедния БГ народ у ИЗНАСЯХА крадения кървав кещ със самолета за ЛИВАН,Дубай и Турция то ''Пътя на Копринката'' крадат и ВЛАГАТ в ГРЪЦКИ БАНКИ /Емприки банк,/ ,Гръцката икономика и имоти в Солун и ХАЛКИДИКИ
Така БГ управници крадат от собствения си народ за да ''хранят' и подържат икономиките и бизнеса на гражданите на Турция,Гърция,ДУБАЙ,ЛИВАН
37.
НПО тата се правят на бедни
31.07.2023 17:01:58
1
17
Скандализиран съм от наглата пресконференция, която съдиите от Стара загора дадоха и от нелепите им оправдания: 400 нарязвания по тялото не били животозастрашаващи!!!
Тия по-добре да не бяха се показвали-вбесиха още повече хората!
И още- колко трябва да си немарлив, че да се появиш в Съдебната палата, пред медиите, по раздърпана фанелка от битпазар...Подобни имиджови снимки имаше и Мунчо Радев, дори бос с прокъсани гащи!
Ненаядоха се тези измекяри!
При условие, че получаваш 15 000 лева заплата!
Тези съдии нямат уважение към собствената си персона, ние очакваме да уважават човешките съдби на другите.
36.
Ксенократия
31.07.2023 16:32:52
2
7
Прокопиев няма да ти каже. Прокопиев ти показва как не трябва да има прокуратурата която да разследва. А кабинет в момента не съществува. В конституцията няма записани врътки на премиери.
Това не е лунапарк. Денков Франсоа Габриел нямат легитимност. Славов също е с чужди гражданства, колегите му ги търсят с Интерпол по случая с Нексо, а той се писал министър на правосъдието.
35.
СЛУЖБИТЕ са „ЗАКОВАЛИ“ ПП за ДАЛАВЕРИ
31.07.2023 16:27:51
0
17
Има ли данни от службите срещу Кирил Петков, Лена Бориславова, Асен Василев и президентския съветник Николай Копринков, които са били на бюрото на главния прокурор?
С цялото си сърце се надявам да дойде ден, когато издалите тази заповед да бъдат изправени пред съда! Истински български съд от неподкупни съдии, не сегашните кифли с надути джуки или ошкембени чичаци с алчни пръсти и служебни каси, пълни с пари! Български Видовден! Да реват тези мръсни продажници и да гледат как до последния им лев е конфискуван в полза на Държавата!
34.
Ю
31.07.2023 16:26:07
14
0
Няма да "гугълна", закони на държава не се пишат през гугъл или от шльоковци помислили се за значими след като са се надрусали. Тоягите ще са за вас.
33.
Прокопиев я кажи
31.07.2023 16:21:56
1
22
Защо кабинетът „Денков“ не прави ревизия на служебните кабинети на Румен Радев? Пътя на Копринката и местните избори?
32.
Ю
31.07.2023 16:21:33
29
3
С кое точно е "разеднил нацията" ? Мунчо си ти и десетте жълтопаветника за които даже Валери се беше изказал че като ви свирнат от американското посолство и сте там да се представяте за "нацията" . А то даже и по именцата и гражданството ви личи. Президента е избран два пъти, народа е обединен от него, а не от американското посолство. Показват го дори социологическите проучвания - с най-висока степен на обществено доверие. Много ви пречат българите.
31.
Извини се, бе!
31.07.2023 16:16:52
1
33
Кирил Петков, Асен Василев – твоите! Ти ги набута във властта, ти ги легитимира, ти ги възхваляваше, ти им продуцира политическия проект, а твоята Деса пък се въртолеше с десносектантите на Прокопиев и Христо Иванов и ги промотираше!
После точно ти, и твоят кретен Рашков, заедно с всичките ти служебни „копринки“, нищо друго не направихте, освен да върнете Боко на бял кон и да му дадете възможност изпран да говори сега по този начин.
Къде били чувалите на Боко ли? Близо три години имаше свое МВР от идиотите на Узунов и Копринков, що не ги откриха, бе, клоун?!
И като заговори за чували, ТИ защо замени чувалите от магистралите ПАК с чувалите от магистрали и от рекет, този път обаче на „пътя на копринката“?!
30.
До 28
31.07.2023 16:16:40
3
19
това да "гугълнеш" термина импийчмънт не те прави умник!
Когато един термин придобие значение в обществото, скоро се въплатява в Закон.
радеф може и да не го "импийчнат", но трябва да го изгонят "с тояги".
И да, майната ви на рашистките подлоги!
Предатели, без извинение!
29.
я
31.07.2023 16:14:45
4
20
Мунчо престани да разединяваш нацията орязаха ти правомощията и сега човек без работа почва да плюе по всички които не са му по мерака Що назначи оня пияница за министър на МВР ами та той не знаеше на кой свят се намира а и защо ти като беше със служебно правителство така и не отделихте пари за ремонти на тези пътища те не са вечни импийчмънта ти е малко да целуваш ръцете на Решетников че щеше да си незнаен пенсионер
28.
Прокопиев
31.07.2023 16:10:36
22
3
Както казах пълни глупости пишеш и няма смисъл някой да ти отговаря. Какъв импийчмънт, ти да не си в САЩ? Такова нещо в конституцията няма. И за да не бъда голосвен ще ти сложа признанията Бойко за тия на които до вчера им се кланяше.
Цитата е от вестник 24 часа.

Не знам какво е гледал или са му предали, аз казах една истина, която всички добре знаете. Това обяви премиерът Бойко Борисов като отговор на думите на президента Росен Плевнелиев и кръга „Капитал". Припомняме, че вчера премиерът пред Нова тв обяви, че кръгът „Капитал" му е дал министри, сред които бе и името на Росен Плевнелиев.
27.
Е де
31.07.2023 15:57:40
5
25
ама неговите служебни правителства нищо не направиха за да спрат грабежите.
Напротив галеха по главата всичките изпълнители на тиквун!
А рашките и лукойл направо ги обслужваха, все едно при тях работеха.
Срам и Позор за Български военен и обединител на Нацията!
Мисля, че импийчмънт му е малко, трябва да го екстрадират в рашшия!
26.
Прокопиев
31.07.2023 15:48:05
23
4
23 ще сляза на нивото ти прасешко само веднъж за да ти обясня че:
Президента не е прокурор и следовател да разследва и доказва. Интересно ако го беше направил дали нямаше пръв да изквичиш за разделение на властите. Прокуратурата я разкостиха други. Жълтопаветните винаги са били бойкова клика, Христо Иванов му беше даже министър и сега пак са заедно. Излъгаха теб, който им се върза на театъра.
Второ, какъв имунитет да си дава президента? Президента е главнокомандващ и е избран два пъти мажоритарно. Освен това точно той има право да помилва, а не обратно. Хвани научи конституцията и основите преди да пишеш глупости. Служебни правителства имаше и преди това. Плевнелиев назначи Малин Райков, който е роден във Вашингтон. Преди е бил и зам министър при Костов и Бойко. Тогава обаче не църкаше. Във всички нормални държави не се явява за нормално хора идващи отвън да се слагат на държавни постове. В повечето дори е заложен принцип за уседналост. А при нас стана практика да се слагат отвън. Отговори ми ти защо.
25.
до 24
31.07.2023 15:33:52
5
39
Радев е свещенна крава, помним записите за манипулиране на докозателства, но никой нямало право да му търси отговорност, все едно е УБО-Убивай Без да Отговаряш.....
Много долно и крадливо копИле е този фатмак!
Импийчмът, следствие, затвор!!!
24.
до 23
31.07.2023 15:28:57
20
6
Имунитет се дава от депутат.
За Президента е необходим импичмант.
23.
Шоуто на зеления чорап
31.07.2023 15:23:54
12
43
Не е имало по-крадлив и некадърен президент!
Този селянин не се наяде, но постоянно крадеца кРадев писука: Бойко е крал, ама не мога да го докажа след 3 години еднолична власт чрез служебните правителства!
Лъжите и интригите на ДС докараха България до тотален упадък след "цветната" революция от паветата!
кРадев що не си даде имунитета, за да го разследват за незаконно обогатяване на него и семейството му???
Страхлив крадец, долна подлога!
22.
Как вярвате на
31.07.2023 14:56:00
8
33
Румен Радев та той преди 10 години или повече каза че няма да става президент. Какво зависи от него. Квото каже Гергов и кала Корни. Инак за.тия госини си взе комисионната и му е пълен дирника с кинти
21.
Българин
31.07.2023 14:03:25
40
27
Сикаджията Борисов е чист интригант българския народ чака отговор от Борисов каде потънаха човалите с парите от магистралите а пачките кюлчета и откраднатия асвалт. Главния прокурор Сарафов малчи като ощипан народа иска отговори
20.
xx
31.07.2023 13:58:18
32
25
Мутрата защо не си дава имунитета - някой да каже...
19.
До 3
31.07.2023 13:53:08
31
24
Кой изобщо е разследвал Боко бе, тъпак? Гешев беше негов закрилник през цялото време. И когато развалиха приятелството, каскета се сети да се размърда, но те го отсвириха преди това.
18.
Шоу
31.07.2023 13:50:55
41
35
Бг ще стане нормална държава само ако алчното банкянско прасе влезе в затвора.
17.
Warrior
31.07.2023 13:37:28
8
26
Румен Радев: Ако България имаше повече министри като Кирил Петков, щеше да изглежда по друг начин.
16.
Зоя
31.07.2023 13:33:50
40
34
Боко Бухалката не само че е тъпа мутра, ами е и нарцис. Подмяната пък са поредните крадци. Разиграха малко цирк и се умориха, стана очеизвадно, че са от един дол дренки с Боко и намериха общ враг в лицето на Радев.
15.
Абориген Балкански
31.07.2023 13:30:57
25
11
В България и преди този 33/100 год преход за разлика от Унгария ,Чехословакия , Полша съответно /1956, 1968, 1980 / не е имало демокрация ,не може и да има и сега защото тези вече 4 страни оформиха т.н гражданско/будно общество по-време и след гореспоменатите години докато при нас понятието общество е уродлива форма на разпасана команда създаваща този организиран от вън хаос зад който стой нашето безхаберие към държавността
14.
Абдал Ал Сабах Иб Се Рахат
31.07.2023 13:29:23
21
46
Лошо и то много лошо.Все още президенстващият некадърник усеща ,че отсвирен о всички и от всякъде.Само " БАЩИЦАТА " му Путин може да го причисли към хомоспиенд и той (БАЩИЦАТА) има толкова кахъри на главата си , че въобще не се сеща за Българският президенстващ некадърник.
13.
Някой
31.07.2023 13:25:11
23
49
Радеф не по малко е навредил на България от Боко. Тук работата става крадец вика дръжте крадеца.
12.
123
31.07.2023 13:20:02
29
58
Не само, че слезе на нивото на ББ, ми и копае дъното. Най-семплият президент, който сме имали някога - интригант, лъжец, сеещ раздори сред обществото, жаден за власт, пионка.
Рибата започна от него да се вмирисва, думите са излишни, гледайте делата!
11.
Ало, Славяново?
31.07.2023 13:12:14
23
56
Две години служебни правителства на Радев, две години Рашков, назначен от Радев, беше вътрешен министър. Това време не стигна ли за доказване на магистрали, чували и кюлчетата дето всички ги били видели с очите си?
Иначе е ясно, борбата за русофилския гласоподавател вече е започнала.
10.
4erveniq cirk prodaljava
31.07.2023 13:00:53
7
20
Kade mui elektronnoto pravitelstvo na toz dirigent s broniranata S classa
9.
Р. Р.
31.07.2023 12:56:23
13
55
За пътя на Копринката защо нищо не казва другаря Сталин ?
Бащата на площадите и барикадите, услади му се да краде и да управлява еднолично.
8.
*********
31.07.2023 12:46:41
16
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
Президента
31.07.2023 12:45:33
14
47
Най мрънкащите са хора който не правят нищо за тази държава.Дори не се и опитват
6.
До 3
31.07.2023 12:45:31
46
43
Населението не се вълнува от това, че не само го грабят но всички нидяхме златото и пачките в шкафчето му и .. нищо !
Сутрешните блокове на Тв не показаха ни къщата в Барселона ни потърсиха поне една снимка на незаконото дете на ББ.

Вдичко КОЕТО ЧУХТЕ В ОНЗИ ЗАПИС НА КИРЧО И КОКОРЧО СЕ СБЪДВА !
ПосолствоТО командва у нас.
И медии. И политици. И общество.

Пълна и завършена КОЛОНИЯ !
5.
Down
31.07.2023 12:42:23
84
81
Браво! Единственият, който има топки да се изправи срещу уродливата коалиция ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС.
И думите му са винаги точно в целта!
4.
Голям
31.07.2023 12:40:00
26
50
Боклук
3.
Hahaha
31.07.2023 12:33:32
47
58
Ми твойте хора нали го разследваха и нищо не доказаха барабар с дамаджаната Рашков и сега остана само Фейк коментари с цел заблуда на по простото население.Достатачно глупости направиха Герб и ПП че да говори президента лъжи ама той явно тва му е капацитета
2.
Радев
31.07.2023 12:32:17
36
57
И той се оказа много жаден за власт
1.
да
31.07.2023 12:31:02
81
83
Много е прав. Кога при бай Ставри.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори