×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МВР ме издирва по настояване на новия кмет Лапчев. Унизително е


04 Ноември 2011, Петък, 16:07 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимка Добромир ДОКАЧАРОВ

Не се укривам, в София съм, прокуратурата незабавно да влезе в Общината. Чистотата на Царево е свързана с цената на тези избори

- Г-н Арнаудов, къде сте, в Царево се говори, че се укривате далеч, че прокуратурата е разпоредила на МВР да ви издирва?

 - В София съм със съпругата си Ягода, намирам се в апартамент, който е нейна собственост. Имам семейни проблеми, затова съм в столицата. От никого не се укривам. Не ме е страх. Едни вчерашни момчета, които нищо не са направили за Царево, ме обвиняват, че съм крадец, защото влязох в общината след изборите, за да си прибера личните вещи. Беше в работно време. Представяте ли си докъде стигнаха с натиска и унижението: Обади ми се комисар Милен Димитров – директорът на ОД на МВР-Бургас, за да ме пита какво става. Казах му веднага да прати полиция у дома, за да видят какво съм взел със себе си. Дори  и сега имам още лични вещи  в кабинета. Това, което става в общината, е много опасно. Доколкото ме държат силите ще се боря и няма да позволя саморазправа с колегите от общинската администрация.

- Защо ги съжалявате. Публична тайна е, че те ви предадоха. На всички беше ясно, че имат договорка с г-н Лапчев. Сега защо сте толкова загрижен за съдбата им?

- Това, което става, ни връща с 12 години назад, когато заради разделението между хората, се разпадахме като община.  Успях за 2 години и половина да я спася. Аз не допусках, че ще ме предадат. Бях убеден, че ще спечеля изборите. Всичко се е случило два дни преди самия вот. Оказван е натиск върху мои хора, някои от тях са купени, за да ме предадат. Ще посоча и имена, но има време.

- Тези хора на възлови позиции ли са?

-  Да. Но на всичките останали 2 000 граждани на общината искам да благодаря, че не се продадоха. По-бедните ги оправдавам, че поради немотия са взели 50-100 лева, особено ромите. Те са около 1000 избиратели. За да имат работа техните семейства, аз бях създал общинска фирма за чистота, не дадох тази дейност в частни ръце. Сега искам да ги предупредя, че новата власт ще остави без работа именно тях, защото чистотата на Царево е свързана с цената на тези избори, оттам ще се избиват парите.

- Защо не дойдохте на тържествената сесия във вторник, за да предадете регалиите на новия кмет Георги Лапчев и да го въведете в кабинета му. Това се изтълкува като страх?

- Работих 10 години без ден отпуск, искам да обърна малко внимание на семейството си. Не мога да понеса обидата, която ми се нанесе от тези вчерашни момчета – да подадат сигнал в прокуратурата, че едва ли не крада общината. Няма друг кмет в държавата, който да е внесъл 1 милион лева дарения от фирми директно в общинския бюджет, които са изразходвани по закон. Няма друг кмет в държавата, който е внесъл други 2 милиона лв. дарения от фирми, вложени в инфраструктура. И няма друг, който да е предложил на тези избори програма за развитие за следващите 20 години. Държавата трябваше да гарантира честни избори, а не моето преследване от два автомобила в деня на вота.

- Може би това е просто лош старт и новият млад кмет ще се поправи?

- Новият млад кмет води Царево към далечната 1999-а, когато кмет стана Георги Костадинов и съдът го назначи чрез отсъждане, а не чрез спечелване на вота на гражданите. Тогава беше страшно. Призовавам областният управител Константин Гребенаров и Окръжната прокуратура в Бургас да прекратят  намесата на външни лица в администрацията. Това са хора, които свалят информация директно на лични лаптопи, с устна заповед. Медиите не трябва да се страхуват, а да оповестят какво става в момента в Царево. За себе си аз не мисля, на 61 години съм, малко ще почина и после ще реша какво да правя. Във всеки случай нямам намерение да се пенсионирам. Лошото е, че с това арогантно поведение ще оставят добри специалисти на улицата  и ще блокират работата за години напред. Знам какво правят сега, опасно е!

- Бихте ли описали какво правят, защото г-н Лапчев казва, че оставките на 62-мата са доброволни и са във връзка с новата структура?

- На 2 ноември Лапчев ги е събрал в лекционната зала на читалището. Казал:„Аз съм открит човек, с някои хора ще се разделим. Искам до петък, 04.11., всички да депозират молби за освобождаване, а аз ще преценя кой ще бъде освободен и кой ще остане да работи в общинска администрация.Това са неговите думи. След това продължил така:При вас в канцелариите ще идват хора с баджове – мои сътрудници, на които ще давате цялата информация, която ви поискат“. Стоян Йовнов попитал: „Подаването на молби от хората за освобождаване  не е ли уволнение по взаимно съгласие,  няма ли да загубят обезщетение в Бюрото по труда, размерът на същото ще е много по-малък?Отговорил му, че ще се постарае да не навреди по този начин на никого. Друг е въпросът колко може да му се вярва, след като отрича, че е поискал депозирането на молби за освобождаване от работа пред медиите и че това било провокация от страна на верни на бившия кмет ръководни кадри в общината. Неговите „сътрудници“ са настанени в стаята на юристите, дори и в стаята на зам.кмета. При тях са пренесени папките от „Общинска собственост“, „Стопански дейности“ и от други отдели, предоставени са им всички досиета на служителите, всички договори. В целия този архив има лични данни и данни за фирми. Те не просто са се запознавали с тях, прочитайки ги, а са въвеждали данните в собствените си лаптопи. По въпроса с депозирането на молби за освобождаване са постъпили по същия начин  и в Ахтопол. Там обаче  Добри Карагьозов е поискал писмена заповед. Кметът Лапчев не е посмял да издаде такава и този процес там е спрян.  Част от подалите вече молби са се сетили и са записали: „По повод Ваше устно разпореждане подавам молба да бъда освободен от работа”.


В категории: Царево


114
Коментара по темата
114.
............
15.02.2012 18:42:40
1
1
Заради господин Арнаудов,мога да кажа само че си гледа дебелия ......на колко хора уж им помага така да се каже, а в същото време гледа как да те остави на улицата,нямам думи баща ми пострада от него че покрай него и ние!!!
113.
работа
04.12.2011 03:48:40
0
2
ехехе 112, ти си бил голям приятел бе.
То ОДМВР не ги интересува историята на "другата страна". Те имат поръчка да мачкат някой и няма дори свиждане да му позволят от ареста докато не му омекнат краката да си признае нещо.

Аз като кажа на всички че си престъпник и те набутам в ареста, да ли ще искат да чуята твоята история???
112.
priqtel
03.12.2011 08:15:36
1
1
ами ти защо се скри? Ела разкажи твоята история.Така изглежда ,че бягаш.Не е нормално това поведение.
111.
8787
20.11.2011 08:33:19
0
0
Ne vigdam parka da e zakrit. 6te vidim Lap4ev kak 6te kara s park strandga.
110.
Сашо
14.11.2011 12:52:44
17
12
Арнаудов - ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН И ЩЕ СИ ПЛАТИШ ЗА ВСИЧКО ТЪПКАНО! МИЗЕРНИК - РАЗДАДЕ ОБЩИНАТА НА МАФИОТСКИ ФИРМИ И СТРОЕШЕ НЕЗАКОННО! ЗЛАТНА ПЕРЛА, А? АМИ ТОВА, ЧЕ С ЦЯЛАТА СИ НАГЛОСТ ЗАКРИ ПАРК СТРАНДЖА, А? НЕЩАСТНИК - ЩЕ СИ ПЛАТИШ ЗА ВСИЧКО, ЗАЩОТО ТИ БЕШЕ ЕДНО РАКОВО ОБРАЗОВАНИЕ - ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ!!
109.
Рамацотито
11.11.2011 14:07:06
3
3
Абе , Арнаудов хубаво се скатава.
Ама ония блестящ мозък Балабанов къде е и той .
Нямам търпение да му чуем дружно простотиите на сесият . Защото той е един мега голям интелект с особен потенциал :D
108.
ekfoto
11.11.2011 13:31:33
0
9
ака се случва в живота по някога, че колкото и дълго да си работил на едно място, колкото и добър да си бил в нещата, които правиш и до каквато и висока позиция да си стигнал, в един момент всичко свършва.
Не фатално, а чрез някаква форма на уволнение. Тя може да е следствие от закриване на бизнеса, респективно фирмата, съкращения, или не дай си Боже, заради кофти шеф, който ти е вдигнал мерника.

Особено потърпевши са хората, които наближават или са прехвърлили 50-те, защото има ясно изразена тенденция да се съкращават служители с дълъг стаж и по този начин да се пести от процентите за прослужено време, които им се дават допълнително към заплатата. Някои хора взимат над 20% по този параграф и стават трън в очите на шефовете си.

Тогава, след уволнението, идва моментът, в който напускаш любимото си бюро и на другия ден сядаш... пред бюрото по труда в твоя район.
Няма какво да се лъжем, че това „бюро" е красиво, удобно и идеално за работа. То е непривлекателно, потискащо и направо стресиращо, но в крайна сметка може да бъде полезно, стига да знаеш сроковете и подробностите.

Колкото и да ви се струва невероятно, най-правилният ход е да посетите бюрото по труда още преди да са ви уволнили. В периода, в който са ви връчили предизвестие, или шефът императивно ви е заявил, че вече няма нужда от вас. Важно е

да се консултирате
в бюрото по труда, преди още да сте подписали заповедта за уволнение. Повярвайте! Няма хора, които да са по-наясно каква форма на прекратяване на трудовия договор ще е най-изгодна за вас от редовите служители в което и да е трудово бюро. А от формата на прекратяване на трудовия договор – по съответния член от трудовия кодекс, зависи колко време и колко пари ще получавате като безработен.

Най-важното е да не ви прекратят договора „по взаимно съгласие" или поради някакво провинение. Много често хората не знаят, че ако им прекратят договора по чл. 325 от Кодекса по труда – по взаимно съгласие, защитата за напускащия е илюзорна. В този случай получавате обезщетение в продължение на максимум 4 месеца – по 7,20 лв. за работен ден, без да се удържат осигуровки и данък. Или в най-добрия случай – около 630 лв. за четирите месеца. Независимо с каква заплата сте били в предходните месеци и колко е трудовият ви стаж.

В бюрото по труда непременно ще ви обърнат внимание на този факт и със сигурност ще ви посъветват да се опитате да склоните счетоводството и шефа да напуснете поне по чл. 327 или 328 от кодекса. В този случай няма да ви дължат парите по едномесечното предизвестие, но ще ползвате пълни права – обезщетение според размера на работната заплата за последните 18 месеца и според трудовия ви стаж. Шефът няма да загуби, но вие ще спечелите.
Тук вече има

много нюанси и подробности
които трудно биха могли да бъдат изброени, но именно за това е абсолютно задължително да се обърнете към експерт от бюрото, още преди да сте подписали заповедта за уволнение.

Все пак ще посочим два случая, които са много важни. Например, всеки уволнен и впоследствие назначен при друг работодател на трудов договор, трябва да знае, че за да ползва пълните си права като безработен, в случай че отново му прекратят трудовия договор, трябва да е изкарал поне 9 месеца на последното си работно място. И един ден по-малко е от значение.

Ако ви уволнят след 9-месечния срок и не по взаимно съгласие, ще получавате до 60% от заплатата като месечно обезщетение – без удръжки и за срок, който е съобразен с трудовия ви стаж. Ако имате над 20 г. трудов стаж, ще взимате тези пари 12 месеца и като се вземе предвид, че върху тях не се плащат данъци, всъщност ще вземате само с 18% по-малко спрямо пълната работна заплата преди уволнението.

Ако обаче ви уволнят ден преди да изтече 9-месечния срок, то обезщетение се плаща само 4 месеца – все едно, че трудовият договор е прекратен по взаимно съгласие.

Важно е още да знаете, че няма смисъл да взимате обезщетение за много кратък период от време. Например, ако сте си намерили работа до месец след предишното уволнение. Ако не вземете обезщетение, то при последващо уволнение ще имате право на пълния размер. В противен случай губите тази екстра и то само за някакъв си месец.

Вярвайте, че никой счетоводител няма да ви каже тези подробности, както и други които зависят от конкретния случай. Не защото ви мразят, а защото не знаят. Именно за това са експертите в бюрото по труда.

Сроковете
в които трябва да направите регистрацията, след като подпишете заповедта за прекратяване на трудовите взаимоотношения, също са от изключителна важност.

Тук също не разчитайте на счетоводителите от фирмата, от която ви уволняват. Който каквото и да ви казва, трябва да знаете, че срокът за записване в бюрото по труда е 7-дневен от датата на уволнението. Смятайте ги 7 календарни дни за да си нямате неприятности. Ако пропуснете 7-дневния срок, всеки пропуснат ден остава без обезщетение.

Другият срок е 3-месечен, но той е за регистрацията ви в съответното поделение на Националния осигурителен институт (НОИ). Това означава, че ако обезщетението е малко и кратко, може да се регистрирате в НОИ в последния момент и те ще ви изплатят всичките пари на куп.
Друг важен момент за регистрацията в бюрото по труда са

изискуемите документи
на пръв поглед не са много, но с оглед, че трябва да спазите 7-дневния срок, може да се окаже, че имате сериозни проблеми. Общо документите за записване са 4, като два от тях със сигурност ще си набавите веднага – лична карта и копие от нея, както и копие на заповедта за уволнение.

Другите два документа могат да се окажат проблем, защото хората рядко знаят къде са ги сложили, а в много случаи се оказва, че не са у тях. Това е трудовата книжка и дипломата за завършено образование.
Трудовата книжка трябва да се иска от деловодството на предприятието, което напускаш. Има случаи обаче, в които хората имат повече от една трудова книжка, а някои през годината са имали и осигурителна книжка. Ако данните от нея не са прехвърлени в последната трудова книжка, то трябва да си я намерите, за да покажете максимален трудов стаж. Той ви е необходим за размера на обезщетението. Без диплома за образование пък въобще няма да ви приемат документите.

На базата на тези документи от бюрото по труда ви издават служебна бележка, че сте регистриран и с целия този наръч от бумаги се отправяте към съответната служба на НОИ. Чак след като ви регистрират там, където към документните добавяте и копие от банковата си сметка – дебитната карта, ще получите и дата за изплащане на обезщетенията. Те се плащат от НОИ и се превеждат по дебитна банкова карта.
Добре е предварително да знаете, че

няма смисъл от шмекеруване
Ако сте решили да си вземете помощи и успоредно с това да работите на договор – трудов или граждански, за да печелите двойно, то този номер няма да мине.

Погрешно е да се радвате, че сте излъгали бюрото по труда, защото в самия край на бюрократичния път – в службата на НОИ, ще излезе даже граждански договор, подписан за 2 дни. В този случай губите всичко, така че си правете сметките предварително.

Естествено, малцина са тези, които опитват подобни измами и в крайна сметка повечето хора биват одобрявани по документи, като им се определя и дата за изплащане на сумата. Тази дата е важна, защото чакаш парите, но има още една дата, която трябва да се следи с още по-голямо внимание. Тя е доста унизителна, на на който не му харесва...

Датата е определена от бюрото по труда и на нея всеки месец отиваш и се разписваш, че все още не си си намерил работа и не си сключил договор. Ако пропуснеш дата може да изгориш. Ако пък имаш пътуване, трябва да се договориш с персоналния ти експерт в бюрото, който волю-неволю постепенно се превръща и в нещо като финансов консултант.

Този „финансов консултант" може да ти е изключително полезен в 2 направления – да ти намери нова и хубава работа на база свободните места, които се обявяват в бюрото по труда, или да те включи в

курс за преквалификация
или допълнително образоване, които за теб са абсолютно безплатни.

Свободните места за работа се обявяват периодично в бюрото по труда и е добре да се ходи и да се проверява. Важна е обаче и консултацията с експерта, защото само той може да разчете кодовете, записани пред обявите и да ви каже кой е работодателят и къде се намира работното място. Защото може да се окаже, че работата е добра, но работното място се намира някъде около града.

Още по-важно е експертът да ви включи в безплатен курс. Той може да е най-разнообразен, а тапията от него се оказва, че има доста голяма тежест. Курсове правят някои университети или колежи, например по езици, счетоводство или мениджмънт. С такъв курс и диплома можете много по-лесно да си намерите работа в последствие. Знам го от личен опит.

Разбира се,

не всичко в бюрото по труда е „цветя и рози"
и има много какво да се желае.
На първо място проблем за хората е самото бюро – като външен вид и местоположение. Обикновено се помещават в неподдържани сгради – блокове на крайни квартали или трафопостове, което говори, че са пестени пари. Доста неугледна е и самата обстановка в бюрото, което заедно с дългата редица от хора които чакат, действа доста обезкуражително на прясно уволнения, но по тази тема Клуб 50+ вече писа.

Бюрокрацията не е особено голяма, като изключим два важни аспекта. Единият е разкарването всеки месец за подпис. А другият – двойното разкарване до подразделението на НОИ. Всичко това е проблем за бюрото по труда, защото няма никаква електронна връзка между НОИ и бюрото. А няма връзка, защото противно на логиката, бюрата не са подразделения на осигурителни институт, а на друга бюрократична структура – Агенцията по заетостта.

Ако имаше елементарна електронна връзка, то хората нямаше нужда се разкарват, защото бюрото по труда щеше да има базата данни и да вижда дали някой е сключил нов договор, както и по служебен път да препраща документите в НОИ.

Но това са бели кахъри за човек, останал без работа. А за да няма и черни дни след това е добре овреме да се потърси бюрото, колкото и неудобно да е то!


МНОГО ПОЛЕЗНА СТАТИЯ, НАПИСАНА ОТ ЧОВЕК, КОЙТО Е НАЯСНО С КОДЕКСА НА ТРУДА И Е КОМПЕТЕНТЕН ПО ВЪПРОСИТЕ НА ТРУДА И РАБОТНАТА ЗАПЛАТА.БЛАГОДАРНОСТИ1
107.
ekfto
11.11.2011 09:30:21
2
3
Е, сваляме картите !Не играрх по правилата, ако изобщо има писани правила! Провокирах Ви и резултата не закъсня, за съжаление не този който търсех и очаквах.. Искаше ми се да изложите каузата си и да я защитите, имате достатъчно аргументи да убедите всичките около четиредест процента, които не са гласували за ГЕРБ, които трябва да Ви повярват! Пример: „кмета на Лозенец е едно недоразумение...” Защо не ме оборихте, нямаше нужда нищо да измисляте, просто да напишете,че не е важно кой е издигнал кандидатурата ти, а какъв е резултата!Това че зад теб стои партия ГЕРБ е достойнство! Тази кандидатура е подкрепена от жителите на Лозенец, те са я предпочели пред още трима кандидати. Липсата на опит не само не е порок, а пред опита на опонентите си е направо качество! Да завършиш висше образование и да избереш да останеш тук, да работиш в родното си село за хората които те познават от дете ! . Това са неопровержими истини и няма кой да им противостои ! Имахте голямия шанс да отговорите на всички провокативни постинги и да бъдете полезен за тези, които се колебаят ,да обърнете мисленето им.! Друг път не пропускайте шанса! В политиката е нужно търпение, уважение и най-важното кауза, която да обединява всички, да се преодолее разделението, да привличаш, не да отблъскваш .. Вместо това, Вие превърнахте дебата в ЛОВ на ВЕЩИЦИ ! Това не помага за добрия имидж на ГЕРБ, не го правете – а и трудно ще бъде да сплаште всичките инакомислещи и да ги промените, ако действате така.Откажете се от този стил на поведение.И сега , за лицемерието! Подсказах Ви влизането си на пръсти- тихата стъпка,избрах кроки от един виц, в който крокодила иска да предизвика хипопотама. Предпочетоте да ме разпознаете по един доста непочтен начин ! Така можеш да се справиш с един , двама опоненти, но не можеш да обърнеш мисленето на четиредесет процента от съгражданите си! Триенето на постинги също не е решение – този форум не е единственото място за изява! Променете тактиката, така ще бъдете полезен за всички!
106.
theOZ.org
11.11.2011 07:46:24
0
0
Иван ПП 'ОЗ' Царево

Пак ли почвате да плюете?

;-))
105.
не на лицемерите
10.11.2011 23:05:43
0
1
104.. И още нещо, това, че някой не мисли като теб не може да бъде причина да го обиждаш
97 Слагачите, дето изписаха толкова злостни слова за бившия кмет
Късата памет,късата памет тя е виновна за всичко!
104.
kroki
10.11.2011 22:41:55
0
1
До –голям бяс:Съжалявам, ако някой се е засегнал от думите ми, този израз „подлога” не е в речника ми, не смятам за редно да ми се приписва. Разбирам, че хората в момента са се разделили на два лагера и най-доброто е да се обединяват, вместо да се налива масло в огъня, за това и аз се извинявам за крайните мнения. Не ми се харесва да се плюе по някого, когато падне от власт, а това е национална черта ! През всичките години тези хора са мълчали, защо ? Сега се оказава, че е имало само лошо, разграбване, кражби, а нещо хубаво дали не се е случило. За доброто никой ли няма памет? Ето това е причината за моята пристрастност, когато излагам позициите си за тези управляващи, които вече не са на власт. И още нещо, това, че някой не мисли като теб не може да бъде причина да го обиждаш ! Ако нямаш аргументи да го убедиш, просто замълчи, по-достойно е!
103.
неподлога
10.11.2011 21:50:17
0
1
Прекалено много са ти пристрастни аргументите ,че и мненията,ама думата дерзай е хубав завършек на задочния ни спор,дано в спора да се проправи и път към истината,нали това му е и целта?!
102.
kroki
10.11.2011 21:32:23
0
1
Предавам се, разкри ме! Неподлога, дали имам ниви, дали нямам, дали са ми убили животните, дали не са, това май не променя фактите ! Нищо лошо в това да си харесваш кмета – дай боже всекиму! Само че, почакай малко, преди да почнеш да си го харесваш виж какво може и какво ще направи. Ако си сигурен , че е сгазил лука спри го овреме, а не чакай да падне от власт та да му се репчиш. Дано да не го отнесе някой друг заради мен, дето и хабер си няма че си го припознал или припознала, аз за разлика от теб не съм сигурен нито в пола ти, нито в цвета на косата ти, съдя за твоята особа само по написаното и другото не ме интересува! Тук хората спорят с аргументи и изразяват мнения, разбира се умните, глупаците обиждат и търсят и във форума реваншизъм ! Дерзай, дано ти да излезеш прав или права, знам ли?
101.
голям бяс
10.11.2011 21:22:37
0
3
Нито беснея,нито ме интересува кои сте.Не съм от групата на тези наивници,които плашат с разкриване на IP ,а и не ме вълнува това.Идеята ми беше да намекна,че във форумите ,макар и да се пишат анонимки,не е необходимо да се обиждат хората и да се използват всякакви тъпи квалификации.,,Мислиш ли че подлогите които пишат тука ще имат смелоста дойдат''-цитирам Козар.Ето това ме издразни много и ме провокира да напиша коментара си.В крайна сметка,когато човек се опитва да е пророк в собственото си село и да провокира към пробуждане на гражданската съвест е длъжен да се държи подобаващо.Приятна вечер!
100.
неподлога
10.11.2011 21:10:32
1
1
Ти май нямаш ниви за продаване и за това така си се хванала като удавник за сламка за бившия кмет,пък не си била слагач?!И не са злостни думи, а неоспорими истини!Че и за морал ще говориш,дето се пребоядисваш -крешиш с мегафон за един /сега му пишеш на вие в пост 80/и лееш похвали за бившия кмет.Нещо русия цвят зле ти влияе,време е за ново пребоядисване.
Много са ти и никовете,ама кроки най ти отива
99.
kroki
10.11.2011 21:06:19
0
1
Голям бяс, още по-голям бяс ще те хване като разбереш, че името ми е световно неизвестно, ще ти е нужно и ЕГН, адрес, а това са лични данни. Вместо да беснееш и да се питаш кои сме, задай си по-съществения въпрос, дали нашите разсъждения са правилини или не.Опровергавай ни с аргументи, ама точни, ясни и аргументирани. Ако си знаел за някакво престъпление и не си информирал властите, нали знаеш какво ти се пише? Е на това му викам аз анонимност, да се спотайваш , да не предотвратяваш престъпленията – нали в такива се обвиняват кмета и администацията ! Тук всеки пише каквото мисли, ако на някой не му харесва, да спори, ама с факти, защото не е толкова важно кой го е казал, а какво е казал. Всъщност и това не е важно вече. Това е демокрацията, всеки има право да изразява мнението си свободно. Ние с козар уважаваме вашето мнение без да питаме кои сте, и ако ви напиша ,че се казвам Добрин Добринов или Янко Янков , може и Костадин Костадинов - какво се променя ?
98.
голям бяс
10.11.2011 20:26:44
0
3
Крокита,Козари и тем подобни,като сте толкова смели и открити що не вземете да си пишете имената?Айде,ние сме мишки и подлоги,ама вие сте друго нещо.Или поне така твърдите.Чакаме с интерес- всички подлоги от форума,кажете кои сте.
97.
тихата стъпка44467
10.11.2011 20:00:14
2
5
95- със сигурност на мястото на всеки уволнен ще дойде новоназначен ! Те си чакат, платили са си и сега ще си събират вересиите барабар с главницата ! Наистина ли има наивници, които не са научили нищо през годините на така наречения преход ?Ако не беше реституцията и не бяхте разпродали нивите сега щяхте да пеете друга песен, особено ако ви беше споходил и шапа ! Кой ли пък го измисли този шап, дали пак комунистите или министрите които сроят България !И тази болница, дето не била добре оборудвана, та сега Лапчев ще я дообурда- и нея нямаше да я има защото беше определена за закриване от правителството, дето строи България, та нямаше какво да оборудва горския. Слагачите, дето изписаха толкова злостни слова за бившия кмет , да сложат на кантара всичко, не само това дето не им се харесва и тогава да дават оценки. Няма лошо да се сменяват управляващите, но във всичко и преди всичко е нужен морал. А има ли някой ,който да твърди, че в Царево изборите бяа честни, без плащане и без принуда ?
96.
Козар
10.11.2011 14:36:37
5
4
Кроки кроки дете мое... :) Нали се сещаш че ще сме само двамцата с тебе на този събор... :) Мислиш ли че подлогите които пишат тука ще имат смелоста дойдат? Плюене фъргане, и до там... ! А когато опре ножчето... всички се насират !
95.
?
10.11.2011 11:43:45
0
1
Щом знаеш напиши кои са новоназначените
94.
тихата стъпка
10.11.2011 10:13:05
3
7
Ама наистина ли някой си е повярвал, че тези новите идват с такъв напън и толкова пари , за да не крадат! Ще крадат и още как, нали някой е платил местенцата им, или тази предизборна пропаганда ви се видя евтиничка, хайде да смятаме с главите си ! Да видим и кои са новите богопомазани, те не са от друга планета, знайни са ! Трудно им е било да гледат другите как крадат, сега дойде тялния ред , вредиха се! Стадото си избра и пастир – горския !А за Лозенец това недораумение, наречено кмет , посочено не от своите съграждани а от Партията, ще слушка, ще слушка, само дето няма да козирува като предшественика си, липсва му офицерски опит, и изобщо какъвто и да е опит !Забравихте ли тази мъдрост – даже и куче се избира от сой ! Списъците на озенчани набъбнаха двойно , засели се селцето та се разпука по шевовете и изборния резултат е на лице! Да ви е честито на вас оптимистите! На реалистите –съболезнования.
93.
Aлекс
10.11.2011 09:50:48
1
5
Как пък не се намери един като хората. Имам чуството че всеки следващ е по лош от предния. Омръзна ми от такива избори. Ще се изтрепят кой през кой да купува гласове. Много лошо впечатление прави всичко това - как да имам доверие на такива кметове които с измама печелят избори. Отвратих се от кметовете на Царево и Лозенец. За Лозенец някой поинтересувал ли се е как може 23 годишно момиче да бъде кмет. С чий акъл ще ръководи? Ако някой знае да ми каже?
92.
zvezda
10.11.2011 09:22:43
1
3
Циници много бързо забравихте собствените си парични злоупотреби,че и да градите се засилихте,след като разградихте и разпродадохте де какво можахте.
91.
тихата стъпка
10.11.2011 08:57:29
2
3
И това време ще дойде – да му целувате ръцете! ГЕРБ даде мило и драго да вземе властта тук, то не беше гостуване при Ники Кънчев, то не бяха плакати, медийни изяви от всякакъв род, пари, пари, пари ! Е дойде време да ги връщате ! Сега други ще започнат да ГРАДЯТ в ЦАРЕВО ! Най-добре се смее този, който последен се смее – не го забравяйте !
90.
kroki
10.11.2011 08:52:27
1
4
До козар – козар защо не отговори на този постинг, не ти ли се иска да участваш !Пуснах ти го пак, за да ти го припомня ! Не за друго, а защото Арнаудов вече е в Царево, може и той да участва, да се види кой кой е!
89.
kroki
10.11.2011 08:44:39
1
2
Козар, ти направо удари десятката ! Да го направим на сесията на Общинския съвет, става ли ? Хем да покажем, че не приемаме шикалкавене , хем да освободим напрежението. Така де, той че излъъга излъга, нека му дадем втори шанс, да си признае и да си каже , та да му олекне ! А може пък медиите да лъжат, ако е така, да искаме да ги съди, дето го изкараха лъжец !Така вече няма да смеят да му правят номера ! ГЕРБ има толкова много пари и адвокати, няма да имат никакъв проблем, нали така?
88.
звезда червена за милиони
09.11.2011 22:45:12
3
3
Ей върна се бащицата,тичайте да му целувате краката.И по-кротко не се блъскайте!
87.
ст.йовн.
08.11.2011 18:51:23
1
2
до всички заинтересовани - петко арн. е в града.
86.
jena
08.11.2011 18:47:57
9
3
Козар, ти направо удари десятката ! Да го направим на сесията на Общинския съвет, става ли ? Хем да покажем, че не приемаме шикалкавене , хем да освободим напрежението. Така де, той че излъъга излъга, нека му дадем втори шанс, да си признае и да си каже , та да му олекне ! А може пък медиите да лъжат, ако е така, да искаме да ги съди, дето го изкараха лъжец !Така вече няма да смеят да му правят номера ! ГЕРБ има толкова много пари и адвокати, няма да имат никакъв проблем, нали така?
85.
Козар
08.11.2011 17:00:27
5
4
Добре бе като сте толкова отворени всичките. Що не вземете да направите едно събиране да поканите кмета. И да му зададете въпростите които поставяте тука... ? Кои бил зад къф псевдоним се криел кои кого разпознал.... Айде нема нужда!
84.
Тихата стъпка
08.11.2011 12:07:30
2
6
Колега, къде го видя това обвиняване на гражданите, едно и също нещо ли сме прочели? Дали този абзац:- От днес е нужно едно много здраво ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, което да следи под лупа дневния ред на новия Общински съвети и новия ПРЕДСЕДАТЕЛ на ОС, решенията които вземат, работата на новия Кмет- за да не си обясняваме колко лошо сме управлявани, без да сме направили нищо за да НЕ ГО ДОПУСНЕМ!
А може би от тук : това е градът в който всички се познават и е добре да проявяме повече разум , по-малко реваншизъм и най-важното ДА НЕ ДОПУСКАМЕ новит Кмет и администрацията, която ще назначи да нарушават правата на хората, да не раздаваме правосъдие и съвети как да се заобиколи един закон, като се приложи друг и се постигне желаната цел, да оставим това на институциите, в чиито приоритети е да оценяват кое е нарушение, кое престъпление и кое набеждаване.Другото е написано лично до теб и не засяга съгражданите. Та никъде не прочетох „вие” навсякъде се призовава „ние” да не допуснем, да не осъждаме както е написано-да не раздаваме правосъдие – и в този контекст е написано , да хвърли камък този, който е невинен, ако това е обидило нежната ти душичка, широкоскроената, съжалявам. Аз не прочетох никакво обвинение, даже това, за камъка не е написано с обиден тон, ако наистина има невинни, да си хвърлят камъните, но не накъдето им падне а право в целта, пак казвам , ако се мислят за невини
83.
случаен
08.11.2011 10:32:55
1
1
Написано е с какво не може да се съгласим,но щом е убягнало от вниманието ти ще го повторя:Едно е сигурно,не вменявайте вината си на съгражданите си дори библейските изрази няма да я изличат.
82.
Тихата стъпка
08.11.2011 10:12:56
2
4
Случаен, на глухите трябва да се крещи за да те чуят ! Не е важно кой от какъв пол е, важно е какво казва и как го казва ! Вместо да обсъждаш „екото”, напиши какво мислиш за постъпката на Лапчев, как мислиш че трябва да постъпва кмета ,та да не се излага пред цяла България, нали във вестника изписаха лъжите му. И защо се заяждаш с някой, които не познаваш, слагаш му квалификации, обсъждаш подмазва ли се, нагажда ли се, партиец ли е . Пиши с какво не си съгласен от това което той пише, та да ни убедиш , че си прав да рипаш. Браво на „екото” ,че се отказа от този безмислен спор.
81.
случаен до еко то
08.11.2011 09:25:54
2
2
Интересна изповед на съвършеНа личност от неясен пол ту чела,ту привърженик,че и с безпартийните си възгледи ни запозна/май страх там пролича или и реверанс към новата власт/.Едно е сигурно,не вменявайте вината си на съгражданите си дори библейските изрази няма да я изличат.А и да се крещи в интернетпространството с главни букви така напомня крясък с мегафон по време на предизборна кампания преди доста лета.Амин!
80.
ekoto
08.11.2011 08:34:56
3
5
Значи , не сте Вие ?!!!!!!!! Вие сте бивш чиновник, който чете не само кодекса и законите , а дори и КАЗУСИТЕ и съебната практика?! Марийка попитала Иванчо, за какво си мисли, той и отговорил: ЗА КАКВОТО И ТИ! ПУ, НЕ ТЕ Е СРАМ, отговорила Марийка. Е, аналогично и двамата си мислим за един и същи човек, това че аз не съм този човек е ясно, остава да се изясни дали Вие сте или не сте!Нищо лично, само ме подразни ВАШИЯ съвет чиновниците да си подадат оставките и с високо вдигнати глави да напуснат! Не ми стана ясно, въженцата за бесене да си ги носят ли или ще ги раздават безплатно? Стар виц, дано не стане актуален след тези репресивни мерки с които започва ДА СЕ ГРАДИ община Царево. Няма да коментирам СЪДЕБНАТА ПРАКТИКА, защото ще навлезем в една материя, която не е за този форум. Чела съм и за отменени решения, поради доказано ЗАОБИКАЛЯНЕ НА ЗАКОНА, което не е трудно да се докаже след вече заформилия се СКАНДАЛ и тогава може а се пристъъпи към възстановяване и обезщетения , нали? Що се отнася до „плюенето на кмета”, той сам се заплю и вместо да се ближе, по-добре е да си умие лието, като събере отново администрацията и се извини за лъжата , така ще има достойнството да продължи чистката, но по метода който малко късничко му подсказахте. Независимо кой сте Вие, независимо дали сте бивш или настоящ- успял да се класира , това е градът в който всички се познават и е добре да проявяме повече разум , по-малко реваншизъм и най-важното ДА НЕ ДОПУСКАМЕ новит Кмет и администрацията, която ще назначи да нарушават правата на хората, да не раздаваме правосъдие и съвети как да се заобиколи един закон, като се приложи друг и се постигне желаната цел, да оставим това на институциите, в чиито приоритети е да оценяват кое е нарушение, кое престъпление и кое набеждаване! Не поставяйте всички чиновници под един знаменател – и тези на които са делегирани правомощия по служба и тези, чиято единствена работа е да регистрират вече взети решения! Не ги съветвайте как да се подчиняват, това са правили във всичките тези години, изпълнявайки чужди решения! Това в известна степен е правил и бившия Кмет. Дайте шанс на новия кмет да заработи честно и открито и да не започва с фалшстарт ! Излизам от този форум, призовавам и останалите да го напрявят, всичко по темата вече е казано, всичко е ясно ! От днес е нужно едно много здраво ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, което да следи под лупа дневния ред на новия Общински съвети и новия ПРЕДСЕДАТЕЛ на ОС, решенията които вземат, работата на новия Кмет- за да не си обясняваме колко лошо сме управлявани, без да сме направили нищо за да НЕ ГО ДОПУСНЕМ! А на хората от администрацията ще кажа – НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ДАМГОСВАТ, ВИЕ СТЕ РАБОТИЛИ ТАКА, КАКТО ВИ Е РАЗПОРЕЖДАНО ! На останалите – ДА ХВЪРЛИ КАМЪК ТОЗИ, КОЙТО Е БЕЗГРЕШЕН ! И накрая, един жокер за ОПОНЕНТА ми – не членувам в партии, аз съм привърженик на безпартийното управление и това мое убеждение не е от днес –никога няма да бъда партиен член, но съм деен участник в „Гражданска инициатива СТРАВЕДЛИВОСТ” .Ние имам готовност да реагирам и СМЕ РЕАГИРАЛИ УСПЕШНО на всяко нарушение правата на гражданите независимо от кого, от коя партия или институция! Това е единственият път, за да просъществува европейското мислене и демокрацията! Писах много, но това е последното ми влизане тук! Дано участието ми да е било от полза и на двете страни по този спор!
79.
До екото
08.11.2011 00:02:17
3
4
Не съм този за когото ме мислите.Държавен служител съм и чета и знам законите.Няма нищо незаконно в прекратяване на трудовите взаимоотношения/ЗДС чл.106(1) ал.1 и 2.Не го познавам този Лапчев,но като чета с колко помия го обливате ми става ясно колко дребни души сте.Не сте широко скроени хора,отворени към новото.Просто забравете за посткомунистическия период на България.Всичко е история.
78.
до 73-ти
07.11.2011 20:50:23
0
3
И какво по- точно му е на странджанския манталитет?Много е тъпо да се отричате от селскостопанския си произход , г-не или г-жо.
77.
ekoto
07.11.2011 20:17:57
0
3
До 72 - Сега вникнах в съдържанието на написаното от Вас и поизтръхнах - категорично РЕШЕНИЯ на ВС, КТ и ЗДС са свързани с определени юридически познания ! Дано да не сте този, за когото се сещам и от когото ще зависи бъдещето управление ! ако това е Вашето мислене и Вашия стил на разправа с неудобните - като се възползувате от непълнотите в закона, честито на печелившите!
76.
ekoto
07.11.2011 20:00:22
3
4
ДО 72 – Е, ТОВА СЕ КАЗВА КОМПЕТЕНТЕН ОТПОР /г-жо, г-не/ !Как не се сетих за този вариант ? ! На мен ли миобяснявате ,как е можело ЛАПчев да се справи с освобождаването на неудобните чиновници ! ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА МУ ОБЯСНИТЕ НА НЕГО ЛИЧНО! Вместо да нарушава законите, да беше ги заобиколил – вратички в тях колкото щеш ! Не ми става ясно, какво Ви дава основание да ме броите за МЕНТОР на ПЕТКО АРНАУДОВ ! Дали това, че не ми харесва новоизбрания кмет да започва мандата си С ЛЪЖА ИЗРЕЧЕНА ПУБЛИЧНО, да го усуква като СТРАХЛИВЕЦ, да НАРУШАВА ЗАКОНИТЕ ? Предпочитам да съм ментор, вместо многознайко, който е наясно как може да заобиколиш ЗАКОНА и да постигнеш цел, която е незаконосъобразна и се пъчи с тези ПОЗНАНИЯ !Това впрочем също се наказва, ако Ви е известно! От такива СЪВЕТНИЦИ и ЗАЩИТНИЦИ местните управници НЯМАТ НУЖДА, това е лоша услуга, която винаги води до „РЕЗПНИ ГО „ ЛАПЧЕВ трябва да осъзнае тъпата си постъпка и да се извини, ако не намери сили да го направи, ще си остане СТРАХЛИВЕЦ и ЛЪЖЕЦ в съзнанието на всички, които са свидетели и пряки участници в това ЗНАМЕНАТЕЛНО СЪБИТИЕ от неговото кметуване , в съзнанието на всички тяхни приятели, роднини, близки. С това той руши авторитета на ГЕРБ, партията която вложи пари, пак повтарям, много пари за да го издигне на този пост! Вместо нападки и стреляне без посока, концентрирайте се върху това, да помогнете на този нов управник да не си повярва, че законите са писани за да не нарушават или, по Вашия съвет – да се заобикалят !
75.
Снежка Берберова
07.11.2011 16:32:37
0
8
Corrige praeteritum, praesens rege, cerne futurum - Поправяй миналото, ръководи настоящето, предвиждай бъдещето (Луций Аней Сенека).
74.
до всички
07.11.2011 13:35:07
0
2
Никой от екипа на Арнаудов не реве,а всички са си подали оставките и са освободени.Работи си предизвестието Василева , и Славова ще издаде съвсем скоро работата си.
73.
Д-о 71-ви.
07.11.2011 13:10:59
4
10
Не искам да споря с хора имащи странджански произход и манталитет.Много съм напред спрямо теб,що е екип и що е администрация.Точно в Царево администрацята е закостеняла,безхаберна за проблемите на хората,мудна и некомпетентна.Лично аз съм страдал от нейната некомпетентност-изтървал съм срокове за обжалване на решения,издадени от съд и неправомерни решения на П.Арнаудов.То не бяха изгубени,то не бяха крити,неизпратени в законови срокове.Ужас!
72.
До екото
07.11.2011 12:46:30
6
5
Вие ментор ли сте на П.Арнаудов?Г-не/жо,стига сте въвеждали хората в заблуда.Нова структура,закриване на щат и готово!Нито ЗДС и КТ могат да спасят някого.Прочетете решенията на ВС по такива казуси.Хората от администрацията да си тръгнат с вдигнати чела и да си търсят нова работа.
71.
до неутрален
07.11.2011 12:40:48
2
6
Неутрален, както гледам и ти си софиянец в повече. Едно е екипа на кмета, а друго са деловодители, счетоводители, техници и други подобни. Ама то от герберчета защо трябва да се очаква да правят разлика между екип и администрация. От хора, дето ходят за гъби с пушка в ръцете друго не може и да се очаква.
70.
ekoto
07.11.2011 11:18:49
3
11
УРААААА! ДА ЖИВЕЕ АНАРХИЯТА ! Кмета да нарушава законите, защото на тия така им се полага! Да лъже и маже само шест месеца, после ПАК! Като е мъж и счита , че така трябва да постъпва ДА ЗАСТАНЕ С ОТКРИТО ЧЕЛО И ДА КАЖЕ :АЗ ТАКА СЪМ РЕШИЛ, ТАКА СЪМ ГО НАПРАВИЛ!НАПРАВИХ ГО, ЗАЩОТО В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЗАКОНИТЕ НЕ МИ ХАРЕСВАТ, НЕ СА СЪВЪРШЕННИ, В ДРУГИТЕ СТРАНИ НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА,УВОЛНЯВАМ ВСИЧКИ ВКУПОМ , ЗАЩОТО ВКУПОМ СА СЪГРЕШИЛИ! На тяхно място ЩЕ НАЗНАЧА АНГЕЛИ НЕБЕСНИ!
69.
НЕУТРАЛЕН
07.11.2011 11:01:00
3
4
Отново миришете на дълбока провинция.Навсякъде по света и във всичко е така-спорт,бизнес,политика-подава оставка шефа и всички около него си отиват.Министър-председател си подава оставката,с него си отиват и всички министри.Старши треньорът си отива,с него и помощниците.Само в Царево трябва да е друго.Е...не може "ДРУГАРИ".НИКОЙ НЕ Е ВЕЧЕН.Оставете кметът да си избере екип и да поработи и ако не сте доволни-смяна.
68.
до 65
07.11.2011 10:58:22
0
2
Щом ще цитираме Ботев, да припомним и библията,евреите влизат в обетованата земя,след като умира и последният роден в робство,техният водач Мойсей .
67.
Босилковец
07.11.2011 10:52:08
2
9
Червените фанфари зазвучаха в очакваната мелодия.Лапчев лъжел, Лапчев това направил , онова направил.Почна се пак данданията.Смяната на старите и опетнени служители е най правилната и навременна мярка на новия кмет.Не можеш да твърдиш , че си лоялен служител а пък да предавш кмета си. Имаше служители които буквално боготворяха Арнаудов , сега пък се дупят на Лапчев.Такива трябва да изхвърчат моментално.Нищо ,че Кодекса на Труда и Закона за държавния служител ги пази.Новата структура ще разреши този проблем.В общината трябва да работят не само доказани професионалисти , но и хора лоялни към кмета и когато той престане да бъде такъв да си подаде оставката при идването на новия. Ето това са истинските професионалисти. Това е истинския морал в политиката. Акакво стана в царево . Работиха в общината заедно родители и деца ,сестри и братя, щуранайки , сватове и т.н най големите "професионалсти на света"
Сега плачат ,че някой може да ги измести,че кмета ще предпочете нови лица. Ами да сте чували за видов ден. Никой , ама никой не трябва да смята , че абониран за работното си място.Дайте на Лапчев и новите общински служители 6 месеца толеранс и тогава можете да засвирите фанфарите.
66.
наблюдаващ
07.11.2011 09:08:15
2
9
Не е нужно да изпадаме в дълбоки подробности,но по принцип в общината е необходимо да се направи дълбока ревизия която Лапчев правилно е решил да реализира.По въпроса с молбите за освобождаване също е стар модел за прилагане,независимо че КТ дава големи възможности за това.В случая служителите на общината не са били само експерти,но са си позболили един много деликатен момент на приварзаност към дадена личност /култ към личноста на Арнаудов/ и това им изяде хлаба,което нямат това право разбира се.Ето и пример: Те застанаха на публична изява като "хор "Бодра смяна" и активно защитаваха политиката на Арнаудов пред дебатите на БТВ миналото лято,а това противоречи едното с другото,и в такъв случай те не са експерти в общината,а прублични клюкари защитаващи политиката на своя шеф,а тя беше от грешна до престъпна и влияеше отрицателно за развитието на общината.Така че втози случай Лапчев предприема абсолютни верни действия за изчистване на клюкарите и запазване на експертите/ако има вече такива не опетнени субекти/.Тези служители най много да се сърдят на себеси затова че са изневерили на служебните си задължени и са се превърнали на пиари на феодала Арнаудов,а той че ще бъде привикан в прокуратурата в това няма съмнение,а и много пари има да връща !!!!!!!
65.
ekoto
07.11.2011 08:34:38
6
2
До „странно” – Странно как хора, които хабер си нямат кой създаде този закон , се изказват НЕПОДГОТВЕНИ! И още по- странно, защо никой не реагира и не протестира при приемането на такива закони ! Харесва ли ви новия ИЗБОРЕН КОДЕКС, сътворен от Фидоската ? Добре ли се получи на тези избори ? Харесва ли ви поправката в Закона за опазване на земеделските земи , за която сигурно и не сте чували, но само след година две ще научите какво ви се е случило! Всички новоприети закони са продупчени от лобистите !Харесва ли ви начина, по който бе заобиколен ЗАКОНА ЗА КОНЦЕСИИТЕ, с продажба на фирмата на двете братлета спечелили конкурс ! Кой е отворил тази вратичка в закона за концесиите? Ами Закона за черноморското крайбрежие – с отложено прилагане ! Не може цял жидот да са ви виновни тези свързани с Белене, двадесет години ПРЕХОД- е къде се озовахме ? Виновни сме ние, и най-вече за това, ЧЕ СИ ТЪРСИМ НЯКОЙ ДА Е ВИНОВЕН ВМЕСТО НАС! И че както е казал поета, този народ няма да престане да целува ЖЕЛЯЗНА РЪКА С ВЯРА
64.
странно
06.11.2011 21:59:10
7
13
Странно наследниците на тези,които унищожиха елита на нацията в Белене,за да заемат наготово техните домове и да живеят самите те като елит,разпалено говорят за закони и правосъдие.Слушаме и не вярваме на ушите си!!!
63.
ГъзНасран
06.11.2011 21:53:00
0
0
Еко... Ами да ама нито старите нито новите го спазват... :) Извода къв е... да се надяваме новия да е по различен от стария...
62.
ekoto
06.11.2011 21:49:04
0
4
Ох, вече се уморих да обяснявам! НЕ АЗ, не МОЯТА ЛОГИКА, логиката на закона е такава и хубав или лош, справедлив за едни, несправедлив за други,ЗАКОНА СТОИ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКИ И ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА!
61.
replika
06.11.2011 21:38:21
1
3
Но все пак по твоята логика тези,които профукаха недвижимата собственост на общината и я хвърлиха в огромни дългове,казват милиони левове заем ,ще останат не само ненаказани,в смисъл неуволнени,а дори ще продължават да се облажват като държавни служители с високи заплати,платени с нашите данъци
60.
ekoto
06.11.2011 21:19:48
1
4
До – да бе, да : Никого не насърчавам, ако искаме да живеем в правова държава всички сме длъжни да спазваме законите и да помним, че НИКОЙ НЕ СТОИ НАД ТЯХ . Не от мен а от ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ , приет и с гласовете на ГЕРБ е решено да бъде така. Кмета трябва СТРИКТНО да изпълнява своите задължения спазвайки Конституцията и законите НЕЗАВИСИМО ОТ КОЯ ПАРТИЯ Е ! След полагане на клетвата той е кмет на всички граждани в тази община. И за политическите назначения. Не мислете от ГЕРБ ще са по-различни . Тези безброй постери, плакати, вестничета на гланцова хартия , цялата предизборна агитация за избора на Лапчев са платени с пари, с моного пари и сега победата ще се осребрява ! Нека не позволяваме да се нарушава морала, Конституцията, законите и правата –независимо на кого . Ако днес той е излъгал и нарушил закона по удобен за вас повод и вие му ръкопляскате, утре ще го направи и с вашите права и интереси ! Ако е взел решение да уволни част от администрацията, трябва да го направи според дадените му от закона правомощия, не с тъпи изцепки, за които да се омазва в лъжи още от първите дни и да се компроментира пред медиите, което означава ПУБЛИЧНО !
59.
Селянина с колелото
06.11.2011 20:53:41
3
3
Ела си Кмете ела си Петко! Кат не се криеш Ела си тука !
58.
Милен Димитров -Абсолютен Престъпник
06.11.2011 19:01:20
1
16
Комисар Милен Димитров под прякор Подлогата, прикирива имотни престъпници като им прехвърля вината на други среюу пари и услуги.
МИлен Димитров е Абсолютен Престъпник и Търговец на Власт, който злоупотребява с парите на данъкоплатеца.
Военен Съд за Корумпето.
57.
да бе да
06.11.2011 18:41:48
1
3
С последните редове насърчаваш чувството за недосегаемост и безнаказаност у тези общински служители,които са участвали във финансовите престъпления,и вместо сами да си тръгнат да се чувстват над закона
56.
ekoto
06.11.2011 18:03:03
1
4
Спокойно, без паника и никой да не напуска общината, защото няма как да ви уволнят! С тези думи се е обърнал вчера и.д. кмет Александър Долев към шефовете на 24 дирекции в общината. Малко преди обяд той е свикал подчинените на кратка оперативка, за да им вдъхне кураж преди смяната на властта.

Съгласно Закона за държавен служител администрацията в по-голямата си част е несменяема, заяви след срещата Долев. Чиновниците с този статут не могат да бъдат уволнени по никакъв начин, освен ако напуснат доброволно срещу шест заплати или са извършили груби нарушения, коментира и.д. кмет. Всеки опит за отстраняване на държавен служител се разглежда от дисциплинарен съвет. Това правило важи също така за главния секретар на общината Борислав Инчев и главния архитект Румен Русев, даде пример Долев. Чиновниците със статут на общински се освобождават срещу четири минимални заплати, като те са закриляни от Кодекса на труда.

ЧИСТКА

Ако новият кмет предприеме политическа чистка, ще последва лавина от съдебни дела и плащане на големи обезщетения, предупреди Александър Долев. В общинската администрация на щат се водят 480 служители, от които 387 са със статут на държавни. Ако пък мнозинството в Общинския съвет реши да промени структурата, групата на ВМРО - НИЕ ще обжалваме в съда, защото в администрацията има много качествени служители, допълни и.д. кметът.
55.
ekoto
06.11.2011 17:23:18
5
6
До ТЕМИДА – Най-после нещо разумно! Ами разбира се, че в това е проблема ! Той извърши ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ и то в присъсттвието на цялата общинска администрация! Вместо да застане по мъжки и да обясни какво и защо си е позволил да направи, БЕЗЦЕРЕМОННО ИЗЛЪГА ! ПАК ПУБЛИЧНО, ПРЕД МЕДИИТЕ ! Ако на това му се вика нов морал,открито управление и куп подобни лозунги за НАИВНИЦИ , здраве му кажи! Трябва наистина да си ГОРСКИ, за да обясниш подадените заявления за напускане на почти деветдесет процента от общинските служители, като доброволна постъпка ! Жалко , че това се случи още на втория ден- ЛАПчев си повярва че като спечели изборите, може да тъпче законите и да лъже, независимо дали от лицемерие, чуство за ненаказаност или просто страхливост. Ако почваме нещо ново, нека да го направим ПРИНЦИПНО, ОТКРИТО И ПРИ СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА!
54.
he
06.11.2011 13:57:18
1
3
И какво се оказва,че законът защитава предходни политически назначения без конкурс,май аршинът с който мерите е двоен.
53.
Темида
06.11.2011 13:48:05
2
6
Ужасен е този плач! Лапчев бил излъгал....!!! Хора, осъзнайте се! Не е страшно, че някой си Лапчев излъгал. По-страшното е, че е извършил нещо криминално - принудил е чиновниците да си подадат молби за напускане! Ето това е драмата. Никой няма право да използва властта си, за да изнудва хората да направят нещо. Това е класически случай на принуждаване против волята и ако Лапчев не знае - това деяние се преследва сурово от Закона. В НК си има отделен член и поне засега под него няма алинея, че разпоредбите не се отнасят за нови кметчета! Моля всички ронещи сълзи по лъжите на Лапчев да спрат да циврят и да насочат вниманието си към "Който принуди другиго насила да извърши или не извърши нещо против волята си.......се наказва със...." Прочетете си Наказателния Кодекс и си търсете правата.
52.
въпрос
06.11.2011 12:51:11
5
7
Не разбирам каква промяна очаквате от човек,който на втория ден се оплита в собствените си лъжи и толерира политическите уволнения и назначения без конкурс ? На това промяна ли му викате????
Този град е пълен с наивници и освирепели за власт гербаджии!
51.
666 до 46
06.11.2011 12:29:21
4
5
Относно смисъла на промяната и за ролята на гражданското общество си прав на 100%. Именно затова и дискутираме,защото за да преодолееш старото, трябва да се изреже всичко прогнило и негодно за живот,а това както винаги се оказва мъчителен процес.Да се надяваме,че вече сме се поотърсили от примиренчеството и инерцията, и реално сме готови за осезателна промяна,стига това да може да е реално осъществимо,а не само утопия.Защото в някои структури продължават да действат комунистически кадри по комунистически и да си мислят,че това им е гарантирано пожизнено,за това беше думата.
50.
5677
06.11.2011 12:22:13
4
5
ВСИЧКИ В ЦАРЕВО СА УПЛАШЕНИ СТАНА ГРЕШКА И НАСТАНА ДИКТАТУРА ТОЗИ ЛАПЧЕВ НАИСТИНА ИДВА ОТ ГОРАТА И ДА ГО ПИТАМ С КОИ ЩЕ РАБОТИ ЯВНО ЕДИНСТВЕНО С БОЙЧЕВ ЖАЛНА НИ МАЙКА
49.
5677
06.11.2011 12:22:11
2
7
ВСИЧКИ В ЦАРЕВО СА УПЛАШЕНИ СТАНА ГРЕШКА И НАСТАНА ДИКТАТУРА ТОЗИ ЛАПЧЕВ НАИСТИНА ИДВА ОТ ГОРАТА И ДА ГО ПИТАМ С КОИ ЩЕ РАБОТИ ЯВНО ЕДИНСТВЕНО С БОЙЧЕВ ЖАЛНА НИ МАЙКА
48.
Мошинов
06.11.2011 12:02:48
7
16
Сайтът Бесове.бг ползва адвокатските услуги на
правна кантора "МОСИНОВ, КОЖУХАРОВ и партньори" - да се чете "Сайтът Бесове.бг получава пари от Петко Арнаудов"
Страхотна обективност и независимост!
47.
lele maiko...
06.11.2011 11:40:28
4
2
otdavna ne sum vlizal v besove i napravo mi skihte 6apoto...v carevo trjabva red i diciplina i samo lap4ev 6te vi ja dade....trjabva metla za da dojde nov den...v na4aloto 6te e bolezneno no posle 6te vi haresa novia red...a petko e za prokuror otvsjakade...dano da se opravjat novite v cjalata ko4ina....
46.
ekoto
06.11.2011 09:29:34
1
7
От прочетеното до тук ми става ясно, че на следващите избори отново ще отчетем КОЛКО МНОГО СА НИ ЛЪГАЛИ, а ние КОЛКО МНОГО СМЕ ИМ ВЯРВАЛИ! Разбирам, че ще има и промяна, съпругите на едните ще седнат на местата на съпругите на другите! Или на кратко казано НАШТЕ ЩЕ ИЗМЕСТЯТ ВАШИТЕ! Ако това беше целта на тази промяна, дали си заслужаваше! И така ТЕМАТА, ЧЕ НОВИЯ КМЕТ ПЪРВО ДЕЙСТВА, ПОСЛЕ МИСЛИ И ВМЕСТО ТВЪРДО ДА ЗАЩИТИ РЕШЕНИЕТО, КОЕТО Е ВЗЕЛ ЛЪЖЕ, остава на заден план! Нека си лъже, ние ще чакаме и ще му дадем шанс да се научи по-добре да лъже ! За последен път дискутирам, не обвинявам никого за това което мисли, но апелирам да престанем да гледаме назад и да направим нужното грешките да не се повтарят защото зад това ,което сега критикуваме САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ, не сме направили нужното да не го допуснем! На всяко ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, трябва да се поставят въпроси и да се търсят ясни и точни отговори за всичко, което се случва или трябва да се случи ! Това е демокрацията, а не сляпото застъпничество или хулене и то по възможност АНОНИМНО!
45.
skif
06.11.2011 08:13:42
3
5
Ей, Касабова, голямо реване за тоя Петко Арнаудов. ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНИ, ЧЕ НОВИЯ КМЕТ НА ЦАРЕВО НЯМА ДА ТИ ПЛАЩА ЗА ПОМИИТЕ?
44.
Козар
06.11.2011 07:35:42
4
2
Проверено ! :) Бифшата Директорка на центъра в Момента Работи в ОБщина Царево... Знаеш ли на какъв пост ?
43.
bqs
05.11.2011 22:26:59
1
4
Хайде да видим сега коя друга,,отчаяна'' съпруга ще седне на другото лелеяно директорско столче-шеф на музея.На този иначе толкова,,ненужен'' и оплюван музей.
42.
do Kozar
05.11.2011 21:04:00
1
4
Първо провери информацията ,после си служи с факти!
41.
Козар до blia-blia
05.11.2011 20:57:24
5
2
назначена по времето на ПЕТКО АРНАУДОВ! ФАКТ!
40.
blia-blia
05.11.2011 20:34:44
4
6
Пак ядете краката на старите. Акцентът за ЛЪЖАТА се измества към любимата ви тема "крадци и мошеници" .Защо така хвърляте сили да плюете по екипа на Арнаудов ,а мълчите за любимците си .
Как ще обясните назначаването на докторската жена за шеф на центъра например? Тя подходящо образование ли има,знаете ли?Къде са ви конкурсите ? Нали бяхте големи противници на шуробаджанащината????
39.
666 до 34
05.11.2011 19:52:25
1
3
Инженер с купена диплома-не случайно от СССР,пък като гледам как пишеш думата,май образованието те е поодминало,пък може и да съм инженер,но с диплома,подплатена с реален и упорит труд.Не може да получиш Даром малка прогимназия на първа линия,а като се обърне палачинката да ревеш на всеослушание колко си репресиран.Представете си какво щеше да е ,ако пак бяха спечелили те, някои от тях още не могат да свикнат с тази и мисъл и продължават да се държат като партийни секретари или като че продължават да работят в комсомола.
38.
Козар до 34
05.11.2011 19:34:10
2
3
Ами Петко Арнаудов да не беше Ядрен Физик ? ГОРСКИ ИНЖЕНЕР !
37.
Козар
05.11.2011 19:32:26
1
6
от около седмица забелязвам една малка подробност малка но ВАЖНА ! двата вагена на общината стоят пред нея! :) Интересно защо 10 години тези коли ама нито един път не стояха там. Или при кмета или при шИфиорите на кумета ! :)
36.
от страни
05.11.2011 18:58:32
1
5
Ей, ама и вие в Царево сте били страшни, бе! :)
35.
el boracho
05.11.2011 18:08:25
0
7
Ама то май само горските имат шанс за кметския пост:)))Следващият път може да пробваме с даскал или поп,ей така за разнообразие.
34.
До 666
05.11.2011 18:00:21
4
3
Първо завърши инжинер, а след това коментирай другите. А мислиш ли че горски може да бъде кмет???
33.
Brad Pit
05.11.2011 17:10:40
3
7
Точно така,Еко.Въпросът е принципен.Коментираме факта,че Кмета на Община Царево излъга.Получи се фалстарт,който изостри атмосферата в града.Човек,заемащ такъв отговорен пост, трябва да застава зад думите и делата си.
32.
ekoto
05.11.2011 16:41:15
4
6
До 666 и всички, които питат „ А ВИЕ ЗАЩО БИЕТЕ НЕГРИТЕ”! Престанете да се правите на недоразбрали ! ЛАПЧЕВ ИЗЛЪГА НА ВТОРИЯ ДЕН ! Това е ПРОБЛЕМ! Трябва не да му даваме шанс да продължава докато му стане навик, а да разбере, че трябва да стои твърдо зад всеко свое решение ! Да мисли преди да действа, а не после да шикалкави ! Писна ми да пиша ,че ИМА ПРАВО ДА СИ ПОДБЕРЕ ЕКИПА С КОЙТО ЩЕ РАБОТИ, което означава, че НЕ КОМЕНТИРАМ КОЙ ЧИНОВНИК ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ И КОЙ ДА ОСТАНЕ , това е негов проблем ! Ако остави тези, които предадоха Арнаудов, това си е негов проблем – който е предал веднаж, ще предаде и втори път ! Никой не уважава предателите. Може би трябва със закон да се реши този проблем, заедно с Кмета да се освобождава и екипа му, а не да се лъже и маже ! Говорете сега, контролирайте сега, а не налитайте на умряло куче с нож
31.
Прокурора
05.11.2011 14:44:58
0
3
Абе този Лапчев не беше ли горския?
30.
666
05.11.2011 14:41:26
4
6
Уж не ги оправдаваш,а въпреки това твърдение ги оневиняваш. Все пак като са съучастници, поне да не застават в позиция крадецът вика дръжте крадеца,а да си понесат последствията,говорим за тези от тях,които тръгнаха да тръбят по медиите-Василева началник отдел здравеопазване,образовани и култура-ч да си покаже дипломата за инценер от СССР и отговаря ли тази диплома на заемания пост.Истината е една,старите компрометирани маймуни трябва да си тръгнат и поне
да го направят с достойнство,а не да стигат до върха на цинизма с оплакванията си.Вярно е,че трябва да се контролират действията на новия екип,но им дайте и малко толеранс и без това наследството,оставено от феодала никак не е леко
29.
ekoto
05.11.2011 13:38:29
3
8
До Козар- Този човек лъже от втория ден и това е проблема, за сега ! Дали го има или няма Арнаудов не прави неговата постъпка различна, тя си има само едно определение – ЛЪЖА ! Не оправдавам чиновниците, сегурно между тях има и непочтенни и некомпетентни и нагаждачи – има ги навсякъде и при всяка власт. Днес те по устно нареждане подадоха молби за напускане ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ,НО НИКОЙ НЯМА СМЕЛОСТТА ДА ЗАСТАНЕ С ИМЕТО СИ И ДА РАЗОБЛИЧИ ЛАПЧЕВ ! Ако им бяха казали да си носят и въженца за бесене, не зная дали щяха да имат воля за съпротива. По същият начин са изпълнявали всички нареждания на бившия кмет, ясно съзнавайки, че вършат нещо нередно. Ще го правят и при Лапчев ! Историята се повтаря а схемата е една и съща : обаждане от ГОРЕ, разбирай София, нареждане , устно до кмета какво да направи , коя фирма да се облажи с екологично защитен имот или някаква друга далавера, като УЧЕБНА БАЗА НА В А С , след това КМЕТА, принципния, нарежда на чиновниците и те изпълняват ! Така е било при всички кметове, да припомням ли на Костадинов за имотите заграбени от АД Слънчев бряг? Всички прекрасни райски плажове стотици декари влязаха в капитала на това дружество, независимо дали с действие или бездействие на кмета! Чиновниците не са в състояние да противоречат на Кмета, по закон той полага подпис върху всички издадени от общинските служби документи . Следете внимателно Кмета от първия ден на неговото управление и не насърчавайте лъжата и беззаконието, в противен случай на следващите избори отново ще обяснявате какво се е случило, сякаш докато се е случвало Вие сте били на МАРС !
28.
Козар
05.11.2011 13:27:46
3
3
Имам само последователи....
27.
Козар
05.11.2011 13:27:21
2
3
Аз идоли нямам... :)
26.
do Kozar
05.11.2011 13:23:56
3
6
Аз не те питам какво те радва,/ то е ясно за всички тук/ а защо лъже идолът ти?
25.
Козар
05.11.2011 13:17:32
4
4
Радвам се, че постъпва с тези хора които точно по-този начин ни управляваха 10 години !!!
24.
до Козар
05.11.2011 11:54:31
5
7
А,защо не ни кажеш като очевидно защитаваш новата власт защо кметът започна управлението си с лъжа? Защо събира служителите и им иска молбите за напускане ,а по медиите тръби ,че не било така? Глухи ли сме,слепи или какво?
Това как ще обясниш?
23.
Козар
05.11.2011 11:10:00
3
5
ekfto... писах! с тяхните камъни по тяхната глава ! Аз също бих постъпил по този начин. Кофти е че покрай сухото гори и суровото... Все пак кмета изришно е казал, че няма да си заминат всички. И въпроса като е принципен защо кмета избяга като е чист защо не дойде като го търси МВР. Ако всичко е ок ще си продължи по-старо му. Ако не ще си понесе отговорността !
22.
Козар
05.11.2011 11:03:57
2
3
Служител. В една друга тема споменх че 95% администрацията не става... ! :) Много добре занам че има служители които са съвестни, но те са изключително малко на брой ! да не кажа че едва се събират на пръсите на ръцете ми!
21.
ekfto
05.11.2011 09:13:03
6
7
До КОЗАР – ВЪПРОСА Е ПРИНЦИПЕН ! Не става дума за това, дали тази администрация е била честна, свестна или корумпирана.За това си има съдебна система и закони. Изборите приключиха И НЯМА НУЖДА ОТ АГИТАЦИЯ ! Новият Кмет започна кметуването си с ЛЪЖА! Какво му попречи да каже това, което Вие твърдите :Не искам да работя с тази администрация, защото..............! Той не си призна нещо, казано пред толкова много хора, нещо което фактите подтвърждават недвусмислено- броя на подадените заявления, защо? Защото е страхливец, защото знае ,че е нарушил закона или защото това е неговият стил на работа ? Не защитавам никого, но за да не се случва това, което вече оплюваме нека да покажем , че следим под лупа всяка постъпка и искаме честно отношение към хората в тази община! Вие не му помагате , внушавате му, че може да лъже и да нарушава законите ! Раваншизма не води до никъде
20.
Служител
05.11.2011 09:02:22
1
11
Козар,работя от няколко години в общината и дължа да отбележа,че не съм взела нито един кв.метър общ.земя,нито един лев общ.пари от заработеното от мен.Недейте да приравнявате всички служители с десетина човека ,които непрекъснато цитирати-говорете с имена и не назовавайте всички служители "некадърници".Не ме е яд,че ще ме махнат от работа/кадърните винаги ще си намерят/,яд ме е ,че гласувах за да ме уволнят.Имам самочувствието,че добре си върша работата и това го знаят и много от съветниците на ГЕРБ,но всичко очаквам.Молбата ми е като плюете,да говорите с имена ,а не -"всички".Желая Ви успех в избора на кадърните работещи
19.
MVR
05.11.2011 08:13:55
5
10
Козар, трябва да се направи организация и да се предприеме действия за връщане на заграбеното и понасяне на съдебна отговорност за тези безобразия.
18.
Козар
05.11.2011 08:03:45
5
9
Айде докажете, че моите твърдения са ЛЪЖА!!!
17.
Козар
05.11.2011 07:47:08
5
8
О забравих и най-важното! Хора от общината имаха наглоста да си вдигнат 5 ката хотел на обръщалото в Кв.Василико ! ТОВА БЕШЕ ВЪРХА НА НАГЛОСТТА ИМ! Нямам намерение да споменавам имена защото те са известни на всички !
16.
Козар
05.11.2011 07:44:19
7
11
вижте ги бе имате очи може да ги видите !!! жк. Петко Арноудов ул.Крадливка (От неговата къща та чак до хотела на Гинка Славова) Цялата редичка облагородена асвалтирана с тротоари... на първа линия от морето... По пътя за плажа на Нестинарка. Щерките на Йовнов, Дъщерята и сина на Митра Нешева някой от тях почти завършени. Дуков (дознателчето) което покри голяма част от нещата около Корал... Няма да ми стигне мястото ако продъжа затова спрете !!! Нямате никакво право да се обаждате за хората които БЕЗЧИНСТВАХА В ОБЩИНА ЦАРЕВО 10 ГОДИНИ !!!
15.
Козар
05.11.2011 07:38:29
7
9
С техните камъни по техните глави ! ! ! Всички семейства ако не всички поне една голяма част от общинската администрация са се облажили по един или друг начин от ОБЩИНА ЦАРЕВО !!! ТОЧНО ПО ТОЗИ НАЧИН ТРЯБВА ДА БЪДАТ УНИЗЕНИ ДА РАЗБЕРАТ КАК СА СЕ ЧУВСТВАЛИ БОЛШИНСТВОТО ОТ ГРАЖДАНИТЕ НА ОБЩИНАТА 10 ГОДИНИ ! ! !
14.
ekoto
05.11.2011 07:29:48
5
10
Г-н Лапчев, започнахте с лъжа! Вие сринахте авторитета си пред тази администрация, част от която все пак ще остане да работи с Вас, знаейки че лъжете!!Знаят го и тяхните семейства и приятели, някои от тях вероятно са гласували за Вас. Ваше право е да си подберете екипа ,на който да се доверитте /дано в него да не са предателите, към тях мъдрите са имали друго отношение/. Направете го, и Вие, но с достойнство и разум , а не като лъжец и страхливец!
Харесва миВече не харесвам · · преди 18 минути
13.
Козар
05.11.2011 06:59:28
8
8
точно по тази причина агенти като ИВАН (Петко Арнаудов) Трябва да си понесат отговорноста и да платят за стореното !!! До като не се изметът тези ТЕРОРИСТИ избивали собствения си народ. Няма да се оправим !
12.
До ЕДИН от Козар
05.11.2011 06:56:33
4
1
Родителите ми са били преследвани като Врагове на народа !!!
11.
НАРОДА
05.11.2011 05:22:13
5
10
Феноменът ГЕРБ – българското безсрамие и безвремие
Автор : Валентин Фъртунов

Ако през 2009 година гласуването за проекта ГЕРБ и Бойко Борисов, беше и наказателен вот, и отново израз на тъпоумната надежда, че новият харизматичен лидер ще „оправи” нещата, две години по-късно очевидно се е случило нещо друго. Борисов на практика се провали, но взе че почти удвои политическата си подкрепа.

Какво стана? Нещо много различно от всичко, което се случваше досега и със синята идея, и с царя, и с ГЕРБ от 2009-а. И това ново е без всякакво съмнение преминалото от количествено в качествено състояние, трупано двайсетгодишно българско отчаяние – прещрака робския, комплекс в генетичната програма на доста солидна част от българите и се включи програмата за оцеляване – тоталният политически конформизъм.

Ако съдим от резултата от президентските избори, при изборна активност над 54% и резултат за ГЕРБ над 52% от всички гласували се оказа, че за ГЕРБ се е залепила 28% от изборно представената част от нацията. Дори и да елиминираме няколкото процентни пункта, дошли от други сили по различни причини, във всички случаи близо една четвърт от българите застанаха зад Бойко Борисов. Защо?

Различните социологически сондажи показаха интересни разрези на тази група. Това е по-скоро по-младата част от избирателите, изградена от най-активното население между 20 и 45-годишна възраст. Това означава и най-натоварената със семейни и социални тегоби група, изправена пред почти невъзможното днес изграждане на дом, създаване и отглеждане на деца и т.н.

Тези хора, наблюдавали в продължение на две десетилетия как националната баница се разграбва от една шепа разбойници, шетащи из властта, трупащи несметни активи и „американски” стандарт на живот, без до народа да достигне и трохичка от общата баница, в 2011 година узряха за идеята, че ако по някакъв начин се прилепят о бащицата Борисов, ще могат да докопат поне малки късчета от тая блага баница за себе си и семействата си.

С други думи нагаждачеството взе връх и връхлетя действащото национално ядро. На всички нива. От селските кметства, общински съвети, та до президентството. Навсякъде можете да ги видите, сплотени в алчността на загиващия и надеждата за службица, облага и малко власт.

С други думи, вече едни 25% от нацията с надежда и упование към Бойко Борисов и ГЕРБ ще се опитат да изместят досегашните 5% свръхоблагодетелствани на държавната трапеза. Естествено за сметка на останалите 75% българи. Срам-несрам, направиха го. Защото вековният роб трудно узрява за героизъм. Всъщност по-вярно ще е, ако кажа – бавно. При това, туй бавно се измерва с векове.

А какво ще стане в следващите години при перверзния възход на нагаждачите и новия им тато? Дори и без всякаква съпротива от нас останалите, те ще се разпаднат.

Първо, тоталното им овластяване ги лиши от външен враг, което ще подпомогне вътрешното им давичкане, и второ, от баницата не е останало много, а трохите ще получи най-близкият до лидера кръг, така че останалите ще се почувстват излъгани в собственото си падение и това ще взриви ГЕРБ. За трето мога да спомена, че няма да седим и да им ръкопляскаме, а за четвъртото не ми се говори. Държавата е във финансов колапс, същото е състоянието и на Евросъюза...
10.
Някой
05.11.2011 04:37:11
1
8
Този лиглъо Лапчев ще закопае общината. Но всеки получава каквото заслужава. Хората си го докараха на главата защото гласуват като овце за партии. Това с прокуратурата е много смешно и жалко.
9.
mejuf
04.11.2011 21:36:17
6
4
много обидчив си бил бе голямо шефче
8.
людмил
04.11.2011 21:26:56
5
7
не знам дали разбра ама ти загуби изборите и вече не си кмет
7.
тишо
04.11.2011 21:16:09
2
4
Какви честни сини очи само!!!най-честния човек.
6.
прокуратура
04.11.2011 20:54:09
7
7
Тръгваме незабавно...Отдавна искаме да се срещнем с теб петко...Имаме много въпроси към теб:)))
5.
ЕДИН
04.11.2011 19:23:13
7
11
Абе козарче, коя е майка ти и кой е баща ти ,нали дядо ти беше комунист, активен борец.Къде се вреш и ти между шамарите.
4.
Козар
04.11.2011 18:15:31
14
14
Само така ! ! ! Мор за комунистическата сган !
3.
парашутист
04.11.2011 17:28:53
5
14
Лапчев, явно съветниците ти са те подвели. бъди доблестен и си признай, че това, което става в общината е по твое давление. ПРИЗНАТ ГРЯХ - ПОЛОВИН ГРЯХ!
2.
ДЪРВОСЕКАЧА
04.11.2011 17:26:40
8
18
Изумен съм от това, което видях по ТВ "СКАТ". Кой и как е разрешил на външни лица да ползват документи с лични данни. Не трябва ли прокуратурата да се самосезира по този въпрос?
1.
страничен наблюдател
04.11.2011 16:22:47
7
14
накой трябва да каже истината . доблестта на тези момчета не е силната им страна . ако някой се крие то това са те .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока 5 начина да накарате бившият да съжалява 5 начина да накарате бившият да съжалява Ето кои са те  5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка 5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка Ето кои са те Зодиите, които имат най-борбен дух Зодиите, които имат най-борбен дух Дали вашият зодиакален знак е един от тях? Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Сервирайте пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон топло, като може да го гарнирате с поширани яйца Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Сграда в непосредствена близост до реновираната сграда на Централните хали в София пламна по време на бурята Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Ограничаващите ви вярвания подхранват самосаботажа около храната Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Когато БСП управлява – го прави с грижа за хората, казва водачът на листата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори