×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приморско е райско кътче с чисти плажове, гората на Странджа и с енергията от Бегликташ


Приморско е райско кътче с чисти плажове, гората на Странджа и с енергията от Бегликташ
Много се радвам, че в община Приморско няма грубо презастрояване, а гостите ни могат да посетят различни привлекателни места, каза кметът д-р Димитър Германов
17 Юли 2023, Понеделник, 11:49 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

БНТ показа тази сутрин защо южният ни морски курорт е образец за природосъобразен и поклоннически туризъм

Приморско е действително образец за райско кътче на българското Черноморие, опазено от презастрояването, с чисти плажове и зеленина, както и с енергията от тракийското светилище Бегликташ. Природният скален феномен, възприеман от изследователите на езотерични учения и като древно оброчище за посветени, се е превърнал в привлекателен център за наши и чужди туристи. За това потвърди и кметът на малката южна община д-р Димитър Германов в отговор на въпрос на БНТ тази сутрин с какво друго, освен с морето и плажовете,  успява през последните години да държи представата за изключителност.

В предаването се изясни още и защо през миналия век, в годините на социализма, тук е направена голямата държавна инвестиция с построяването на резиденция "Перла". Проучването на наши и руски радиестезисти доказало, че освен уникалното разположение на залива във формата на мида, погледнат от въздуха, наличен е и енергиен източник, зареждащ с енергия от земните ядра. Заради благотворното въздействие на природата тук е построена и резиденцията в бяло - като перла в прекрасно оформената мида.

 

 

„Курортът има своето обаяние и идентичност, мога наисина да кажа, че Приморско е едно от райските кътчета по българското Черноморие. Вие виждате чистата морска вода, гората на Странджа планина. Това е в основата на на нашата представа за туризъм -  компилация между морски и планински климат. Не мога да пропусна мистиката на древните траки, историята и културата, както и всички легенди, свързани с миналото ни“, добави морският кмет в ефир. 

 

„През последните години положихме доста усилия и тази възможност беше презентирана чрез музея, който изградихме, чрез разработването на древното тракийско светилище, за да може, когато туристът дойде в Приморско, почивайки си на море, да се запознае с древната история и с културата на траките“, изтъкна той. 

През лятото на сцените в Приморско и в другите селища в общината има събития от различен характер и целта е туристите да имат възможността да се насладят на тези емоции и във вечерните часове.

Всъщност Приморско предлага както висококатегорийни хотели и ресторанти, така и база, която е достъпна за всекиго, има много атракции, за да може и деца, и възрастни да се чувстват пълноценно по време на престоя си тук. Туристите могат да посетят Маслен нос и Тюленовата пещера, с прекрасен миниатюрен плаж, с възможност за пикник. Гостите могат да наблюдават релефа и залива от корабче в морето, което е невероятно удоволствие.

Целта е да се запазят защитените територии и зелените пространства, защото туристът вече търси природата.

БНТ припомни Международния младежки център, създаден в края на 60-те години на миналия век, който тогава е бил емблема на Черноморието в Бълтария, защото е събирал младежите от бившият социалистически лагер, а днес, катовъзрастни, те отново се връщат тук, научавайки, че природата е опазена. 

Хората, които живеят тук, са изключително дружелюбни и трудолюбиви и правят нужното, за да може туристът да получи това, което търси.

Кметът препоръча и богатата сбирка от археология и история в новия музей, който беше построен през 2014 г. Датирането на експоатите започва от 8000 години преди новата ера. Има и интересни факти за древните траки. Най-любопитни са сведенията на златното съкровище от времето на Александър Македонски в района на Лъвската глава край живописната река Ропотамо. Уникално място по своята същност, с много легенди и без аналог в България.

 


В категории: Приморско


15
Коментара по темата
15.
ББ
19.07.2023 22:32:04
0
2
Германче,
Отиваааааш си, как да те върнааа
14.
Пъдар
18.07.2023 12:06:24
0
3
Морето на северния плаж страшна мътилка и гадост. Пътят до Китен на трошляк и прахоляк....по кръчмите само полуфабрикати,неоправдана скъпотия...мирише на всичко друго само не на море и прясна риба. Кажи нещо Кмете!
13.
скоро
18.07.2023 08:52:17
0
1
от гората на Странджа ще остане само Странджа. Не се наядаха и ей тъй мимоходом дпс си приеха закона за увеличаване на добива на дървесина
12.
Факман
18.07.2023 00:47:55
1
5
Всичко е една илюзия ,ако съм един турист никога няма да се върна тука,в бомбардираните улици и тротоари,обрасли с трева,не окосени тревни площи,миришещи и препълнени казани,боклуци по улиците,сгрешени и изпочупени знаци изтрещяла схема за движение,няма къде да спреш,завардват се места с бутилки от 10 литра вода,изпочупени лампи и ръждясали стълбове иначе накичени със знамето на еврогейския съюз,прахоляци навсякъде,по тротоарите се бориш да не настъпиш сергийните принадлежности или бързите хранения,да не се спънеш в масите на заведенията,отврат до шия,а навсякъде персонала е от цветнокожи,в хотела,на магазина,на сергията,в ресторанта и певците и музикантите цветнокожи,уникално е просто и най добрата клиентела е от цветнокожи разхождат се на катуни по 10 15 супер е.Входовете на плажовете така и човек да иска не може да ги направи,прах камъни и отново цветнокожи сергии и простотии.Супер скъпо и некачествено обслужване и продукти със съмнителен произход и качество предлагани за консумация.Това всичкото а некачествената вода за пиене и изливащите се мизерии в реката и съответно на плажа става сууупееерр.Да ви е сладко и догодина пак да дойдете.
11.
Турист
17.07.2023 21:09:35
3
1
Чудесно място за почивка. Големи и чисти плажове, с кристална вода.Идваме тук от 20 г. и ще продължаваме да го правим.
10.
Ас
17.07.2023 20:57:22
0
3
Хубаво е.САМО ЧЕ НЯМА КЪДЕ ДА ПАРКИРАШ.ПЪЛНА ИДИОТЩИНА КМЕТЕ
9.
Боян Стефанов
17.07.2023 20:01:07
1
3
С една дума село,с две голямо!
Селяни с пари -селяндури.
Потни и миришещи.
Скучни, еднообразни и най вече предвидими.
Тънко обидчиви, боравещи с повтарящи се до садизъм едни и същи фрази ..набили се в кухите им кратунки.
Нищо не става от местния Кюприйски примат.
Освен да стои до гъза на мама, която да му нарежда, готви и пере оаканите му гащи.
Старата го обърка яловото останало незадомено и необезчестено,без собствени наследници сакън некоя булка да не си събуе чехличките и влезе наготово в хотела от Соца с пристроени нужници.
Ама времето й изтича......
8.
СВЪРТЯН
17.07.2023 19:00:27
0
6
КМЕТА И АНТУРАЖАМУ ТРЯБВА ДА ПИЯТ МОРСКА ВОДА ДА ДОКАЖАТ ЧЕ ВОДАТА Е ЧИСТА И ДА СЕ ИЗКЪПЯТ В НЕЯ КАКТО НАПРАВИ СОЗОПОЛСКИЯ КМЕТ
7.
паткан
17.07.2023 18:15:53
0
3
Да бе , цени до небето. И това нямаше да е чак толкова лошо , ако си заслужаваше цената.
Храната пък ще ви накара да висите в кенефа с часове, а децата ви ще вдигнат температура от хранителни натравяния.
Да не кажете че не сте предупредени
6.
Хххахахахах
17.07.2023 17:33:58
0
4
За едните подаяния от хартии които не струват нищо ще напишете всякакви глупости.Колкото едно време в България нямаше радиация от Чернобил.Всичко е толкова чисто ,че водата в морето мирише на Батак нищо че е кристално чиста на пръв поглед.Нищо,че на две места от една шахта и една отходна тръба текът супер чисти неща,а и с пречиствателна с два пъти по малък капацитет няма как да е друго.Що се отнася до питейната вода в 21 век да има режим на водата в пика на сезона,а за качеството няма да се говори,по добре да се пие дъждовна.Така че всички нищоправци парашутисти инсталирани на високи длъжности без да имате и грам представа за реалността,поне не се хвалете с това което не правите.
5.
А сега де
17.07.2023 16:23:53
1
4
Насирате ли се флегми е няма кой да доди да яде манджа от оня ден и да се базикате с него
4.
*********
17.07.2023 14:50:11
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
Pleveli
17.07.2023 12:13:22
1
6
S kosmi4eska energiq li?
2.
ККК
17.07.2023 12:09:07
1
16
Пътнико свиден идват избори
1.
извод
17.07.2023 11:35:23
16
22
Умните българи почиват в Гърция като се пекът на каменисто пясъчни плажове с ширина 2-3 метра и при жега над 45 градоса а простите българи на нашите разкошни златисти плажове с разхлаждащ морски бриз.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори