×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

САЩ попариха надеждите за бързо присъединяване на Украйна към НАТО


САЩ попариха надеждите за бързо присъединяване на Украйна към НАТО
Украинският президент Володимир Зеленски отправя настойчиви призиви към НАТО да отвори вратите си за членство на Киев, аргументирайки се, че украинските сили, със своята битка за отблъскване на руската инвазия
08 Юли 2023, Събота, 21:00 ч.
Автор: Флагман

Не мисля, че Украйна е готова за членство в Алианса, каза президентът Джо Байдън

САЩ разсеяха всякакви изгледи за бързо присъединяване на Украйна към НАТО. Това стана по-малко от седмица преди ключовата среща на върха на алианса в литовската столица Вилнюс, предаде ДПА.

„Не мисля, че тя (Украйна) е готова за членство в НАТО“, каза президентът Джо Байдън пред Си Ен Ен. „Не смятам, че има единодушие в НАТО по въпроса дали Украйна да стане част от семейството на алианса или не точно сега, посред война.“

„Ако войната продължи, всички бихме се оказали във война. Всички бихме се оказали във война с Русия, (в случай че Украйна стане член)“, посочи Байдън, правейки препратка към договора за колективна отбрана, лежащ в основата на НАТО.

В сходен дух по-рано се изказа и съветникът в Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан, който заяви, че вилнюската среща „ще бъде важен етап по пътя към членството“ на Украйна, но добави, че Киев „има още стъпки, които да извърви“.

Украинският президент Володимир Зеленски отправя настойчиви призиви към НАТО да отвори вратите си за членство на Киев, аргументирайки се, че украинските сили, със своята битка за отблъскване на руската инвазия, правят повече от всяка друга членка на пакта за съхраняването на ценностите, които алиансът е обещал да защитава.

Зеленски също се очаква да присъства на срещата на НАТО.

Генералният секретар Йенс Столтенберг и други членки на пакта се въздържаха да изразят пълна подкрепа за незабавното приемане на Украйна в алианса.

Другата седмица се очаква лидерите от НАТО да се договорят за нов пакет помощ за Украйна, съобщи Столтенберг вчера в Брюксел.

„Ще направим Украйна още по-силна и ще очертаем визия за бъдещето ѝ“, каза той.

Планираната дългосрочна помощ се очаква да включва многогодишна програма за подкрепа, още по-голямо укрепване на политическите връзки с Киев и потвърждаване на отдавнашното обещание на НАТО да приеме Украйна за член.

Когато пакетът с помощта беше обявен за пръв път, което стана през април, дипломати от алианса казаха, че се обмисля предоставяне на ежегодно финансиране в размер на 500 милиона евро.

Срещата на върха ще даде „ясен сигнал“ на Москва, каза Столтенберг и добави, че страните от „НАТО са единни, а агресията на Русия няма да се отплати“.


В категории: Животът


18
Коментара по темата
18.
1
09.07.2023 09:58:25
4
4
Руската пропаганда се опита да представи превземането на Бахмут като "стратегически успех", но не се получи Освен това скоро може да го отстъпи в офанзивата на ВСУ
Пропутинските геостратези с "прогнози" за победа за "две-три седмици" се ПОКРИХА за 500 дни СВО
Валентин Вацев, който обяви, че Русия ще победи Украйна за "две-три седмици", вече прави нови "прогнози" - войната щяла да продължи поне още година
Яков Кедми вече не "прогнозира", че руската армия ще превземе Одеса до 1 септември 2022г
17.
Дебили ,
09.07.2023 08:43:47
2
2
овчият ви вой- подобен на възторг е неуместен.Сащ имат отговорно и демократично правителство,което преценя,че е безумно точно в този момент да се говори за членство на Украйна в НАТО.
Има си момент,когато всичко приключи и това ще стане ,в подкрепа на което говори и положителното становище на Ердоган -по този въпрос.
16.
anti-orc
09.07.2023 01:37:59
2
13
В интервюто за CNN Байдън казва: "Ukraine is not ready for NATO membership now in the middle of a war", след това отново повтори "now" и обясни защо е така, въпреки че нямаше нужда да го прави. От ясно по-ясно е, че никой няма да ги приеме в НАТО по време на война. Сега прочетете отново заглавието на тази статия от флагман и превода на този цитат и по-скоро на частта, в която Байдън казва "сега, по време на война" и ще ви се язясни що за партенка е това. Байдън ги бил попарил... Никой не очакваше да ги поканят сега във на срещата във Вилнюс. Байдън им обеща същите гаранции за сигурност каквито янките са предоставили на Израел, включващи всички необходими оръжия за да защитават територията си. И това го няма в статията...
15.
И кво
09.07.2023 00:35:40
10
4
Путту го няма двойници секви обискират пригожинопърдяя коченя ваште помешчици.
А бре дека е Кадир Страшника. Превзе ли Лондон или чака още на Ламанша
14.
Дядо Байдън джендъра
08.07.2023 23:36:23
10
13
Хахаха. ДА АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА КОПЕИКИН И НЕ ЗАЩОТО СЪМ МУ ФЕН А ЗАЩОТО МРАЗЯ АНГЛОСАКСИТЕ ЗАЩОТО ТЕ СЕ ИМАТ ЗА ПРЕВЪЗХОДНА НАЦИЯ И НИ МИСЛЯТ ЗА ВТОРА РЪКА ХОРА И МРАЗЯ АНГЛОСАКСОНСКИТЕ ПРО ЗАПАДНИ БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ ГЕРБ ПП ДБ ДПС И ДРУГИТЕ КВО СТАНА УКРАЙНА УМИРАТЕ ЛИ ЗА ДОЛАРА И АМЕРИКАНСКИТЕ МАСОНИ ТЪПАЦИ СТЕ ТЕ НЕ ИМ ПУКА ЗА ВАС
13.
1
08.07.2023 22:18:08
5
10
КИЕВ 3ДНИ ХАХА РУБЛА ВЧЕРА 70 ДНЕС 100 1ЕВРО
12.
Да повторя
08.07.2023 22:10:25
9
34
От млад президент на Украйна с държане като "великия кресльо"- Хитлер. То очевадно излезе прасе което избива и гони собствения си народ за лично благополучие! Дебил!!!
11.
До грешка
08.07.2023 22:08:03
5
37
Не забравяй обаче, че САЩ, след нахлуването на Ирак в Кувейт ги смачкаха само за два дни. А тук същите САЩ воюват с Русия повече от година и половина на чужда територия. В САЩ има истински анализатори и съветници, които преценяват рисковете за и против. Не се изхвърлят като местните Тагаревци. Защото и Литва и Полша на САЩ разчитат. Самите те са нула просто. А освен ЦРУ, САЩ имат достатъчно разузнаване, както и Русия, за да преценяват реално. Едно е политическа подкрепа и политически изказвания, а съвсем друго реалността. А е ясно, че САЩ винаги ще ползват слабохарактерните си слуги за регионални конфликти. За тях е важно да запазят тях си, а другите да мрат.
10.
Е
08.07.2023 21:57:17
7
23
Сега усраните ни подмазвачи политици що правят след огромната еуфория. Ха....Ония си преценяват рисковете, не са свиркаджии.
9.
?
08.07.2023 21:53:42
6
32
И защо така ? Нали са им големи приятели? САЩ нямат приятели и партньори! САЩ имат интереси!
8.
Пенсионер
08.07.2023 21:35:34
8
38
А и никой не му пука за Украйна!Войната е голям бизнес за някои, но като опре яйцето до дупето, нещата се променят!Това е шанса на краварите да избегнат икономическия фалит чрез войни и грабежи където стъпят и които им слугуват!!!
7.
Няма как ..
08.07.2023 21:31:59
8
32
Украинския Хитлер да има достъп до ресурсите на САЩ. Българските политически цървули няма как да разберат това!
6.
825з
08.07.2023 21:31:28
4
25
Я има въпрос към Флагмам:
Коя тениска е по мръсна
На Зелелски или на Бячийски
5.
Истината
08.07.2023 21:26:55
4
30
Не са готови за Нато ,защото ще стане Трета световна война ,а на никой не му стиска.
4.
Меркел
08.07.2023 21:24:49
9
15
Хенде Хох. Хенде хох. Фюрершен Зеленскишен капутишен скорошен. Капутишен танкишен Леопардишен всичкишен ооф, ооф, ооф, яяяяяя. Танкишен горяткишен кибритишен, позорищен дойче машинарияшен. Хенде хох, капут, капут, капут украинкишен фашизишен. Яяяяяяяя, яяяяяяя, капутишен.
3.
Грешка
08.07.2023 21:22:40
41
10
Ужасна грешка. Всеки път, когато покажат мекушавост Путин става по-силен. На запад така и не разбраха, че Путинова Русия не е могъщия СССР, а въздух под налягане. Явно историята със Садам Хюсеин дето уж имал огромна армия и ОМП па се оказа, че е по бели гащи, не ги е научила на нищо.
2.
Аз
08.07.2023 21:14:37
19
34
НАПЪЛНИХА ПАМПЕРСИТЕ
МАМИЦАТА ИМ КРАВАРО-ЕЕРОГЕЙСКА
1.
Пенсионер
08.07.2023 21:12:43
7
47
А нашите продажни политци пак побързаха да се натегнат на господарите си като пърлета пред майка си с решението да подкрепят Укрите за НАТО, без никой да ги е питал!Такава е съдбата на колониите, независимо на кого!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори