×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ВСС махна главния прокурор Иван Гешев с 16 гласа "за"


ВСС махна главния прокурор Иван Гешев с 16 гласа "за"
Самият Гешев не присъства, тъй като е в Страсбург
12 Юни 2023, Понеделник, 19:01 ч.
Автор: Флагман.бг

Против отстраняването на Гешев гласуваха Олга Керелска, Евгени Иванов, Вероника Имова и Пламен Найденов

С 16 гласа "за" Висшият съдебен съвет отстрани главния прокурор Иван Гешев от поста. Той бе махнат по предложение на четирима членове на съвета заради израза "политически боклук", който употреби на брифинг на 15 май.

Самият Гешев не присъства, тъй като е в Страсбург. Решението на Пленума ще се изпрати веднага на президента, съобщи правосъдният министър Атанас Славов, който председателства съвета.

Против отстраняването на Гешев гласуваха Олга Керелска, Евгени Иванов, Вероника Имова и Пламен Найденов.

Заседанието на ВСС започна малко след 9 ч. в понеделник. Гешев се яви на заседанието, но малко преди 12 ч. си тръгна, защото е на посещение в Европарламента. Кадровиците не бяха особено съгласни с оттеглянето му и го попитаха дали не може да изпрати свой заместник. 

Главният прокурор отговори, че държи да участва лично в комисията LIBE и обеща, че участието му във вторник ще бъде "доста интересно".   Гешев наблегна на датата. Всъщност утре е рождения ден на Бойко Борисов, а очакванията са, че главният прокурор ще говори там за "Барселонагейт".

С 13 гласа "за" ВСС реши да продължи обсъждането за отстраняването на Гешев, въпреки неговото отсъствие, съобщи 24часа.

Съдебният съвет на път да приключи днес Иван Гешев, но вижте какъв удар нанесе той в 17,29 ч.


В категории: Темида


20
Коментара по темата
20.
Дела
12.06.2023 22:34:36
0
1
Задача за 3 клас. Колко години са не обходими за приключване на едно съдебно дело? Средно 5- 8 години. Колко часа са необходими за отстраняване на Главен прокурор от ВСС? Задача за четвърти клас.
Колко прави ВСС + ..... = - Гешев?
19.
Наблюдател
12.06.2023 21:42:19
4
6
Няма да ми липсват пресконференциите му.
18.
Отивам за чувал пуканки
12.06.2023 21:05:41
2
23
Всички очакваме утрешният ден, за да разберем какво ще каже Гешев в Страсбург относно Бойко. Има шанс Бойко рязко да го стегне сърцето утре. Може Президентът да забави указа, за да даде шанс на Гешев да сготви Бойко. Интересни дни предстоят
17.
Svako
12.06.2023 20:46:54
2
11
Тва че ще буторяса много народ го говорихме още с идването. Сега ви споделям че все пак съм заложил на него срещу Шиши и си държа на залога.
16.
Атанас
12.06.2023 20:42:16
3
23
Доживотен затвор за всички слуги на Бойко.
15.
Не е така
12.06.2023 20:33:33
1
26
Не го махна ВСС махна го ББ.
Дори закона беше променен защото, ако не бяха занижени критериите, нямаше да достигне 1 глас и Гешев щеше да си остане главпрокурор.
14.
vankata
12.06.2023 20:16:43
7
2
Ето какво Иван Гешев ще прочете по БНТ, обявява решението за България!


Редакцията на медия №37 в България и №32 в Света получи текста, който Иван Гешев ще сподели с природонаселението по националната телевизия.

Внимание! Съдържа spoiler-и:

Скъпи съграждани, сънародници и неуважаеми лица национални предатели и мафиотска сган,

Обръщам се към вас в труден и напрегнат момент за мен и за цялата българска държава. През последните месеци станахме свидетели на безпрецедентна атака срещу прокуратурата, която има за цел да подкопае правосъдието и да защити интересите на политическия боклук, служещ на шепа олигарси.

Всички знаете, че откакто поех длъжността главен прокурор на Република България през декември 2019 година, аз и моите колеги работим усилено за разкриване и преследване на корупционни схеми, организирана престъпност и злоупотреби с властта и почти върнахме парите от КТБ, честен кръст, но не ме карайте да споменавам името Пеевски. Ние не правим разлика между богат и беден, между високопоставен и обикновен гражданин. Ние следваме закона и доказателствата, като използваме всички законни средства и инструменти, включително трупчета. Понякога едно производство или дело на трупчета е много по-полезно в глобален план, отколкото бърза и справедлива присъда.

Един от най-големите успехи на прокуратурата под моето ръководство е разследването на чекмеджетата, които лицето Борислав Боби Сарафов зад гърба ми върна на лицето Бойко Методиев Борисов. Този акт разкрива срастването между прокуратура и власт, като подчертава безнаказаността на политическо-икономическата система в България. Този модел е базиран на източване на парични средства от бюджета, от депозитите на хиляди граждани и фирми, от европейските фондове, както и на изкупуване на медии, политици, съдии и прокурори, за съжаление.

Приятелството си беше приятелство и аз, в името на стабилността, се съобразявах с този модел. Но дойде време за сиренето, а то ще излезе на някого солено. Саламурата свърши!

Подложен съм на безскрупулна кампания от клевети, заплахи и опити за компрометиране и дори физическо отстраняване. Някои от тези опити са документирани и предадени на съда, а други тепърва ще излизат, докато задкулисието натиска отчаяно enter в опит да ме спре. Но аз натиснах Alt+F4, за да убия този процес.

Тероризмът срещу мен и народа ми няма да победи. Нито физически, нито психически, нито в Интернет. Възхищавам се на САЩ, защото те във филмите казват, че с терористи не преговарят. И аз няма да го сторя. Опитват се да ме отстранят от поста ми, да ме заглушат и да изкарат, че съм се сетил внезапно да си върша работата, защото съм бил заплашен от безработица. Но това е така, защото ако остана без работа, аз нямам къща в Барселона, в която да се пенсионирам.
Затова аз демонстративно скъсах оставката си, която беше поискана от мен от политически фактори и техните изпълнители на мокри и джуджешки поръчки, които искат да подменят реформите в съдебната система и да възпроизведат същия модел на зависимости и пунти мари.

По ирония на съдбата искат да ме отстранят, задето съм казал, че искам да изчистя политическия боклук. 99% от народа е съгласен с мен, но представителите и слугите на същия политически боклук са засегнати. Битката изглежда неравна и невъзможна. Срещу мен и народа са Парламент, Министерски съвет, Висшият съдебен съвет, половината президент, определени посолства, въпреки че си слагам ръкавели и вратовръзки в знак на добро намерение. Но аз имам идея как да победим и да спасим България.

Аз, лицето Иван Стоименов Гешев, се провъзгласявам за цар на България. Наместник на Бога на тая избрана от Него земя, проводник на справедливост, човеколюбие и чест. Обръщам се към вас, за да призова всички честни и законолюбящи българи да ме подкрепят в тази битка срещу корупцията и беззаконието. Аз призовавам и всички институции и организации, които държат на демокрацията и правовата държава, да ме подкрепят в тази битка срещу политическия натиск и вмешателството. Аз призовавам всички мои колеги прокурори и следователи да продължават да работят професионално и отговорно за разкриването на престъпленията и защитата на обществения ред.

Аз не призовавам. Аз заповядвам това да се случи. Аз, цар Иван Шишман Втори, цар на българи, ромеи и македонци.

Благодаря ви за вниманието и Бог да пази Царство България, Северна Македония и Държавата Израел!
13.
Цв
12.06.2023 20:07:06
3
38
Такава порнография в политиката досега не бяхме гледали! То шоуто вероятно предстои, жалко то е, че е на наш гръб всичко! А ВСС ми е интересно срещу какви кинти го направиха,че и нелигитимни при това!
12.
До 11
12.06.2023 19:54:20
0
20
Дет викаш колко ще живеят хахаха .
Парите в гроба няма да вземат .
11.
Мафията
12.06.2023 19:50:45
1
17
Радвайте се, Хахахааахахахаааахахаха няма да е за дълго Хахахааахахахаааа
10.
R
12.06.2023 19:46:31
0
37
ДЪРЖАВАТА НА НАГЛОСТА .
МАФИЯ .
9.
Мдааа
12.06.2023 19:45:42
1
57
КТБ, Булгартабак, ТЕЦ Варна, Капитан Андреево, Барселона, Осемте Джуджета, магистрали, записи, снимки, луксозни апартаменти в болници, руски агенти, взривени складове, изчезващи доказателства, дела на трупчета....и нито един човек в затвора!!
Мила родна картинка!
8.
Конституционен съд
12.06.2023 19:25:54
8
38
Не е махнат! Радев НЕ е длъжен да подписва указ за освобождаването му. Няма и определен срок това да стане в Конституцията.
7.
До 2
12.06.2023 19:24:59
4
25
Ако гешев е там както казваш , където му е мястото безспорно, лицето БМБ което явно величаеш, щото сигурно имаш някакъв хормонален дисбаланс, ще му бъде прислужник.
6.
byrgasjitel
12.06.2023 19:20:03
10
0
otkoga govoreh az
5.
byrgasjitel
12.06.2023 19:18:57
10
0
vai vai sea dali nyama bat mitko da ee napret ? az kazah oshte kat go zemaha vikam pak she e napret ! ! ! takmo za lyatoto byrgas pak sme nomer 1 ednooo
4.
Haha
12.06.2023 19:18:29
8
42
16 те ждуджета .! Който не желаят да свърши корупцията .
3.
ufo
12.06.2023 19:10:33
5
21
Борисов си слага бустерна доза имунитет в посолството на извънземните


МЛЕЧНИЯТ ПЪТ - Притиснатият от щението за сваляне на депутатския му имунитет Бойко Борисов предприе отчаяни ходове при търсенето на международна подкрепа.

Лидерът на ГЕРБ, за когото прокуратурата внесе стотици страници с доказателства и искане за сваляне на имунитета по подозрение в пране на пари и закупуване на имоти в Барселона чрез подставени лица и офшорни сметки, бе засечен да посещава посолството на извънземните в София.

"Понякога извънземните са по-човеци от хората. Веднага ме разбраха и влязоха в положение. Канят ме да открия междугалактическа магистрала, ценят ме, а не като тук. Лично ме е поканил пангалактическият почетен председател Андромед Уран" - не скри близостта си с инопланетяните Борисов.
От посолството, което се намира извън ул. Земен между бул. Ситняково и ул. Черковна в София, нито отрекоха, нито потвърдиха да са поставяли и къде точно бустерна доза на бившия премиер.

Както е известно, България и извънземните имат хладни дипломатически отношения след нахлуването на военните в Царичината дупка през 90-те, което се счита за нарушение на дипломатическия статут и Венерската конвенция.
2.
Geshev,ili si v bandata ili si
12.06.2023 19:10:25
5
13
Aut.
1.
Хахахаха
12.06.2023 19:06:32
52
30
Сбогом Кешеф. И дано никога такъв кретен като тебе не заема повече този пост. Наред е импийчмънт на другаря радеффф.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори