×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Васил Божков да заповяда и да свидетелства, не се притеснявам от нищо, обяви Владислав Горанов


Васил Божков да заповяда и да свидетелства, не се притеснявам от нищо, обяви Владислав Горанов
Ексфинансовият министър за пореден път заяви, че твърденията на Божков, че е давал пари на Горанов, за да може да развива хазартен бизнес "на спокойствие", не отговарят на истината
12 Юни 2023, Понеделник, 11:16 ч.
Автор: Флагман.БГ

Към момента Владислав Горанов потвърди, че остава член на ГЕРБ и помага на съпартийците си с експертни консултации по финансовата политика

Бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, който е сред българите, включени в списъка "Магнитски", заяви в "Денят започва", че не се притеснява от обявените намерения на Васил Божков да се върне в България и да свидетелства като защитен свидетел.

Ексфинансовият министър за пореден път заяви, че твърденията на Божков, че е давал пари на Горанов, за да може да развива хазартен бизнес "на спокойствие", не отговарят на истината и заяви, че за него лично е по-добре процесът да приключи, за да е ясно всичко.

"Нямам от какво да се притеснявам, тъй като твърденията в защитната теза на Божков са неверни. Оттам нататък и за мен е по-добре този процес да приключи. Това, което той развива като защитна теза, е негово право. Лично за мен, като засегнат в процеса и набеден от него, ще е изгодно процесът да премине през всички фази, за да е известно на всички какво се е случило. Стоейки в Дубай, той не помага на този процес. Не знам за какви нови защитени свидетели става въпрос, но няма как да има свидетели на нещо, което не се е случило. Нека някой, който има да каже нещо действително, да дойде и да свидетелства, за да премине този процес и да се види. Да заповядат новите свидетели, не виждам защо търсите интрига в това. Да заповяда господин Божков. Няма никакви действия в Народното събрание, свързани с промяна на законодателството. Ако се върнете назад в историята, ще видите, че нито една част в системата за облагане на хазарта, не е променяна в периода, за който твърди Васил Божков", заяви Горанов.

Той каза още, че е задействал процедура за обжалване на включването му в списъка "Магнитски" и че е в контакт с американските власти.

"Това е административна санкция, изработена от администрацията на САЩ в рамките на тяхното законодателство. Не съм горд от факта, но продължавам да смятам, че информацията, на база на която съм в списъка, американските власти са подведени от твърдения", каза Горанов.

Той допусна, че включването му в списъка "Магнитски" може да има общо с Васил Божков или с механизма за контрол на главния прокурор.

"Предполагам, че би могло това да се свързва отново с Васил Божков, но не мога да го твърдя. Факт е и, че в този период имаше ангажимент от страна на ГЕРБ в подкрепа на законодателството, свързано с контрола на главния прокурор. Факт е, че нещата се случиха в края на един парламент, който не успя да материализира това. Дали нещата са свързани - не искам да си придавам такава значимост", каза Горанов.

Към момента Владислав Горанов потвърди, че остава член на ГЕРБ и помага на съпартийците си с експертни консултации по финансовата политика, когато го потърсят за помощ. Каза още и, че поддържа комуникация и с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Относно изготвянето на Бюджет 2023 Горанов коментира, че ще много трудно страната да се върне към стабилни финанси. Припомни, че България е била известна с благоразумната си фискална политика след кризата от 1997 г.

"Много бързо забравихме ценностната система да сме консервативни и да се стремим да харчим толкова, колкото изкарваме. Подобен тип политика, която доведе до това служебното правителство да разкрие една зашеметяваща сметка от 12 млрд. лв. дефицит, е неприемлива, недопустима и е много по-лесно да разпуснеш публичните финанси, особено във фрагментиран парламент и с министър на финансите, който има различна гледна точка по отношение на това колко трябва да се харчи, и сега упражнението ще е много по-сложно да се опитаме да върнем сметките в нормалните граници", заяви Горанов.


В категории: Политика


Полски съдия избяга в Беларус
Полски съдия избяга в Беларус 09/05/2024, Четвъртък 17:00 0
6
Коментара по темата
6.
Pomorie
12.06.2023 16:29:40
0
1
Vsichko e komisionni I %.
5.
Селянин
12.06.2023 14:55:24
0
10
Странно защо вярвам повече на Бай Череп по темата...
4.
Иван
12.06.2023 12:21:07
1
17
По филмите също казват че са невинни в съда, не знам защо. И после лошите хора с черни тоги ги пращат на топло, незнайно пак защо. :)
3.
Kumpel
12.06.2023 12:01:52
1
24
Този усеща, че идва сервитьорът със сметката и затова е толкова депресиран!
2.
Къро
12.06.2023 11:59:22
1
25
Защо гледа тъжно тази мека душица?
1.
ЦРУ
12.06.2023 11:39:43
1
25
Корумпета по ТВ трибуна за лъжи,кой ли ви верва вече.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност  Фондация „Стилян Петров“ дари апаратура на КОЦ-Бургас Фондация „Стилян Петров“ дари апаратура на КОЦ-Бургас От здравното заведение изразяват огромна благодарност и респект към екипа на фондация „Стилян Петров“ за щедростта, съпричастието и моралната подкрепа Младите таланти на Бургас рисуваха за Деня на Европа Младите таланти на Бургас рисуваха за Деня на Европа Учениците бяха на възраст 9-12 клас от училищата Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14-ти май на пл."Тройката" Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14-ти май на пл."Тройката" Водещ ще е Драго Симеонов Представяте ли си да пусна ГЕРБ да слагат по билбордове пудели и пачки, каза Бойко Борисов Представяте ли си да пусна ГЕРБ да слагат по билбордове пудели и пачки, каза Бойко Борисов Дали си държа банкнота в чекмедже, която не е произведена никога? Даже ги слагаха на билбордове, избухна лидерът на ГЕРБ Бургас хареса Летния Никулден, на площад "Тройката" ври и кипи Бургас хареса Летния Никулден, на площад "Тройката" ври и кипи Денят бе изпъстрен с различни събития Отличиха Бургас за принос за развитието на бизнеса Отличиха Бургас за принос за развитието на бизнеса Наградата е оценка за усилията на Община Бургас да обедини различни по вид дигитални услуги Димитър Бербатов ще открие фотоизложба в Електрото в Бургас Димитър Бербатов ще открие фотоизложба в Електрото в Бургас Събитието ще се състои утре, 10 май от 13.30 часа в двора на гимназията Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кандидат-депутат сам свалил флага и го хвърлил в кофата  Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Еколозите от коалицията „За да остане природа в България“ са водили над 1100 дела срещу различни държавни, общински и частни проекти
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори