×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стотици българи на протест срещу руския геноцид и замърсяването на морето заради взрива в Каховка


Стотици българи на протест срещу руския геноцид и замърсяването на морето заради взрива в Каховка
Средното ниво на вълната, която заля Херсонска област след трагедията в Нова Каховка, е 5,5 метра. В някои квартали се виждат само покривите на сградите
09 Юни 2023, Петък, 16:31 ч.
Автор: Флагман.Бг, Снимка: REUTERS/Владислав Смилянец

Запорожката АЕЦ, която е най-мощната атомна електрическа централа в Европа, е също под заплаха, обявиха организаторите

Стотици българи и украинци излизат на протест срещу руския геноцид и замърсяването на Черно море заради взривяването на язовирната стена в Нова Каховка. Точно в 18:30 часа те ще се съберем пред Руското посолство в София, обявиха организаторите от СУОБ "Мати Украйна".

„Българите срещу руски геноцид - Каховка – това сме ние! Да кажем нашето „не“ на геноцида срещу украинския народ и действията на руските фашисти срещу човечеството!“, коментираха във Фейсбук те. 
 
Взривяването на Каховската ВЕЦ и унищожаване на мирното население на Украйна, инфраструктурата й е военно престъпление, добавят организаторите. 

Те алармираха, че Запорожката АЕЦ, която е най-мощната атомна електрическа централа в Европа и пета в света, е също под заплаха.

„Замърсяване на Черно море е въпрос на дни! Мини, снаряди, фекалии, гробове и трупове... Това е геноцид не само срещу украинския народ, срещу всички нас! Техногенна и екологична катастрофа засяга всеки от нас, не само украинци! Ние ще протестираме срещу тези действия на Руската федерация от 18:30 часа пред посолството в София! Бъдете с нас!“, призоваха от СУОБ "Мати Украйна".

Не е обаче доказано, че разрушаването на язовирната стена на Каховското водохранилище, пред което най-големият български язовир „Искър“ прилича на гьол, както казва проф.  Михаил Станчев, е предизвикано от руснаци. 

Според военният анализатор Юрий Подоляка, който е роден в украинския град Суми, разрушението вероятно е следствие от това, което се случи през предходния месец. „Украинската армия нанасяше регулярно удари по язовира, който е построен през 50-те години на миналия век, а и нивото на водата е било рекордно високо за последното десетилетие и стената не е издържала“, обясни той.

 

Екологът Олег Листопад, който е и експерт на Мрежата за защита на националните интереси ANTS, пък каза в ефира на украинският телевизионен канал "Еспресо", че живите организми ще пострадат много от това бедствие. Той заговори за край на къпането в Черно море. Вижте какво още каза екологът оттук: 

Трагедия след потопа от „Нова Каховка“, майка и двете й бебета загинаха
 

 


В категории: Войната в Украйна


38
Коментара по темата
38.
con4o
11.06.2023 14:22:32
3
0
Цончо Ганев: В християнските семейни ценности е да се плюе, а не да се гълта

Депутатът от Възраждане Цончо Ганев оправда акта си на плюене по политически опонент и потвърди, че той е част от възвишените ценности, които той изповядва и проповядва.

"Вижте, плюенето е записано в Библията. То е проява на смелост, мъжество и добро възпитание в най-традиционните ценности. Мнозина се опитаха да го извъртят като нещо лошо, но това е илюминато-либералния наратив, с който се опитват да ни поробят и да ни пратят в концлагери. Затова ние първи трябва да ги пратим в концлагери" - заяви Ганев във видео, монетизирано в RuTube.

"В западната пропаганда тече един процес по нормализиране на гълтането и заклеймяването на плюенето, но тази подмяна няма да я допусна. Но няма да го допусна това, деца гледат! Ще изкараме народа на улицата, за демонстрация по плюене с надслов "Стига гълтахме!" - решен е народният представител, когото наричат Цонимир, когато му се карат.
Ганев бе подкрепен и от лидера на Възраждане Костадин Костадинов, който написа във Вконтакте: "Една малка храчка от човек, една голяма храчка за българщината!"
37.
Аз
11.06.2023 02:46:04
2
2
няма такова не6то смърт за зеленски
36.
ТБС
10.06.2023 01:26:50
1
10
Стотина дебили на работа, да заработят някой грант и да изкарат лятото.
35.
до 30
09.06.2023 21:44:32
3
11
Открил си гугъл.
И си го копирал тук.

Колко си елементарен не е истина !
Глупундер със западен ник, отивай да чакаш мините от Одеса на плажа в Сарафово !
34.
Някой
09.06.2023 19:35:50
20
8
От руzzкия боклук няма какво друго да очакваме....
33.
До33
09.06.2023 19:12:17
9
7
Кво ще ебеш бе късопишковец. О боже шоуто е на макс.
32.
На ЗЕЛЕНСКИ жена му ще ебеме
09.06.2023 19:08:25
15
15
А ЗЕЛЕНСКИ на Кръст запален като факла
31.
Укри разкарайте се от пределите
09.06.2023 19:06:57
13
25
на България...има място за Вас в Полша,Словакия,Словения,Румъния,Германия,Италия.
Тука живот за вас няма.

ЗЕЛЕНСКИ ви еба мамата...като сте ТЪПИ НЕ СЕ УСЕТИХТЕ,
Сега ще ви изколим до един на Сл.бряг,а жените ви ще заченат Българчета
30.
Marinero
09.06.2023 18:52:45
11
3
До неграмотника 26 :

Първо : Всички предмети като бутилки и кораби поставени във вода ПЛАВАТ а не плуват.
Второ : За морските течения си чул ама не си научил нищо.
Чети глупако :

Оста на течението отстои на няколко мили от брега – там то е най-силно и солеността на водата е най-малка. Във връзка със сезонната динамика на ветровете и прииждането на реките през зимата и пролетта Южното течение е най-силно. През лятото то отслабва и Северното междинно противотечение е изразено по-забележимо. Същото се забелязва и през есента, понякога даже в по-значителна степен. В Българската шелфова зона основното Черноморско течение със средна скорост 0,2–0,4 м/s е насочено в посока от север към юг (фиг. 13).
След Босфора основната маса на водите на крайбрежното течение продължава движението си покрай Анадола. Доминиращите ветрове благоприятстват източната посока на течението. От нос Керемпе една струя на течението се отклонява на север в посока към Крим, а другата продължава да се движи в източна посока, поемайки водите на турските реки в този район. Завихряне на повърхностното течение се забелязва обикновено в югозападната част на морето, главно под влияние на югоизточните средиземноморски ветрове и северните ветрове от районите на Азовско море и Предкавказието.
Край кавказкия бряг доминира течение със северозападна посока. Пред Керченския проток то се слива с Азовското течение. От югоизточния бряг на Крим течението се разделя на две – единият клон се спуска на юг, разминавайки се с течението идващо от Керемпе, и в района на Синоп се влива в Анадолското течение. По този начин се затваря кръгът на Източночерноморското циклонично течение. Вторият клон на Азовското течение се насочва от Крим на запад и се разделя на течение със северозападна посока (към Тендра и Одеса) и течение с югозападна посока (към Варна). Последното се нарича Кримско течение и при сливането му с течението, създадено от водите на Днепър, Южен Буг, Днестър и Дунав, се затваря кръгът на Западно черноморското циклонично течение.
29.
Ккк
09.06.2023 18:50:04
7
41
Руснаците още преди две седмици писаха за провокацията,която украинците в крайна сметка извършиха.Няма по-подли и долни от продажните украинци ,заради тях Европа отиде на кино от 6 до 5 .Заради дребосъка Zеленски ,на който славата и парите не са му стигали....
28.
*********
09.06.2023 18:40:11
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
27.
Българофил
09.06.2023 18:13:19
5
39
Тцтцтцтцтц…. Кога ли ще видя протест срещу:
- Корупцията в БГ.
- Всичките 240 говеда в парламента.
- корумпираните магистрати.

Те тръгнали да ми обяснявай кой прав, кой крив!
И как точно шимпанзета смотани установихте, че точно руснаците са взривили стената?
Няма никакви доказателства нали?
И двете страни (Роцлия и Усрайна) да си еВат маминката, да мрът’ блядовете гадни.Това не е нашия конфликт спрели тиняци! Направете нещо за България вместо да подкрепяте тея боклуци.
26.
До 24
09.06.2023 18:00:12
2
21
Подкреп ям мнениетот ти - за справка анализа на Тъкър Карлсън в Туитър.
25.
до 23
09.06.2023 17:58:30
17
37
Минал си ти покрай морето !
Къде е мръсно нашето море бе ?
Приказки колкото да не заспите !
И ако хвърлиш бутилка в Днепър след колко време ще доплува до Бургас бе псевдоморяко ?
Морето, което си гледал само на снимка си има течения и нашето крайбрежие не достигат течения от Днепър.

СТИГА СТЕ СИ ИЗМИСЛЯЛИ !
Украйнците искат целият свят да е зле, защото те са зле !
24.
До 15
09.06.2023 17:31:18
73
54
Саво тотален идиот,може да се върже на малоумната украиноджендърска пропаганда,че руснаците сами ще се наводнят и ще оставят Крим без вода!
23.
Marinero
09.06.2023 17:29:46
17
23
От делтата на Днепър ни делят само 500 км. То морето и преди това си беше мръсно, но руско украинските ла*на ще доукрасят пейзажа. Сезон? Забрави ! Никой не е луд да идва да се топи в тая клоака.
22.
До Смит трола
09.06.2023 17:29:18
1
22
Искам да питам колко пари си докарваш на ден да спамиш глупостите си под всяка тема. Такива хлебарки като теб са излишни в обществото.
21.
До 5
09.06.2023 17:28:53
3
19
В Скандинавия са отчели взрив в Украйна,малко преди разрушаването на язовира? Ехааа Кажи честно,тъп ри си?
20.
7887
09.06.2023 17:25:43
4
27
Чета коментарите и за сетен път се убеждавам,че сме малък,но за сметка на това,много прост народ! хаха
19.
Само
09.06.2023 17:20:21
36
6
Само разбититеОтзад русофилистици могат да си седят на играчките от интимния магазин, докато рус солдатите са бити грабени и обладавани от вагнеровци и кадировци.
https://youtu.be/1GJlyuqqJ0Q
Вижте какво споделя руския подполковник който бе освободен от Вагнерски плен.
Безчуствени разгонениОтзад русофилистоци. Отивайте и вие на протест пред руското посолство!
Братята ви го отнасят по пълна програма, бой еван и грабене.
Затова настъпват само назад към собствената си граница.
18.
Аз
09.06.2023 17:18:56
19
52
А СРЕЩУ УКРАИНСКИЯ ФАШИЗЪМ...КОГА ???
СЛАВА РОССИИ
БОЙ ПО ГНУСНАТА УКРАИНСКА СГАН
17.
Кую
09.06.2023 17:18:52
11
51
Тия стотици не са разбрали, че язовира е взривен от Укрофашистите или не искат. Ако не бяха със промити мозъци щяха да помислят кой има интерес от това злодеяние.
16.
Вот какая тема
09.06.2023 17:18:13
9
46
Преди време газопровод беше взривен. Украинците обвиниха руснаците. Оказа се, че не са руснаците. Обаче украинците замълчаха. Приказката за лъжливото овчарче пак я слушаме. Излиза идеята да гръмнат запорожката АЕЦ за да обвинят отново друг. Тогава вече пи***ц с украинци, руснаци, че и европейци. Сещате се за Чернобил, нали? Хем не е могла да гръмне хубаво. Е, запорожката е още по-мощна.
15.
*********
09.06.2023 17:17:27
20
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
do 13
09.06.2023 17:15:12
15
53
ма той целият район е под руски контрол за кво им е на руснаците сами да се наводняват при положение, че контролират този район?!?! и отделно захранва крим?!?
13.
Smith
09.06.2023 17:11:46
50
22
Интересно е да се отбележи, че руснаците контролират напълно цялата язовирна стена, включително и шлюзовете. Също така е интересно да се отбележи, че преди да взривят стената, руските изроди са задържали в язовира максималното възможно количество вода - нивото е било рекордно за последните 10 години. Дреме им на путинските фашаги за екологичните щети!
12.
Само
09.06.2023 17:04:26
15
60
Малоумните украинци могат така да се самообесят,паплач безподобная.
11.
Ей говеда
09.06.2023 17:02:38
37
88
Протестирайте пред вашето посолство срещу зеленски, този изрод ви върна в първи клас. Той е проблемът ви.
10.
Я
09.06.2023 17:01:21
96
59
100 идиота на едно място,изривайте тая паплач заблудена.
9.
аз
09.06.2023 16:58:19
107
71
Пак поредните объркани тъпаци с кочан в гъза и глава в пясъка, ще стачкуват. И защо пред руското посолство бе тъпани. Всичкото ли ви е наред у нас. Шибат ви с правителство направено в час по лицимерие и гьонсуратщина. Бандити и по-големи бандити ви управляват, тръгнали да стачкуват за нещо, което никой не е убеден, че е причинено от руснаци.
8.
НАГЛИ !
09.06.2023 16:55:02
72
50
ТЪПИТЕ ШОПИ лежащи на грантове заедно с тъпите украйнци искат да СЪСИПЯТ СЕЗОНА по морето ни !

ПРЕКРАСНО Е МОРЕТО НИ !
Чисто, топло и гостоприемно !
Единственото което го заплашва е ужасната кампания да го дискредитирате !

Този малоумен протест ще бъде отразен по всички европейски пропагандни тв канала.
И ще се чуе : България, Море, Еко катастрофа !
ЛЪЖИ и ПАК ЛЪЖИ !!
7.
Ъкър
09.06.2023 16:54:10
5
17
Тъкър тъкър
6.
1
09.06.2023 16:53:08
41
66
копейкаджии тъпаци
5.
anonymous
09.06.2023 16:52:02
42
70
тоя подоляка случайно да е прочел че някъде из скандинавието са отчели взвив преди стената да бъде разрушена напълно?
другото което е, че веца е бил под контрола на рашистите което автоматично означава че е тяхна отговорността за язовирната стена.
4.
вЕрвайте им
09.06.2023 16:46:15
200
106
А тия "Българи" знаят ли , че повече от година , Язовирната стена беше обстрелвана с ракети Хаймърс ?
С каквито между впрочем , Бандеровско-Фашисткият режим стреляше и по реакторите в ЗАЕ ???
И единствената причина още да не сме потънали в радиация се казва РУСКО ПВО ???
Та : срещу КОГО казвате протестирали ?
3.
Срещу какво ще протестират?
09.06.2023 16:43:59
188
90
"Според военният анализатор Юрий Подоляка, който е роден в украинския град Суми, разрушението вероятно е следствие от това, което се случи през предходния месец. „Украинската армия нанасяше регулярно удари по язовира, който е построен през 50-те години на миналия век, а и нивото на водата е било рекордно високо за последното десетилетие и стената не е издържала“, обясни той."

Цитат от статията... Както каза Тъкър "И в Занзибар вече знаят кой думна язовира".
2.
и
09.06.2023 16:42:25
210
105
От кога украинците в България дават тон на музиката? А?
1.
1
09.06.2023 16:39:35
38
54
орки терористи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода. Май те го изпяха Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода. Май те го изпяха Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори