С какво да се храним през лятото?
Диетолог изброи най-здравословните летни храни
Диетологът Анастасия Тимошченко изброи най-здравословните летни храни пред в. "Известия", предава БГНЕС.
Специалистът подчерта, че много важен през летните горещини е достатъчният прием на калий. Той помага за възстановяване на водно-електролитния баланс срещу прекомерната загуба на течности, когато човек се поти. За целта тя препоръча да се консумират ядки, слънчогледови семки, домати, зеленолистни зеленчуци, зеле, както и горски и сушени плодове.
Тимошченко отбеляза, че водата помага за преодоляване на горещината и за попълване на недостига на течности в организма. Тя добави, че може да се пият и негазирани безалкохолни напитки без захар. В същото време лекарката посъветва да се ограничи консумацията на кафе.
Освен това диетологът призова да се консумират по-малко висококалорични храни. Тя подчерта, че човек трябва да се въздържа от пиене на алкохолни напитки през лятото.
Страшен екшън край Криводол, криминално проявен наби медик
Пребиха жестоко медицинско лице
Убийство в центъра на София, извършителят се издирва
