×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С превземането на кой бизнес е свързан разстрелът на Къро


С превземането на кой бизнес е свързан разстрелът на Къро
Тема в развитие
Таки бил във война с Къро, а преди убийството в ЮАР Гешев свалил обвинението срещу Аманатидис Красимир Каменов-Къро за Гешев: Аз съм се хванал с американците, няма да го оставя тоя Къро убит като президента на Хаити Възможно е да има политическа връзка при убийството на Къро Вижте зеления рай, където е живял Къро, охранявали са го десетки камери Кой е Красимир Каменов-Къро Децата на Къро са живи, били на училище по време на стрелбата Медиите в ЮАР гърмят за убийството на Къро Гешев за убийството на Къро: Казах ви, че се връщаме в мутренските години В кървавата баня в Кейптаун е убито едно от децата на Къро и бодигарда му Извънредно! Убиха Къро и жена му в ЮАР Къро вече се издирва с червена бюлетина от Интерпол Иван Гешев: Мафия, олигарси и политици се обединяват, за да унищожат прокуратурата Скандалните разговори на Къро, в които обсъжда отстраняване на главния прокурор Прокуратурата пусна тайни записи с гласа на Къро за Бойко, Гешев, Кирчо и Асенчо, Бобока, ПП и ДБ...
виж още
скрий
26 Май 2023, Петък, 12:20 ч.
Автор: Флагман

Красимир Каменов, известен като Къро, и бившият му близък съратник Христофорос Аманатидис - Таки са от остатъците на някогашната мощна силова групировка ВИС

Каменов - остатък от мощната някога ВИС, подозиран за мокри поръчки. Той е бивш съратник на Христофорос Аманатидис - Таки. Красимир Каменов, известен като Къро, и бившият му близък съратник Христофорос Аманатидис - Таки са от остатъците на някогашната мощна силова групировка ВИС. За Къро се знае, че от години живее в Южна Африка, пише 24 часа.

Позабравеното име на Красимир Каменов изплува през март 2023 г., когато на пресконференция главният прокурор Иван Гешев обвърза Къро с бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев. Гешев обвини двамата бегълци от правосъдието, че са част от престъпен заговор за дискредитиране на държавното обвинение. Бяха излъчени и серия аудиозаписи, за които се твърдеше, че Каменов заговорничи срещу прокуратурата с различни лица, включително с разследващия журналист от Bird Димитър Стоянов.

От април 2023 г. Интерпол го издирва с червена бюлетина, след като беше обвинен като подбудител на убийството на бившия полицай Любомир Иванов, разстрелян пред дома си през март 2022 г. Освен за убийството Каменов се издирва за закана с убийство и рекет, става ясно от бюлетина на Интерпол.

През последните години Къро и Таки са в лоши отношения и са разделили някогашния си съвместен бизнес. Според медийни публикации фирми, пряко или косвено свързани с Каменов, контролират редица паркинги в София - включително този пред Централна гара.

Според информация от Търговския регистър Красимир Каменов участва или е участвал в 6 търговски фирми и в Професионален боксов клуб “Арес 21-и век”. Фирмите са “Ауто мобайл”, “Камекс Ка”, “Слатина-къра”, “Андромеда-96”, “Абоба 2000” и “Лакристия”.

За зона на контрол на Къро дълго време се приемаше и ГКПП Капитан Андреево - практическото приватизиране на всички дейности на граничния пункт, което включваше т.нар. златен гьол, лабораторията за санитарен контрол и обслужването на тировете. Покрай скандалите по темата миналата година стана ясно, че контролът над тези дружества на практика е бил иззет от някогашното доверено лице на Къро - Размиг Чакърян - Ами.

По неофициална информация в последните месеци тече и опит да бъде превзет и бизнесът с паркингите на Каменов, който е съсредоточен основно в дружеството “Ауто мобайл”. Справка в Търговския регистър показва опити там като директор да бъде отстранен Филип Стоянов, който се превърна в свидетел срещу Къро. Отстраняването на Стоянов е блокирано по искане на бившата съпруга на Къро - Светлана Каменова, която притежава 5% от акциите.

През 2007 г. е приватизирана борсата за плодове и зеленчуци в “Слатина”. Купувачът се представлява пред Столичната агенция за приватизация от Светлана Каменова, която е бивша съпруга на Каменов. Първоначалната сделка е с консорциум, но после контролът е на Къро чрез фирмата му “Слатина-къра”, според медийни публикации.

Във фирмата “Андромеда-96” през 2001 г. освен с бившата си съпруга Светлана - Къро е съдружник и с Методи Методиев - Мето Илиенски, който е смятан за финансов мозък на групировката ВИС. На 29 ноември 2003 г. Мето Илиенски получава телефонно обаждане, докато е в апартамента си в кооперация на бул. “Ал. Пушкин” в столичния кв. “Павлово”, известна в престъпния свят като “колумбийското посолство”. Минути по-късно Методиев излиза сам, без охрана и без телефон. Качва се на тъмно “Ауди”, което поема към кв. “Бояна”. Това е последната следа от 38-годишния Методи Методиев.

Сходна е съдбата и на Братя Византийци - Радослав и Николай Бикови. Те са известни като отговорниците за разпространението на дрога в кварталите “Надежда”, “Свобода” и “Илиянци”. Работят за Христофорос Аманатидис - Таки. В дебелите им досиета обаче има данни, че са били наемани за мокри поръчки и от Къро.

Има оперативна информация, че именно Братя Византийци са изпълнили поръчката за убийството на Мето Илиенски, а тя била дадена на тях директно от Красимир Каменов след неуспешния опит за покушение срещу Илиенски през януари 2003 г. пред столичен ресторант на метри от “Пирогов”. Тогава стрелец от кола в движение се прицелва в Илиенски, но го улучва в дланта и босът от ВИС оцелява.

На 18 ноември 2013 г. (точно 10 години след изчезването на Мето Илиенски) двамата Братя Византийци излизат от домовете си, отново без мобилните си телефони, и оттогава и от тях няма следа. Една от версиите на разследващите била, че те се опитвали да се отделят от Таки. Доказателства обаче не са събрани.

Едва напоследък по разследването срещу Красимир Каменов – Къро свидетели разказват, че убийствата както на Мето Илиенски, така и на братята Радослав и Николай Бикови са поръчани от него. Като мотив за убийството на братя Бикови се сочи отмъщение, че започнали да работят за Таки. Има още свидетелски показания, че Мето Илиенски и Братя Византийци били изгорени в крематориума на Софийските гробища и телата им няма да бъдат намерени и затова се водят безследно изчезнали, поради което продължават да се издирват с жълти бюлетини на Интерпол.

В началото на 2015 г. Къро става баща, ражда му се син. По желание на Каменов връзката му с майката, която е българка, остава в тайна, а хората му получават забрана да споменават името и.


В категории: Крими


Автор
6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
elvis
23.07.2023 17:11:13
0
1
скоро чкам хубава новина и за ТЪРГОВИШКАТА мутра ХАМДИ от 30 години града е под негово ГОСПОДСТВО
5.
Стар
26.05.2023 16:58:29
0
3
Че кой мафиот е доживял до старост? Но сега е основна тема . Наред са тези от кръга Орион- Веска Меджидиева и сие.
4.
МАФИЯТА Е ЗЛОПАМЕТНА
26.05.2023 15:13:23
1
8
Каквото търсил........намерил.....жалко,че покрай него са го отнесли и невинни....
3.
Bre bre
26.05.2023 14:43:40
0
15
Това са бизнесмените на българия.Отваряйте лагерите и връщайте смъртното наказание.Не може такива боклуци да са номер едно
2.
?????
26.05.2023 14:34:04
0
12
Тия хора са фактори в социално икономическият живот на страната...егати държавата....
1.
Сливен
26.05.2023 13:03:34
1
14
Чакаме и за другите вести!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори