×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще докажа, че мога да дам на Созопол повече от постигнатото през изминалите 4 години


Ще докажа, че мога да дам на Созопол повече от постигнатото през изминалите 4 години
Настоящият председател на ОбС в Созопол излиза наесен като кандидат за кмет срещу настоящия кмет Тихомир Янакиев и вероятно срещу бившия кмет Панайот Рейзи
27 Май 2023, Събота, 19:15 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Казах на Тихомир Янакиев още през 2019 г., че ще се кандидатирам през 2023 г., надявам се кампанията да бъде коректна

- Г-н Пинелов, наближава краят на първия Ви мандат, в който показахте, наистина, че сте отговорен, добронамерен и консенсусен председател на Общинския съвет в Созопол. След свършената работа и натрупания опит да очакваме ли, че отново ще атакувате поста кмет през октомври тази година?

-Още през 2019 г., след приключилия тогава местен вот, имаше един човек, казва се Тихомир Янакиев,  настоящият кмет на общината, че през 2023 година ще се кандидатирам отново. Мисля, че така беше редно, предвид това, че ни очакваше общ мандат, в който трябваше да работим заедно, независимо от политическата ни принадлежност. За да има чисти взаимоотношения между нас аз съм му го казал лично, в очите, в частен разговор. Така че да, категорично ще се кандидатирам за кмет на община Созопол и мисля, че този път моята кандидатура ще се увенчае с успех.

- На чия подкрепа ще разчитате? Коя политическа сила ще Ви издигне за кмет? Или ще сте независима кандидатура, издигната от Инициативен комитет?

- От чисто нормативна гледна точка, смятам засега да запазя в тайна това откъде ще изляза за кандидат. Доста мои съграждани и приятели ме питат, но има още детайли за изясняване. Местните избори са доста по-различни от парламентарните и президентските. Тук е много силен мажоритарният вот и хората гласуват повече за личността, отколкото за партия.  Убеден съм, че и в този случай, тази година, ще бъде така. Нормално е да разчитам на всички мои съграждани. От друга страна не е тайна, че аз съм дясномислещ човек и не бих приел покана от политическа сила, която не се родее с моите идеи.

- Повече активи или повече негативи Ви донесе за 4 години председателското място в Общинския съвет? Все пак е трудно да се обясни на обикновения гражданин, че вие не сте част от общинската администрация на Тихомир Янакиев, а председателствате Общинския съвет.

- Зависи много от хората. От друга страна и от пропагандата, която не знам дали е започнала, или просто не е спирала. За тези 4 години се опитах да бъда максимално обективен и максимално еднакво разграничен. През годините -  както от екипа г-н Янакиев, така и от екипа на г-н Рейзи. Мисля, че успях да бъда балансьор, но в немалко моменти бях упрекван както от едните, че съм с другите, така и обратно. Но съм чист пред съвестта си и знам, че всяко решение съм го гласувал единствено и само по моите убеждения и моята воля. Никой не ме е принуждавал да правя каквото и да било, и това може да се види от протоколите на Общинския съвет, които се качват на сайта след всяка сесия. Всеки може да види как съм гласувал и да направи сам за себе си извод дали съм бил на една или на друга страна.

- Казвате, че сте бил упрекван „и от екипа на Панайот Рейзи”. Говорите за периода, когато той беше кмет, а вие общински съветник?

- Да, в последния му мандат от 2015 до 2019 г. По стечение на обстоятелствата се наложи да работим един мандат заедно. Но за разлика от г-н Рейзи, аз бях 12 години в ПП ГЕРБ и неизменно през този период бях в ръководството на партията. На всички избори бях предлаган от моите колеги за кандидат-кмет. Това беше още по времето на г-н Константин Гребенаров. Но настъпи разрив в структурата. Разбрах достатъчно много от всичко, с което се работеше не в името на партията, а на тесните лични интереси. И поради тази причина – и мисля, че е нормално така да постъпи всеки човек – си подадох оставката с обратна разписка до г-н Бойко Борисов, впоследствие и до областния тогава лидер  г-н Димитър Бойчев и г-жа Лулева - председател на общинската структура. Тази оставка беше мотивирана, така че дори и за това съм чист пред съвестта си, че съм го направил по най-добрия и достоен начин.

- Да припомним кога и защо се случи това.

- През 2019 г. Екипът на г-н Рейзи се опита да изопачи мотивите ми. Бил съм се отказал, защото не съм бил избран за кандидат-кандидат от ГЕРБ. Чисто хронологично това не кореспондира с истината и може да се проследи. Дори на събранието, на което бяхме предложени тримата кандидати за кмет – аз, Гребенаров и Германова, аз, въпреки всичко, казах, че с някои хора няма как да работя, тъй като съм екипен играч и работя за екипа. Но имаше разриви в този екип не по моя вина. Като видях, че няма промяна, се оттеглих.

- Разбираме, че до месец-два екскметът Панайот Рейзи ще се окаже чист от всички обвинения, повдигнати срещу него в края на последния му мандат. Виждате ли в него реална заплаха като кандидат за кмет от ГЕРБ или от СДС в качеството им на коалиционен партньор на ГЕРБ?

- Нямам представа. Не е редно да правя каквито и да е квалификации за г-н Рейзи. Мисля, че имаме достатъчно дейна прокуратура, която е необходимо да влезе в ролята си за конкретния случай, който споменавате и да излезе с подобаващо постановление. Ние, местните, си знаем какво би трябвало да бъде това постановление, но друг е въпросът какво в действителност ще е то. Да, г-н Рейзи, като всеки  гражданин на Република България, съгласно Конституцията, има право да се кандидатира и да бъде избиран. Така че ако е решил да се кандидатира, нека се пробва. Но в края на краищата, трябва да бъдем обективни. Ако не ме лъже паметта, г-н Рейзи е над 20 години от местната политика, от далечната1999 г. Каквото е успял да даде и каквото е успял да вземе, в добрия смисъл на думата, той го е направил. Хубаво е всеки човек да излезе с доблест, да се оттегли с достойноство. Но ако той мисли, че има  шансове, нека да се пробва и да продължи. Нямам притеснения, че той или г-н Янакиев ще се кандидатират. В края на краищата нека по-добрият да победи.

- Мислите ли, че ГЕРБ отново биха могли да ви припознаят и отново да бъдете техен кандидат, времето е друго?

-Ако трябва да съм честен, това е може би четвърта година, в която не съм в редиците на ГЕРБ поради причини, които не зависят от мен. Не бяха взети мерки да се промени и нещо в нашата местна структура. Така че при настоящото ръководство, не мисля, че мога да бъда припознат.

- А как мислите, за тези 4 години успокои ли се общината? Бележи ли напредък? Как се развива докато вие сте председател на ОбС, а Тихомир Янакиев от БСП е кмет?

- Да започнем от там, че тогава излязох като кандидат-кмет от ПП „МИР”, но държа да отбележа, че нито аз, нито някой от 16-те издигнати от тях кандидати за общински съветници, не сме станали членове на тази партия. В прекрасни отношения сме с нейния председател г-н Симеон Славчев, чуваме се, виждаме се от време на време, но никой не е бил член на ПП „МИР”. Просто ситуацията в Общинската избирателна комисия беше деликатна, така да се изразя най-меко, и ние трябваше да излезем като кандидати от партия. А по основното -  развитието на общината, ако трябва да съм максималист, искам още повече да се постигне. Направиха се хубави проекти: напр. увеличиха се и паркоместата, което е важно за бизнеса ни, разбира се, пак са недостатъчни. Искам с още по-големи темпове да вървим още по-напред. Аз имам своя визия за развитието на Созопол като община. В някои части се препокрива с визията на г-н Янакиев, така че смятам, че бях полезен. Но да покажа, че мога дам повече.

-  Наясно сте, че  двамата излизате, за да се срещнете по време на вота като противници. С днешна дата какви са отношенията ви?

- Съвсем нормални. Виждаме се по определени мероприятия. Работата ни свързва предвид това, че Общинският съвет е законодателната власт на местно ниво, а общинската администрация – изпълнителната. Ние сме длъжни да работим един с друг, още повече, че са ни избрали нашите граждани и ние трябва да работим за тяхното добруване. И в предходната кампания не съм провеждал негативна кампания, не съм „плюл” никого от кандидатите – нито Янакиев, нито Рейзи. Аз съм „За” коректна и нормална кампания. Доколко тя ще успее да бъде такава няма да зависи само от мене. Времето и обстоятелствата, в които ще бъдем поставени, ще са от значение.

- Във вторник, 23 май, пътувах с гост от чужбина към Стария град в Созопол. При навлизането, след курорта „Санта Марина”, видяхме бурно да се изгражда върху скалите на самия самия морски бряг, под мантинелата, голяма сграда. Според Закона за черноморското крайбрежие, това не е ли твърде драстично нарушение на 100-метровата зона? Чий е този строеж? Кой го разреши?

- Този строеж е от поне година и половина. Строи се поетапно. Дали на сесия, или на някаква оперативка, аз лично съм задавал въпроса към главната архитектка г-ца Радост Георгиева, която каза, че там всичко е законно и съобразено с нормите. Не вярвам да ме е подвела, но това беше отговорът ѝ. Че всичките строителни книжа са коректни.

- Това хотел ли ще е? Изглежда по-голямо от къща.

- Доколкото знам е къща, поне от това, което се вижда. Не знам надолу колко са къртили скалите. Но от шосето се вижда, че е един етаж.

- Познавате ли инвеститора? От Созопол ли е?

- Не е от Созопол.

- Вие нямате нищо общо с този строеж и името ви не се свързва с него?

- О, не. Абсолютно не.

 




30
Коментара
30
Коментара по темата
30.
Неизвестен
23.06.2023 22:16:00
0
1
Триене коментара ми поради "недоказуеми твърдения"...ами ваша работа е Флагман да го разследвате ...или го правите само на определени "личности" ...има документи доказващи това ...но и на това ще му дойде времето
29.
*********
23.06.2023 19:59:57
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
28.
*********
23.06.2023 19:53:09
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
27.
Спасия
04.06.2023 21:53:10
0
1
Не гласувайте за този....
Не мога да го командвам...
Не се влияе от мнението на аген-комунисти.
26.
Обективен и независим
29.05.2023 20:24:58
2
18
Явно голям страх тресе опонентите на споменатия в статията. Комунистическите и герберастки тролове са впрегнати да оплюват. Доказателства не са им нужни. Важното е да кажат, че сестра ти е еди каква си, а ти после се оправдавай. Опорката за жената вече не е актуална. Беше преди 4 години и се видя, че е несъстоятелна. Само който не познава това семейство може да пише разни врели- некипели. Изборите наближават, време е за нови, актуални опорки. Кой става и кой не ще го решат само и единствено гласоподавателите. Настоящия го гледаме вече 4 години какво върши. За едно топло кресло и още нещо, ортак с дявола стана.
25.
До Къртача
28.05.2023 15:08:10
3
20
И за какво да ги търпи бе господин простолюдие ??? Ти си сигурно от подръжниците на Янакиев които не знаят 2и2 колко е.
24.
Къртача
28.05.2023 14:51:16
21
6
Прекалено Ви търпя Янакиев,теб и женичката ти!!
23.
Аси
28.05.2023 12:29:49
9
15
"Баба ми нареди и го изпълних веднага".
22.
парк храна
28.05.2023 10:00:28
2
16
незаконни заведения,лоши момчета,баби с команди,слаби контакти,все предния виновен.
Скъпи хотели,много позьори,консумативи в общината и обратно в кауша.
Щеше да има промяна а стана голямата подмяна.
С момче от село ще се прегърна, общината ви ще преобърна.
21.
*********
28.05.2023 09:28:59
3
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
20.
Запознат
28.05.2023 08:23:06
22
17
"Жена ми каза и аз взех решение!"
19.
аее
28.05.2023 08:00:30
3
3
Трябва разширение на регулацията към „Санта Марина”, за да се знае какво може и какво не !
18.
Интереса клати феса
28.05.2023 07:39:28
22
20
Болни амбиции. Янакиев е милион пъти по-подходящ, да не говорим че там където е сега го дължи изцяло на него, но както изторията помни дясно ориентирани човек най-много е получил от БСП още от времето когато бяха в близкото обкръжение на г-ж Караманова....
17.
Приятел
28.05.2023 07:29:04
14
17
Само празни приказки и обещания..... Още повече че и лъже за миналото си...
16.
Гларус
28.05.2023 07:20:10
2
21
Виждайки колко хейт и изтрити коментари има под статията, спокойно мога да поставя уж гърците и меден рудник бековете под общ знаменател. Прост и злобен народ = слаба държава.
15.
*********
28.05.2023 02:14:10
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
14.
Бил десен човек
27.05.2023 23:58:51
11
20
А започнаха работа семейно при госпожа Караманова.
13.
Очите
27.05.2023 23:51:08
2
11
Ти говорят Гоше
12.
Гоше
27.05.2023 23:09:56
11
19
Гоше, не разбра ли, че тези статии флагман ги пускат само за да имат къде да плюват анонимно мажоретките на Янакиев? Я колко коментара са изтрили пак. И този няма да оцелее дълго, дано прочетеш и повече вземане-заване с флагманите недей да имаш.
11.
Трол
27.05.2023 22:42:10
17
23
За паркинга на Къмпинг Градина нещо спомена ли ?
10.
Не става
27.05.2023 22:36:11
28
26
Познавам го, слабохарактерен е и не му се работи. Тихомир е класи над него.
9.
*********
27.05.2023 22:22:03
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Ти да видиш!
27.05.2023 22:11:35
14
22
"Ще докажа", "ще направя", "ще дам"

Пич никой няма да ти гласува доверие, ако нямаш ясна визия за следващите години по дати и проекти. Тия "ЩЕ" ги разказвай в кръчмата. Докога ще ми излизате с голи обещания и дори и идея си нямате какво и как да се направи. Един щял да увеличи заплатите, откъде ще вземе ресурс за това - ми нинам, но много се краде и все ще има откъде да се вземе... Друг пък щял да покани инвеститори, които да открият заводи за хиляди хора и то с над средните заплати за България... Кои ще са тези инвеститори и има ли шанс да дойдат изобщо? Ми нинам, ма как няма да искат да дойдат в тази райска природа и при тез хубави хора.... Аре малко по-сериозно, а?
7.
*********
27.05.2023 21:17:57
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
*********
27.05.2023 21:16:12
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
5.
Оги
27.05.2023 20:39:04
18
23
С теб сме Гоше.
4.
*********
27.05.2023 20:26:53
3
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
RE-1
27.05.2023 20:21:39
21
9
Докарва го като визия на Бойко Борисов.
2.
Isus hrustos kara taxi
27.05.2023 19:45:31
9
9
Cirkajii eni i sashti
1.
Гого Гогов
27.05.2023 19:33:22
9
33
Готин разговор сте направили. Интересен
Само не разбрах Пинелов защо не иска да каже от коя партия ще се кандидатира.
Или…. самият той още не знае?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори