×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Генералният секретар на НАТО зове да даваме повече пари за отбрана


Генералният секретар на НАТО зове да даваме повече пари за отбрана
Във Вилнюс очаквам съюзниците да се споразумеят по нов ангажимент, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг
Ключови думи: НАТО, Йенс Столтенберг
19 Май 2023, Петък, 08:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Столтенберг очаква страните членки да се съгласят на 2% от БВП 

Генералният секретар на НАТО отправи нов призив към страните членки - да инвестират повече пари за отбрана. Той обяви, че очаква съюзниците да се обединят около това решение по време на предстоящата среща на върха във Вилнюс през юли, съобщава Нова телевизия.

„Във Вилнюс очаквам съюзниците да се споразумеят по нов ангажимент - да инвестират поне 2% от брутния си вътрешен продукт за отбрана. Приветствам скорошното увеличение в Португалия, но смятам, че всички съюзници трябва да направят повече”, обяви Йенс Столтенберг.

Неведнъж той е призовавал за подобно нещо, тъй като, по думите му, след като Русия започна война в Украйна, светът е станал по опасно място. Седем от 30-те страни в Алианса са изпълнили настоящата цел от 2 процента от БВП за отбрана през 2022 г.


В категории: Политика


9
Коментара
Флагман.БГ "Петлите" с фурор на фестивал в Прага "Петлите" с фурор на фестивал в Прага 19/05/2024, Неделя 15:53 0
9
Коментара по темата
9.
Селянин
19.05.2023 14:20:55
2
0
До 5. Добре е нали? Салами ям всякакви, домашнярка пукам като смок, и съм точно толкова прост аналРусороб, уцели ме. След като младите са бедни и загиват, сега рязко почнах да разбирам и от болни деца и здравни каси и всъщност продължавам в същият дух да плюя България и народа си. 100% тъп русороб, неудачник, толкова прост, че къде започвам, къде свършвам, а всъщност съм доникъде
Досещаш се че ако имах деца, работа и образование, нямаше да напиша тъпите си неудачнически,българомразки, педе. ас русорбски, алкашни коментари. Смятай колко трябва да съм прост за зачеквам темата с болни деца и здравна каса тук под статия за НАТО.
Всякаш, ако имам болно дете и се сблъскам с трудности, няма да ги решавам и да се боря за детето си, ама ще драскам под Статия за НАТО с обичайната алкаш фантазьорска, българомразка чутура. Ай познай колко съм проЗ и ква майка ме е раждала? Нерде млади и здрави хора умуращи от глад, щот нали България загина, нерде болни деца и проблемите около тях?
Всички вече ме знаете, аз съм дежурния простакоПедал с никове Бай Хой, Ахмат сила, Бай Димо, Смърт на укрите, Чичкото с чекмедженцето, Рамзан Кадиров, Хвърляй Владимире атома и мн други русоробпедалски излияния.
Горката ми майка, всеки ден по няколко се гътва и съживявава от мъка заради простото си чедо! С какво го е заслужила, какви грехове има горката, така да я наказва онзи отгоре?
8.
Селянин
19.05.2023 11:53:27
0
5
До 5. Сбъркал си си ника със селяндур. Надявам се никога да не ти се налага да гледаш в очите и лекуваш гаснещо дете, на което в България казват за повечето неща, че не минават по здравна каса, защото няма бюджет.
Не пия, не пуша, салами не ям. Пари имам достатъчно за да не ме е страх за утрешният ден. ОБАЧЕ, са спечелени с много знания, умения и много труд. Без фондове, схеми, консултанти и политически принадлежности и приятели Затова не са и много. Мненението ми са Русия е, че е доста деградила територия. НО. Това не променя мнението ми, че НАТО е организация, чийто решение и съответните призиви са базирани на чисто бизнес интереси. НАТО не иска при себе си бедни държави. НАТО не произвежда нищо само, а купува на изключително високи цени оборудване произведено само от фирми на най-силните си членове. Даже незнам защо го пиша това при положение, че едва ли ще може да го асимилираш. А тези неща, които споменаваш ще искаш да правиш с различни по вид и форма колбаси, съм убеден, че са ти детска мечта, но може да работиш със специалисти да го преодолееш.
Също така не забравяй да си сложиш осмият бустер, има поръчани доста от едни близки приятели на НАТО, които ги движат същите бизнес интереси.
7.
OTAN
19.05.2023 11:15:03
0
5
Главния секретар да си е'е майката
6.
Дернев
19.05.2023 10:30:27
1
6
Светът действително е опасно място основно заради борбата за надмощие между САЩ и Китай. И то най-вече заради отказа на Щатите да приемат реалността в новия свят. А и глупостта на евроатлантиците не им помага да прогледнат.
Да повече пари трябва да се заделят за оръжие, но за една армия, тази на СЕЩ. И по-бързода изградим Европа за ев опейците, че да спрем това безумие завладяло света.
5.
Селянин
19.05.2023 10:24:36
7
2
Писах се по-долу "Селянин", защото, това отдавна не е географско понятие, а състояние на духът. Тъп съм като задните части на слона и съм 100% русоробТъпирнеудачник, няма друга категория подчовеци, които инстинктивно да плюят Родината си и народа си, когато стане дума за ЕС, НАТО и мойта уРоспия. Само уродьl как меня са генетично увредени и определят народа си гладен, бездарен, клошарски, загиващ и т. н Защо ли?
Ами разбитОтзад русороб неудачник съм. Как иначе млад човек ще пише че е гладен, загиващ, ако не е прост, мързелив и издрусан през задния двор? Ще пия домашнярка, ще сядам върху свинската варена а после ще мезя с нея, но работа и ангажимент, няма да хвана. Ще пия ще посягам на мама за благодарност че ме храни и ще се възмущавам че ще плащам милиарди, при положение, че 5 лева не изкарвам и само съсипвам живота на бкизките си. Писна ми! Ще се самодовърша с най-дебелия хамбурски салам, ако не стане, ще пробвам пак но със магарешки!
Прости ми майко че съм прост и главата ме стяга като в менгеме, а НАТО на мене босия, ще ми вземе цървулите!
4.
XX
19.05.2023 10:23:02
1
2
Няма лошо! 90% гласуват да служат на ЕС и НАТО...
3.
А може би
19.05.2023 10:03:17
1
5
Русия започна войната в Украйна СЛЕД като НАТО си повиши твърде много разходите за "отбрана " около Северния Атлантически Океан !
Все пак Русия е твърде далечко от въпросния Северен Атлантик!
2.
Адидас Бургас
19.05.2023 09:56:30
0
10
Естествено , ако аз бях генерален секретар на язовирите, например, щях да искам да давате повече пари за язовири !
От което определено щеше да има по-голяма полза !
1.
Селянин
19.05.2023 08:51:18
2
22
Масово деца и млади зрели хора умират защото не могат да си позволят елементарно лечение, тоя хамстер иска да даваме стотици милиони за оръжия, които лежат в складовете и се амортизират от седене, за да може компаниите зад него които ги произвеждат да печелят зверски суми. Тъпа ракета с вложени в нея материали и труг за няколко хиляди се купива от държавата за няколко милиона. Стои в склада няколко години и после се дават няколко хиляди за да бъде унищожена.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той  Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Трима от тях са от Малкотърновската духовна околия и двама - от Бургаска духовна околия Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав За инцидента е съобщено късно снощи, след като на пътя, 55 километра северно от Будапеща, е открит мъж с рана на главата Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и  62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и 62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Трафикът поетапно ще е само в изпреварващата лента за частични ремонти на настилката Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив От прокуратурата проверяват как мощният джип, чиято стойност се оценява на над 100 000 лева, се е озовал в ръцете на неопитния младеж, който притежавал свидетелство за управление на МПС едва от 3 години Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Свидетелствайте, ако станете очевидец на подобна сцена, зоват те Въпреки провала си, тя няма да се откаже от телевизията Въпреки провала си, тя няма да се откаже от телевизията Още, когато приела да стане водещ на „Вечерното шоу”, младата дама била наясно, това не е нейното предаване Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Изпълнителката на "Нотариално заверен" е взела страха на култовата участничка от риалити формата Киара, която проговори в подкаста "Не съм такъв човек" през какъв ужас е преминала при запознанството си с певицата Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Справка показва, че цената на подобни модели е почти като на музейни експонати – най-евтиният модел достига почти 200 000 евро
Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден  
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори