×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна националното външно оценяване за учениците от 4 клас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Георги Манев: ГЕРБ, спомни си жеста през 2007 г. и го върни сега!


Георги Манев: ГЕРБ, спомни си жеста през 2007 г. и го върни сега!
Кандидат-кметът на СЕК Георги Манев разчита на специалистите в листата Константин Бачийски, Диана Колчева и Иван Вълканов
18 Октомври 2011, Вторник, 09:30 ч.
Автор: Пресцентър ПП СЕК Снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

За да мога да изпълня всичко, за което съм се борил в този мандат на Общинския съвет, казва кандидатът за кмет на Бургас от ПП Средна европейска класа

Данъците

Къде бяха ГЕРБ преди 4 години, когато аз предлагах местните данъци и такси да бъдат намалени, защото предвиждах икономическата криза? Например  да бъде намален патентният данък, който се плаща от търговци, автомоньтори, занаятчии, търговци по чл. 56 и други, за да се улесни съществуването на малките фирми? Това съм го предложил още през 2008 г. година и през 2009 г., но два пъти беше отхвърляно от управляващите от ГЕРБ и „Атака”. Едва в края на мандата се сетихте колко много съм прав.
Таксите по член 56 е убийствено висока за града ни, тя ощетява хората, които искат да развиват малък и среден бизнес!

Паякът-рекетьор


 Многократно съм алармирал, че таксата за репатриране на автомобилите от „паяка” е непосилно висока. В цяла Европа „паяците” се използват за премахване на автомобили, когато те пречат на движението по улиците. А в Бургас „паяците” дублират функциите на КАТ. Например, ако сте спрели до табела, според която спирането е забранено, „паякът” не трябва да ви вдига колата. Има си КАТ и от там по друг ред трябва да ви санкционират. Събирането на такса за репатриране е с цел да се събират средства в общинския бюджет, което е неправилно.

Синята зона

За синята зона таксата също е висока. Тя регулира паркирането  в Бургас и трябва да улесни гражданите и бизнеса в ЦГЧ, а не да се използва като начин за събиране на средства в бюджета. Цена от 1,20 лева е много висока. Ако бъде намалена, ще бъдат улеснени всички, които зареждат търговските обекти в центъра, както и клиентите, които ги посещават.

Цената на сметта за фирмите


Една от най- високите такси е за смет, но на нежилищни имоти. Ние, заедно с групата на Независимите в Общинския съвет бяхме входирали искане за нейното намаляне, тъй като тя е 11 промила и е най-високата в страната! За един офис в центъра на Бургас се плаща 1000 лева такса смет, а заведение за обществено хранене – 3000 лева. Таксата е непосилна и съсипва бизнеса, така малкият бизнес изчезна, а средният стана малък. Този проблем има и социална страна, тъй като подобна такса се плаща и за помещения, където се развиват социални дейности, използват се за лекарски кабинети. Скоро бях на предизборна среща в клуб на хора с увреждания, които плащаха 1000 лева такса смет, защото обектът, който ползват, се води нежилищен. Това е геноцид спрямо социалната политика на общината. Всички мои предложения, които направих за облекчаване тежестите върху хората през тези години обаче не само, че не виждаха подкрепа от ГЕРБ и Атака, но не бяха одобрявани и от БСП.

Какво ще направя аз

След местните избори ще поставя отново за решаване същите тези въпроси. Това са приоритетите ми. Аз 4 години работих и ще продължавам да работя за създаване на условия за развитие на среден бизнес и средна класа, защото тя е спойката на обществото. За пример давам Катуница, където проблемът се оказа социален и финансов, а не както се опитаха да го изкарат първоначално - етнически или политически. Хората гледаха 20 години, че се забогатява по нечестен начин. Проблемът не както в ромската, така и в българската престъпност, законите са еднакви! Ние издигаме срещу ДПС в бургаското село Драганово кмет, който е с турско име. За нас цигани, българи и турци не бива да се противопоставят на базата на етнос, а проблемът е чисто финансов, защото няма средна класа. Добре, че българина е търпелив и мъдър, единственото нещо, което му е необходимо, е създаване на средна класа, за да не мисли как ще преживее всеки един ден, а да мисли за бъдещето.

Затова призовавам ГЕРБ в Бургас да ми върне жеста, който им направих през 2007 г., когато подкрепих техния кандидат за кмет Димитър Николов, а моята партия Средна европейска класа излезе само с листа за съветници. Имам два мандата зад гърба си в Общинския съвет и зная как да управлявам като кмет много по-добре от ГЕРБ.

В категории: Опозиция , Политика


Флагман.БГ Рядко застраховаме дома си, колата ни е по-важна Рядко застраховаме дома си, колата ни е по-важна 27/05/2024, Понеделник 19:20 0
21
Коментара по темата
21.
Сияна Ненкова
19.10.2011 21:53:37
1
0
ИЗтъркахте сеее, плочата не е актуална :)) Много ме развеселявате, ама аз съм инат и ще ви тровя с позитивизма си! Бургас обича Димитър Николов и това ви вбесява, опитвате се да го очерните, но не, хората не са глупави! На 23-ти Октомври ще кажат едно голямо ДА за човека, който за 4г. хвърли много усилия в битките с такива като вас, за да спечели Бургас всичко, което имаме сега!
20.
Добито Георгиев и Сийка Тръткова
19.10.2011 10:57:56
0
2
Стискайте палци на Митко да спечели от раз,че ще полудее от страх още 7 дни до балотажа.Не дай си Боже пък да не спечели смятайте на секундата съдебните дела ще бъдат възобновени.Ужас!
19.
Пи ара
18.10.2011 23:37:09
0
0
Папките ми малко прашасаха но си ги кътам, пък който дойде при мен /да се чудиш какво ли чакат/- правя му досие...
18.
Пи ара
18.10.2011 23:35:19
0
0
Ох, аз изрекетирах кмета да пусне малко пари и на мен таз кампания. Но пак го плюя, защото чакам нов договор и както се казва рекетът трябва да продължи. Никой не може да се сети кой съм, само дето дългите материали по девет лакътя ме издават, затова ще трябва да се изказвам по кратко ама не мога. А кмете да знаеш че крайната ми цел е да ме вземеш мене за личен пи ар в общината и да заграбя де що има. Тогава пак ще те плюя тайно, ама карай да върви
17.
Сияна Тръткова
18.10.2011 21:42:37
3
4
Ох,като видя ГЕРБ някъде в заглавие и не мога да не се изтаковам, ще ме извините.Да ви кажа че всичко в този град Бургас съществува благодарение на Митко Николов.
Вижте ся ако още не сте разбрали - ние с Добито Георгиев и Велизарчо Георгиев и Миланчо някой си имаме канкретна мисия.Да дигаме имиджа на Митя и да дискредитираме ГЕРБ.Ние сме пресцентъра на общината,управлявана от Митко,който само наужким е от ГЕРБ но с него правим дружно пиар на Синята коалиция в Бургас,защото всичките сме от котилото на СДС.Ама и да не бяхме от това котило,сме от групата "Да спасим далаверата на Коце Маца и Момата".
Тъй че - никъв ГЕРБ,само СДС и Митя!
16.
ANTI ПАЯК
18.10.2011 20:19:40
0
4
Евала, един да помисли и за народа и да е против това паяка да вдига всички коли.
За последните 40 дена паяка два пъти ми вдига колата. Единия път на синя зона след четири пуснати SMS-a, имало 10 мин. пауза между 2 и 3 тия и айде сумати пари назад. Егати рекета. Ще взема да гласувам за него, дано да ни отърве от този паяк проклет.
15.
чичо манчо
18.10.2011 17:04:01
1
5
басимайката лельо ,до де стигнахме .ПАВЕЛ МАРИНОВ Е КМЕТА
14.
до пробвалата
18.10.2011 16:39:28
0
0
ти явно отдавна мъж не си виждала и сигурно имаш много мокри сънища . като си мечтаеш някой да те пожелае .такива недоебани и грозни кукумявки ми са ясни като много си пробвала защо не си кажеж истинското име и си покажеш лицето .страх те е да не уплашиш аудиторията ли
13.
можещ
18.10.2011 16:16:49
0
1
Масонска му работа.Те така правят позитивна кампания,пък по форумите пускат долнопробни лични плюнки.Щото нямат мозък даже да измислят компромати завалийките.
12.
знаещ
18.10.2011 16:11:56
0
1
запознатата всъщност е мъж най-вероятно импотентен на който жена му му слага рога и той си знае. но не смее да инаправи нищо затова ги е нарочил за да се мери с тях , но понеже е страхливец се представя под женско име , а може и да е политически враг на манев и касабов и се опитва да им отрови личния живот
11.
до запозната
18.10.2011 16:04:46
1
1
Познавам и двамата те си падат по млади и красиви госпожици , а не по стари чанти .Около тях венаги е имало много жени ,които им се натискат и избора им е голям Сигурно и ти си една дърта грозна крава ,на която не и се е отворил парашута и сега мърсиш сайта . Яотивай на гарата да дадеш на някой 5 лв за да те оправи .
10.
Георги Василев
18.10.2011 14:41:52
1
2
Да ходи в телевизия Скат,да ги говори тези небивалици,колко години общински съветник,нито едно добро решение на проблем,не е предложил.
9.
Червено масонската нишка
18.10.2011 13:55:25
2
5
Лесна за проследяване тази нишка е свързващо звено между червения Йоан и гербаджията Митко – достатъчно е да види човек фирмената регистрация на „Ман консулт“, собственост на заместник кмета по строителството в Бургас Костадин Марков, прехвърлена доста по-късно (година-две след официалното му назначение на общинска работа) на името на жена му:
Като негови в търговския регистър са вписани Юлия Благоева Данова (дъщеря на бившата главна архитектка на общината Карамфилка Атанасова по времето на червения кмет Йоан Костадинов, запазена и сега от настоящия градоначалник Димитър Николов, поставена на ключовата позиция шеф на Дирекция „Строителство“), Мария Иванова Николова (съпруга на бившия член на общинското ръководство на СДС в Бургас и шеф на „Радио FM+” Ивайло Николов) и Таня Цоцоманска (съпруга на дългогодишния началник на охранителна полиция към ОД МВР в Бургас Костадин Цоцомански). На заплата като секретарка пък е назначена малката дъщеря на Карамфилка Атанасова - Силвия.
Кой пък е Костадин Марков ли? Това е бушонът на Димитър Николов – човекът който свърши за 4 години мръсната работа по създаването на обръч от фирми за личното облагодетелстване на тази синьо гербаджийска двойка. Двамата излязоха от този мандат много богати на гърба на средния и дребен бизнес който в Бургас умря.
Някой все още ли си мисли, че ще гласува за ГЕРБ ако пусне гласа си за Димитър Николов?
8.
Георгиев
18.10.2011 13:09:48
2
8
Много е прав Манев за такса смет. Имам магазин и плащам почти 2000лв такса смет за него, която наистина е 11 пъти по-висока от тази за жилищни имоти и наистина съсипва бизнеса !!!!, а мога да Ви уверя, че не изхвърляме 11 пъти повече боклуци. Другата неве-роятна глупост е че тези промили се определят на база оценката на имота. Тоест за един и същ имот разликата в такса смет може да се различава в пъти в зависимост как е оценен имота. Затова един приятел, които има много по-малък магазин плаща(тоест не ги е пла-тил, но ги дължи на Общината) много по-голям такса смет. Затова дайте да го подкрепим
човека, че барем някой направи нещо полезно за бизнеса в Бургас.
7.
Пробвала
18.10.2011 12:53:46
1
11
Манев и Касабов имат една и съща любовница и си я карат на смени,ама на нея хич не й пука.Касабова,Касабовааааа,пиши си тука тъпите статийки,докато на мъжа ти му правят свирки.Пробвала съм го и аз. Манев и Касабов ходят на всякъде заедно,защото се следят.
6.
Мария Цачева
18.10.2011 12:16:00
1
7
Само че КАТ не вършат никаква работа в случая,прекрасна работа върши ,,паяка,, дори още по-висока трябва да е глобата.На Ганьо докато не му бръкнеш в джоба,няма да се научи да спазва правилата.Манев да се научи да говори грамотно и без диалект,ако иска да е отново в ОС.
5.
скат
18.10.2011 12:10:39
2
6
За да не триете коментари най добре е да си изтриете статията. А колкото до това, че Манив си плаща на "СКАТ" за да мънка заедно с любовницата си - това е вярно. Питайте Касабов
4.
*********
18.10.2011 11:53:45
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Сигането
18.10.2011 11:45:39
0
6
Батка , аз познаам един , дето има приятел , чийто братчет на жена му има племенник . Той венъж ял баничка със сирене , май пак през 2007 . Та , за какво стаа въпрос : аз мога да управляям по-добре от Митко , върнете ми жеста .
2.
666
18.10.2011 10:15:34
0
3
Диана Колчева li stava vapros..ne e lo6a kaki4kata mnogo sexy mmm q kajete ne6to za neq ako imate info :)
1.
*********
18.10.2011 09:37:47
2
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Зловещата сцена с крясъци и счупени прозорци се разигра в апартамент в блок 87, грози го присъда до 12 г. 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка Ето кои са те  Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Ако сме сексуално активни, със сигурност ще усетим много разлики, ако попаднем в "сух" период Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Не съм безотговорен човек, обяви футболният специалист Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Ето кои са те  Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Идеален за закуска, пътуване или пикник 7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване 7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване Ако не искате да се тормозите с тежки и ограничаващи диети, спазвайте тези правила Издирват я под дърво и камък, а тя инвестирала в луксозни вили и апартаменти в Дубай Издирват я под дърво и камък, а тя инвестирала в луксозни вили и апартаменти в Дубай Информацията е от изтекли данни от поземления и кадастрален план на емирството Акция в кв. Победа! Бургазлийка крила 74 свивки канабис в кутия от крем за ръце и под чергата Акция в кв. Победа! Бургазлийка крила 74 свивки канабис в кутия от крем за ръце и под чергата Полицейски служители буквално оглозгали дома на 51-годишната жена, арестувана е за срок до 24 часа   500 лв. глоба в Бургас, ако си вземеш кучето с теб на плажа 500 лв. глоба в Бургас, ако си вземеш кучето с теб на плажа Ограничението влиза в сила от официалното откриване на плажните ивици, когато те са обезпаразитени, почистени и подготвени за туристите
Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията И двамата мъже са непопулярни, изборите ще бъдат референдум за това кой от тях според американците е по-малко лошият вариант 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания Нов доклад разкри огромен скандал в Обединеното кралство Култова световна марка е пред фалит Култова световна марка е пред фалит Тя беше взела и от пазарния дял на Найк Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Тя го призовала да ремонтира къщата ѝ и да плати за почивките ѝ с публични средства Хари Кейн взе Златната обувка Хари Кейн взе Златната обувка Англичанинът вкара 36 гола в 32 мача за Байерн ГМО комари се включват в борбата срещу маларията ГМО комари се включват в борбата срещу маларията Комарите преносители представляват сериозна регионална заплаха Бунт в Палма де Майорка срещу туристите -  "Вървете си вкъщи!" Бунт в Палма де Майорка срещу туристите - "Вървете си вкъщи!" Над 10 000 души вдигнаха плакати "Вървете си вкъщи!" Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт В Швейцария на 15 юни се очаква среща на повече от 80 държави, където Русия нямало как да излъже 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция При кацането самолетът беше посрещнат от службите за спешна помощ Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Той ще се срещне с българския премиер Димитър Главчев
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня Стюардесата влиза при пилота и казва:
- В салона имаме еврейски терорист с бомба.
- И какво иска?
- За сега нищо. Просто продава парашути.
Виц на деня Виц на деня - Защо спортуваш?
- Защото спорта ми дава усещането, че имам хубаво тяло като съм гол.
- На мене такова усещане ми дава алкохола...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Младоженецът разбра, че нещо не е както трябва, когато от странана булката дойдоха само тираджии и моряци...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори