×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Евакуират град близо до АЕЦ "Запорожие", експертите са притеснени


Евакуират град близо до АЕЦ "Запорожие", експертите са притеснени
Руските сили окупират голяма част от Запорожка област, но не и регионалната столица Запорожие
07 Май 2023, Неделя, 08:17 ч.
Автор: Флагман.БГ

Евакуацията се извършва преди очакваната украинска контраофанзива

Ръководителят на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) изрази загриженост за безопасността на „АЕЦ Запорожие“, докато руските окупационни сили евакуират цивилни граждани от близкия украински град Енергодар, съобщи Би Би Си.

Рафаел Гроси заяви, че ситуацията в централата в Запорожие "става все по-непредсказуема и потенциално опасна".

Евакуацията се извършва преди очакваната украинска контраофанзива. Но персоналът на атомната електроцентрала остава на място.

В изявлението на МААЕ се казва, че "макар оперативният персонал да остава на площадката, генералният директор Гроси изрази дълбока загриженост от все по-напрегнатите, стресиращи и предизвикателни условия за персонала и неговите семейства".

В него се казва, че експертите на МААЕ, които присъстват в централата, са "получили информация, че е започнала обявената евакуация на жителите от близкия град Енергодар, където живеят повечето служители на централата", предава dnes.bg.

Гроси заяви, че "трябва да действаме сега, за да предотвратим заплахата от тежка ядрена авария".

МААЕ и преди е отправяла предупреждения относно безопасността на централата, след като обстрел е причинил известни щети на инсталациите и временни прекъсвания на електрозахранването, без обаче да предизвика изтичане на радиация.

През март МААЕ изрази съжаление, че след повреда на електропроводите централата работи с дизелови генератори, за да поддържа жизненоважните системи за охлаждане.

Откакто Русия започна инвазията си през февруари 2022 г., броят на персонала в централата е намалял, казва МААЕ, "но ръководството на обекта заяви, че той остава достатъчен за безопасната експлоатация на централата".

Руските сили окупират голяма част от Запорожка област, но не и регионалната столица Запорожие, която се намира на североизток от Енергодар, от другата страна на язовир Днепър. Освен Енергодар, Русия е наредила евакуация на цивилни от 18 фронтови точки в региона.


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
16
Коментара по темата
16.
до 14
07.05.2023 16:23:03
4
3
Дебил, значи одобряваш това, че украинците обстрелват ядрена централа? На всичко сте способни, вие американските слуги, дори на предателство и смърт за собствения ви народ! Същински еничари, и то за някой долар...
15.
До 7
07.05.2023 15:13:36
3
2
Дано от Кремъл ти приведат хонорара
14.
До 11
07.05.2023 15:12:09
1
4
Ние нормалните хора не разбираме какво правят руски танкове в Украйна, в 21 век.
13.
3 пъти стомна за вода
07.05.2023 14:28:41
2
4
Самите бедни украинци едва ли желаят да се случи нещо на АЕЦ. Но навярно има силни икономически кръгове, които биха се радвали Европа да стане черно място на картата на световния бизнес. Тогава, разни видни богаташи ще дават съвети от отдалече, от бункерите си и ще насочват свежи финанси за преодоляване на катастрофата.
12.
Николай
07.05.2023 13:03:23
0
5
АЕЦ "Запорожие" само на около 780 км ,по въздух от Бургас-Дано всичко е нормално
11.
тони
07.05.2023 12:51:10
4
9
Има ли някой нормален човек, който одобрява това, че украинците обстрелват ядрена централа и застрашават живота на милиони хора?
Има ли? Освен антируските тролове?
10.
10
07.05.2023 12:31:38
5
4
Ай ся последни опорки руски тролове БГ подлоги Украйна "взривява АЕЦ ХАХА МАЛОУМНИЦИ
9.
фончо
07.05.2023 11:30:52
8
10
шибани украинци,ще взривят АЕЦ-а и окото няма да им мигне.значи на тях не им дреме че ще ни съсипят здравословно,а на мене трябва да ми пука че Путин ги нападнал.ай сиктир!
8.
do 6
07.05.2023 11:11:32
5
4
пич, само така!с всеки твой пост, руснаците печелят все повече приятели в България
7.
Камелия
07.05.2023 11:09:56
7
14
В началото на конфликта симпатизирах на украинците и тяхната гледна точка. След като изсипаха няколкостотин мини в Черно море и застрашиха живота на невинни хора, почнах да се разколебавам. Но когато започнаха да обстрелват тази ядрена електроцентрала, си дадох сметка че тези хора не заслужават ничия подкрепа и това, което прави Путин явно е напълно заслужено. После изгледах няколко филма за геноцида над руснаците в Донецк, и напълно разбрах руската гледна точка и това че са били принудени да нападнат Украйна, защото просто самите украинци не съм им оставили друг избор. Филмите за убийствата в Донецк бяха на западни журналисти, между другото.
Истината е, че няма как да симпатизирам на хора, които са готови да съсипят цяла Европа. Просто няма как да изпитвам симпатии към хора, които искат да ми навредят!
6.
Недялков
07.05.2023 10:54:46
12
4
Къде са защитниците на Украйна и САЩ? Защо не пишат нищо, след като любимците им нахлуха на руска територия и обстрелват руската "Запорожка АЕЦ"?
Къде бяха, когато комшията навремето идваше в къщи при мама, докато, татко беше на работа?
Знаете ли каква брутална агресия беше това, мама виеше като чирпански шакал?
Къде бяха тогава САЩ и всички вие?
Русороб-говедо-овца-амеба= отрицателен " прогрес", деградация!
5.
Haha
07.05.2023 10:54:09
5
8
Нямало изтичане рщна радяция само дупку в покрива на ядрено хранилище.
Да не говорим за снарядите с уран доставени от Англия за Украина .
Ще разберем като изядем зеленчуците есента .
4.
Недялков
07.05.2023 10:19:02
10
21
Къде са сега защитниците на Украйна и САЩ? Защо не пишат нищо, когато любимците им обстрелват ядрена централа и са в състояние да предизвикат ядрена катастрофа, много по-тежка от Чернобил?
Къде сте? Защо мълчите? Нали руснаците бяха орки и изроди? А какво правят украинските орки? Какво правят украинските изроди, подкрепяни от САЩ?
Кажете, не мълчете, защото в България ядрени бункери няма и всички ще бъдем изложени на радиацията, причинена от любимите ви украинци!
3.
А
07.05.2023 09:44:33
8
10
В Мелитопол руснаци бяга хвърля паспорти униформи
2.
да видим сега
07.05.2023 09:28:53
5
7
кой ще причини ядрена катастрофа!Всъщност,може и да не успеем да видим...
1.
Сз
07.05.2023 09:07:43
17
22
СЛАВА РОССИИ
БОЙ ПО ФАШИСТКАТА СГАН
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори