×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

60 секунди с Иван Алексиев: Да остаряваме като катедрали


15 Октомври 2011, Събота, 21:05 ч.
Автор: Бесове.бг, видео: Добромир ДОСКАЧАРОВ

Кандидатът за кмет на Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев говори за настоящето на общината и нейното бъдеще, ако бъде избран

Да остаряваме като катедрали


Какви са Вашите впечатления след срещите Ви с възрастните хора в община Поморие?

Условията в пенсионерските клубове в общината не са достатъчни добри.  Възрастните хора имат нужда от повече места за отдих и развлечения.  Тъжно ми е когато виждам как тези хора са оставени без грижи. Сещам се за една мисъл на хърватския общественик Капер Момо: "Да остаряваме като катедрали, а не като галоши". С какви очи след години самите ние ще гледаме към децата си? Такива са впечатленията ми - тягостни. И съм твърдо решен да ги променя от ден първи с новата администрация на общината.

Възможна ли е промяна и как може да се случи тя?

Да, както казах по-горе с усилията на всички кмет, общински съветници и администрация. Целенасочени интервенции към решаването на проблемите, а не просто социално подпомагане. Това на първо място включва превантивни дейности по отношение на лицата в риск където попадат и възрастните хора.  По-голямата част от пенсионерски клубове в община Поморие трябва се ремонтират, както и да бъдат изградени нови такива, чрез възможностите, предлагани от еврофондовете, делегиране на бюджени на тези клубове, социален патронаж, безплатен транспорт за хората над 70 години в градската мрежа. 



Разчитам на младите хора


Защо, според Вас, младите хора бягат от Поморие?

Защото липсват условия и перспектива за развитие, което включва: лошо качество на  образованието, липсата на работни места, липсата на спортна база и културни мероприятия, което дължим на дългите години застой в община Поморие. Младите не са виновни за това. Те просто търсят място за развитие и реализация. И когато не го откриват в родния си град, го напускат.

Как  ще ги задържите?

Защото Поморие има голям потенциал и не заслужава да губи младите си хора за сметка на други градове в страната и извън нея. Да ги задържим всички заедно е задача на цялата нова местна власт. Чрез привличане на инвестиции, чрез разработването и спечелване на европроекти и ангажирането на младите хора в тях.
не бива да се забравя и желанието на младите хора да развиват собствен бизнес. Това трябва да се толерира и подпомага активно. Облекчени административни процедури и насърчаване в процеса на изграждане на бизнеса им.



Семейството е дар


Какво липсва на младите семейства в община Поморие най-много?

Липсва социална политика по отношение на семейството като институция, например регулиране на работното време. Липсват развлечения, ориентирани към семействата, няма достатъчно детски площадки. Вчера например говорих с млада двойка от кв. Свобода. Честно казано, бяха страшно недоволни от отношението към младите семейства в града ни и го определиха "под всякаква критика". И друго споделиха: "Може ли детски площадки да са застлани с павета? Абсолютно недопустимо за място, където играят децата ни". Факт, който е видим за всички семейства в общината.

С какво ще започнете при решаването на проблемите на младите семейства в общината?

Да бъдем реалисти. Магическа пръчка има Хари Потър. Моето виждане е описано в програмата за управление на община Поморие мандат 2011-2015. Публикувана е и в интернет на адрес www.ivanaleksiev.com в детайли.
Накратко казано:
Подобряване на условията в детските градини, разширяване на съществуващите и изграждане на нови. Активна намеса на общината в управлението на училищата и налагане на политика, насочена  към създаване на условия за задърждане на учениците в Поморие. Това е безценна инвестиция за всички нас.



Криви сметки за дилъра на гласове



Защо е важно да се гласува според Вас?


Днес е повече от ясно, че дойде времето гражданите на Поморие и общината да прекъснат порочната практика осем години други да решават съдбата им. Поморийци са образовани и разумни хора и според мен отлично разбират, че промяната може да стане чрез тях. Да упражним правото си на глас е повече от важно за нашата община. Добри примери са на една крачка от Поморие. Моето намерение е да се съизмерваме с успелите, другото е тъпчене на едно място.

Защо според Вас избирателната активност в град Поморие е  ниска?

Защото хората са изгубили доверие в честността на местната власт и не вярват на празни думи.
По-важното е, че по този начин те изразяваха и своя протест срещу безхаберното отношение към проблемите и нулевото решаване на всекидневните им грижи. Имам усещането, че след дни поморийци и жителите от общината ще покажат истинското си лице на горди и достойни хора. Едва ли има и един помориец, на който да му е все едно какво го очаква от утре.

За кого е изгодно да има слаба избирателна активност сред младите хора в Поморие?

За кандидата, който разчита на определен брой контролирани грасове.  С високата избирателна активност всеки един допълнителен глас намалява значимостта на купените гласове. Така сметките на дилърите ще са грешни и всичко свършва до тук. И още едно изречение. Всеки ден се виждам с младежите от нашият град. Вярвам, че те ще го променят с позитивната си енергия.



 

В категории: Поморие


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
39
Коментара по темата
39.
luji
23.10.2011 08:32:51
0
0
Помориецо, откъде измисли тези глупости? Всеки може да изкарва лъжи, но без доказателство няма как да ти повярва някой. Писна ми вече от тези мръсотии...
38.
Аз съм ЗА
22.10.2011 12:04:13
0
0
Хайде помориецо, изпратете ги тези снимки, със сигурно опонентите на Алексиев ще ви се зарадват! Само че силно се съмнявам че това ще стане, платени форумни клакьори, само си мислете че ще ни промиете мозъците! Малоумните сте вие, а не ние!!!!
37.
Помориец
21.10.2011 20:43:50
0
1
Да бяхте видели днес "европейската" кампания на Алексиев в циганската махала с кебапчета, бира, торти. Ако искате може и снимки да ви изпратя за да видите каква открита и честна кампания водят ГЕРБ. Кого заблуждавате? Да не сме малоумни.
36.
Бойко
21.10.2011 16:56:18
0
1
Браво на Алексиев,води открита и европейска предизборна кампания - с ясни идеи и послания към хората.Златанов няма нужда от европейски практики,защото използва анадолски - с турси,цигански и купени гласове.Жалко за тая България,че този електорат определя съдбата й.
35.
непомориец за щастие
21.10.2011 15:42:55
0
1
П. Златанов: Аз избори няма да печеля, аз ще ги купувам!
Герб и И. Алексиев: Ние избори ще печелим, като ги фалшифицираме!
Поморийските граждани: OMG, прецакани сме завинаги!
Аз: Хахахаха
34.
Караджата
21.10.2011 00:16:20
2
2
Цялата рекламна кампания с филмчета, реклами и тн. е в пъти по-евтина от директното купуване на гласове, на което разчитат други кандидат-кметове!!! По-добре такива европейски тип предизборни методи отколкото бай-ганьовските! Който не иска може да не гледа нали така?
33.
Димитър
20.10.2011 18:04:34
0
1
Ей изборния, гербаджийска подложка, тая субсидия да не е 500мил. лева! Кого лъжете? То не бяха айпади, то не бяха дарения, то не бяха кампании филмчета реклами и тн. Всичко било от субсидията, айде бе, те хората трева пасат.
32.
Димитър
20.10.2011 18:00:18
0
1
Абе гласувайте бе младежо, кой ви е казал да не гласувате? Аз лично ще гласувам! Само не вярвайте с лека ръка на бляскави обещания. Всеки може да обещава, хеле па Борисов и свита некадърници. И не бъдете коне с капаци - целта на "промяната" е да докопаме схемичките. Да не забравяме че Алексиев две години беше замкмет на Златанов! Хвани единия па удари другия.
31.
izbori
20.10.2011 14:21:49
0
2
Много злоба, много страх, че Златанов може да изгуби изборите при условие, че Алексиев е вече много по-избираема личност в Поморие. герб като парламентарно представена партия дава толкова пари за кампанията, колкото са и били отпуснати от държавата. А Златанов откъде взема пари за толкова реклама?
30.
чичо знаѝко
20.10.2011 13:09:09
0
0
чува се че златанов е платил триста хил. лв за да го подкрепи бсп, смятаѝ колко кинти се вадят от кметството, как няма да искат герб да ги добарат човещинка, и партийна каса трябва да се пълни за другата кампания :)
29.
чичо знайко
20.10.2011 13:04:54
0
3
буахахах димитър е много прав. В поморие работи стабилна система за комисионни от разрешителни всички знаят ама ги е страх да говорят. Кинтите през златанов и фирми отиват към висши червени кръгове и чак до президентството. Миналата година шумен арест на главния архитект и го пуснаха тихомълком защо? ми щото сигурно ги светна за схемите и тогава герб решиха че поморие им е важна община и затуй дават луди пари за кампания, инвестицията ще се върни стократно през схемите ака техния човек стане кмет. така че граждани на поморие прее*ани сте още като сте се родили в този град а вие си гласувайте иначе хахаха. какъвто града такива и кандидатите, такъв и следващия кмет ще е всеки гледа да добара мазния кокал
28.
Млад
20.10.2011 11:11:10
0
1
Заради такива като вас Димитър, в Поморие избирателната активност е ниска и ДПС доминират в О.С. Аз ще гласувам за да изразя позиция и да не съм овца и призовавам всички поморийци да излязат и да гласуват по съвест!!!!
27.
Димитър
19.10.2011 15:03:53
2
2
Г-н Избори, Алексиев и да спечели изборите, това не означава че може да бъде кмет. Бай Ганьо е казал - дай ми пари и околийския с жандармите, и магаре ще ти избера за кмет. И какво ми хвалиш депутати че имало - бг дупетатите са гнусна пасмина от случайни хора. Герб хвърля много сили и пари, за да завладеят коруприонните схеми в Поморие, разработени от Златанов и Трухчев преди това. Алексиев е просто лице-пионка. Ще направи две улици и една зала ако е кмет, като бащицата в София, и ще има голямо ленторязане - ей така, да може да каже че е направено нещо. Но отзаде корупцията ще смазва бизнеса, ще текат пари към софия, ще се разпродават общински земи на безценица на Скумата и приятели, а обикновените помориѝци ще духат супата и ще си мизерстват и ще чакат поредния месия да им вика - ПРОМЯНА.
26.
Димитър
19.10.2011 15:03:16
2
2
Г-н Избори, Алексиев и да спечели изборите, това не означава че може да бъде кмет. Бай Ганьо е казал - дай ми пари и околийския с жандармите, и магаре ще ти избера за кмет. И какво ми хвалиш депутати че имало - бг дупетатите са гнусна пасмина от случайни хора. Герб хвърля много сили и пари, за да завладеят коруприонните схеми в Поморие, разработени от Златанов и Трухчев преди това. Алексиев е просто лице-пионка. Ще направи две улици и една зала ако е кмет, като бащицата в София, и ще има голямо ленторязане - ей така, да може да каже че е направено нещо. Но отзаде корупцията ще смазва бизнеса, ще текат пари към софия, ще се разпродават общински земи на безценица на Скумата и приятели, а обикновените помориѝци ще духат супата и ще си мизерстват и ще чакат поредния месия да им вика - ПРОМЯНА.
25.
избори
19.10.2011 12:28:00
3
2
Димитър, напротив Алексиев МОЖЕ и ще го докаже като спечели изборите на 23.10. Както в Бургас могат да се печелят европроекти, така може и в Поморие. Когато има работещ екип, всичко може да се постигне. А това, че има депутати от бургаска област зад гърба си е страхотно, така нещата ще вървят още по-добре за общината. Така, че споко, не се пъни толкова!
24.
Млад
18.10.2011 15:58:24
0
1
Това за младите ми хареса, само да не е като Златановите обещания!!!
23.
Димитър
18.10.2011 15:57:12
3
2
Алексив може много неща да иска, ама не може! Сравняването с Димитър Николов е безпредметно все едно да сравняваш кон с кокошка! А отбор депутати отзаде = още по-големи своеволия, всички искат да лапкат! Герб - морене на народа от глад!
22.
local
18.10.2011 15:16:30
2
3
И Янчо Славов и Алексиев ми са симпатични. Още има време, но със сигурност ще е един от двамата, що се отнася до мен!! Само не Златанов!!!
21.
ex-pomorian
18.10.2011 13:05:30
1
1
Ако поморийци имат акъл в главите, ще гласуват за Янчо Славов, който е най-подходящ от тримата - да идат на блога му и да прочетат защо. Крайно време е Поморие да има кмет с професионална история и административен опит. Тогава може и да се върна в Поморие. Иначе Иван Алексиев изглежда свестен човек.
20.
aaa
18.10.2011 13:04:54
0
0
Към Избор: Много правилен коментар за писането на европроекти! Следващият въпрос е, кой е взел парите за писането на тези проекти?
19.
избор
18.10.2011 12:18:54
2
3
Към Димитър: а кой ще ни изкара от блатото? Златанов ли, който ни вкара в него? Хубавото на Алексиев, е че иска да следва примера на Бургас и да направи екип, който да подготвя и разработва европроекти. Ето това ще ни изкара до голяма степен от блатото. Нещо, което досега тук не е правено. Писането на проекти е било финансирано, а проектите не са били реализирани за толкова години. Виждаме ги на билбордове и на хартия, но не и на живо.
18.
Аз
18.10.2011 11:26:33
0
1
Аз гласувам всеки път, и сега също ще отида! Това не ми коства кой знае какво усилие, и се надявам повече поморийци да мислят така!!!
17.
Pomorian
18.10.2011 10:38:56
0
1
Поморийци, гласувайте за когото си искате, но гласувайте, защото с бездействие в Поморие пак ще се чудим какво става още 4 години!!!
16.
re
18.10.2011 09:41:19
1
2
Няма как да ви се покаже нещо, което неискате да видите. Не избирайте мизерията и за децата си, само защото вие не сте видяли и хубаво. Зад Алексиев стои държавната власт, един отбор депутати и няма как да проявява своеволия. Местните далаверки са за местният независим, на който наистина няма кой да държи сметка!
15.
Димитър
18.10.2011 09:21:45
1
1
И още нещо. Иван Алексиев нищо не може да предложи като решение. Цялата му програма я е писал някой друг. Слуша какво говорят други хора и повтаря. Популизъм до дупка. Едно е да говориш, друго е да можеш да го направиш.
14.
Димитър
18.10.2011 09:15:16
0
1
Няма злоба Теди. Има здрав разум. Иван Алексиев не може да измъкне общината от блатото. Ще има такава разпродажба на общински имоти на наши хора, че ум ще ни заѝде. Предлогът ще бъде че общината има много дългове и отсега се подготвя почвата. Тези дето дават пари на алексиев за хубавата кампания ще искат да си ги избият. Не се залъгвайте, Иван Алексиев сам не е убеден че иска да става кмет, тикат го господарите му. След 4 години златанов ще ни се стори цвете.
13.
Teddy
17.10.2011 19:42:05
1
1
Защо толкова злоба? Алексиев е един от кандидат кметовете, и честно казано на мен ми харесва неговата кампания. Казва негативите, но и предлага много решения при това напълно изпълними! Дано ако стане кмет наистина работи за отваряне на повече работни места в Поморие!
12.
ФУРНАТА
17.10.2011 15:56:58
3
1
ПРОСТ БАНИЧКАР
11.
Пенев
17.10.2011 12:21:54
3
2
Хайде поредния месия. Хора, не се хващайте на рекламни клипове и безмислени фрази. Алексиев не е нищо особено и всеки средно интелигентен помориец ще се справи не по зле като кмет. А изхарчените пари за клипове трябва да се избиват - познайте откъде!
10.
Чочо
17.10.2011 09:41:47
2
2
Дано Алексиев да вкара малко живец в поморийци, те имат нужда най-вече от работа! Аз мисля да му дам шанс и дано повече хора излязат да гласуват!
9.
do избирател
17.10.2011 02:10:56
1
2
и аз ще гласувам за Алексиев, но също не ми харесва листата. Не съм за определена партия, Алексиев мисля, че ще донесе промяна, а за листите - от всички, над 20, тази на БСП ми се вижда най-читава, колкото и да е странно - само млади хора, нека им се даде път.
8.
do избирател
17.10.2011 02:10:56
1
0
и аз ще гласувам за Алексиев, но също не ми харесва листата. Не съм за определена партия, Алексиев мисля, че ще донесе промяна, а за листите - от всички, над 20, тази на БСП ми се вижда най-читава, колкото и да е странно - само млади хора, нека им се даде път.
7.
toni
16.10.2011 23:31:35
0
1
g-n Aleksiev mogeshe da raboti za grada,nemoge da se povjarva,4e ne e mogel da spre jalbite s koito po izkustven na4in se spira eksploatacijata na 4italishteto koeto mogehe otdavna da se polzva,no moge bi go e strah da ne bi zlatanov da si go pishe kato svoi aktiv,a to e gotvo i taka 4akano
6.
поморие
16.10.2011 13:17:48
0
2
http://www.ivanaleksiev.com/


http://www.facebook.com/#!/pages/%D0%9E%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5/172585792823758
5.
Миро
16.10.2011 12:33:29
2
5
Трябва да се гласува и да свалим изморения Златанов.
4.
Избирател
16.10.2011 12:23:15
1
3
Аз ще гласувам! Мисля да е за Алексиев, но общинската листа ми e малко съмнителна, но пък от друга страна хубаво е кмета да си e с листата!
3.
алексиев
16.10.2011 11:32:44
0
2
Много хубаво! Точно и ясно е описан проблема с избирателната активност в Поморие. Трябва да се гласува, това е истината.
2.
НЕ и пак НЕ
16.10.2011 04:36:37
5
3
Кой му написа статията на некадърника. Той такива думи не може да измисли. Няма ли ГЕРБ да намерят сериозни кандидати в градовете освен в Бургас.
1.
№ 2
15.10.2011 21:27:32
2
7
Това е Кмета !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори