×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Затварят хуманитарния коридор през Черно море заради атака с подводни дронове по Севастопол?


Затварят хуманитарния коридор през Черно море заради атака с подводни дронове по Севастопол?
Прерязан е вече и последният път на снабдяване на бойците от Въоръжените сили на Украйна в Бахмут
26 Април 2023, Сряда, 07:08 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка и видео: Телеграм/Операция Z: Военкоры Русской Весны

Украйна потвърди, че стои зад нападението, но отхвърли твърденията, че умишлено е застрашила зърнената сделка

Властите в Украйна потвърдиха, че Киев стои зад атаката от подводни дронове в залива на Севастопол, но отхвърлиха твърденията на Москва, че тези действия умишлено са застрашили хуманитарния зърнен коридор, съобщава Нова телевизия.

По-рано Русия обвини Украйна, че е нарушила договорените условия от зърнената сделка. Киев обаче беше категоричен, че „страната се придържа строго към международните си задължения” и не би застрашила функционирането на коридора.

Вчера руският външен министър Сергей Лавров каза, цитиран от Ройтерс и БТА, че Москва не вижда "практически никакви резултати" от пакта с ООН, който имаше за цел да подпомогне руския износ на зърно и торове. Той обвини западните страни, че са създали безизходица.

Русия сигнализира, че ако не бъде изпълнен списък с искания за премахване на пречките пред този износ, тя няма да се съгласи на удължаване на срока на свързаното с това споразумение след 18 май, което позволява безопасен износ на зърно от черноморските пристанища на Украйна.

На пресконференция в ООН в Ню Йорк Лавров  похвали работата на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и ръководителя на Службата за помощ на ООН Мартин Грифитс в стремежа им "да се постигне споразумение със страните, които обявиха нелегитимни санкции срещу Руската федерация".

"Но резултат на практика няма", каза Лавров. 

През юли миналата година Русия подписа тригодишно споразумение, в което ООН се съгласи да помогне да се опита да премахне всички пречки пред руския  износ на зърно и торове. Въпреки че този износ не е обект на западните санкции, наложени след инвазията в Украйна през февруари 2022 г., Москва казва, че ограниченията върху плащанията, логистиката и застраховките са пречка за доставките.

Едно от исканията на Русия е Руската земеделска банка (Росселхозбанк) да се върне в банковата система Суифт (SWIFT). Лавров заяви, че няма планове това да се случи и като алтернатива Гутериш е предложил американските банки да помогнат на Руската селскостопанска банка с транзакциите.

Руският външен министър заяви, че една банка "любезно се съгласи да финансира една операция", но това не е дългосрочно решение.

"Ако искате всеки път ние и генералният секретар на  ООН да тичаме напред-назад, да молим дадена финансова структура на САЩ, те да бъдат великодушни, тогава разбирате, че това не може да работи и няма да работи", каза той.

 

Нова телевизия съобщава, че руските атаки по ключовия Бахмут продължават. След повече от десет месеца опити от страна на Москва да превземе града, лидерът на частната военна компания „Вагнер” коментира, че падането на Бахмут няма да промени „по никакъв начин” бъдещите им планове за Донецка област.

Междувременно телеграм каналът на руското издание „Русской Весны“ съобщи, че е прерязан последният път на снабдяване на бойците от Въоръжените сили на Украйна в Бахмут.
 


В категории: Войната в Украйна


14
Коментара по темата
14.
всички Z-та към блатото
26.04.2023 14:19:24
6
5
България е единствената страна в ЕС в която открито се допуска руска националистическа пропаганда.Въпреки,че ние сме от страните сериозно пострадали от хибридната война на Русия и нейните проксита внедрени в политическия спектър,Вече 34години тази хибридна война срещу развитието на страната ни доведе до тотален икономически и морален колапс.Постоянните саботажи на политическата система доведоха до безкрайна нестабилност сред обществото и институциите.Огромните парични потоци идващи от руски олигарси за прокарване на политиката на кремъл доведоха до това,че корупцията е до такава степен вкоренена в обществения живот,че всеки опит за промяна на статуквото бива смазван на момента от пропагандтната машина и платените колаборационисти внедрени на всички нива през годините.
13.
За културата в Русия
26.04.2023 13:37:52
5
5
Културата, с която се гордее Русия:

Пушкин е заточен.
Лермонтов е заточен.
Достоевски е осъден на смърт,след което присъдата е заменена със заточение.
Толстой е отлъчен от Църквата .
Радишев е осъден на смърт,след което присъдата е заменена със заточение.
Херцен е заточен, а след това изгонен от Русия.
Огарьов е арестуван , а след това изгонен от Русия
Чаадаев е преследван, а след това обявен за луд.
Гумильов е разстрелян.
Манделщам е заточен и убит .
Цветаева е заточена и доведена до самоубийство .
Хармс е уморен от глад в лудница.
Пастерняк е преследван и не е публикуван.
Бабел е измъчван и разстрелян
Булгаков е тормозен и не е публикуван.
Маяковски три пъти е съден
Ахматова е преследвана, синът и е затворен,мъжът и е убит.
Бродски е арестуван и изгонен от страната.
Шаламов два пъти е заточен.
Аксьонов е изгонен от страната .
Войнович е бил тровен и изгонен от страната.
Коржавин е заточен,впоследствие изгонен от страната
Солженицин е заточен,тормозен,преследван и изгонен от страната.
Довлатов е тормозен и изгонен от страната.
Ернст Неизвестни е преследван ,тормозен и изгонен от страната.
Биков е отровен.
Шендерович е изгонен от страната . На Акунин, Глуховски , Улицка , Шишкин им се налага да емигрират.
12.
Нормално
26.04.2023 10:38:39
12
6
Украинците ползват точно този коридор за дроновете си включително и за въздушните дронове. Те хем летят хем плават. А какъв е проблема с поредната атака на Севасропол. Нали и двата дрона са унищожени?
Аааааа да. Проблема е че видеата с експлозията на руския катер разобличиха поредната кремълска лъжа. Втория дрон се унищожил сам обаче унищожил и целата руския катер.
11.
Нормално
26.04.2023 09:59:08
5
7
Украинците ползват точно този коридор за дроновете си.
10.
ХХ
26.04.2023 09:48:33
15
7
Айдииии пак обкръжиха Бахмут. Тоз път вечииии наистина хагахагха
https://youtu.be/Nmixw0deOkc
Ама тез тука дето ревът за помощ и правят обръщение към руското командване. Обявяват неща които съвсем случайно съвпадат и с това което обяват укрите. Русите са загубили позиции на двата фланга така наречените клещи, които аха да се затворят вече няколко месеца ииии. нищо.. А пътя за снабдяване който са "отрязали" русите за 55ти път във фантазиите си, не е само един има два основни маршрута, които русите обстрелват. Как рубладжиите пропагандони не го разбраха, остава загадка?
9.
Скоро
26.04.2023 09:33:57
8
25
Наркото ще свърши в бункера с куршум в главата като предшественика си.
8.
до 6
26.04.2023 09:28:02
6
25
Ми те 500 минуса са от Флагман ;) Колко да му е тъпо хаха Зеленски не е спрял с лъжите,да не забравяме,кой взриви тръбите с газта в Черно море и кой беше обвинен първоначално хаха
7.
Хххх
26.04.2023 09:25:21
3
10
Какъв хуманитарен канал,онези си правят яко износ! Зърно,метали…
6.
До миризмата от ком. № 4
26.04.2023 09:06:59
151
237
Стана ли ти тъпо с вота ве мършоо? хахах
Мощен и мазен КОР за теб и два за путлера, убиеца на жени, деца и старци!

роZпия КОНЕЦ!!
пУтлер МЪРТВЕЦ!! (30.04.2023 г. съдбата на Хитлер)
5.
До 1
26.04.2023 08:50:01
11
30
Русия има нови пазари и ресурси . Погледни инфлацията в Европа и Русия накъде отива след санкциите , както и лихвените проценти на банките които се опитват да се справят с това .
4.
Да гниеш в ада юдейско копеле
26.04.2023 08:32:01
561
287
Наркоманский е голям мръсник, умишлено саботира всичко с цел да изкара руснаците виновни. Спрете му помоща на този изрод, не я заслужава.
3.
XX
26.04.2023 08:13:26
43
66
След завладяване на пътя - законът на 300та за хилядите натовци в Бахмут.
2.
Неграмотника
26.04.2023 07:55:59
3
38
Евала заглавие. Големи неграмотници сте флегмани.
1.
лавровочка
26.04.2023 07:49:27
31
15
Лавров трябва да знае , че ЕУ все още не е забранил вноса на руски торове и цяла европа се напълни с руски торове ама щом иска и тази стока да им заменят скоро- няма да има проблем.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори