×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Внимание! Никога не допускайте тези грешки при готвенето на месо


Внимание! Никога не допускайте тези грешки при готвенето на месо
Източник: Една.бг
23 Април 2023, Неделя, 11:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Избрали сте най-хубавото парче пилешко или свинско от магазина, сготвили сте го и сте убедени, че е невероятно вкусно, но се оказва, че не е така...

Прибрали сте се от работа и с желание сте се заели с приготвянето на вечерята. Избрали сте най-хубавото парче пилешко или свинско от магазина, сготвили сте го и сте убедени, че е невероятно вкусно.

Но когато отхапете първата хапка, ви очаква неприятна изненада... Месото няма вкус, жилаво е, сухо е или не се е досготвило.

Какво се объркало с приготвянето на месото? Дали е пресолено, сухо, с неправилен сос - това са класически пропуски, които са поправими с опита.

Вижте кои са най-честите грешки при готвене на месо:

Грешка 1: Прекалено много бързате

Важно е, когато започнем да готвим месо, то да бъде със стайна температура. Отделете време, ако ще използвате замразен продукт, той да достигне плавно до желаната температура. Също така е важно внимателно да избършете месото с хартиена кърпа, за да получите суха повърхност преди готвене. Ако ще мариновате месото, отделете достатъчно време и за този етап. Нужно е известно време, за да поеме вкусовете и да се увеличи ефекта от маринатата. 30 минути са минимум, но е за предпочитане по-дълго, ако имате възможност.

Грешка 2: Неправилен избор и количество на подправки

Подправянето обикновено е въпрос на вкус, но основно правило в съвременната хранителна култура е, че колкото по-високо е качеството на месото, толкова по-малко подправки се използват в готвенето. Не забравяйте, че солта и черният пипер се слагат задължително накрая.

Грешка 3: Масло или олио?

Краткият отговор на този въпрос е: и двете. Започнете да запичате месото в малко олио и след това добавете малко масло в края на готвенето на вкус. Олиото може да издържи на много по-високи температури от маслото и не изгаря толкова лесно в тигана.

Грешка 4: Слагате твърде много месо в тигана

Не се заблуждавайте, че става по-бързо само защото слагате възможно най-много продукти в тигана. По този начин рискувате резултатът да бъде лош. Основното правило е, че трябва да има достатъчно място в тигана, така че месото да не се смачква и да добие равномерен загар.

Грешка 5: Грешка при избора на техника на готвене

Коя техника на готвене е най-подходяща зависи от това от кое животно идва месото. За барбекю и скара се използват главно филета от крехкото месо от средата или гърба на животното. За супи и чорби - предно месо с по-здрава съединителна тъкан, което изисква по-дълго време за готвене. Печене в фурната е подходящо за по-големи парчета месо от задни части, а също и предно месо, което е добре да се готви на ниска температура и дълго време.


В категории: Животът


Коментари
Очаква ни лято в есента
Очаква ни лято в есента 16/09/2025, Вторник 14:00 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте градината на прокурорския син от Бургас - ред краставици, ред зеле и много марихуана Вижте градината на прокурорския син от Бургас - ред краставици, ред зеле и много марихуана Майка му - апелативният прокурор Валентина Маджарова няма намерение да си подава оставката, подала е само молба за отпуск АМ "Европа" се оказа полумагистрала - обикновено шосе АМ "Европа" се оказа полумагистрала - обикновено шосе Лентите са стеснени с по 25 см, а на места скоростта е ограничена до 90 км в час Катето Евро чака внуче, но получи куче Катето Евро чака внуче, но получи куче Младото семейство Кадиеви се сдоби с куче, което и двамата наричат „бебчо“ Община Бургас и Eldrive събират електрически автомобили от цялата страна на 20 септември на Морска гара Община Бургас и Eldrive събират електрически автомобили от цялата страна на 20 септември на Морска гара Фестивалът на електромобилността е част от програмата на “Европейска седмица на мобилността“, която се организира за 12-та поредна година в Бургас Бисквитки с парченца шоколад и портокалова кора Бисквитки с парченца шоколад и портокалова кора Ето как да ги приготвите Първи подробности за жената, намерена в гребния канал Първи подробности за жената, намерена в гребния канал Предстои аутопсия да изясни точните причини за настъпилата смърт Автомобил се вряза в кафе-закусвалня Автомобил се вряза в кафе-закусвалня Колата помете маси и столове, няма пострадали Три шампионски титли за състезателите на ШК „Бургас-64“ в Приморско Три шампионски титли за състезателите на ШК „Бургас-64“ в Приморско Гросмайсторите Мартин Петров, Борис Чаталбашев, Радослав Димитров и Васил Спасов изведоха бургаския тим до републиканския връх в класическия, ускорения и блиц шахмата Започна последният етап от реконструкцията на булевард "Ал. Стамболийски" в София Започна последният етап от реконструкцията на булевард "Ал. Стамболийски" в София Крайната точка е натовареното кръстовище с бул. "Константин Величков" Това ли е собственикът на ултраскъпото Ламборгини, което се размаза във Варна Това ли е собственикът на ултраскъпото Ламборгини, което се размаза във Варна Досега бе известно само, че е шофирал 56-годишен мъж
Тръмп завежда дело за клевета срещу New York Times за 15 млрд. долара Тръмп завежда дело за клевета срещу New York Times за 15 млрд. долара Президентът на САЩ обвини вестника в лъжи за него, семейството му и бизнеса му Пияни тийнейджъри уринираха в супа, глобиха ги Пияни тийнейджъри уринираха в супа, глобиха ги Скандалът разтърси най-голямата верига за хот пот – съдът в Шанхай обяви родителите на младежите за отговорни Израел започна сухопътна офанзива в Газа Израел започна сухопътна офанзива в Газа "Газа гори", каза израелският министър на отбраната Украинец отиде в Русия да снима филми за възрастни, последва го тежка съдба Украинец отиде в Русия да снима филми за възрастни, последва го тежка съдба За 5 години той не получи документи за пребиваване в РФ, сега е зад решетките Учителка съблазни ученик, ще лежи в затвора Учителка съблазни ученик, ще лежи в затвора Драма отвъд океана Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия Макар да се отказа от политическата сцена, той обеща да продължи да работи за доброто на страната Как родителите изпращат първолаците в Япония Как родителите изпращат първолаците в Япония Ако и у нас децата поемаха към училище с подобно възпитание, нямаше да произвеждаме зрелостници като пораснали магарета Търговците в Одрин се хванаха за главите, такова чудо не са виждали скоро Търговците в Одрин се хванаха за главите, такова чудо не са виждали скоро Цените са доста приемливи и всеки може да намери продукти по джоба му Гражданската война, която Западът не иска да повярва, че идва Гражданската война, която Западът не иска да повярва, че идва Безконтролната имиграция, икономическата стагнация и загубата на доверие в политиците неминуемо радикализират народа 20-годишен работник пострада при инцидент в ТЕЦ Бобов дол 20-годишен работник пострада при инцидент в ТЕЦ Бобов дол Младият работник е настанен в столична болница с втора степен изгаряния на левия крак
Володимир ЗЕЛЕНСКИ Володимир ЗЕЛЕНСКИ Руската атака срещу Полша е подобна на събитията в Крим Виц на деня Виц на деня - Защо майсторите се заглеждат в силиконовите бюстове?
- Защото изчисляват, колко душ кабини щяха да уплътнят с толкова материал
Виц на деня Виц на деня - Тя все ми викаше "Никакъв с*кс до сватбата!"
- И какво стана?
- Какво ли... срамна сцена в ритуалната зала!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Аз не съм на възраст, в която несъзнателно правя глупости. Аз съм на възраст, в която те се вършат осъзнато и с удоволствие!“ – Марк Твен
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори