×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Искам да направя правителство с ПП и ДБ - това е най-доброто за България, обяви Борисов


Искам да направя правителство с ПП и ДБ - това е най-доброто за България, обяви Борисов
Борисов се ядоса от интервю на Атанасов за Nova
13 Април 2023, Четвъртък, 10:16 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Ако не стане, има и друг план, но той не е достатъчно добър, добави лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде заявка, че има шанс за общо правителство с „Продължаваме промяната – Демократична България“. Той обаче обвини председателя на ДСБ Атанас Атанасов, че проваля разговорите. Повод за думите на Борисов стана интервю на Атанасов пред Nova тази сутрин.

"Ние имаме много ясна задача - правителство между тези две партии", каза Борисов пред репортери в Народното събрание днес, визирайки първите две парламентарни формации. "И правим всичко възможно, въпреки Атанас Атанасов, да го направим. Защото този човек сутринта си направих усилия да го гледам - около 60 пъти ми каза името. И просто те явно не си и говорят, защото вчера акад. Денков и Гюров дойдоха при мен, разбрахме се да излъчим преговорни групи, работиха три часа следобед."

Днес щели да се сформират работни групи - правна и бюджетна (Борисов ги нарече погрешно комисии). В тях щели да участват само представители на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.  

Целта била да се разгледа какъв бюджет би бил устойчив за държавата, както и да се види около кои закони може да има "голямо мнозинство". 

"Нашият основен приоритет и най-стабилното, което би се получило в България, е между тези две партии", каза Борисов. 

На въпрос дали са готови на компромис по отношение предложението на Асен Василев за прилагане на ротационния принцип за председател на Народното събрание (НС), лидерът на ГЕРБ отговори: "Ние сме готови на много компромиси, но това не е и компромис. В Румъния има компромис да се ротират премиери. Има различни практики. И затова и вчера толкова търпеливо, толкова внимателно формулирахме, че между толкова враждуващи не само лидери, но и електорати (или избиратели, или поддръжници) - трябва ни време. Затова и забавянето на избор на председател е много полезно, за да може да се спечели време тези комисии да поработят, да намерят още много неща между нас, които ще бъдат добри за държавата."

"Аз искам да направя правителство с ПП и ДБ. Това е най-добре за България. Ако не стане, има и друг план, но той не е достатъчно добър", каза още Бойко Борисов. 

На въпрос кой е другият план, Борисов отговори: "Няма друг план, докато не свърши този."

"От изказванията на г-н (Кирил) Петков и Асен Василев виждам много повече конструктивност. Много повече. Те държат на своето, но и с много по-различен тон говорят", изкоментира още лидерът на ГЕРБ. 

Той все пак изрази недоволство, че те тръгнали да дават интервюта по телевизиите. 

"Преговори не се водят така. Преговори се водят с уважение към останалите. Когато споменеш Бойко Борисов 60 пъти в едно интервю, как гледа партията?! И тогава колежката ви от "Пик" има право - как гледа ГЕРБ, нейните избиратели, нейните депутати тези изказвания на Атанасов. Как гледа според Вас? Конструктивни, искат да има правителство, или искат да ходим на избори", попита Бойко Борисов. 

Днес той обиколи парламентарните групи на "БСП за България" и ДПС. По-късно се очаква да посети и групата на "Има такъв народ". 

"Друг вариант, когато водиш преговори с втората партия, няма. И затова ние с г-жа Нинова говорихме само по теми, по които можем да сме заедно - социална, правна (все пак Крум Зарков е от нейната партия), и от друга страна, категорична - отказ по темата Украйна. Нещо, което ние с колегите от ПП имаме като общо", каза още Бойко Борисов във връзка с разговорите му днес с лидера на БСП Корнелия Нинова. 

 


В категории: Политика


Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
15
Коментара по темата
15.
ТБС
13.04.2023 14:52:09
0
0
Тези да коалиция самоубийци. Призовавам ги да тестват опънатите нерви на всички останали, което не гласуваха за тях. Повече сме.
14.
ХХ
13.04.2023 13:50:50
5
3
Най-доброто за България е да излезе от ЕС и НАТО.
13.
Бокич, няма да се упрайш
13.04.2023 13:29:32
0
5
"Искам", т.е. АЗ искам
Тоя нарцис няма ли кой да го научи да говори, че да не прозира толкова мисълта му? Кой ща пусне да управляваш пак бре байно?
12.
Бокич, няма да се упрайш
13.04.2023 13:14:01
0
7
"Искам", т.е. АЗ искам
Тоя нарцис няма ли кой да го научи да говори, че да не прозира толкова мисълта му?
11.
Холивуд
13.04.2023 12:53:51
0
5
Ха ха ха хааа.Голям джумбиш настана в тази наша държава.Само остана да се уточните кой ще е булката.
10.
До 3
13.04.2023 12:44:35
3
3
Нямаха корупция и кражби ? Корупция има навсякъде. .За разлика обаче от бай ганьо Европееца мисли първо за страната си и възхода и. А балканеца за себе си и да не ядоса 20% избиратели ,та да не отпадне от играта. Държавата майната и Направя ли манги изчезвам с фамилията .Така мисли балканеца. За това и в германия врагове направиха широка коалиция за ...държавата си!! Какво мислят избирателите им не беше толкова важно за тях Колкото интереса на държавата .
Alles klar?
9.
Супер нахален
13.04.2023 12:00:00
1
15
Искал пак той да направи правителство с ПП.
Ами направи си правителство с твоя ГЕРБ бе нахалнико, кой ти пречи...
8.
Протест
13.04.2023 11:43:21
1
20
Боко много дразни с говоренето в единствено число. Боко не е България. За съжаление докато не излязат да гласуват повече хора или докато не се отjегли нищо няма да се промени.
7.
Заро
13.04.2023 11:42:10
0
9
Фурнаджийски лопати - като гласоподавателите им. България ще има една партия, на който не му харесва да заминава я за кийв я за брюкЦел и да не се връща. Фоби и фили - хващайте чемоданите, самарите и ДИМ ДА ВИ НЯМА. Няма да умрем от глад без вас. Болен здрав носи свърши, конец. И сите измекяри без 1 ден трудов стаж. Чао.
6.
Прекрасна демокрация
13.04.2023 11:29:18
0
18
Един човек говори от първо лице, единствено число как иска да направи или да развали правителство, как той и само той ще оправи нещата, как всичко зависи само и единствено от него ??!
Това в тоталитарните режими не се ли наричаше единоначалие и не беше ли един от основните принципи на ония нрежими ?!
5.
Гейрберали
13.04.2023 11:23:59
0
20
Кво ли ще кажат избирателите на партията на администрацията, когато боко се наведе на кирцата и асеня?
4.
До 2
13.04.2023 11:14:49
3
20
Аз ще ви кажа какво. Тогава на следващите избори, а такива несъмнено скоро ще има, половината от техните избиратели ще гласуват за Възраждане. Българинът обича да наказва напук, отмъстителен е!
3.
До 1
13.04.2023 11:02:10
6
25
Но немците нямаха 12 години корупция и кражби, нали?
2.
ПЕПЕДЕБЕ
13.04.2023 11:01:47
11
20
Искам да видя избирателите на пепето и дебето как ще реагират, когато тяхните уж спасители и тем подобни се цункат с герберите. Ко правим тогава?
1.
Някой
13.04.2023 10:47:19
27
15
Правителство между двете големи партии е правилния път. Да вземат пример от немците Там бяха попаднали в същата патова ситуация. Но вместо избори до дупка които не носят нищо друго освен вреда. Меркел влезе в широка коалиция с 40 годишните си врагове от социалистическата партия. И заедно работиха 2 мандата за страната си.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Кои знаци имат безмилостен стремеж майка им и баща им да се гордеят с тях Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Ще има и празничен концерт с ефектно шоу от дронове, за да се види какво е постигнато от по Оперативна програма "Транспорт" Рецепта за пай с кайма и картофи Рецепта за пай с кайма и картофи Вкусно и засищащо ястие 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема С възрастта става особено трудно да се премахне коремът - понякога дори диетата и спортът не помагат Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Двамата изпълниха дует - обичания от всички хит "Лятна жълта рокля" Над 12% от българите нямат сметка в банка Над 12% от българите нямат сметка в банка Стотици хиляди бягат от вземане-даване с финансовите институции заради високите такси Родителите загряват за прием в първи клас в бургаските училища, местата са 2152 Родителите загряват за прием в първи клас в бургаските училища, местата са 2152 Първият етап на записване в първи клас ще продължи до 24 май
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори