×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще останат ли Чеченеца и Куката зад решетките?


Ще останат ли Чеченеца и Куката зад решетките?
Разследването на Чеченеца, Куката и Тротонетката е в много ранна фаза, работи се по няколко направления, каза районният прокурор на Пловдив Петър Петров.
07 Април 2023, Петък, 08:06 ч.
Автор: Флагман.БГ

 Според адвоката им момчето, което бе снимано как имитира куче, само е пожелало да участва

Очаква се прокуратурата в Пловдив да поиска постоянен арест за т. нар. "инфлуенсъри", познати в социалните мрежи като Куката, Чеченеца и Тротинетката. Те са привлечени като обвиняеми за хулиганство и са задържани за 72 часа, съобщава БНТ.

Причината за задържането им е скандалното видео, което разпространиха в социалните мрежи, с което унижават момче със специални образователни потребности в пловдивски мол.

"Разследването е в много ранна фаза, работи се по няколко направления. Две от трите обвиняеми лица имат предишни осъждания -  Петко Караилиев - Чеченеца има условна присъда за грабеж, която е изтекла, а другият има 7 присъди, но всичките му деяния са били извършени като непълнолетен и това ще окаже влияние по отношение на искането на мярката. Третият е неосъждан, но е отказал доброволно да се яви в полицията и да съдейства на органите на разследването", заяви в интервю за предаването "Денят започва" районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

По случая се самосезира и Комисията за защита от дискриминация, която ще проверява дали е налице нарушение на закона.

Съветът за електронни медии също излезе със специална позиция, в която остро осъжда откритата демонстрация на бездушие към хора със специални потребности.

Според прокуратурата тримата са използвали наивността и специфичното състояние на младежа, за да го принудят да се снима - как имитира куче. Според адвоката на двама от обвиняемите обаче момчето само е пожелало да се снима във видеото.

„Искам да се обърна към родителите на подрастващите – гледайте какви клипове гледат вашите деца и кои инфлуенсъри следват. Не всички дават добър пример“, каза Петър Петров пред бТВ.

Прокуратурата продължава събирането на доказателства, като на този етап не са повдигнати обвинения на други лица.

Адвокатът на семейството на момчето, заснето в унизителния клип с Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката, пък посочи пред Нова телевизия, че на младежа е оказано психологическо насилие. Димитър Киров коментира, че в момента момчето е потиснато.

„Гледанията на клипа вече минават милион - състоянието му няма как да е добро. Както неговото, така и на семейството му. Младежът е в състояние, че реално няма психическата възможност да откаже на подобен натиск”, добави той.

По думите на Киров замесените в клипа са били напълно наясно какво извършват. „Това е чисто психологическо насилие, което му е оказано. Нямал е възможност и сила да откаже”, смята адвокатът. Той ще настоява за възможно най-тежкото наказание за замесените. 

На този фон и прокуратурата ще поиска днес съдът да наложи най-тежката мярка „задържане под стража” на Емили Тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката. Срещу тримата в четвъртък беше повдигнато обвинение за хулиганство.


В категории: Темида


Почина известен журналист
Почина известен журналист 21/05/2024, Вторник 17:57 1
Флагман.БГ Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица 21/05/2024, Вторник 17:15 2
17
Коментара по темата
17.
Пепе
07.04.2023 12:55:38
0
0
До 09.Господин никой,образовай се малко.Не е сериозно да пишеш куп глупости,без препинателни знаци.На въпроса,дали си си по прост,ти отговарям : Да,много си прост.
16.
?????
07.04.2023 11:23:39
4
4
Наистина тъпа постъпка, но като гледам има толкова много случаи на домашно насилие, дрогирани и пияни карат по улиците като ненормални, свободно се разхождат хора с убийства, хора с по 20 криминални регистрации, крадци, педофили, изнасилвачи, пласьори, сводници и всякакви отрепки. Тук за някакъв шоу клип в който няма нито насилие, нито някой насила е правил нещо ми се струва доста пресилено да се говори за до 5 години затвор.
15.
99
07.04.2023 11:22:41
0
4
Сега Емили тротинетката ще разбере какво е да си на другия бряг !!!!
14.
А
07.04.2023 11:13:58
0
5
А флагман дето чакат да умре някой и да го снимат с пуснати коментари колко е криминално това?
13.
Ivo
07.04.2023 11:13:00
0
6
А политиците дето се отнасят с нас като с малоумни и не на кучета ни правят ами на плъхове кога ще влязат в затвора? Същото питам и за журналистите които ежедневно ни подценяват интелекта с маниплуативни статии?
12.
бат Пачо
07.04.2023 11:04:26
2
2
Едно врееме какво извращения имаше сега това е нищо.
1. Статуя - новобранец в казармата се съблича гол покрива се с чаршав , пеят се песни и се открива тържествено.
1.Костенурка - новобранец с каски на лаки и коленете с каска се засилва към стена или друга костенурка.
2. Ядене на люти чушки и моркови от зайците в техникумите
3 "Галерия" техникум по трактороремонт Велико Търново - първокурсниците се нарежда в редица на пейката и седвижат само с крака ,състезават се друга галерка.
4. Мерене на спалното с кибритена клечка
И много други.
По София биеха хората по спирките и всеки се свиваше, полицая няма, нямаше бензин за ладите..
11.
ТБС
07.04.2023 10:25:55
0
5
А защо тротинетката не е в карцер, малоумни ли сте? Няма сила която да принуди нормален човек, да причини това на друг човек. Ето защо скоро ще се върнем на Око за око, зъб за зъб - система,която прикрива, оправдава и защитава отявлени престъпници, ще бъде смазана.
10.
Toz
07.04.2023 10:16:26
0
4
Тоз,дебелия циганин май са го драли като са го арестували.Мн е кротък.Щом така искат да са велики с унижения и без да работят на кариерата И без това дебелия му трябва диета.Таз тротинетка в ареста ще и се зарадват здраво хахаа
9.
Някой
07.04.2023 10:07:19
0
12
Що ве продължавай те да ги гледате тея педали 1 милион гледани я не са виновни те а тея дето ги гледат как може веднага като стане нещо оп чакай да видя клипчето е аз като не съм го гледал да не съм по-прост от вас пълните им гушите на тея изроди дето на хора не приличат особено тоя дебелия става само за някой филм на ужасите
8.
До 7
07.04.2023 09:39:32
1
7
Тротинеткатаааа, майка й се е казвала явно Тротинетка.
7.
Kiro
07.04.2023 09:31:43
2
0
Коя е тази булкаааааа
6.
Мони
07.04.2023 09:30:05
2
13
Това инфлуенсърите човешко племе ли са или извънземни? Като искат положителни кликове защо не показват ка превеждат примерно стари хора или инвалиди през трафика, помагат за почистване на замърсените от такива като тях паркове. Това влияние трябва показват, за да имат положителни отзиви. Оказва се, че тези тримата са по-откачалки от горкото момче. Сега и тримата да им сложат каишка и намордник и така да припълзят до Съдебната зала. Това и аз ще гледам.
5.
До 4
07.04.2023 09:17:16
11
2
Ей животно... Отивай да се метнеш от хотел България
4.
. До Таня
07.04.2023 09:16:21
2
12
Таня еби си м@йката
3.
Tania
07.04.2023 09:13:09
15
3
Ех аз много им се радвах, сладури особено куката
2.
31
07.04.2023 08:26:36
0
37
Престанете да ги давате напред назад и ще увяхнат. Забравете за тия палячовци. Карайте децата си да четат книги,а не да гледат в социалните мрежи тия търбуси.
1.
А
07.04.2023 08:21:36
30
15
фенове путлер в гъз раждани
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни  Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Вчера 39-годишният Димитър Любенов е бил пуснат изнанедващо под домашен арест Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица Нямам как да бъде раздвоена - 50 на 50, хем кариера, хем мъж Награждават най-успешните учители в Бургас Награждават най-успешните учители в Бургас Събитието е посветено на честванията по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Кметът на Общината Марин Киров обяви 22 май за ден на траур Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Нямало е разговор, в който да е било предлагано на Пеевски да стане премиер, категоричен бе съпредседателят на ПП/ДБ
Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори