×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Взривът при вдовицата на Бай Миле - заради просрочен дълг за милиони


Взривът при вдовицата на Бай Миле - заради просрочен дълг за милиони
Убийството на бай Миле на басейн"Спартак"
10 Октомври 2011, Понеделник, 09:08 ч.
Източник: в. Стандарт

Сестри Панагонови се набълбукали с луксозен комплекс на Слънчев бряг

 

Шашката, която неизвестни хвърлиха срещу дома на Силвия Панагонова в столичния кв. "Симеоново", е предупреждение да се разплати за дългове, натрупани през 2006 г. Вдовицата на боса на бившата СИК Милчо Бонев-Бай Миле трябва да връща парите за строителството на апартхотела "Синя перла" до вариетето в Слънчев бряг, пише"Стандарт".

Вдовицата на боса на бившата СИК Милчо Бонев-Бай Миле трябва да връща парите за строителството на апартхотела "Синя перла" до вариетето в Слънчев бряг, пише"Стандарт".

Силвия ги взела назаем през 2005-2006 г., когато е вдигнат комплексът. Според осведомени Панагонова получила гратисен период от 5 г., за да се издължи.

Той изтекъл в началото на 2011 г. и на няколко срещи Силвия обещала да започне плащанията след приключване на летния туристически сезон в морския курорт. Но така и не го направила. Най-вероятно това е мотивът, с който неизвестен хвърли тротилова шашка малко след полунощ в събота по дома на вдовицата на Бай Миле, смятат от МВР.

"Благодаря ви за обаждането. Считам, че е неуместно." Така вчера Силвия отклони на мобилния си телефон желанието на "Стандарт" да коментира мотивите за взрива.

Апартаментният комплекс в Слънчев бряг е собственост на Панагонова и сестра й Ива. Построен е върху терена на може би най-известната дискотека в Слънчев бряг - "Калигула". За целта вдовицата на Бай Миле станала "партия" с известния Димитър Пенов-Сламката, с когото делят офиси в хотел "Поморие" в курорта.

Първоначално общо 85-те студиа и апартаменти се продавали на цени от над 3000 евро на квадрат. И преди кризата Панагонови успели да продадат едва 24 апартамента

След 2009 г. пък в "Блу пърл" нямало нито една сделка - а само около 10-ина капарирани апартамента. И при тях обаче нямало плащания, обясниха брокери от курорта вчера.

За да може да се справят с патовата ситуация, Силвия и Ива Панагонови решили да обзаведат хиперлуксозно апартаментите, да свалят цената на 2500 евро на квадрат и да започнат да търсят елитни купувачи от страните от бившия Съветски съюз. За целта през юни 2010 г. Ива Панагонова регистрирала фирмата "Май стайл груп", която се занимава с интериорно обзавеждане. И в момента апартаментите приличат на космически кораби със супермодерни решения в сребристосиво, се вижда от снимките на апартаментите в сайтовете на няколко агенции за недвижими имоти.

След разстрела на Бай Миле сестрите Силвия и Ива се опитали да развият хотелиерския бизнес в курорта Боровец, където притежават вилните селища "Малина", "Ягода", дискотеката Buzz, ресторанта "Балканите", както и хотелите "Мура", "Ела", "Бреза". За да придобие трите хотела, фирмата на Силвия - "Паганова" ООД, изключила от горския фонд 2,1 дка за 64 654 лв., като платила по 30 лв./кв.м. Така се обзавела с хотелите и известната чайна под ски пистата "Червено знаме" в центъра на Боровец. Силвия и Ива Панагонови дори успели да вземат още един парцел край курорта и планират да построят трето вилно селище. Икономическата криза и разпадът на старите приятелства на Силвия с Младен Михалев-Маджо и Сретен Йосич обаче провалили проекта. Панагонова дори прекарала в Турция цели 6 месеца при футболните мениджъри Хадни и Сафет Санджаклъ, като се опитвала да изкрънка от тях финансиране на строежите си. Двамата турци, през които Сретен Йосич и Бай Миле продавали и купували български и сръбски футболисти, обаче отказали да й дадат пари. Проблемите на Йосич с правосъдието в Белград също не му позволили да даде рамо на Силвия, независимо че черногорецът живял във вилното селище на Бай Миле в Боровец половин година, преди да бъде задържан през 2002 г. в София и екстрадиран.

Затрудненото финансово положение на Силвия Панагонова лъснало най-вече след ареста на Петър Стоянов-Сумиста през юли 2010 г. Макар двамата да се познавали отлично, вдовицата на Бай Миле отказала да услужи на Вожда с пари покрай разследването и съдебното дело срещу Килърите, разказаха вчера близки до Силвия и Сумиста.

 



В категории: Крими


Коментари
Флагман.БГ Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда 21/05/2024, Вторник 11:32 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас Трите вечери предложиха незабравима емоция на участниците и публиката Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата 70-годишни ще работят като лайфгардове  Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Златното правило е, че размерът на задълженията към кредитни институции не трябва да надвишава 30-40% от нетния доход, припомни Десислава Николова Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език 
Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори