×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Следизборна мъка в Бургас, дълги опашки се вият в „Бойчо Брънзов“ заради сгрешени протоколи


Следизборна мъка в Бургас, дълги опашки се вият в „Бойчо Брънзов“ заради сгрешени протоколи
Председателят на РИК – Бургас Михаил Хаджиянев настоява за професионална администрация, за да няма хаос на изборите
Тема в развитие
Защо ПП и ДБ не достигнаха механичния си сбор и как ИТН стъпи на бариерата според "Галъп" БСП печелят изборите при над 70-годишните, ПП-ДБ – при най-младите Край на броенето в Бургас, вижте окончателните изборни резултати При 93 %: ГЕРБ запазва преднината си пред ПП-ДБ, инфарктни часове за ИТН, може да паднат под 4 % Резултатът от изборите в Карнобат ГЕРБ e №1 в Бургаска област Следизборна мъка в Бургас, дълги опашки се вият в „Бойчо Брънзов“ заради сгрешени протоколи ГЕРБ убедително дръпна на финалната права в Бургас, Промяната на път да загуби един от мандатите си 71,64% от протоколите обработени, расте разликата между първата и втората политическа сила При 30 % от резултатите за Бургас: ГЕРБ запазва преднината си ПП-ДБ е първа сила, а ИТН влиза в парламента при 18% обработени протоколи Люта схватка между ДПС и ГЕРБ за първото място в Айтос Кои могат да пренаредят листата си, първи резултати за 2 МИР Бургас ГЕРБ-СДС дръпна с 5 % на ПП-ДБ в област Бургас, сочи междинното преброяване в РИК Драстична преднина за ГЕРБ-СДС в Камено  ГЕРБ-СДС бие, а ИТН е на ръба да се върне в парламента според 100% паралелни преброявания ДПС увеличи доверието си в община Сунгурларе На 90 % в Карнобат: ГЕРБ води, но има оспорвана битка в челото ГЕРБ проби в Созопол Майка дойде с 10-месечното си бебе в зала „Бойчо Брънзов“, за да оправя объркан изборен протокол Вижте първите междинни данни за област Бургас ГЕРБ-СДС печели изборите според първи паралелни преброявания ГЕРБ-СДС бие в Малко Търново със сериозна преднина Тежка изборна нощ очакват в РИК-Бургас, резултати – най-рано след 07:00 ч. В края на изборния ден: Колко от област Бургас упражниха правото си на глас Ето къде да гледате на живо как броят гласовете от изборите Първо във Флагман.бг: Как се разпределят 14-те депутатски мандата в Бургаска област Българите пак наредиха сложен парламент – четири са вариантите за правителство
виж още
скрий
03 Април 2023, Понеделник, 08:14 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Според Михаил Хаджиянев изключителната небрежност на членовете на СИК е причината за хаоса

Дълги опашки се вият в спортна зала „Бойчо Брънзов“ в Бургас, където се приемат изборните книжа. Пред Нова телевизия председателят на Районната избирателна комисия Михаил Хаджиянев коментира, че причината за това е изключителна небрежност от страна на членовете на СИК.

След като кореспондентът Цеца Алексова го пита откъде дойде и изтъкна, че в Бургас никога не е имало такива огромни опашки, той каза, че такива протоколи досега не е виждал. 

„Много трудно мога да опиша качеството им. Това е такава голяма небрежност. Оказва се, че високото възнаграждение освен мотивационен елемент има и такъв момент, че всякакви хора искат да се включат в секционните комисии. Изключително належаща става необходимостта от професионална администрация. Трябва да имаме подготвени председатели и секретари във всяка секция“, коментира Хаджиянев. 

„Не зная какво затрудни хората. Вярно е, че протоколът беше сложен, но бе логически подреден“, добави той.

Процентът от несполучливи протоколи е неочакван за мен, каза още шефът на РИК – Бургас. 

Може до обяд да продължи предаването и приемането на протоколите, прогнозира кореспондентът на Нова телевизия. 

Спорт в баскетболната зала „Бойчо Брънзов“ в Бургас няма, но хората си тренират търпението и това колко време могат да изкарат будни, каза Алексова, след като водещият на „Здравей, България“ по Нова телевизия Виктор Николаев каза, че тя разбира от баскетбол. 

Пред спортната зала има още много автобуси, които изчакват своя ред по списък, за да могат представителите на секционните избирателни комисии да влязат в спортната зала 

„От 1 часа сме тук, а в 6:00 часа влязохме в спортната зала. Какво се случва не знам. Предполагам, че е заради смесеното гласуване, което приеха тройната коалиция. Искам пак да им „благодаря“, защото на предните избори бързо и лесно до полунощ бяхме забравили, че сме минали. Сега сме още на опашката“, споделя млада дама. 

„Пет часа и половина чакам. Не мога да си го обясня“, споделя друга от жените, чакащи на опашката в залата. Тя сподели, че попълването на протоколите е затруднило колегите й от СИК.




12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
Бай дън прави избори
03.04.2023 14:17:16
0
0
85 машини дали фира. Неграмотни членове на СИК . Частни имоти ползвани за секции. Сгрешени протоколи. Над половината отново не гласуваха. Отгоре американците сложили две коалиции а в тях още коалиции. Едните завзели администрацията медиите и някои сектори мафиотската. Другите платени протестъри нпо кухи лейки гейове зелени и какви ли не. И това било избори.
11.
Завръщане
03.04.2023 10:40:34
1
6
Ерата на Боко, ДПС и БСП настъпи наново. Ама пак няма да направят правителство!
10.
мда
03.04.2023 10:04:04
0
9
Да де, то затова беше и зора да върнат бюлетините. Да върнат циганите от махалите и Михаил Константинов да брои 3 дена главовете на 12 млн души с право на глас според него докато излезе сметката. Има една глава в една книжка на Алеко - Бай Ганьо прави избори. Все още е актуална след 130 години.
9.
Разумен
03.04.2023 09:57:14
1
9
ГЕРБ, ДПС и БСП все едно ни върнаха в каменната ера с връщането на хартиените бюлетини. Хората масово вече се научиха да ползват машините. С хартиите всичко е измама, подправяне и не оставя следа.
8.
Истината
03.04.2023 09:53:48
0
10
Ако ГЕРБ спечели изборите, все едно всичко е било напразно, още милиони изхарчени на вятъра за безмислени избори!
7.
До колегите
03.04.2023 09:33:50
0
17
Мъка мъка българска. Стоят по улиците чувалите с бюлетините и се чудят какво да правят. Сигурно в казаните е пълно с чували с бюлетини. Гроб пак спечелиха с измами цигански. Отново няма да има правителство и отново избори. Мъка за българския народ.
6.
оффф...
03.04.2023 09:09:39
0
23
Небрежни членове на СИК ли????

Пич, в Кирил и Методий имаше незрящ ПРЕДСЕДАТЕЛ на комисия!

Седи в ъгъла и не прави нищо, защото НЕ ВИЖДА, а трябва да си постави подписа на протокола!

БУКВАЛНО в избирателните комисии бяха наели "куцо, кьораво, сакато"

В моята секция имаше УЧИТЕЛКИ, които не можеха да смятат и пишеха толкова бавно, че гласуващите се изнервяха докато чакат да им запишат личните карти
5.
Реалист
03.04.2023 09:07:33
0
17
При сгрешен протокол трябва да се глобяват онези от СИК, които е трябвало да ги попълват. Все пак работата в СИК не е задължителна, тя е по желание, щом са отишли да работят е трябвало да си свършат работата, и обучение са преминали.
В крайна сметка където и да идат да работят ако не са си свършили работата правилно няма да си получат хонорара, защо в СИК-овете си получават цял хонорар, като не са си свършили правилно работата?
4.
Сандо
03.04.2023 08:58:07
2
18
Как така 90 процента сгрешени протоколи-ами да бъдат лишени от възнаграждения членовете на комисиите.
3.
Ееееее
03.04.2023 08:32:10
0
17
Оставяйте чувалите и си тръгвайте. Ама пуста лакомия........
2.
ТЪЙ ТЪЙ
03.04.2023 08:31:08
0
28
Нали за това върнаха хартийте........
е всичко е по план де!
1.
Шмунди
03.04.2023 08:25:21
4
35
Когато бяха само машини всичко мина гладко и спокойно, сега пак в тъмните времена, сгрешени протоколи (подправени), опашки и хаос. И без това масово са гласували на машина.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета При младите тя може да е в резултат на психологически проблем Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Няма ранени, има само материални щети Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Той е сравнително скъпа инвестиция – по голямата част от бизнеса все още се ориентира как да го приложи в своята работа, за да повиши продуктивността Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения От следващата учебна година в Колежа се разкриват три нови бакалавърски специалности – „Мениджмънт на хотели и ресторанти“, „Туризъм и здравословно хранене“ и „Туризъм и предприемачество“ Община Средец предприема важни стъпки за решаването на най-наболелите проблеми на местните хора Община Средец предприема важни стъпки за решаването на най-наболелите проблеми на местните хора Предходната администрация е натрупала 1.8 млн.лв. задължения, може да ни блокират сметките, алармира кметът Не пускайте телевизора! Коктейл без грим, бижута и рокли тази седмица в „Ергенът“ Не пускайте телевизора! Коктейл без грим, бижута и рокли тази седмица в „Ергенът“ Кастингът за следващия сезон на романтичното риалити стартира днес Лозенец празнува своя вековен юбилей Лозенец празнува своя вековен юбилей 100 години от с. Ембелец до днешно с. Лозенец Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения
Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници 
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори