×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Край на "Нов СТАРТ"? Разясняват на хората в Москва какво да правят при ядрен удар


Край на "Нов СТАРТ"? Разясняват на хората в Москва какво да правят при ядрен удар
Проверих разстоянието до най-близкия ми бункер и е толкова далече, че няма да мога да го достигна, но съм спокоен, споделя Алексей от Москва
29 Март 2023, Сряда, 07:02 ч.
Автор: Флагман.бг

Белият дом заяви, че САЩ няма да обменят ядрена информация с Русия

САЩ уведомиха Русия, че няма да обменят информация за своите ядрени сили, заяви днес говорител на Белия дом и уточни, че промяната е свързана с решението на Москва временно да спре участието си в договора "Нов СТАРТ", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Съгласно международното право САЩ имат право да отговорят на руските нарушения на договора "Нов СТАРТ", като предприемат съразмерни и обратими ответни мерки, за да убедят Русия отново да спазва своите задължения", каза говорителят.

"Това означава, че тъй като заявеното от Русия прекратяване на договора "Нов СТАРТ" е нищожно от правна гледна точка, САЩ имат правна възможност да спрат извършваните от тях два пъти годишно актуализации в отговор на руските нарушения", се посочва още в изявлението му.

Обменът на информация, като например броя на бойните глави и бомбардировачите в определени бази, е част от споразумението Нов СТАРТ, посочва ДПА.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби даде да се разбере, че обменът на данните ще бъде възобновен единствено когато и Русия е готова да го направи.

Договорът за ограничаване на оръжията "Нов СТАРТ" е единственото останало голямо споразумение за контрол на въоръженията между САЩ и Русия. Договорът ограничава ядрените арсенали на двете страни до 800 системи за доставка и 1550 оперативни бойни глави всяка.

Путин заяви, че стъпката му не е излизане от споразумението и че Русия засега иска да продължи да се придържа към договорените горни граници за ядрените оръжия.

В същото време БНТ съобщи, че на журналистически въпрос какво смята за решението на Владимир Путин да разположи тактически ядрени оръжия в Беларус, Джо Байдън отговорил, че е притеснен. 

„Говоря за това още от миналата година - това е опасно поведение, използва тревожна реторика и това, разбира се, буди притеснение", заяви американският президент.

Междувременно Нова телевизия съобщи, че, в Москва електронни билбордове разясняват на хората, какво да си приготвят в случай на ядрен инцидент. Това става на фона на периодично заявяваната от Владимир Путин готовност Русия да използва най-доброто си средство за възпиране – ядреното оръжие.

Във видеото се изброява най-важното, което трябва да се приготви за спешен случай, като например радио, храна и вода за три дни. Руското министерство на извънредните ситуации подчертава, че учебното видео се публикува от години, но хората едва сега са започнали да го забелязват.

"Не мисля, че ще се случи нещо, ако имате предвид ядрена заплаха. И ако нищо няма да се случи, защо трябва да се готвим за това?", посочи Андрей, жител на Москва. 

"Проверих разстоянието до най-близкия ми бункер и е толкова далече, че няма да мога да го достигна. Но съм спокоен за това", подчерта и Алексей. 


В категории: Животът


15
Коментара по темата
15.
до 2
29.03.2023 21:15:17
1
1
И понеже САЩ няма как нападне Ирак показаха пред света някакъв измислен доклад на Цру , че Ирак разработва биологично оръжие и е използвал химическо оръжие срещу шиитите, като с това застрашавал националната сигурност на САЩ и Европа :)))
14.
до 2
29.03.2023 21:10:24
1
1
13 петролни кладенци в Кувейт са си на Ирак (законна иракска зона), По нареждане на САЩ Кувейт замрази износа на петрола на иракските кладенци, дори единия го запалиха уж че някаква групировка. От там след няколко ултиматума, Ирак влезе с армия да си овладее собствеността. Но ти откъде да знаеш това , ти гледаш само американската версия за лошия Ирак, добрия САЩ и жертвата Кувейт.
13.
До 12 Въй
29.03.2023 13:47:26
0
6
Да, прав си и подкрепям казаното от теб.
В сексуално отношение рускините са без аналог. Не съм бил с рускиня, която да е била " дърво" в леглото ! Много се раздават. Истински фурии са!
Жалко е, че само в това отношение биват.
12.
Въй
29.03.2023 11:55:03
0
13
До 10:
Господине, присъединявам към мнението Ви относно руските туристи, но държа да отбележа, че рускините са чудесни. Правят чудеса, при това безплатно или за половинка водка, непретенциозни са и винаги на разположение.
11.
До 10
29.03.2023 11:19:45
2
13
Ама как добре си ги описал блядовете ! Добре, че лудото джудже от бункера почна войната, та да се освободим от "осободителите" !
10.
Бургазлии
29.03.2023 11:00:27
2
17
Смея да кажа, че хората по черноморието, имат най- реална представа за руските граждани, които са били основен контингент на чуждестранния туризъм през последните няколко десетилетия.
Аз също съм работил с чужди туристи и от всички - руснаци и евреите са ми най- отвратителни.
Те са нагли, безочливи, алчни, с огромно самочувствие, алкохолизирани неграмотници и използвачи. Има руснаци от години идват тук или имат имоти, а думичка не могат да обелят на български, а ако не говориш на руски ти се подиграват и обиждат.
Ако не им целуваме краката, сме предатели.
Не четете ли какво пишат по руските форуми за нас? Няма едно положително мнение. Считат ни за някакви полуроби.
Ами майната им. Откакто ги няма съм в пъти по-щастлив. Да се махат и никога повече да не се връщат.
Нищо хубаво няма в тях. Нищо.
9.
Хахахахахахаха
29.03.2023 10:17:18
2
16
Да пият повече водка и да акат шкаф, а не във външната тоалетна за да не ги хване радиацията.
8.
до 2
29.03.2023 08:55:58
21
18
Част от тази "коалиция" бе дори и Афганистан, който токущо це демократизиран от САЩ.
ха ха ха
А това с "диктатурите" ме разби !
САЩ могат да нападат в демократичен порив всяка диктатура и само такива с нефт ?
Малоумен ли си ?
Не е анексирала територии защото е на майната си. През континенти и океани и никой от местните няма майчин език английският.
А войната в залива е от времето на Буш баща.
Военнопрестъпника Буш младши е друг идиот от този век.
Пълен смях сте умните и красиви.

Наистина ли отказваш да мислиш и вярваш на Уикипедия, Нова и бв ???
7.
пак дезинформация
29.03.2023 08:49:40
7
14
от руска страна. Какво означава ядрен инцидент - нещо като ще пуснем бомбите щ езасегне и руски жители, ама да си знаят, че е инцидент, не нарочно, а освободително. Билбордове...глупости...Май наистина сме побратими с руснацити защото няма такъв народ - български и руски
6.
До 4
29.03.2023 08:44:00
5
4
А в резултат на тяхното предпазване на петродолар и нападане на диктатури, сега в Европа е пълно с мигранти. Защото същите тези диктатури възпитаха мигрантите. Та, диктатурите бяха полезни. В момента няма никаква държавност в Либия и Афганистан. Воини в Сирия, нестабилност в Ирак. В резултат на това хората бягат от там и никой и нищо няма да ги спре. Най-малко някой си бг. министър на МВР.
5.
До 1
29.03.2023 08:34:51
20
29
Америка е нападала страни с цел да си предпази петродолара, но не е анексирала територии! И е нападала само диктатури.
4.
До 1
29.03.2023 08:31:44
11
30
Хубаво е да прочетеш малко преди да правиш изявления тук.Аудиторията не е съставена само от възрожденци,има и начетен хора.
Сега влез в Укипедия и прочети ,кога Ирак нападна Кувейт и как многонационалните сили ошамариха иракската армия за три дена ,и освободила Кувейт.
3.
До 1
29.03.2023 08:26:44
10
48
Войната в Персийския залив е конфликт между Ирак и обединените (коалиционни) сили на 34 държави, водени от САЩ. Войната започва с иракската инвазия в Кувейт през август 1990 г. Резултатът от войната е убедителната победа на коалиционните сили, които изтласкват иракските сили от Кувейт на цената на минимални жертви. Главните битки по земя и въздух се водят на територията на Ирак, Кувейт и съседна Саудитска Арабия. Войната не обхваща други страни, въпреки че иракски ракети засягат израелски градове.
2.
До 1
29.03.2023 07:50:19
3
11
Да припомня.
Ирак нападна Кувейт.
Нещо подобно се случва в момента.
Резултата ще е същият.
И Щатите никого не са бесили.
Обесиха си го неговите хора.
Нещо подобно може да се случи и сега.
1.
Да припомня
29.03.2023 07:44:16
123
89
Двайсет години от както САЩ нападнаха и завладяха Ирак !
Без никаква причина.
Просто не харесваха политиката и мирогледа на иракският водач Садам Хюсейн.
Обесиха го и снимаха това на камера.
Превърнаха най-светската арабска държава в средновековна дупка в която изгубиха живота си стотици и стотици хиляди невинни иракчани.

Та какво казвахте за невинните и виновните ?
За добрите и лошите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Той е сравнително скъпа инвестиция – по голямата част от бизнеса все още се ориентира как да го приложи в своята работа, за да повиши продуктивността Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения От следващата учебна година в Колежа се разкриват три нови бакалавърски специалности – „Мениджмънт на хотели и ресторанти“, „Туризъм и здравословно хранене“ и „Туризъм и предприемачество“ Община Средец предприема важни стъпки за решаването на най-наболелите проблеми на местните хора Община Средец предприема важни стъпки за решаването на най-наболелите проблеми на местните хора Предходната администрация е натрупала 1.8 млн.лв. задължения, може да ни блокират сметките, алармира кметът Не пускайте телевизора! Коктейл без грим, бижута и рокли тази седмица в „Ергенът“ Не пускайте телевизора! Коктейл без грим, бижута и рокли тази седмица в „Ергенът“ Кастингът за следващия сезон на романтичното риалити стартира днес Лозенец празнува своя вековен юбилей Лозенец празнува своя вековен юбилей 100 години от с. Ембелец до днешно с. Лозенец Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание
Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници 
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори