×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Убиха в Украйна полски командир, награден лично от Зеленски


Убиха в Украйна полски командир, награден лично от Зеленски
Михал на бойното поле в Украйна бил въплъщение на честта на войника и се отличавал с особена смелост
26 Март 2023, Неделя, 19:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Застреляният боец командвал взвод от Интернационалния легион, планирал да се върне у дома поради изтичане на военния му договор

Във войната в Украйна загина полски доброволец, който може би е бил командир на взвод от Интернационалния легион, пише украинската информационна агенция УНiАН, цитирана от БЛИЦ.

За смъртта на полския гражданин съобщи министърът на канцлерството на Съвета на министрите на Полша Михал Дворчик в своя Twitter. Той уточни, че военният е загинал в петък, 24 март, но не разкри самоличността на героя.

„Днес загина още един украински войник - гражданин на Полша“, написа той.

По думите на Дворчик още двама доброволци са ранени на бойното поле в Украйна и са в тежко състояние.

Ранени са и двама медицински доброволци, попаднали под обстрел от руснаците в зоната на бойните действия. Един от пострадалите вече е откаран за лечение в Полша. Вторият все още е в Украйна, той е транспортиран от Днепър до Киев за оказване на помощ, каза Дворчик.

По-късно журналистът от Polsat News Матеуш Ляховски уточни в своя Twitter, че командирът на взвода на Международния легион на име Михал може да е загиналият полски войник в Украйна.

Според съобщения в медиите Михал се биел в Украйна от април миналата година и само месец по-късно планирал да се върне у дома в Полша поради изтичане на военния му договор. Там той планирал да сподели с колегите си бойния си опит в Украйна.

Ляховски също припомня, че Михал на бойното поле бил въплъщение на честта на войника и се отличавал с особена смелост, въпреки вродената си скромност.

„Той многократно е казвал, че се бори за свободата на Украйна и сигурността на Полша“, подчерта Ляховски.

Журналистът уточни, че преди месец лично командирът на взвод на Международния легион е получил медала „За храброст“ от лидера на страната Володимир Зеленски.

На бойното поле в Украйна често жертвите на руската инвазия са и представители на международните легиони, които се борят заедно с въоръжените сили на Украйна.

Вчера стана известно, че френският доброволец, 30-годишният Кевин Д, който е бил хуманитарен работник преди пълномащабното нахлуване на Руската федерация, е загинал близо до Бахмут.

Също на 21 март стана известно, че новозеландецът Кейн Те Тай, който е служил в отбранителните сили на Нова Зеландия, е бил убит в битки с Руската федерация. Той воюва в Украйна близо година.


В категории: Войната в Украйна


9
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
9
Коментара по темата
9.
Орак
27.03.2023 02:39:39
7
5
Нека гинат наемниците и жадни за кръв чужденци търсейки изява в различни войни по света за да печелят пари от убийства.
8.
Ami
27.03.2023 00:17:48
2
4
Е сега знае къде да си навре медала.Пияна работа.Нормални хора не ходят да се бият заради двама ненормални То като си се родил прост така си и умираш
7.
Вагнер
26.03.2023 23:18:50
7
7
И какова х*я он там держит бля?
6.
ХХ
26.03.2023 22:09:42
19
9
Още много такива добри новини. Но се питам, защо няма наши атлантици?!
5.
до 2 и 3
26.03.2023 20:08:29
8
16
Просто си представете за миг,че същия такъв посерко е дошъл у нас ...да убива....
Защото той не бил на почивка ...предполагам......мислете малко преди да коментирате
4.
Война е
26.03.2023 20:06:32
2
16
Не електронна игра с много животи , още повече наемници в чужда държава. Би трябвало да помислят за близките си преди да заминат.
3.
до 1
26.03.2023 19:52:52
6
10
Прекаляваш вече човек няма значение Руснак , Украинец тва е баща на някой син на някоя майка ... недей така брат
2.
до 1
26.03.2023 19:48:30
10
14
Против Украйна съм .. ама тва което говориш е глупост човек ..
1.
всеобщо мнение
26.03.2023 19:34:55
44
22
Един боклук по-малко....
Какво търси там копелето ????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори