×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

7 грешки на закуска, които ви пречат да отслабнете


18 Март 2023, Събота, 08:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Не допускайте тези грешки, ако искате да имате енергия и да контролирате теглото си успешно

Факт е, че закуската може да подобри здравето и да повлияе положително на контрола на теглото.

Проблемът възниква, когато изберем калорични „бомби“, т.е. храни, пълни със захар и мазнини, които имат ефект, обратен на желания.

Избягваме протеините

Kафето със сметана и мъфинът са често срещан избор, ако хапваме първото си хранене за деня в движение, извън дома. Това е чудесна комбинация за очите и стомаха, която, за съжаление, няма протеини.

Изследванията показват, че протеиновата закуска балансира нивата на кръвната захар и намалява внезапните пристъпи на глад. Опитайте да започнете деня си с две твърдо сварени яйца и ябълка или кисело мляко с добавени семена от чиа.

Прекаляваме със сока

Плодовият сок може да бъде отличен източник на витамини и минерали, но не е алтернатива на яденето на плодове.

За сравнение, един среден портокал има около 60 калории, докато чаша сок от същия плод има почти два пъти повече. В същото време трябва да знаете, че в сока липсват диетични фибри, които са в изобилие в плодовете.

Ново проучване, публикувано в списание Appetite, също установи, че хората, които пият много сок, имат по-високо кръвно налягане от тези, които го правят само от време на време, пише zdrave.to.

Ядем грешни мазнини

Известно е, че тялото се нуждае от мазнини, за да функционира нормално. Но това не означава, че трябва да прекалявате, особено ако става въпрос за наситени мастни киселини като масло или бекон.

Известният нюйоркски диетолог Бони Тауб-Дикс предлага правилно разпределение на мазнините, така че за закуска препоръчва комбинация от здравословни мазнини, като гръцко кисело мляко с малко нарязани ядки.

Добавяме изкуствени подсладители

Ако нещо е с по-малко калории, това не означава, че няма негативни последици за нашия организъм.

Проучване в списание Nature установи, че изкуствените подсладители могат да нарушат баланса на бактериите в стомаха, което води до повишена нужда от фруктоза, за да се почувствате сити.

Диетологът Брук Алперт от компанията B Nutritions предлага кафето да се пие без подсладители, само с добавяне на подправки като канела, което ще стимулира метаболизма.

Чакаме твърде дълго за закуска

Ако ядем първото си хранене за деня няколко часа след като се събудим, т.е. едва когато къркоренето на стомаха ни го напомни, шансовете да преядем с поглъщането на храната са по-големи и да се окажем с калорийна бомба в ръцете си.

Въпреки че няма официален график кога трябва да ядем първото си хранене за деня, трябва да сме сигурни, че тялото не гладува.

Не обръщаме внимание на размера на храната

Вярвате или не, размерът на храната също влияе върху количеството, което приемаме в тялото. Проучване на Penn State University установи, че хората приемат до осемдесет калории повече на хранене, когато консумират по-малки зърна.

Използвайте кухненска везна и яжте толкова храна, колкото тялото ви се нуждае.

Ядем твърде много ястия

Пропускането на закуска има отрицателен ефект върху тялото, както и прекомерното хранене. Големите количества храна ще натоварят организма, ще забавят метаболизма и ще ви направят сънливи.

Вместо това трябва да изберете ястия, съставени от балансирано съотношение на протеини и въглехидрати, които ни дават достатъчно енергия, за да започнем работния ден.


В категории: Здраве


Коментари
Започва Страстната седмица
Започва Страстната седмица 29/04/2024, Понеделник 07:44 0
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва Страстната седмица Започва Страстната седмица Във всичко, което правим, трябва да бъдем водени от вярата в милостта на Господ Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби
4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори