×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето кои държави в ЕС и по света все още купуват руски петрол и газ, въпреки войната в Украйна


Ето кои държави в ЕС и по света все още купуват руски петрол и газ, въпреки войната в Украйна
България се нарежда на 11-о място в списъка, за година сме купили петрол на стойност 3.9 млрд. долара и газ на стойност 2.5 млрд.
09 Март 2023, Четвъртък, 23:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Приходите на Москва от износ са намалели 7-кратно от 24 февруари досега

Повече от година след началото на военния конфликт в Украйна, руски фосилни горива продълажват да текат към редица държави в Европа и света. Според Центъра на изследвания на енергията и чистия въздхух, от 24 февруари 2022 г. досега Русия е направила около 315 млрд. долара в приходи от износ на петрол и природен газ, като почти половината от тази сума (149 млрд. долара) идват от държави в Европейския съюз.

Очаквано, най-големия купувач на руски фосилни горива от началото на войната е Китай. Съседната на Русия страна, която е неформален съюзник на Москва, основно внася суров петрол, който съставя повече от 80% от всички доставки с цена около 55 млрд. долара за 1 година, предава statista.bg.

Вторият най-голям вносител на руски горива е най-силната европейска икономика – Германия. Това се дължи основно на огромното количество газ, с което се поддържа производството в страната. За една година там са внесени горива на стойност 13 млрд. долара и газ на стойност 12 млрд.

Турция, която е член на НАТО, но не и на ЕС, идва на трето място. Много скоро вероятно обаче ще изпревари Германия, тъй като това, че не е част от Съюза, нейните решения не се влияят от санкциите, въведени към Москва от Брюксел.

България се нарежда на 11-о място в ЕС по същите показатели. За година от Русия сме внесли суров петрол на стойност 3.9 млрд. долара и газ на стойност 2.5 млрд. долара.
Въпреки всичко това приходите на Русия от износ на фосилни горива спада. През март 2022 г. е бил пикът, когато на ден се е изнасял продукт на стойност 774 млн. долара, а към 22 февруари 2023 г. това число е повече от 7 пъти по-малко – 119 млн. долара на ден.

 




Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 0
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 0
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 2
17
Коментара по темата
17.
До 13 Къде е изкован Фашиз
10.03.2023 12:11:29
4
5
Адмирациии, това е безспорната история, която умните хора четът, знаят и разбират! Освен танковата школа в Казан, където заедно се обучават и провеждат учения танковите асове на Хитлер и Сталин има и друг център в Липецк, където пак съвместно, години наред действат и се обучават летците на Хитлер и Сталин. Точно там е прекарал продължителен период и Херман Гьоринг, като любовната му афера с местна рускиня е подкрепена със снимки и писма между двамата, които Гьоринг е писал, докато се е прибирал за няколко дни или седмици в Германия. След нападението на Хитлер срещу сиамския му близнак Сталин, рускинята е арестувана от НКВД и пратена в лагер в Сибир.
16.
До Rtv
10.03.2023 11:53:55
6
8
Много точно написано, затова ги наричат руоцофилДураки, хем не са чели, хем сам прости по природа, хем са толкова психообъркани, че си противоречът по няколко пъти в едно изречение. Роцофило прокомунисти в 21 век, които нямат нищо общо ни с Русия ни с комунизма ни с нормалния човек!
15.
Rtv
10.03.2023 10:23:58
6
12
- Вика ние сме за мир и неутралитет, по цял ден слага смеещи човечета на кадри с взривени блокове;
- Вика ние сме роби на Запада, емигрира в същия тоя Запад, за да бере ягодите за повече пари, вместо да стане предприемач в необятния съветски пазар;
- Вика ние трябва да пазим историята и да не заличаваме паметници, подкрепя директни наследници на терористи, унищожили символите на предишното държавно устройство и взривявали църкви;
- Вика дай да дигнем доходите, почне да печата пари;
- Вика дай всички да живеем равни, да се обичаме и да си помагаме, ма не ще да спре да маризи жена си, защото щели да го направят reй, ако спре;
- Вика дай да борим с корупцията и олигарсите, а преди три години вика "аз предложих пеевски" и се хили нагло като радиоактивна хламидия;
- Вика аз пазя християнските ценности и традиции, после 40 дни тъпче коюфтета, а накрая отиде да се снима как върти обиколка около църква, за да си отвори място на сутринта да изяде половин агне, мисли че Христос е фамилното име на Исус и той е грък;
- Громи западните корпорации, прати детето да учи на Запад и да заеме висок пост в такава корпорация;
- Вика много ви окрадоха, не се грижат за старите, за болните, не образоват децата - краде, дреме му за старите и болните, радва се на затъпяването на децата, за да си трупа електорат, който не може да смята, не познава историята си и мисли със стомаха си.
Но по-шашав от бай комунист е бай комунист, дето се прави на евроатлантик, за да ги такова с 200 и западняците, и тукашните балами."
14.
1
10.03.2023 10:18:32
11
14
Ебете си майката руски копелета проссия загива
13.
Къде е изкован фашизмът
10.03.2023 08:59:46
21
16
Цял ден слушам великите защитници на МОЧА като започнеш от Баева та до Мая Манолова как СССР победил фашизма..Докато на червената Мая, завършила в Москва някакви курсове за комсомолски секретари, е обяснимо,то хора като Баева, с претенции за сериозен историк, е престъпление да манипулира историческата истина в полза на партийната пропаганда. Защото ако го нямаше Сталин, нямаше да има национал-социализъм, нито фашизъм.
На първата снимка е книгата на двама доблестни руски историци "Фашисткият меч е изкован в СССР", излязла през 1992 г., когато в Русия има още някаква демокрация и достъп до архивите, преди на власт да дойдат чекистите на Путин.
В нея с документи е показано как през 30-те години на 20 век след споразумение между СССР и Германия, подписано в град Рапало, Италия, германската армия се обучава тайно в Съветска Русия, избягвайки от клаузите на Версайския договор. В Казан се подготвят танкови командири, в Горки химици и тн. Между другото, прословутият Гудериан също се обучава за танкист в Казан, както и още доста прочути през ВСВ германски генерали. По-късно Сталин ликвидира всички участници от съветска страна в това мероприятие. По обясними причини книгата не е издавана в България, но я има на руски в нета. Ето линк https://imwerden.de/pdf/dyakov_bushueva_fashistsky_mech_kovalsya_v_sssr_1992__ocr.pdf
Втората снимка е на знаменития договор за дружба и сътрудничество между шефа на НКВД Лаврентий Берия и шефа на Гестапо и зам.-шеф на Главното управление за имперска сигурност на Райха-РСХА Групенфюрерът от СС Хайнрих Мюлер, подписано в Москва през 1940 година, когато СССР и Нацистка Германия са съюзници чрез Пакта "Молотов-Рибентроп" и делят Европа. Договорът е резултат от приятелска визита на високопоставени есесовци в Москва. Гостите от Германия, в знак на дълбоко приятелство, подаряват на полуграмотните чекисти машина за изтръгване на нокти при разпити.
В приятелска атмосфера НКВД и Гестапо договарят размяна на затворници. СССР предава на Германия немски комунисти-антифашисти, които директно заминават за крематориумите. Последната снимка е от визитата на втория човек в СССР след другаря Сталин Вячеслав Молотов в Берлин. На официално посещение през ноември 1940 г. Двамата с Хитлер преговарят за сфери на влияние в Европа, известен като "Пирът на хищниците". Скарват се, като един разделителните камъни е България, в която другарят Сталин иска да настани съветски гарнизони..След края на визитата на Молотов в Берлин, Хитлер разпорежда разработването на плана "Барбароса" за нахлуване в СССР. Толкова за антифашистите.
12.
До 1
10.03.2023 08:30:42
9
8
Дебил
11.
хахаха
10.03.2023 08:29:13
16
21
Да, за тва рублата скочи двойно, даже тройно, щото приходите им са намалели. Русия продава газ/петрол на Китай, Китай ни го препродава обратно с надценка, но за пред овцете ние "не купуваме газ от Русия"
Всичко с тая "война" е един голям цирк, също както беше с ковид, на овцете обаче ще им стане ясно чак след години, за сега само ше блеят и ше се правят на много праведни като подкрепят тоя и ония
10.
XX
10.03.2023 08:21:01
5
10
Едно време като бях сътрудник на Държавна сигурност направихме фирма за горива с перача на пари Огнян Дойнов. Сега търгуваме с бивши генерали от КГБ.
9.
аз
10.03.2023 07:46:18
6
27
С какво тази статия и факти допринесоха така, че България да не бъде една от най-бедните страни не само в ЕС. С какво тя допринесе да елиминираме очертаващата се опасност всите ние да станем рая на кръвопийците от ЕС ? По-благосъстоятелни и независими ли ставаме, като се врем из ташаците на големите сили и се правим на велики пучи въшки. Медиите ни по-независими ли станаха или пък по-национално идентични ? Какъв е смисълът на статия, която видиш ли ни занимава какъв газ и нефт е продала Русия, като ние и една краставица не можем да произведем не за експорт, а за родния си пазар ? Или пък простащината, комерса, крупните кражби за милиарди и корупцията у нас секват днес ? Нима не гледате как тънем от ден на ден. Тънем в боклуци, разсипия, дупки, разпад на дух и ценности, разпад на човещина. Губим човешкия си лик, а децата ни днес си слагат на портрет човек наричащ се чеченеца, който сигурно не може да преброи и пръстите на ръцете си, пък да не говорим, че от големия си корем прав не може да си види и оная работа. Работете в тази посока и не ставайте жертва на поръчковите статии захранвани с директиви от знайни и незнайни фондации, работещи за разсипията на нацията ни, държавността ни и човещината ни, защото тази кочина я украсявате и вие. В тази кочина обаче залагате и децата си в нея. Деца, които прасетата изродски вече наръбват.
8.
Грант
10.03.2023 03:43:10
42
33
Нищо вярно в поредната лъжлива русофобска пропаганда , през януари и февруари само износа за Индия е 3.6 милиона барела на ден по цена между 45-57 щ.дол на барел което прави 150-160 милиона долара за двете индийски рафинерии от които над 60% купуват САЩ под формата на VGO, руския експорт за Китай е двоен на индийския , а през Турция и северните маршрути на Транснефт е още около 4,5 милиона барела , това е само суровия нефт , от смесени дружества в Туркменистан , Узбекистан, Киргизстан …износа на преработени горива е двоен …
7.
Трябва да се мразите едни други, така поръчаха
10.03.2023 03:27:11
5
22
Тази статийка с каква цел е? Вероятно у нас е пълно с хора притежаващи танкери тръби и рафинерии? 6 милиона петролни бизнесмени яко се интересуват кои страни може да са им партньори или конкуренция, ти да видиш...
6.
До 4
10.03.2023 01:11:20
53
42
Скромно спонсорирана? хахаха! НАТО няма нищо общо с бизнес взаимотношенията,между Русия и Европа!Така,че…Незнам какви шамари са усетили Русия,по скоро шамарите дойдоха за икономиката на Европа!Малко обратен ефект се получи :)
5.
Sss
10.03.2023 01:07:19
9
39
На голия ни гъз се пъчим. Хахах гладни и големи... Цървули
4.
До 3
10.03.2023 00:38:06
35
18
По памет - Украйна произвежда самостоятелно около 60% от газовите си потребителни нужди, останалите 40% от Русия и Тукрменистан. Вече без Русия. Иначе самите руснаци си изпращат газ към Европа, с голямо ограничение на цените поради санкциите които са в ефект, всъщност през поток минаващ през Украйна. Искаха да ''дърпат кранчето'' те, но усетиха шамарите, запари им под краката и клекнаха за газта, защото знаят, че НАТО не е Украйна (те с Украйна само скромно спонсорирана от НАТО я закъсаха яко, та представям си...хаха), и че там няма да минат такива шмекерии каквито пробваха с Украйна, и ще трябва да си удържат на договорите които са подписвали. На кратко това е историята.
3.
Ххх
10.03.2023 00:18:46
10
51
Всички купуват руски газ и петрол :) Някои държави като нашата,чрез посредници :) Украйна от къде купува? Ебати войната :)
2.
XX
10.03.2023 00:16:41
21
65
Всяка нормална държава купува руски петрол ако може да го вземе изгодно.
Само диктатурите под ботуша на САЩ не смеят и лъжат и мачкат народите си заради интересите на шепа самозабравили се психопати.
Факт.
1.
всеобщо мнение
09.03.2023 23:02:39
39
49
СЛАВА РОССИИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори