×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Законът „Магнитски“ неморален, но политиците ни изплашени до смърт


Законът „Магнитски“ неморален, но политиците ни изплашени до смърт
България е нарочена за най-корумпираната страна, защото политиците ни доносничат на западните за това кой краде, каза Андрей Райчев
13 Февруари 2023, Понеделник, 09:17 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Америка губи от това, коментира Андрей Райчев, а Иво Инджов изтъкна, че Борисов панически се дистанцирал от Горанов

Законът „Магнитски“ е неморален. Някакъв чужденец идва и казва кой е корумпиран, но не дава на българското правосъдие доказателства. Това заяви в „Тази сутрин“ политологът Андрей Райчев.

„За един от представителите ни се казва, че имал 5 милиона в офшорна сметка. Щом си толкова сигурен, значи знаеш сметката и може да я предадеш. Това е като в баснята с вълка и агнето. Виновен си, защото съм гладен“, добави той.

Владислав Горанов и Румен Овчаров влязоха в новия списък "Магнитски"

„Смисълът от закона „Магнитски“ е да се изплашат до смърт българските политици. Това ще има последици след изборите. Когато ще стане баланса, съветите, които ще се получават в едно посолство няма да са така неутрални“, обясни Райчев.

„Това е един експеримент за това как ще реагират българите. Той е интересен. Аз се обзалагам, че Америка губи от това“, подчерта той.

Бойко Борисов: ГЕРБ не е получила и стотинка от Божков

„САЩ има последователна линия за борба с корупцията в различни точки по света. Законът „Магнитски“ няма доказателствена стойност. Обвиненията, които са изнесени в публичното пространство, са достатъчно сериозни, за да провокират прокуратурата ни да действа по-активно. Затова се задават въпроси за това защо досега не е разпитан Божков при наличие на толкова много технически средства и докъде стигнаха проверките срещу Горанов“, коментира пък преподавателят по политически комуникации Иво Инджов.

Убедена съм, че Владислав Горанов е невинен, обяви Теменужка Петкова

„Със сигурност ще има последици. Изплашени са в момента. Видяхте как Бойко Борисов панически се дистанцира от Владислав Горанов, който бе министър на финансите, а във Фейсбук го наричат ковчежник на ГЕРБ“, добави той.

Най-неадекватна остана позицията на ДПС, които още бранят Пеевски, заяви Инджов. 

Българите много дълго са крадени от корумпирано малцинство, смята британският посланик

„Не знам какви ще са щетите върху ГЕРБ. Много аспектно е това въздействие на тези списъци. Не знам защо не оповестяват някой от сегашните деятели на корупцията, а само бивши“, каза пък политологът доц. Стойчо Стойчев.

„Владислав Горанов беше освободен като министър на финансите заради съмнения за връзки с Делян Пеевски. По същата линия бе санкциониран той от Бойко Борисов преди 2-3 години. Защо сега излизат тези неща, а не преди три години?“, попита той.

Гешев и Сарафов да подадат оставка, призова Христо Иванов след новите санкции по „Магнитски“

„В България разговорът за политиката е почти общуване за корупцията. Събеседването между политиците са обикновено свързани с взаимни обвинения за кражба. Най-лошото е, че разговорът на нашите политици със западните е непрекъснато доносничене за това кой краде“, коментира Райчев.

Поради тази причина България е нарочена за най-корумпираната страна. „Магнитски“ в никоя друга европейска държава не се прилага, добави той.

За ГЕРБ включването на Горанов в списъка „Магнитски“ не е имиджова щета, обяви Росен Желязков

„Левицата в цял свят е болна, защото от партии на труда, станаха на пенсионерите, на бедните и т.н. Те престанаха да търсят централната си идентичност – защитата на труда. Ще победи не този, който вика най-силно и има най-много интриги, а защитникът на работническата класа“, каза още политологът. 




Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
30
Коментара по темата
30.
Prosecutor
13.02.2023 16:51:14
10
4
Един от слугите излезе и каза... Никой няма право да страхува българските политици! Сега са уплашени до смърт и как ще крадат? Как може да да лишите българският народ от честта да бъде краден и унижава от една нискочела елементарна прослойка заобградена от низшите си слуги?
29.
До 28
13.02.2023 15:24:26
13
10
Иван Гешев и Борислав Сарафов трябва да си подадат оставката незабавно. Да твърдят, че списъкът със санкционирани по “Магнитски” нараства благодарение на добрата работа на прокуратурата, е наглост, граничеща с някакъв умствен проблем. Държавата е докарана до състояние на полувменяемост заради бездействието на прокуратурата, а новият списък е огромен вот на недоверие към правоохранителни институции.

От години ГЕРБ и ДПС са се запънали като магаре на мост и не допускат нито една реформа да се случи в прокуратурата. Изпитвам болезнено чувство на срам, слушайки борисовите неадекватности. Как ще бъде доказано, че не е вземал подкупи от Божков, като не се разследва? И кой изобщо би повярвал на разследване на Гешев, след като прокуратурата пази Борисов от отговорност?

Това са абсолютно тежки неадекватности. Тези хора не си дават сметка, че България плаща цената за тяхното нежелание да се мръднат и да допуснат реформите, които се опитвам да кажа на Борисов от 2014 г., че трябва да се направят.

Сигналът на “Магнитски” и за руско влияние в България през енергетиката не е никаква изненада. По думите му то е тясно свързано с корупцията. Президентът Радев подсилва това твърдение с изявленията си в Брюксел, като избира да се позиционира като ядрено лоби в Европа с желанието си да налага вето.
28.
До 26
13.02.2023 14:50:40
2
25
За гражданското общество, но не за грантови НПО, платени от САЩ, е абсолютно неприемливо някой да си присвоява правото да обвинява, без да представя доказателства. Това прави размахването на разни списъци. Това ни доближава до средновековно мракобесие. И, вместо реална съдебна реформа, ни призовават към екзорсизъм. За изпълнители са призовани прокурорите. Ако не гонят “бесове” без доказателства, дайте да ги сменим. Това горе-долу е представата на много хора за съдебна реформа. Реална полза няма. Дори когато има доказателства срещу някого, а прокуратурата си затваря очите. Абсурдът да ги притискаме да работят без доказателства анулира правомерността на искането ни за справедливост и преследване на виновните с доказателства.
27.
BB
13.02.2023 14:46:20
2
23
Законът „Магнитски” е подписан от Обама през 2012 г. Поводът е смъртта в ареста на данъчния адвокат Сергей Магнитски, обвиняем за корупция. Негов приятел от САЩ решава да отмъсти и подема кампания за законодателни промени в САЩ срещу лица, нарушаващи човешките права. Един от основните двигатели на законодателния процес е небезизвестният сенатор Джон Маккейн. Човекът, който накара Орешарски и Борисов да спрат „Южен поток“.
- Сергей Магнитски е разследван за корупция.

- Законът преследва нарушители на човешки права, вече не само в Русия, а в цял свят. Това се нарича разширително тълкуване на закон и не се знае по американското право дали не е юридически произвол.

- По закона се налагат санкции за обвинени в корупция. Не е ясно това как се връзва с човешките права. Пак доста разширително тълкуване. Не се е чуло в списъците за санкции да попадат американци, довели до катастрофалната финансова криза от 2008 г., не се чува нищо и за подвизите на семейство Байдън в Украйна.

Нищо не се чува за присъствие в списъка „Магнитски“ на лица от управляващата върхушка в Украйна, печално известни с корупцията си. Ако приемем, че корупцията нарушава човешките ни права, защото отнема наши пари, то какво нарушени има в това някой да лобира да купим по-евтино руски продукт, вместо по-скъп американски? Кое повече нарушава човешките ни права върху загубените в единия и другия случай средства? Абсолютно съм сигурен, че този закон след време ще бъде признат за грешка, както са признати за грешки цели периоди от историята на САЩ през 20-и век.
26.
Обвинител
13.02.2023 14:44:31
19
8
Как Прокуратурата си противоречи или как Иван Гешев "обича да се се прави на луд" и продължава да го прави? Странно, преди да излезе вторият списък "Магнитски" Прокуратурата обяви, че Гешев е бил в отпуск и посещението му в САЩ не е финансирано от Прокуратурата на България, т.е. излиза че е бил на частно посещение и не в ролята си на длъжностно лице.

Когато обаче списъкът вече е факт, същата Прокуратура обяви, че санкциите идват в следствие на визитата на Гешев като главен прокурор. Още по-странното е, че Иван Гешев вече четвърти ден мълчи за имената в списъка "Магнитски" и несвършеното от него като обвинител номер едно на Републиката.

Ало, Гешев, чуваме ли се?
25.
Бургазлия
13.02.2023 14:12:19
20
10
Ако имахме съдебна с/ма, нямаше да има нужда от закон "Магнитски".
24.
To
13.02.2023 13:09:39
4
4
То нищо няма да стане.Той ги сложил в офшорка парите.Няма да ходи в америка и англия и изобщо не го интересува.Няма кой да ги съди
23.
Следващият по Магнитски
13.02.2023 12:24:04
7
39
Английският парламент заплашвал и натискал Кентърбърийския архиепископ да приеме еднополовите бракове!
"Обединеното кралство действа в тясно сътрудничество със САЩ, за да подкрепи ЛГБТ браковете. Който е против, ще бъде санкциониран по всички възможни и невъзможни линии!
Инквизиция от Съветски тип!
Кацамунчето и Асеня потриват доволно мазни,джендърски ръчища....
22.
ЕС
13.02.2023 12:13:49
31
13
В потвърждение на думите, че работата със санкциите по закона Магнинтски ще се разпространяват тепърва. Великобритания въведе свои санкции срещу първите трима български граждани от списъка Магнитски - Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков..
Ето обосновката - "Санкционираните лица са лишили народа на България от ресурси, които са от решаващо значение за неговото икономическо и социално развитие. Парите, които е трябвало да бъдат използвани за ремонт на пътища, изграждане на болници и подпомагане на икономическия растеж, вместо това са попаднали в джобовете на корумпирани лица."
Нещо да не е ясно.
Битката с корупцията в България става международна.
И още от текста "Обединеното кралство действа в тясно сътрудничество със САЩ, за да подкрепи България в усилията ѝ да се справи с корупцията и да укрепи върховенството на закона, като санкционира тези корумпирани лица."
21.
До 20
13.02.2023 12:02:57
14
14
Щом чак от САЩ и Великобритания го виждат,значи е Очевидно.
Хубав журналистически стил междувпрочем имате ;)
20.
Не е ли ясно каква е целта? Не е ли видно?!
13.02.2023 11:40:11
12
55
Както съветското посолство командваше тогавашните политически марионетки, така и сега американското посолство командва сегашните политически марионетки. По същата причина днес внуците стават марионетки на американски джендър-екстремисти.Един от тях напуска Изпълнителното бюро на БСП в знак на протест срещу позицията на Нинова в защита на семейството от мъж и жена и позицията на партията срещу Истанбулската конвенция. За награда президентът Радев го направи министър във второ поредно служебно правителство. Вижте биографиите на Христо Иванов, Иво Прокопиев, Борис Бонев...и само те ли. А защо „Магнитски“ е беззаконие?Защото се използва като революционен трибунал.„Магнитски“ е старият революционен трибунал-кланица, или новият „Народен съд“ – пародия на правосъдие.Защото е беззаконие всеки закон, употребяван не с юридическа, а с политическа цел.
19.
Реалист
13.02.2023 11:32:08
48
21
Този пелтек иска да ни убеди , че в БГ. няма корупция. И посочените политически недорузомения са чисти като сълза.Иска да каже ,че Американското финансово разузнаване не е компетентно колкото този пелтек и се е объркало.Американското финансово разузнаване не е по - компетентно от този пелтек............моля ви се.............спрете да се шегувате. Мислете ,пишете и говорете малко по - сериозно
18.
До 17
13.02.2023 11:19:27
24
53
Управлява ни партията "Америка за България" под името ПП и ДБ. Да размахват
"Магнитски", тая тирания на Сорос, в корумпирания Брюксел!"Магнитски", Морфов, Дайнов, коалицията
ПП - ДБ и инфлацията помагат на ГЕРБ. Нещата вървят към убедителна
победа на Борисов!Сорос иска да
смени главния ни прокурор с прогресист.* Има опит човекът, че както
публично призна август миналата година, в САЩ той ги номинира и
спонсорира. И Байдън има опит. Той пък уволни Шокин, главния прокурор на
Украйна, чрез натиск върху Петро Порошенко. Баща е човекът, а тръгнаха
да разследват сина му в украинския енергиен гигант Burisma, където беше
в борда срещу 50 000 долара на месец.
Размахаха ни някакъв закон и няма кой да им каже, че българския
Върховен съд изключва приложението му у нас.
17.
До 16
13.02.2023 11:11:59
52
20
Играта по тънката русофобска струна няма да помогне в този случай .Съществена част от българския народ не е така наивна,колкото ви се иска и ясно разбира,че американското правителство ще прояви решителност по осветяване на порочни корупционни практики в България, където купуването на магистрати,политици и медии,води до трайни зависимости и в крайна сметка до обедняване на целокупния български народ.
Идват избори ,да кажем НЕ на корупцията !
16.
Третият закон на Нютон
13.02.2023 10:51:45
18
73
Ефектът от доносите и лобистите на прокопи е като бумеранг - връща се върху главата на доносника!
САЩ с изявите си на жандарм, увеличават омразата на българина срещу американския естаблишмънт и както обикновенно ще се гласува срещу американските проксита, които са на хранилката на НПО-тата Америка против България!
Прокопито пресоли манджата и ще яде мазната опашка, особено с новия посланик на Козяк!
15.
Хахахаха
13.02.2023 10:50:09
55
32
"Магнитски " бил неморален?!?!?!?
Хахахахахахахахахаха
Може би корупцията и купената прокуратура в България са по-морални? Целият свят ни се смее заради шепа мафиоти, а тези идиоти ги защитават.
14.
Така, така
13.02.2023 10:46:22
54
29
Всички зависими от мафията скочиха да ги защитават. Вие не разбрахте ли, че са пътници?
13.
*********
13.02.2023 10:42:24
10
51
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Ха сега де
13.02.2023 10:27:45
54
30
Горанов: "От ГЕРБ съм!"
Борисов: "Нямаме нищо общо с Горанов!"
На кого да вярваме?
11.
Дървото
13.02.2023 10:19:18
58
23
Ужас поредната поръчкова поварня, питам се кой организира и разпространява тези интервюта по различните “медии”?
10.
*********
13.02.2023 10:02:01
39
26
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Bernard L. Madoff
13.02.2023 10:00:15
59
34
На всеки и на всичко рано или късно му идва краят. Зависи какъв ще той все от някъде се започва бавният, но сигурен разпад. Нищо не е вечно кирливите им ризи седят вмирисани в килера скрити. Драги ми политици, прокурори и полицай НЯМА да е все така.
8.
*********
13.02.2023 09:52:03
36
25
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
адвокат
13.02.2023 09:51:38
73
11
Забравихте ли думите на сърбина в "До Чикаго и назад" на Алеко за корупцията?!? Голямата корупция е там , където има много пари, а къде са много пари - отговора го знаем всички. Само че - намесата във вътрешните работи в днешно време на по-силните стана нещо нормално. Суверенитета е само понятие. Няма свобода , демокрация и независимост - това са празни брътвежи на демагози с много власт и още повече пари, за да могат да правят каквото си искат!
6.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
13.02.2023 09:50:51
63
20
""""не плачи дете БАЩИЦАТА ти е невинен """Виолета Т.Колев !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕВИНЕН НЕВИНЕН ЗА КОЛКО МИЛИОНА ДА Е НЕВИНЕН ААААААААААААААА?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
5.
яоая
13.02.2023 09:45:04
69
44
Не дават доказателства, защото не е тяхна работа да дават доказателства. Законът Магнитски не предвижда осъдителна присъда и затвор, а финансови санкции в САЩ и свързани със САЩ финансови институции. Работа на българската прокуратура е да проведе разследване и да събере доказателства. Тея тъпи комундели е крайно време им се спрат изявите по телевиизиите. Каквото са дробили това да сърбат, кво мрънкат. разкарат
4.
Някой
13.02.2023 09:44:23
64
47
"Законът „Магнитски“ е неморален. Някакъв чужденец идва и казва кой е корумпиран, но не дава на българското правосъдие доказателства....."

Накой да дадат доказателства??? На българското правосъдие ли???? Хахаха, голям майтап! Ама ще може ли предварително да им дадат доказателствата, за да имат време нашите правосъдници да заметат всички следи????
Страх тресе кочината и всички по хранилките!
3.
Не моЗе да бъде
13.02.2023 09:35:02
68
40
Ехееее,впрегнахте и тоя нафталин да ви пази наср..ните ду.ета
2.
Ши въ замолла
13.02.2023 09:33:56
3
34
"България е нарочена за най-корумпираната страна, защото политиците ни доносничат на западните за това кой краде"

Ама моля ви се, нека се разберем и да се издаваме! Нарочиха ни, а ние крадем по-малко, защото държавата ни е бедна. Другите хем крадат повече, хем не се усеща, защото са богати
1.
Az
13.02.2023 09:26:57
75
43
Че ако знаеш, че не си виновен за какво ще се панираш. Тоя сигурно и той има сметки в някоя офшорка. Тя нашата смотана прокуратура, все едно едно не може да изиска информация за тези сметки, но друго е да нямаш желание за това.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори