×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Владислав Горанов и Румен Овчаров влязоха в новия списък "Магнитски"


Владислав Горанов и Румен Овчаров влязоха в новия списък "Магнитски"
И Румен Овчаров, и Владислав Горанов са активни участници в българската политика. Вкарването им в списъка "Магнитски" би трябвало да ги прати в резерва
10 Февруари 2023, Петък, 18:02 ч.
Автор: Флагман

Овчаров многократно е участвал в корупционни договори в сферата на енергетиката с руски енергийни компании, получавайки подкупи и други облаги, а Горанов е използвал поста си на министър на финансите, за да подпомогне подкупването на български държавни лица, пише в становището си ОFAC

Днес Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции по Глобалния закон „Магнитски“  на Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов за "тяхното широко участие в корупционна дейност в България".

Службата за контрол на чуждестранните активи също така наложи мярка на четири юридически лица, притежавани или контролирани от Малинов, както и дружество, притежавано или контролирано от Горанов.

Мерките спрямо тези физически и юридически лица се "налагат въз основа на Указ 13818, който надгражда и прилага Глобалния закон „Магнитски“ за отговорност при нарушаване на правата на човека и под чието действие попадат участниците в сериозни нарушения на правата на човека и корупция по целия свят".

„Съединените щати подкрепят своя съюзник в НАТО, България, в борбата както с дълбоко вкоренената корупция, така и с руското влияние, подкопаващи демократичните институции“, заяви Браян Е. Нелсън, подсекретар на Министерството на финансите по въпросите на тероризма и финансовата разузнаване.

„Действията, осветлени днес, обхващат различни политически партии и правителства, което показва спешната необходимост от разграждане на мрежите, които в продължение на години са възпроизвеждали незаконни дейности, особено в енергийния сектор. Корупцията ограбва българския народ със стотици милиони долари и възпрепятства инвестициите и икономическия растеж на страната.“ - каза Нелсън.

В допълнение Държавният департамент налага на Румен Овчаров, Александър Николов, Владислав Горанов и членовете на техните семейства визови ограничения по чл. 7031, б. „в“ от ежегодния Закон за бюджетните кредити на Държавния департамент, чуждестранните операции и свързаните с тях програми. Съгласно чл. 7031, б. „в“ в случаите, когато държавният секретар разполага с достоверна информация за участието на чуждестранни официални лица в значителна форма на корупция или мащабно нарушаване на правата на човека, тези лица и членовете на техните семейства нямат право да бъдат допускани на територията на САЩ.

Санкционираните днес лица са заемали държавни постове в продължение на много години, в рамките на няколко правителства и с различна политическа принадлежност. Разнообразието на техните биографии и дългогодишната им известност в българската политика илюстрират степента, до която корупцията е дълбоко вкоренена в министерствата, партиите и държавните отрасли, и показват изключителната нужда от политическа воля за осъществяване на реформа, свързана с върховенството на правото, и борба с корупцията.

КОИ СА САНКЦИОНИРАНИТЕ

Румен Овчаров е бивш български народен представител, а в момента е член на Националния съвет на Българската социалистическа партия (БСП). Овчаров е бил и министър, отговарящ за енергетиката в края на 90-те и отново в средата на 2000-те години.

Александър Николов е бивш главен изпълнителен директор и заместник-директор на АЕЦ „Козлодуй“ – единствената атомна електроцентрала в България, собственост на държавата чрез Българския енергиен холдинг, където той е работил на различни длъжности в продължение на 30 години.

Иван Генов също е бивш главен изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“, който е бил български народен представител от БСП от 2017 до 2019 г.

Овчаров многократно е участвал в корупционни договори в сферата на енергетиката с руски енергийни компании, получавайки подкупи и други облаги в замяна на договори с фиксирана цена за руски газ и ядрено гориво и договори за поддръжка на АЕЦ „Козлодуй“. Овчаров е получил повече от 5 милиона евро в сметки в офшорни банки, откакто е бил министър на енергетиката.

Свързаните с Русия договори за ядрено гориво, договорени от свързани с Овчаров лица, са стрували на АЕЦ „Козлодуй“ до 50 милиона евро по-скъпо, което е довело до десетки милиони неправомерно получени печалби за участниците. Овчаров допълнително се е облагодетелствал от завишените цени на българската енергия чрез въвеждането на ненужни посредници на пазара на електроенергия. Например, въпреки че АЕЦ „Козлодуй” има договор за продажба на електроенергия директно на българската Национална електрическа компания (НЕК), Овчаров е съгласувал с Николов получаването на договори за закупуване на електроенергия от АЕЦ „Козлодуй”, която те впоследствие препродават на НЕК, печелейки за сметка на държавата и българския народ.

Овчаров, Николов и Генов са координирали помежду си вземането на комисиони чрез корупционно пренасочване на договорите за услуги за АЕЦ “Козлодуй” към собствените си бизнес интереси, избягвайки контрола на българските органи чрез офшорно управление. Произтичащите от тези корупционни договори бизнес договорености са продължили поне до 2020 г., когато бизнесите, подкрепяни от Овчаров, печелят договор за услуги с АЕЦ „Козлодуй“ и му предоставят част от приходите.

Освен това Николов и Генов са се съгласили да приемат пет милиона лева в подкупи от чуждестранни лица на ръководни длъжности в ядрената енергетика срещу гаранции по договорите на АЕЦ „Козлодуй“. Дори след напускането на поста изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“, Генов е поискал три милиона български лева подкупи от български бизнесмени, за да улесни преразглеждането на договорите за АЕЦ „Козлодуй“ в полза на техните компании.

OFAC налага мярка на Овчаров, Николов и Генов по силата на Указ 13818 за това, че са чуждестранни лица, които са настоящи или бивши длъжностни лица, или лица, действащи вместо или от името на такива длъжностни лица, които са отговорни, съпричастни или пряко или косвено участвали в корупция, включително злоупотреба с държавни средства, присвояване на частни средства за лична облага, корупция, свързана с държавни договори или добив на природни ресурси, или подкупи.

Николай Симеонов Малинов e бивш народен представител от БСП, а сега ръководи проруската неправителствена организация Национално движение „Русофили“. Той е създател и председател на политическа партия “Русофили за възраждане на Отечеството“, която работи за по-засилени връзки с Русия и се явява политическо продължение на Национално движение „Русофили“.

След като е арестуван и обвинен в шпионаж в полза на руски интереси и му е наложена забрана за напускане на страната през септември 2019, Малинов е подкупил български съдия, за да му разреши да пътува до Русия, където да получи орден „Дружба” лично от руския президент Владимир Путин, заедно с парична награда от 2.5 милиона рубли.

OFAC налага мярка на Малинов съгласно Указ 13818 в качеството му на чуждестранно лице, което е настоящо или бивше длъжностно лице, или лице, действащо вместо или от името на такова длъжностно лице, което е отговорно, съпричастно или пряко или косвено участвало в корупция, включително злоупотреба с държавни средства, присвояване на частни средства за лична облага, корупция, свързана с държавни договори или добив на природни ресурси, или подкупи.

OFAC също така налага мярка въз основа на Указ 13818 на четири юридически лица – „Интер Трейд 2021“ ЕООД, „МС Консулт 2016“ ЕООД, Национално движение „Русофили“ и Русофили за възраждане на Отечеството – за това, че са собственост или контролирани пряко или непряко от Малинов.

Владислав Иванов Горанов е бивш народен представител и министър на финансите във второто и третото правителство, водени от политическа партия „Граждани за европейско развитие на България“ (ГЕРБ), в периода м. ноември 2014 г. до м. януари 2017 г. и отново от м. май 2017 г. до м. юли 2020 г. Горанов също така има връзки със санкционирания от OFAC български олигарх и бивш народен представител Делян Пеевски. Горанов е използвал поста си на министър на финансите, за да подпомогне подкупването на български държавни лица и лиши българската държава от данъчни постъпления в полза на български олигарси.

Като министър на финансите Горанов е участвал в корупционна схема, в резултат на която български длъжностни лица са получили десетки милиони евро в замяна на благоприятно законодателство, облагодетелстващо кръгове в хазартния бизнес.

Съдебно оспорване на оценки за данъчни задължения в следствие на допълнителни промени, наложени от корупционното законодателство, установи, че са нанесени данъчни щети от близо 600 милиона лева (прибл. 300 милиона долара) за петгодишен период, в полза на интересите на български олигарси.

OFAC налага мярка на Горанов съгласно Указ13818 в качеството му на чуждестранно лице, което е настоящо или бивше длъжностно лице, или лице, действащо вместо или от името на такова длъжностно лице, което е отговорно, съпричастно или пряко или косвено участвало в корупция, включително злоупотреба с държавни средства, присвояване на частни средства за лична облага, корупция, свързана с държавни договори или добив на природни ресурси, или подкупи.

OFAC също така налага мярка по Указ 13818 на дружеството „Трилема кансълтинг“ ЕООД, консултантска фирма с еднолична собственост, за това, че пряко или непряко е собственост или контролирано от Горанов.

ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ САНКЦИИТЕ

В резултат от днешната мярка се блокира цялата собственост и право на собственост и други собственически права на посочените по-горе лица, които се намират в Съединените американски щати или са във владението или под контрола на граждани на САЩ и постоянно пребиваващи в САЩ. Такава собственост, право на собственост и други собственически права задължително трябва да се докладват на OFAC. Освен това се блокират всички дружества, притежавани пряко или непряко с дялово участие от или над 50 процента от едно или няколко от санкционираните лица. Ако не е налице общо или нарочно разрешение, издадено от OFAC, или освобождаване от задължението по друг начин, предписанията на OFAC по принцип забраняват всички транзакции от граждани на САЩ или постоянно пребиваващи в САЩ или транзакции на територията на САЩ (или извършвани транзитно през САЩ), отнасящи се до каквато и да е собственост или право на собственост и други собственически права на публично обявените или по друг начин санкционирани лица.

Освен това финансовите институции и други лица, които осъществяват определени сделки или дейности със санкционираните физически и юридически лица, могат сами по себе си да бъдат изложени на санкции или да попаднат под действието на друга наказателна процедура. Забраните включват даряването или предоставянето на парични средства, стоки или услуги от, на или в полза на санкционирано лице или получаването на дарение или под друга форма на парични средства, стоки или услуги от такова лице.

Въз основа на Глобалния закон „Магнитски“ за отговорност при нарушаване на правата на човека на 20 декември 2017 г. е издаден Указ 13818, с който се потвърждава, че нарушенията на правата на човека и корупцията с източник изцяло или в значителна степен извън Съединените щати са достигнали такъв мащаб и тежест, че застрашават стабилността на международните политически и икономически системи. Нарушаването на правата на човека и корупцията подкопават ценностите, които формират най-важните устои на стабилните, сигурни и функциониращи общества. Нарушаването на правата на човека и корупцията също така оказват опустошително въздействие върху хората, отслабват демократичните институции, потъпкват върховенството на правото, удължават съпроводените с насилие конфликти, улесняват дейностите на опасни лица и отслабват икономическите пазари. Съединените щати се стремят да предприемат действия с осезаеми и значителни последствия за извършителите на тежки нарушения на правата на човека и за замесените в корупция лица, както и да защитават финансовата система на САЩ срещу злоупотреба от същите тези лица.

Силата и принципността на санкциите, налагани от OFAC, произтичат не само от възможността на службата да причислява и поставя лица в специален списък на санкционирани лица, но също така от нейната воля да снема лица от този списък в съответствие със закона. Крайната цел на санкциите не е да наказва, а да предизвика положителна промяна в поведението. 

Днешната мярка се явява продължение на предишните санкции на OFAC срещу Делян Пеевски, Васил Божков, Илко Желязков и свързаните с тях дружества. Затвърждавайки тези мерки, днес Обединеното кралство също наложи санкции на Пеевски, Божков и Желязков въз основа на британския Режим за глобални санкции за противодействие на корупцията. Тези действия демонстрират непрестанния ангажимент на правителството на САЩ за многостранно партньорство и за търсене на отговорност от онези, които участват в корупционни дейности и са отговорни за разпростирането на корупцията в България.


В категории: Политика


67
Коментара по темата
67.
Комбайнери до 42 Marinero
12.02.2023 17:57:43
0
0
Не знам,кой,кого,те са като скачени съдове всички от списъка.....
66.
Аууу... до #43
12.02.2023 17:54:12
0
1
Аууу,какво нахалство!!!Ами да имат "нахалство" и закони,че даже и осъдени ПОЛИТИЦИ,представи си.И освен да публикуват разни списъци,даже и се осмеляват да не допускат на тяхна територия същите корумпирани българи.Какво нахалство,как смеят,боже мой?-p.s.коментсрът е с иронична насока към #43
65.
чочо
11.02.2023 12:38:45
0
4
Туй не е вярно! Вальо Топлото ги е натопил. Такива чисти, честни, широко скроени хора. Не може да бъде.
64.
Моите 5 стотинки
11.02.2023 11:59:56
0
6
Защо ли ми се струва, че Каскетски беше изпратен на молитвената закуска от Боко, за да минимизира щетите от доклада Магнитски, инфо за който явно от Герб са имали преди да излезе официално. Задачата на Бойко не е никак лека, защото ако реши да ползва Горанов за бушон, може оня да се разприказва и да се размирише здраво. Дано на Горанката да не му се случи нещо непредвидено и да е жив и здрав, за да даде показания в съда един ден!
63.
*********
11.02.2023 11:20:14
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
62.
Чичко ви Ментев
11.02.2023 09:52:48
0
19
Да обобщим,
отново :
В целия ЕС има санкционирани девет човека по закона Магнитски. Осем от тях са българи.
61.
Божков
11.02.2023 09:12:06
0
16
В санкциите "Магнитски" има следното изречение:

"Като министър на финансите Горанов е участвал в корупционна схема, в резултат на която български длъжностни лица са получили десетки милиони евро в замяна на благоприятно законодателство, облагодетелстващо кръгове в хазартния бизнес."

Останаха ли хора в тази държава, които още имат съмнения, че именно Борисов е въпросното длъжностно лице, до което чрез Влади Горанов са стигали десетки милиони от облагодетелстваният хазартен бос Васил Божков?
60.
Ленчето
11.02.2023 08:51:29
0
7
Ох че хубаво!
59.
Чудно
11.02.2023 08:48:39
0
14
Р.Овч. представител на държавата в Лукоил,назначен от правителството на Герб.
58.
Номера е
11.02.2023 08:40:44
0
12
кой първи ще стане "whistle-blower ".
Все на някой няма да му издържат нервичките. И тогава "кервана" ще потегли.
57.
:) :) :)
11.02.2023 08:06:26
2
9
Американците много ясно показаха какво знаят, както за "статуквото", така и за "новите"!
За едните има "Магнитски", а за другите- "Нексо".
Т.е. нито едните стават, нито другите.
Но, за съжаление американците не могат да пускат бюлетини вместо нас на изборите....
56.
FBI
11.02.2023 06:33:08
2
5
Относно Р.Овч. американците са много обстоятелствени и клинично конкретни - посочват точната сума на подлкупите от 5 милиона евро, техният произход (рушветчийски комисионни от внос на руско ядрено гориво) и нейното местонахождение (офшорна сметка). Също така САЩ санкционират по “Магнитски” и двама от бившите шефове на АЕЦ-а за същите далавери и посочват точните суми, които са прибрали в сговор с Овчаров - общо 8 милиона лева. САЩ казват, че далаверите с руското ядрено гориво . Заради важна геостратегеска причина те са се фиксирали в България и са натрупали огромен обем информация за далаверите на българския политически и икономически елит с всички способи на шпионажа и разследващите служби - СРС-та, офшорки, трансфери на парични потоци, сателитни снимки и записи и видво, наблюдение с дронове. Ето примерно в сериала Панама лийкс се чуха всякакви небивалици за празни офшорки, а никой не беше споменавал, че тези на другаря Овчаров съществуват наистина и са фрашкани с милиони долари и евро. Обаче САЩ знаят. България е първата държава от ЕС системно подложена на санкционен мониторинг и КОНТРОЛ от страна на САЩ и Великобритани. Наблюдавани под рентген и саниционирани са политици от целия спектър и разнообразна фауна от олигарси. Списъците “Магнитски” ще продължат да излизат, макар и вероятно не с това ударно темпо, защото ЦРУ, ФБР и МИ-6 трупат ударно огромни обеми информация за схемите, сделките, далаверите, рушветите на българския естаблишмънт. Снимат и записват всеки плик, куфар, кашон или вагон с пари. Сигурно наблюдават в реално време и в момента “Пътя на Копринката” и офисите на оперативно интересните чиновници и техните началници от Дондуков и олигарсите, които ги “назначават”. Смешното е, че дори и без да са осветени със санкциите по “Магнитски” BG политиците и олигарсите знаят, че САЩ знаят всичко за насраните им задници и са готови на всичко и на всякакви унижения, за са запазят заграбеното и да не падне гилотината над главите им. Това, че пишат доноси не спаси от санкциите Васил Божков - Черепа, няма да спаси и неговия събрат от Разградско Иво Прокопиев.
55.
Промяната с измамата
11.02.2023 04:29:51
12
7
Българите ще повярват в “Магнитски”, когато видят Прокопиев и негови хора вътре.
Кебапчийски и яхтклуба кога?
54.
Боко борисов
11.02.2023 01:25:54
0
17
"аз влади горанов даже не го познавам, виждали сме се два-три пъти ей така" :-)))))
53.
Ami
11.02.2023 01:16:47
7
9
Не разбирам защо крадат като луди и лъжат.Ами нали и те ще умрат.Киро пък пратил баща си изкукуригалия дъртак да фоговаря газ че и той да краде Егати психопатите и държавата
52.
Феро
11.02.2023 00:50:10
10
17
Друго не остана, само снайпера, червената точка и безапелационен край, но да се започне от деца и внуци, за да се знае, че няма да се възпроизвеждат повече...плачевно жалка картинка....
51.
ГоранОFF
11.02.2023 00:20:14
9
41
САЩ: "Като министър В. Горанов е участвал в корупционна схема за облагодетелстване за милиони евро, изплатени към други длъжностни лица, в замяна на приемане на благоприятно законодателство в областта на хазарта."

Единственото длъжностно лице, за което има такива данни по самопризнанията на Васил Божков - Черепа е Бойко Борисов.
50.
До Marinero
11.02.2023 00:14:39
39
16
Пич, яко си се сдухал май? Спокойно, не се напрягай толкова...да не получиш някой друг инфаркт... Ясно е, че си последовател на Тъпото и Асенка, ама не си на парламентарната трибуна да пускаш истерично като твоята любима...
А между другото тези 600млн. не са ли онези, заради които Черепа изчезна в Дубай? Къде е новината? Или забравихте, че Тъпото арестува Бойко по показания на Черепа? Забравихте и кой плащаше за протестите...
49.
Мистър Минт
11.02.2023 00:10:23
11
41
Бойко Борисов:

“Влади Горанов ми е като дете. Дойде при мен и ми каза: „Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да ги издържам?“ !”
48.
Господин Ментев
10.02.2023 23:56:15
11
17
Да обобщим :
- посещението на каскета в САЩ бе успешно/ не го листнаха в Магнитски/
- ако влади не получи инфаркт на хидроаритекта и на меси им и сложен котлона . Не ми е жал за меси - навремето Путин като го свали с ония протести за тока, вместо да клекне за рускитете проекти трябваше да се бие.
- тьотята каза “ ..ма все пак сте русофили ,нали ?” с което не дава заявка да защитава питомците си, не че може
В заключение - виждал съм от тук кво следва. За сефте спах в арест на 15, и споделям,че тръне ли доминото -спиране няма.
Евала на оня селянин каскета,че си отдели от другите в доминото !
47.
Истината
10.02.2023 23:49:43
0
9
е, че 500-600 иляди избиратели-Бацефили от БГ матр'яла са се облажилЕ пряко или косвено от управлението Му! Като вземеш всякакви бюджетари, администрация, МВР, магистрати, обръчи от фирми и семействата им - ето ти количество, достатъчно за първо място на избори! Те нямат друг избор, освен да гласуват за Мутрата! Просто корумпираната БГ кочинка абсолютно ги устройва! Но... идва момент в който Бацефилите, паразитирайки върху останалото БГ народонаселение ще споделят съдбата на паразита, чийто гостоприемник умира. БГ в момента е именно това - предсмъртно болна жертва на корупцията. Феновете на Сикаджийската мутра са толкова проси и нагли в желанието си да продължават паразитирането, че си мислят - ще продължи до безкрай! За тяхно неудоволствие - няма как да се случи! Природен закон, от който няма друг изход!
46.
Зико
10.02.2023 23:41:52
13
17
Знаех си, че са корумпирани от ГЕРБ. Късам книжката и забранявам посочените лица да влизат в гр.Пловдив. Деса общата може да дойде на кафе с райбер.
45.
Abc
10.02.2023 22:52:25
18
24
По делата ще ги познаете
44.
Marinero
10.02.2023 22:51:59
20
33
Американците си защитават главно собствената държава. Казват ти "е тия са престъпници и ние не ги щем при нас и ако имат кинти при нас вече нямат". Имат много зверски антикорупционни закони и ги прилагат.
43.
Това е приключило, мъртво
10.02.2023 22:39:52
10
21
Най-корумпираната страна в света, в която депутатите директно се пазаруват от корпорации и приемат закони без да ги четат, и това е легализирано в закон за лобизма, държава, в която президент става онзи, който е налял повече пари в кампанията си и е успял по-успешно да фалшифицира изборите, страна, чийто вицепрезидент е уволнил главния прокурор на Украйна, защото разследва компанията на сина му, който получава 50 000 долара на месец само защото е син на баща си, и която напада без никаква причина други страни, която е окупирала без никакво право петролните, житни и водни залежи на Сирия, сваля и качва правителства, реди българския кабинет и взема каквото си поиска – та тази страна има нахалството да вади списъци на корумпирани българи.
42.
Marinero
10.02.2023 22:30:24
15
17
Най - интересното предстои, а именно реакцията а гербашията. Ще хвърли ли Влади на лъвовете или Влади здраво го държи за топките.
41.
BG is gone
10.02.2023 22:16:03
1
10
И как са мършите с власт и пари,не ги е6е за народа им.чака ги Съдбата,всичко е въпрос на време...няма къде да се ходи, няма
40.
Коалиция "магнитски"
10.02.2023 22:15:53
19
18
Гроб, дъпъсъ и бъсъпъ. Вие сте срам за България! Рекордьори сме по вписани хора в този списък.
39.
Наблюдател до Прокопиев
10.02.2023 21:53:55
25
7
Ако разсъждаваме приблизително реално, дори и Прокопиев да е Олигарх, то той се е възползвал сравнително по-малко от Пеевски, който управляваше и все още управлява с Борисов. Не Прокопи е виновен, че сме на дъното в Европа по всичко и, че навсякъде ни третират като "втора ръка" хора. Но както казваше един "случаен' PM: "МатериалА е такъв".
38.
Прокопито от промяната
10.02.2023 21:07:50
21
25
Киро Тъпото , Асан Швестера ,Христо Шашмата ,Мирчев пръднята, от промяната с измамата отърваха пангото за далаверите с газа, посредници, комисионни , мостове, тунели ,танкери, яхти, лодки, дарения.
Каскета ги пази измамническата банда от промяната. Тарикатите на промяната.
До сега трябваше да бъдат с обвинения!
37.
Никога повече гр0б!
10.02.2023 20:53:37
22
23
Не мога да разбера кой още трябва да посочи на каскетурата, че депесаро-герберастката мафия са корумпирани крадци. То не бяха чекмеджета, списъци "магнитски" и какво ли още не. За това оня ден каскета беше като напикано мушкато.
36.
Фигуранта
10.02.2023 20:52:06
16
23
Променкаджиите близаха сладоледа на феса , рязан с баница го ядоха, срама е много голям като са педали и леви резби от промяната.
Свири Ленче бре, свири и лапай надницата на парапета.
35.
Чекмедже войвода.
10.02.2023 20:35:43
35
34
Тулупе, пътник си баце. Ще ти го набият с 200. Язък за изборите април месец.
34.
гражданин
10.02.2023 20:32:17
2
26
Боклок до боклука майно ле !
33.
Хунтата на промяната
10.02.2023 20:28:43
14
35
Антиобществен бас див и свиреп се е натрупал в просто простолюдието от промяната ПП и ДБ. Все по-дълбоко затъват в тресавището на рекционната теория и практика доведе розовите либерали и техните последователи до блатото на декаденщината и рекционна асеневка, които са предмет на възхвала от страна на всички слуги на задкулисието от промяната, медии и олигархията.
Тези които свалиха килотите пред Радев и му целуваха ръката, сектата на скопците, леви резби, сега му искат оставка,
32.
Marinero
10.02.2023 20:16:38
38
48
Айде ГЕРБ-ерите да не се правите на ударени и разсеяни. Всичко около санкциите по закона Магнитски е по процедура и доказателства, които могат да издържат пред американски съд. Който иска може да обжалва и да се запознае. Но кой знае защо, като цяло санкционираните не се натискат. Пеевски също. Пък и кво толкова е станало, Горанов може лятос да отдъхне в Крим или в Дубай при шиши. Но с долари повече вземане даване Не!
31.
ха-ха
10.02.2023 20:15:09
40
63
Бою-нереза е в кюпа
30.
Хронология
10.02.2023 20:14:15
29
80
Владислав Горанов изгоря първо с крадената кола на сръбската граница, а сега и в този списък. Нема мислите , че всичко това е случайно.
29.
Динчев
10.02.2023 20:06:10
62
38
Пореден краварски "глобален" напън.
Само да не се напотетковат от напъване.
28.
Яко
10.02.2023 20:06:05
27
79
Гешевчето отиде на молитвена закуска и му сервираха най-омразното му ястие.
27.
Marinero
10.02.2023 19:48:04
39
79
В списъка Магнитски, се откроява едно едрогабаритно, свободно място. За кого ли е ?
26.
еми
10.02.2023 19:46:53
25
17
Дреме им на оная. Откраднатото няма да върнат. Простолюдието пак ще гласува за тях.
25.
Marinero
10.02.2023 19:46:09
26
61
Гешев получи киселини от молитвената закуска!
24.
Коалицията NEXO
10.02.2023 19:44:28
81
44
„Продължаваме промяната” и „Демократична България” отиват заедно на избори. Двете политически сили ще се регистрират за предсрочните парламентарни избори под името „Продължаваме промяната - Демократична България”. Финансирането ще е от всички мафиотски образования!
23.
Интересно като съвпадение
10.02.2023 19:40:03
1
57
Санкциите срещу петимата български граждани идват седмица след като на посещение в САЩ беше главният прокурор Иван Гешев.
22.
Адолф
10.02.2023 19:39:56
31
63
Горанката ясно, че е управлявал корупцията. А сега да каже, саковете с десетки милиони от Божията на кой ги е носил! И той и СевдаТВ. Да каже и за милиард и половина за магистрали и за още едни 600 милиона за язовири. А и десетките милиарди заеми изтеглени по негово време къде са? Под ръчичка с мутрата и към бай Ставревия палат.
21.
Marinero
10.02.2023 19:38:51
29
61
Бъдещата управляваща коалиция ГЕРП-ДПС-БСП вече официално може да се нарече "Колиция Магнитски".
20.
Тиквун
10.02.2023 19:34:12
30
69
Хайде.. Днес булка, догодина люлка. Днес Горанов, утре неговият шев с мазната мутра - Боко Тиквата. Номерът с това, че бил натовец (моля ви се) няма да мине. Нека си спомни когато казваше - "Докато аз съм на власт няма да допусна бази на НАТО в България".
Такъв "натовец" е Тиквун!
19.
Скъпи тролчета на ПП прокопи и мафията
10.02.2023 19:32:04
70
37
Какво подскачате, сякаш сте спечелили джак-пота, бе?!
Идват избори, а промяната е най-силна в лъжите и обещанията!
Малоумниците продажни на Прокопи и мафията, искат да ни ликвидират, за да настанят угрите....
18.
Marinero
10.02.2023 19:27:00
35
62
Сега чакам някоя ПКП* да скочи на амбразурата и да изкрещи

"НЕ ДАВАМЕ ВЛАДИ"
17.
Шарлатани вън
10.02.2023 19:22:09
63
49
Мирчев Свинята, Кирче смотаняка, Аслан жартиерата, Славчо Клоуна, Танас Гнома кога ще ги санкционират по Магнитски?
16.
За един познат питам
10.02.2023 19:22:07
58
44
Като са толкова честни и почИтенни ПП, защо татко им Радев и ДАНС ги разследват за далавери и предателство?
Това ли е причината да са толкова побеснели Киро и Асен, и с какви компромати ги държи за топките Рашков?
Магнитски може и да не ги удари, но силно се надявам бай Ставри да не прости на Киро,Кокорко и компания бандюги и корумпета!
15.
Онзи там
10.02.2023 19:21:10
19
20
Наши политици, и от двете страти на спектъра, са корумпирани и имат офшорни сметки? Бивши директори на големи държавни дружеста също са корумпирани и са вземали пари под масата да защитават политическо-икономически интерес на други държави? Не може да бъде. Някакви други покъртителни новини? Сега всички ще излязат пред камера и ще кажат, че са невинни и нямат офшорни сметки, и не получават пари да защитават чужди интереси в България.
14.
Даааа
10.02.2023 19:18:57
44
37
Демократските свине, уродливите умнокрастави жълтопаветници, до един трябва да са в този списък на лайнитски! Да, ама не! Когато парите ги раздават от Козяк16 не са рушвети и подкупи, нали веее гейпарадски уродливи шлангосмукатели!
13.
Маминката ви мръснааа ейййй
10.02.2023 19:18:40
24
37
СЛОЖИХ “ПАЛЕЦ НАГОРЕ” НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ДО МЕМЕНТА, И АВТОМАТИЧНО ИМ СЕ НАЦВЪКАХА ПО 7-8 “ПАЛЦИ НАДОЛУ”.
Маминката Ви продажна ейййййй
12.
Кучетата на прокопи се разлаяха
10.02.2023 19:13:43
36
46
Това идва като противотежест на грубите скандали с Gemcorp и Nexo, след обвиненията за руски следи, както и след фактите,че газът, доставен от посредници и обявен за „неруски“, се оказа просто
по-скъп руски газ. Според умнокрасивитета, българската прокуратура няма право да разследва НЕКСО, защото евентуално, някога Главния прокурор ще попадне в списъка Магнитски.Също така разбрахме, че е допустимо да не спазваш закона, ако си от добрите, т.е. от „Промяната“, от умно-красивите и други подобни.И други неща разбрахме, но за тях друг път.НЕКСО е икономическата еманация на родните джендъри, умно-красиви, променкаджии.
11.
БСС(българска съдебна с-ма) Гешовица
10.02.2023 19:13:09
34
64
След установенo разследване на българската прокуратура, не са открити доказателства за корупция!
Момчетата са чисти!
: DDD
10.
Хахахах
10.02.2023 19:03:26
7
51
Брях, брях, ти да видиш ХАХАХАХХААХ
Николай Малинов в списъка "магнитски" ХАХАХАХАХХАХА
Егати пародията ХАХАХАХАХ
9.
д
10.02.2023 18:53:23
35
65
Чакаме гербавия бот със минусите да ни обясни как гроб е най-ефективната и некорумпирана партия! :))))) 12 години дъно на Европа ! ЕВала!
8.
младежкуту гърб
10.02.2023 18:35:11
41
47
Ши браним горанката на амбразурата. Ако го изгърбят ще го заклеймим и ще се отречем от него като всички ще се наредим на опашка и ще го зашлевим и ще му се изплюем в лицету
7.
Slan
10.02.2023 18:32:21
43
56
Тиквата доган и пеевски кога
6.
Делчо Делчев
10.02.2023 18:30:29
41
58
Овчаров не знам какво е правил, но Горанката работеше за Боко. Сега дали е имало Делчо Делчев, не знам
5.
Без изненади
10.02.2023 18:27:12
52
47
ГЕРБ = руски слугинаж. Търсете сега т.нар. остриета Деса Общата и Томата за коментари, че ми стана интересно.
4.
Ръка за ръка са двамцата
10.02.2023 18:21:53
45
89
Да се готви оня герой, от Банкя.
3.
А капо ди тути тикви?
10.02.2023 18:16:14
42
87
Soon...
2.
Haha
10.02.2023 18:16:00
37
90
Кравешкия поглед пак ще излезе и ще заяви ,че няма данни за тези лица .
1.
Marinero
10.02.2023 18:14:41
35
90
САЩ, Ко прайте бе, останахме без политически елит!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори