×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кажете "стоп" на тези 6 неща, които изсмукват енергията ви


Кажете "стоп" на тези 6 неща, които изсмукват енергията ви
Източник: Една.бг
Ключови думи: енергия, флагман
09 Февруари 2023, Четвъртък, 18:20 ч.
Автор: Флагман.бг

За да бъдете здрави и полезни за близките си, е важно да откриете какво изсмуква енергията ви

Годината вече започна и дори повече от месец от нея отмина. Каквито и цели да сте си поставили за 2023 г., както и да се мотивирате да бъдете по-продуктивни и позитивни обаче, всеки от нас разполага с определено количество енергия. И е важно както да я разпределя добре, така и да умее да я пести в някои моменти.

Понякога за да се заредите с енергия, е достатъчно да подредите дома или работното си пространство. Друг път се изисква да положите повече усилия, като се вгледате в себе си или преосмислите отношенията си с околните.

За да бъдете здрави и полезни за близките си, е важно да откриете какво изсмуква енергията ви.

Вижте 6 фактора, които неусетно ви изтощават и е добре да промените това още сега:

Разхвърляно бюро
Никой не обича да ходи на работа, но тъй като на повечето хора все пак се налага да го правят, трябва да се уверим, че работното ни място ни зарежда с енергия. Разхвърляното бюро например, както и претрупаният и хаотичен десктоп на компютъра ви, са неща, които дори да не ви дразнят съзнателно, изсмукват енергията ви. Ще се изненадате колко по-комфортно ще се чувствате в офиса или у дома, ако сложите ред в хаоса и направите работното си място приветливо пространство.

Постоянно сте в работен режим
В днешно време все повече хора работят на практика постоянно, тъй като много професии позволяват работата онлайн или от вкъщи. В тези случаи границите на правилото „работя от 9 до 17 ч.“ се размиват и работа може да възникне по всяко време. Това очевидно ви изтощава психически и съсипва здравето на енергийната ви батерия в дългосрочен план. Да сте в режим на работа дори през нощта повишава нивата на кортизола. А кортизолът е хормон, който трябва да е сведен до минимум през нощта. В противен случай това пречи на съня ви. За да избегнете подобни проблеми, изградете навик да слагате край на работата си в определен час от деня. След това се отпуснете и се отдайте на почивка, като не забравяте, че сте си я заслужили.

Не си записвате задачите
В ежедневието имаме десетки задачи, а в дългосрочен план броят им драстично се увеличава. Повечето хора обаче не си записват, като така пропускат шанса да разтоварят съзнанието си от всички задължения. Да кажем например, че днес е сряда, а вие имате важна задача за събота. Ако не си я запишете в дигитален или хартиен тефтер, вие ще държите и превъртате тази задача в съзнанието си цели 3 дни. Мисълта за нея, особено ако в важна и неприятна, ще ви връхлита внезапно дори в моментите, когато трябва да си почивате психически. И ще ви тормози. Този кръговрат изсмуква енергията ви и може да предизвика тревожност. Ако планирате и записвате задълженията си, това ще ви позволи да бъдете максимално ефективни и да живеете в настоящия момент, вместо да се лутате в неясното бъдеще.

Прекалявате със социалните мрежи
Прекарването на твърде много време пред екрана е не само вредно за зрението ви, но може да причини и тревожни чувства. Социалните мрежи с щастливи снимки, перфектни тела и демонстрации на успех дават твърде много възможности да се сравнявате с хората, които следвате. А това почти винаги води до разочарование от живота, който водите, и пречи на самочувствието ви. Ниското самочувствие намалява нивото на щастието ви и създава предпоставки за изтичане на енергия в ежедневието.

Не се отказвате от токсичните взаимоотношения
Всеки тип токсична връзка изчерпва енергията ви. Ако искате винаги да се харесвате на хората, не поставяте граници или рядко говорите за себе си, вашето поведение може да бъде изтощително на много различни нива. В подобен тип общуване вие всъщност изразходвате много енергия, без да получавате нищо в замяна. Ако установите, че често сте ядосани, възмутени или лесно се обиждате, това може да е сигнал за сериозно изтичане на енергия, което минимизира вашето щастие. Затова отделете време за анализ на отношенията ви с хората, както и личния подход към тях. В този процес ще откриете, че някои връзки могат да бъдат подобрени чрез откровен разговор. Други просто няма смисъл да бъдат спасявани. При всички случаи печелите, защото дори някой да престане да присъства в живота ви, ако общуването ви с него е била токсично, отсъствието му ще ви мотивира да потърсите по-полезни и вдъхновяващи връзки.

Не отделяте време за себе си
Независимо колко сте заети, имате нужда от малко уединение или време насаме, за да поддържате връзка със себе си. Ако поставяте всички останали на първо място, ще се изтощите и вече няма да сте добър служител, родител, партньор или приятел. Затова трябва да поставяте граници и да научите хората около себе си да уважават личното ви време. За да постигнете това, първо вие самите трябва да си дадете сметка, че го заслужавате. Определете кои са нещата, които правите за собствено удоволствие, планирайте времето си и им се отдавайте без да изпитвате угризения. Ако нищо не ви идва наум, опитвайте различни неща, открийте своето хоби и с времето ще започнете да усещате прилив на енергия.


В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори