×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски депутати показаха в парламента окаяния път между Руен и Айтос


Бургаски депутати показаха в парламента окаяния път между Руен и Айтос
Севим Али и Ешереф Ешереф от ДПС притискат министъра за важната пътна отсечка
30 Януари 2023, Понеделник, 09:50 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Министърът на регионалното развитие и благоустройството каза кога може да започне ремонтът и какво се случва с проекта за обхода на Айтос

Бургаските депутати от ДПС Севим Али и Ешереф Ешереф показаха от трибуната на Народното събрание снимки на окаяния път от КПП Руен до Айтос. Повече от година те настояват за спешни ремонтни действия. Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков е поредният, оглавил ведомството, пред когото те поставят въпроса. 

През изминалата седмица в парламента те отново попитаха министъра предвижда ли се рехабилитация на участъка и кога най-рано може да започне тя. 

„Това са актуални снимки от миналата седмица. Снимки, на които много ясно се вижда състоянието на пътя, дупките, които са по пътя, и всички пропадания по самия път. Аз ще Ви ги предоставя, за да придобиете реална, визуална представа за пътя, тъй като наистина търпението на хората се изчерпва. Състоянието му наистина е предпоставка и голяма опасност и за здравето, и за живота на ползвателите на тези пътна отсечка“, отбеляза Севим Али от трибуната на Народното събрание. 

Той допълни, че пътят се ползва както от всички общини в Бургаска област, така и от жителите на Варненска и Шуменска област, за които е най-пряката и предпочитана връзка към АМ „Тракия“.

Министър Шишков отговори, че близо 10-километровият участък е включен в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“. За обекта има изготвен технологичен проект. Предвидени са ремонт на пътната настилка и съоръженията, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, ремонт на повредени знаци и ограничителни системи, полагане на нова хоризонтална маркировка и други. 

„Изпълнението на ремонтните дейности ще бъде заложено в програмата за 2023 г. и при наличие на финансов ресурс ще започне възстановяването на експлоатационното състояние на трасето“, каза регионалният министър. 

Севим Али постави въпроса и за обхода на Айтос. За максимална безопасност на пътя, изграждането на двете кръгови кръстовища на ул. „Хаджи Димитър“, т.нар. „пътят на смъртта“, няма да реши кардинално проблема, каза Севим Али и добави: „Както се случи Северният обход на град Бургас, така може да се случи и Северният обход на град Айтос. Това е въпрос на приоритети“.

„Безсмислено е да коментираме колко е важен пътят, защото това наистина е така. Без да се оправдавам, ще кажа, че всички ремонти, които са възлагани от републиканската пътна мрежа в рамките на изтеклата минала година, са възлагани от предишното ръководство на Пътната агенция и регионалното министерство. Това, което можем да направим, е да се завършат ремонтите и да се направи по-добра програма за следващата година“, каза Шишков. 
За да се случи проектът, трябва да се извърши изменение в Общия устройствен план на града. Това е споделил Шишков и пред кмета на Айтос Васи Едрев. 

„Министерството на регионалното развитие и колегите от АПИ са на разположение да помогнат на Общината, така че наистина да се завърши тази процедура по изменение на Общия устройствен план, която ще даде основание да бъде изработен технически проект и, естествено, подробен устройствен план, за да може да бъде изграден този обход. Оставаме на разположение наистина да можем да постигнем един по-траен ефект в този проблем“, допълни служебният министър.


В категории: Айтос , Руен


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Карнобатлия
30.01.2023 14:36:38
0
5
Най наложащ за ремонт е пътят Карнобат-Шумен , направо е ужас пътя!
10.
КАБЛЕШКОВО - AHELOJ КОГА ?
30.01.2023 14:27:34
0
4
АХЕЛОЙ - КАБЛЕШКОВО КОГА ?
АХЕЛОЙ - КАБЛЕШКОВО КОГА ?
9.
Jiko
30.01.2023 14:10:48
0
2
На 04.04 гласувайте отново за баце ви Бойко ,12 г от джипката що милиарди наля в инфраструктура ,виждате резултата ,биеше се в гърдите, всяка телевизия бягаха след него да си прави реклама ,а сега ни магистрали ,ни първокласни ,ни второкласни пътища ,а третокласните НАТО трябва да ги използват за тестове на окачването на танковете си ,тъй чиииии ГЕРБ до ГРОБ!!!
8.
Каблешково
30.01.2023 13:50:01
0
8
По-смотан "път" от Бургас - Каблешково, че и след Каблешково посока стария път за Варна, няма! Пълна трагедия от години!
7.
Abc
30.01.2023 12:47:00
0
8
Някой минавал ли е през пътя Дебелт Тръстиково ? Няма как да е минал защото просто няма път ,останах потресен от това ,което видях :(
6.
ДиеПиеСъе
30.01.2023 10:32:50
3
9
Ние от ДиеПиеСъе ще ремонтираме пътя за предизборна кампания и после ще почерпим присъстващите със локум!
И не забравяйте после са гласувате за - ДиеПиеСъе
5.
Парите
30.01.2023 10:24:10
4
7
са в чекмеджето!
Там ги търсете, ама не гласувате за промяната за отговорността на главният прокурор.....
4.
Ротшилд
30.01.2023 10:20:35
0
9
Те да бяха само тези пътища в областта. Ами изключително важния път за морските общини на юг от Бургас, пътя Бургас-Царево свързващ трите общини Созопол, Приморско и Царево с областния център е изключително натоварен целогодишно и е в много лошо състояние, лятно време не се пътува. Обиколил съм цяла България, по - лоши пътища от тези в Бургаска област няма никъде!!!
3.
Хайде бе :)
30.01.2023 10:04:52
0
19
Айтос - Руен, а Карнобат - Шумен - международен път от където минава трафика за Русе кога ще покажат? И защо изобщо хората си плащат винетки, за да си трошат колите и камионите?- риторичен въпрос.
2.
Бургас-Сарафово
30.01.2023 09:52:36
0
22
То да е само тоя път от Руен до Айтос....вижте отсечката Бургас-Сарафово и обратно. Дроб е и скоро не само колите ни, а новите ел. автобуси на кмета ще се разпаднат, дрънкат като каруци от дупките. И после се сърдят, че никой не използва летището ни зимата. Скоро и през лятото няма да го използват. Сигурно в Африка пътищата от и до летищата са по-хубави. Срам за Кметството и Община Бургас - за една отсечка от 8 км нямате пари! Да не говорим за "новото" пътно съоръжение към Бургас, скоро ще се наложи да му правят ремомнт, а то още не е завършено. Срам, кмете....срам!
1.
*********
30.01.2023 09:36:44
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори