Как мекиците да не станат мазни? 6 хитри кулинарни трика
Да, мекиците трябва да са мазнички, но не е хубаво и да прекаляваме
Със сигурност всяко семейство има своята специална рецепта за направата на мекици. Те са традиционна българска закуска, любима на малки и големи. Но трябва да признаем, че понякога стават доста мазни, а това не е приятно. Да, мекиците трябва да са мазнички, но не е хубаво и да прекаляваме.
За да не стават мекиците мазни, има няколко хитринки, които ще ви помогнат!
1. При замесването на тестото за мекиците сложите бакпулвера при брашното, а не в киселото мляко.
2. При замесването на тестото също така може да капнете няколко капки ракия. Слага се около една капачка на 1 килограм брашно. Така мекиците няма да поемат много олио и няма да са мазни.
3. Тестото за мекиците трябва да втаса на студено. Тестото е добре да замесите от предната вечер. Така хладилното тесто ще може да втаса спокойно на студено;
4. Втасалото тесто поръсете с половин чаена лъжица бакпулвер. След това го омесете добре. По този начин тестото също няма да поема мазнината;
5. Друга хитрина, за да не стават мекиците мазни, е да се пържат в силно силно сгорещено олио;
6. Хубаво е тиганът да бъде дълбок. Така те отново не поемат поемат олио.
Самолетът на началника на генщаба на либийската армия се разби край Анкара
Как да избегнем семейни конфликти по време на празниците - съвети за хармония
Доброволци от Айтос зарадваха 100 пенсионери в нужда преди Коледа
Пациентите плащат двойно за жизненоважни медикаменти
Истината за отрязаното ухо на Ван Гог
Катя Илиева напуска телевизията на Слави Трифонов
В сезона на Козирога кой ще се радва на личен растеж
Ето защо обмяната на левове в евро става по-достъпна
Спазвайте тези традиции, за да осигурите щастие и късмет през новата година
Купувачите на имоти в София искат простор, а във Варна залагат на кварталите
Германия се опитва да изправи икономиката си, като същевременно укрепва отбраната
Близо 100 000 автомобила напуснаха София, а АМ „Тракия“ е най-натоварена
