×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Голям мит е, че Путин е с европейски консервативни възгледи и пази християнските ценности


Голям мит е, че Путин е с европейски консервативни възгледи и пази християнските ценности
Европейският консерватор не гледа към Доха и към Рияд, нито към Москва или Пекин, казва Кристиян Шкварек
16 Януари 2023, Понеделник, 19:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

БСП и ДПС са политически Франкенщайн – либерали в Европа и антилиберали у нас, казва представителят на ЕКР в България

Кристиян Шкварек е роден в София, следва бакалавър "История" в Англия и магистър "Европеистика" в Белгия. Връща се в България през 2015 г., избран е за председател на Младежкия Консервативен Клуб, както и за представител на партията на Европейските Консерватори и Реформисти (ЕКР). Основава инициативата и ежегодното шествие "Месец на Семейството". Автор е на множество статии и публикации.

- Г-н Шкварек, коя е най-консервативната партия в България и в настоящия български парламент?

- Аз съм убеден, че в България като цяло има много консервативни партии, за които почти не сме чували. Знаете, че у нас съществуват десетки политически сили. Сигурен съм, че някоя малка партия напълно отговаря на клеймото „консервативна“. Примерно, партия КОД на Петър Москов или ВМРО със сигурност имат консервативен етос. Проблемът е, че в парламента не достигат за момента изявено консервативни антилиберални европейски партии, тъй като се е оформил някакъв странен кливидж в България, при който европейското задължително се свързва с либералното, а антиевропейското, т.е. руското, се свързва с консерватизма. Т.е. в българския парламент влизат или европейски либерални партии, или консервативни проруски партии като, в случая, „Възраждане“. Такова нещо като европейска консервативна партия, поне ясно заявена, в момента в парламента не виждам поради простата причина, че всички те като европейски партии много силно клонят към либералното - може би за да запазят своите връзки с европейските партньори в Европейския съюз. Някак си не могат да се еманципират и да намерят смелостта за себе си да бъдат хем европейски, хем консервативни.

- БСП обаче имат доста сериозна битка в това отношение с Партията на европейските социалисти (ПЕС).

- Те имат битка с идентичността си. БСП от една страна дълги години се хвалят, че са на висока позиция в ПЕС. В крайна сметка Сергей Станишев 11 години беше техен лидер. ПЕС са ултрапрогресивни и либерални. Те са тези, които всъщност и предложиха и Стратегията за детето, и Истанбулската конвенция. Това е партия, която се бори за еднополовите бракове и т.н. От друга страна, БСП се опитва да бъде консервативна партия в България поради естеството на електората си. Т.е. те са някакъв Франкенщайн – либерали в Европа и консерватори-антилиберали в България. Точно както са впрочем и ДПС. Те са ултралиберали в Европа и имат консервативен електорат в България, на който по никакъв начин не могат да си позволят да му прокламират някъде там по турските села, да речем, еднополовите бракове, за които се борят в АЛДЕ – техните либерални партньори в Европа.

- И все пак ще се окаже, че почти всички партии в България са консервативни – малко като че ли си противоречите в случая.

- Не си противореча. В България и в Европа нещата са различни. В България те се опитват да говорят пред електората си едно, а после вършат друго, когато отидат в Европа. В крайна сметка, кой движи този континент в някаква насока – Европейският парламент и този консенсус, който се е изградил в ЕП. Той насочва европейската цивилизация към консервативно или към либерално. Какво като БСП са отишли при бабите в България и са им наговорили консервативни работи, или ДПС – на турците? Те после отиват в ЕП – там, където се решава фундаменталната насока на европейския континент, и гласуват с ултрапрогресивните либерални европейски семейства и максимално маргинализират единствените консервативни формации в ЕП, които са „Идентичност и демокрация“ (ИД) и „Европейските консерватори и реформисти“ (ЕКР).

- Но тези политики, които води Европейският парламент, като че ли не се отразяват сериозно в България – Истанбулската конвенция не беше приета, включително Конституционният съд я забрани, еднополовите бракове не се приемат у нас...

- Това са най-фрапантните примери. Аз ги използвам само за да покажа какво имам предвид, но всъщност основните либерални насоки на Европейския парламент са все още предимно в сферата на енергетиката – Зелената сделка, деиндустриализацията и декарбонизацията. Това да бъдат наляти 1,2 трилиона евро последните 15 години специално в перки и соларни панели от Китай, вместо да бъдат построени 440 ядрени реактора на европейския континент със същите пари, е една грамадна, колосална либерална експериментална политика и провал на ЕП. Това се отрази пряко на европейския континент, включително на България. Опитват се да ни шантажират с парите по Плана за възстановяване и устойчивост, за да си затворим въглищните централи до 2026 г. Това е една много по-директна политика, удряща по джоба и икономиката на България, от всякакви там Истанбулска конвенция, еднополови бракове и т.н. Т.е. има много сериозни либерални политики, които вредят директно на България – просто не ги даваме толкова често за пример, колкото тези по-шашавите, по-шокиращите като Истанбулската конвенция.

Другото е в миграцията, примерно. В момента правим едно документално разследване за гетото, което се оформя в центъра на София през последните две години вследствие на миграцията. Нашата граница е жестоко пробита от много, много голяма миграционна вълна, за която много малко се говори в момента в България. И това е директно следствие от миграционната политика на ЕП, която е либерална от вече десет години и която обрича този континент на демографска трансформация. И впрочем тук ПЕС и БСП, както и АЛДЕ и ДПС, които уж са консервативни пред своя електорат в България, гласуваха „за“ тези пагубни миграционни и зелени политики в ЕП, които сега се връщат с пълна сила в България.

- Най-консервативните управления обаче са на изток от нас, ако погледнем реално, включително в арабския свят. Коя страна за Вас е добър пример за консервативно управление?

- Тук бих поправил дефиницията: най-антилибералните управления са на изток от нас, включително в арабския свят. А антилиберално, от една страна, и европейски консерватизъм, от друга, са две не напълно сходни понятия. Защо? Антилибералното е общо понятие – всичко, което е против западния либерализъм, е антилиберално. То може да включва от монаси на Атон до путинисти в Москва, до Китай и комунистическата партия там или уахабитите в Близкия изток. Това всичкото е антилиберално. Обаче, европейски консерватор не е човек, който изповядва възгледите или идеите, да речем, на салафитите в Катар или на саудитските уахабити. Европейският консерватор е човек, който изповядва конкретни ценности на европейската християнска цивилизация – тази, която направи от Европа най-могъщия и проспериращ континент, който през 19-и век доминираше цялата планета. Т.е. прав сте, че най-антилибералните правителства са на изток от нас и в Близкия изток, но това не ги прави европейски консерватори. Даже често пъти ги прави нещо доста различно от това. Европейският консерватор не гледа към Доха и към Рияд, нито според мен и към Москва или Пекин. Европейският консерватор гледа към Едмънд Бърк, гледа към православната или католическата църква, гледа към Тома Аквински, към цялата европейска теологическа и философска школа, която сътвори една просперираща цивилизация, превърна я в най-успешния могъщ континент на света и после го предаде на едни либерали и деконструктивисти, които през последните 60 години правят всичко, за да бъде разпадната и маргинализирана тази цивилизация по всякаква възможна линия - от демографска, културна и духовна, та дори чисто енергийна и икономическа. Ние не гледаме към Рияд или към Пекин. Ние гледаме към Европа, защото това е нашата цивилизация – гледаме към Рим, към Константинопол, който фундаментално е част от Европа, към европейските университети, които създадоха научния метод и всъщност вкараха света в този технологичен прогрес, в който се намира в момента благодарение на тези университети, създадени от църквата.

- Посочете все пак една страна, която е добър пример за консервативно управление.

- Аз лично смятам, че Полша е такава през последните десет години. Полша успя, от една страна, да устои на изключително тежкия либерален натиск от запад, така че да не отстъпи от всички свои фундаментално католически в тази държава устои. Например, по въпроса с живота на неродените деца, с еднополовите бракове. Но и същевременно и по всички икономически линии, по които се опитаха да съсипят Полша. Давам пример, че в Полша от много години се опитват да затворят, както в България, въглищните мощности, които са единственият източник на енергия там. И ако това се беше случило и полското консервативно правителство беше клекнало преди пет или шест години, беше затворило мощностите си и беше станало напълно зависимо от руски газ, защото няма какво друго да замени тези мощности, в момента Полша щеше да е изключително „скопена“ в лицето на Москва и на тази война, която се случва. Фактически, Брюксел щеше да вкара Полша в една убийствена позиция спрямо Русия в момента и Русия щеше да шантажира Полша енергийно, за да спре подкрепата към Украйна в тази война. Полша в момента може независимо да подкрепя Украйна с всичко, което има, защото е енергийно независима, основавайки се на своите въглища, а не на руския газ, който Брюксел се опита да им пробута. Ето едно консервативно правителство, което е за пример и, слава Богу, устоя на този либерален натиск. А родните либерали тук в България години наред критикуваха Полша за това и бяха на страната на Брюксел, включително в Европейския парламент Радан Кънев, депутатите на БСП, депутатите на ДПС гласуваха многократно срещу Полша в различни наказателни процедури за това, че не клякат на натиска на Брюксел. Сега някои от тези хора като Радан Кънев са първи атлантици и първи русофоби, а всъщност се оказва, че те са опитвали да спъват държавата, която понастоящем помага най-много на Украйна, през тези години, и да я докарат до положение, при което тя в момента щеше да е много, много по-слаба в лицето на Русия.

- Колко други държави може да дадете за пример в това отношение? Орбан, да речем, много го обичат консерваторите.

- Те го обичат обаче за различни неща от гледна точка на това накъде гледат геополитически. Проруските консерватори го обичат за това, че той очевидно в момента е този, който не се включва в общоевропейската подкрепа за Украйна, и казват: ето всички трябва да са като него. Други, проевропейски консерватори като мен по-скоро го дават за пример по отношение на вътрешната и социалната политика. Той изключително много наблегна на демографската криза в Унгария, която е огромен проблем и в България. По-скоро трябва да взимаме пример от Орбан, че в положението, в което се намира нашата държава, може би на първо място трябва да се гледа към демографската криза и на второ – към всичко друго.

Правителството на Мелони, макар да е отскоро, в Италия взе много сериозни мерки, които според мен са изключително позитивни и са за пример. В момента, в който Мелони встъпи на власт, прекрати моментално и започна да повдига дела на огромната НПО мрежа, която извършваше трафик на хора през Средиземно море. Години наред НПО-та с лодки, с кораби необезпокоявани прекарваха хора почти като такси от Либия до Италия. Те, de facto, участваха в нелегална миграция. И години наред либералните правителства в Италия не правеха нищо по този въпрос. Мелони дойде на власт и моментално го прекрати. Ето ви още един пример. Мога да продължа да изброявам.

- Като слушам Вашите виждания, те се покриват почти изцяло с това, което прави Путин в Русия по отношение на ядрена енергия, ВЕИ, Истанбулска конвенция и т.н. Путин не компрометира ли консервативната идея?

- Аз се опасявам, че е един голям мит и дори заблуда това, че Путин напълно се припокрива в основните европейски консервативни възгледи. Напротив! В огромна част от най-фундаменталните и важни въпроси за европейския консерватизъм и за християнския консерватизъм Путин не си мърда пръста и е дори открито против. Давам ви пример: ако има една основна теза на европейския консерватизъм, основавайки се на християнството, това е, че нищо не е по-свято от живота и следователно, че убийството на човек, а най-вече убийството на дете е най-висша форма на сатанизъм, най-висша форма на зло. Поради това и в Америка консерваторите основно се борят с практиката, наречена аборт – те, естествено, я дефинират като детеубийство. Това правят и консерваторите в Италия, и консерваторите в Полша, които даже постигнаха успехи в тази посока с промени в законодателството. Путин е на власт в Русия вече почти четвърт век и не си е мръднал пръста по въпроса с абортите, които там са на епидемично, колосално ниво. Това е една държава, която е изключително сериозно замесена в масовото, почти индустриално убийство на собствените си деца. И Путин, който уж е голям консерватор и голям християнин, който се кръсти и т.н., наистина разглежда този въпрос като приключен и приет от руските „консерватори“. Следователно, хора, които са консервативни по християнски смисъл разглеждат с доста голямо недоверие Путин. И по-скоро разглеждаме неговия вид консерватизъм като нещо от сорта на руско свръхсамодържавие и свръхдържавие, отколкото като истинско и искрено желание някакви християнски ценности да бъдат въплътени в руското законодателство.

- Да очакваме ли да участвате на българските, вероятно предстоящи, поредни парламентарни избори?

- Не, категорично! Всеки път ме питат. Щом не съм участвал четири пъти подред, няма нужда да го правя и петия. Аз мисля, че всяка жаба трябва да си знае гьола. Ако имате някакво призвание, ако имате някаква специализация, интереси и т.н., трябва там да се опитате да правите кариера, включително политическа, а не на всяка цена където може, както се казва, да се набуташ. Аз съм бил кандидат само на едни избори през живота си – това бяха европейските, защото съм следвал в Белгия политология и европеистика. Това е нещото, което ме интересува и което специализирам. В момента съм представител на европейска партия в България, не на българска партия. Моята линия е европейската, така че може да ми зададете такъв въпрос, когато наближат европейските избори.

- А каква е Вашата роля по отношение на Европейските консерватори и реформисти?

- Аз съм официален представител на ЕКР и работя за Европейския парламент, имам офис в София в сградата на ЕП. Впрочем, управляващата в Полша партия „Право и справедливост“ изпраща най-много депутати в ЕКР. Преди това бяха консерваторите в Англия, но след като напуснаха Европейския съюз, те вече отсъстват.

- А кои български партии са членове на ЕКР?

- Единствено и само ВМРО изпрати евродепутатите си в групата на ЕКР, откъдето и може да видите връзката с това, че бях в листата на ВМРО на евроизборите през 2019 г. Аз не съм член на ВМРО и никога не съм бил, но съм представител на Европейските консерватори и реформисти, в които само ВМРО изпраща, за момента поне, евродепутати.

 


В категории: Политика


26
Коментара по темата
26.
До Кристиян Шкварек
18.01.2023 10:28:33
0
4
Кой беше ти ?
25.
Ееееее
17.01.2023 13:20:18
2
5
Само прочетох къде е учил и ми стана ясно каква ще е темата на интервюто. Определено е прихванал от еврогейските ценности.
24.
@@@
17.01.2023 08:41:13
1
8
Ами така е, това прави руската пропаганда у нас през последните 150г. - създава митове и легенди. А къде виреят митове и легенди ?? Главно сред бедно и оскотяло население. А коментарите по-долу потвърждават моята теза. И се чудя какво прави статия на Шкварек в клюкарски, псевдо-патриотичен, и работническо-селски сайт като Флагман...?!?
23.
Андрей Вълев
17.01.2023 08:29:01
7
8
Първа част

Шкварек, чета ти глупостите и се питам чий агент си ти щом и от еврейската бТВ те поканиха??? - дали на полските идиоти като качински с тъпите си амбиции да превърне полша в регионална сила?.Това не е концерт по желание, а и за това се иска много акъл и много сериозни интелектуални и природни ресурси.Същите са и амбициите и на Ердоган, но и на поляците и на турците плановете са обречени, защото нямат нито едното, нито другото.И едните и другите са инструмент в ръцете на евреите за осъществяването на техните планове по управлението на света.
На поляците е отредена ролята на пушечно месо, да бъдат сблъскани с Русия, когато бъде разгромен ционисткият режим в Украйна, а това ще стане само тогава когато бъде премахнат ционисткият режим на путин от патриотите в Русия.
Тогава тежко и горко и на поляците и на жидовете в Европа и САЩ, които разбирайки, че за тях е катастрофално Украйна да бъде разгромена, тайно се договориха с продажника путин да изтегли руските войски от Херсон.
Относно ракетата паднала на полска територия, за която еврейските бТВ и други порнографски медии тръбят по цял ден, руски ракети наистина ще бият поляците по главите но не такива като тази, а ракети Искандер, при необходимост
Вие поляците(не всички разбира се) като евреите сте едно неблагодарно племе с къса историческа памет, и забравяте какво правеше Хитлер с вас и с евреите в лагерите на смъртта, и затова и едните и другите ще си плащате за мръсотията която вършите.
22.
Андрей Вълев
17.01.2023 08:26:54
4
8
Втора част

600 хиляди жертви дадоха руснаците за освобождаването на Полша от хитлеровия фашизъм и за "благодарност" най-много на брой от наемниците които се бият в Украйна са поляци, но и руснаците кораво ги трепят.
Преди да дрънкаш глупости за Украйна, отговори кой стои зад всичко това?
Чий проект е Украйна и с каква цел е създадена???
Относно консерватизмът за който дрънкаш, глупавата ти глава не може да разбере, че едно общество може единствено да бъде успешно само ако в него няма социални паразити, към които принадлежите и вие политическите проститутки.
Професията политик трябва да бъде забранена, а как да се изгради такова общество, което е сложна система, са нужни много дисциплинарни знания на широк кръг експерти, а не плямпалници като теб.
Никъде не виждам да споменаваш, че коренът на проблема е в робовладелския характер на капитализма, който трябва да бъде ликвидиран.
Аз бих те посъветвал да оставиш работата си в Европарламента където получаваш най - вероятно над 10000 евро неясно защо, и най - добре вместо да разсъждаваш, дали Европа трябва да е или консервативна или нищо, по добре е да отидеш да поработиш при т.н. "частен бизнес" като наемен работник за 1000 лева, и да видим тогава каква песен ще запееш - дали Европа трябва да е консервативна , либерална или нищо???

"Бай Ганьо у Иречека
- А бе, бай Иречек, я ми кажи твоя милост леберал ли си, консерватор ли си? Май-май, че си консерва, както виждам. И аз, ако питаш, не мога да ги разбера нито едните, нито другите, ама хайде, да не им остане хатъра... Знайш, алъш-вериш е то, не е шега... Па да ти кажа ли правичката... (Тука дали няма някой да ни подслушва?) Да ти кажа ли правичката?- И едните, и другите са маскари!... Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!... Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!... Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата - не може. Не си ли с тях - спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска - я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка - дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам...

Иречек едва ли се е съмнявал, че гостът му разбира "тия работи""
21.
Шкварек - новият балон
17.01.2023 05:59:37
7
11
Бг медиите надуват Шкварек като балон !
Вчера сутрин бе по тв. Сега интервю. Всеки пост от фб се препечатва веднага от медиите.

Явно ни го готвят за поредният спасител. Консервативен. Уж с/у либералите.
Поредният евро шмекер.

Той е полуполяк. Явно е католик. Мрази руснаците и от там скрито ненавижда Православието.
Дори редовно участва в полските национал-католически походи в северната му родина.

Путин редовно е на църковна служба. Строи храмове и манастири.
Има си изповедник.
Не съм виждал Лайън, Румен Радев или Шолц на църква.
Дори на тазгодишното Рождество в Ал. Невски нямаше ни един държавник на службата.
20.
DB7
17.01.2023 00:31:24
5
6
19 4тия Райх е в Москва бе капут..тея недочеловеки се имат за 3ия РИМ АЛКАШИТЕ ПРОСТИ!!
19.
Кристиян Краварек
16.01.2023 23:44:06
7
14
Краварек,кои са европейските ценности?Да спретнеш две световни войни,да избиеш милиони,а също така да ограбваш труда и богатствата на жителите от колониите в цял свят?За еврохристиянските пък да не говорим,разбрали сме ги още по време на 4-я кръстоносен поход.
Ще споделиш ли и за полските консервативни ценности коствали живота на няколко милиона украинци и няколко стотин хиляди германци между двете световни войни и всичко това с благословията и поощренението на добрите християни от Англия и Франция?И после защо лошият Хитлер ни нападна.Да намираш прилика случайно или като си учил история при рижите продукти на инцест от Острова и са те научили как всички други са лоши,но не и те.
Другото комично,което виждам е,че най-върлите заклеймители на Хитлер,са най-наведени да обслужват 4-я райх,но понеже са много умни и интелигентни даже не се и усещат на кого са се навели.
18.
XX-ристина Урсула
16.01.2023 23:43:08
4
6
Стига сте говорили против Европа. Аз евроатлантичка и подхвърчам като птичка. Доста съм разхлопан от ракията и злобарките.
17.
Корни Нин
16.01.2023 22:18:52
3
1
Само машинното гласуване е гаранция за честни избори
БСП сме парламентарната гаранция за машинно гласуване

В основен въпрос на деня се превръща въвеждането на машинното гласуване - това заявих пред социалисти от районите „Сердика“, „Средец“, “Илинден“, „Надежда“ и „Оборище“ в столицата.
Ниското доверието в изборния процес, световният рекорд по невалидни бюлетини, фалшификациите правят решаването му още по-важно.
Машинното гласуване е въведено в законодателството, остават няколко детайла и спиране на пречките от страна на управляващите, за да стане реалност.
Управляващите саботират процеса.
Протестите, усилията на цялото общество няма да имат смисъл без гаранции за провеждането на честни избори, които да покажат по демократичен начин предпочитанията на избирателите. Това е начин и да ги върнем в избирателните секции.
Призовавам всички, които искат промяна, прозрачност и върховенство на закона да се обединим около единствената реална възможност за провеждаване на честен вот, който впоследствие и да е легитимен. Машините са средство това да се случи.
Призовавам протестиращите във всички градове да издигнат машинното гласуване като едно от основните си искания.
БСП е институционалната гаранция в парламента за провеждането на честен вот чрез бързото въвеждане на машинния вот преди изборите. Гарантирането на честни избори е единственият път към промяна.
Да обединим енергията на протестите с нашата парламентарна вътре в НС и да се борим за това.
Нито протестът, нито нашата категоричност ще имат смисъл ако не извоюваме честни избори.
16.
еврогейска митология
16.01.2023 22:11:11
2
17
Още по-голям мит е че ти си някакъв капацитет в политическите анализи
15.
Бай....до 13
16.01.2023 22:08:13
8
18
А пък в Кравария са с 5-6 развода, майките не си знаят децата на какъв хал са, всички се дрогират когато си загубят работата и не могат да си плащат сметките и ипотеките и накрая всичко завършва със самоубийства или с убийства ! Келеш нещастен !
14.
88
16.01.2023 21:43:15
3
28
Голям разбирач на християнски ценности завършил история в Англия няма що. А за православието само може да лъже като своите куратори.Англия винаги исторически е била срещу православните държави и с най неприятна роля в техните истории.
13.
Пйахахаххахаа
16.01.2023 20:53:00
24
16
Кви христиански ценности в Русия? 60% от браковете им завършват с развот по официална статистика от 2018г. Отделно че са най-спинозната нация. За един мъж там е гордост и постижение, да не е пияница. А жените им имат поне 3 извънбранчи партньора. Аре стига с тия митове.
12.
6matarok
16.01.2023 20:35:57
5
12
Novinite v evropa: Putin , Putin,Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin, Putin.
I poslednata novina e , nadrusan i piqn 6ofior ubi 2ma nepalnoletni. Blagodarq za vnimanieto!
11.
ПИСНА МИ
16.01.2023 20:33:35
21
25
ОТ ЗЕЛЕНИ ДЖЕНДЪРИ НА КОЛЕЛО С ФОТОВОЛТАИК НА ЧЕЛОТО, ПЕРКА ОТЗАД, ЗЕЛЕНЧУК В РАНИЦАТА И 5G В ДЖОБА !!!!!
10.
До 1
16.01.2023 20:24:45
9
17
Но е много интересно как такива като тебе са джендъри и без да имат европейски възгледи хаха
9.
Само Споко!
16.01.2023 20:24:36
26
15
Путин е същия националистически сопол, каквито са и нашите родни вгъзрожденци. Обличат се в чалга носии, слагат цървули, ходят да се кръстят на църква и си измислят "древни" ьТВ обичаи с къпане в кални реки през януари. Всички тези усилия, за да впечатлят опростачената утайка на електората за някой и друг глас!
8.
До 5
16.01.2023 20:05:53
31
24
Тъпанар си и то голям. Помисли малко, ама то не е за всеки, кой убива официално от 2014 година бе тъпанар такъв. Хората имат достойнство затова ще оцелеят и ще са много по-добре от тебе тъпанар такъв, слуга на народа. Изгледай малко хумористични предавания водени от слугата на народа и виж за какво става въпрос. Ама тъпанарите не четат, не гмедат и не мислят сами.
7.
абе незнам кой крив кой прав
16.01.2023 20:03:36
24
18
АМА ЗНАМ И ВИДЯХ, ЧЕ ЕДИН БЕДУИН ОТ ЕДНА ДУПКА НАПРАВИ ПУСТИНЯТА РАЙ, А РУСИЯТА СЛЕД ПЕТЪР ВЕЛИКИ ОСТАВЯЙКИ Я С РЕКИ ОТ БОГАТСТВА, НЯМА ПАРИ ГАЩИ ДА СИ КУПИ.
6.
Бистра
16.01.2023 19:59:30
7
25
Ако вземете интервю от мен, аз пък ще кажа обратното. Как пък ги намирате все русофоби и русомравци.
5.
До 1 Слава на майкати пу...а
16.01.2023 19:49:41
38
55
Ей боклук долен!
Нали се сещаш че рОспия има много повече джендъри от колкото в някои европейски държави. А на теб ще ти кажа, като толкова много славиш алкашите, стягай чимаданите и марш към москала при Путкин да му въртиш тръби. Аман от мекерета като теб, Пуу да ева и кучето ти мършаво да ева!
Мощен и мазен КОР за теб и два за Путлер убиеца на жени и деца!
4.
Хахахах
16.01.2023 19:44:30
16
21
Пан гложний, пак издрискал мозъчната си дрисня ХАХАХАХ
3.
ХХ
16.01.2023 19:43:42
30
35
Пореден блвоч за плоскочели европеиди.
2.
всеобщо мнение
16.01.2023 19:33:26
38
36
ЕЙ,СОПОЛАНКО ПОРЪЧКОВ
КОЕ СПОРЕД ТЕБ Е МИТ ????
МИТ Е,ЧЕ НАТО НЕ Е ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ И,ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ Е ФАШИЗЪМ........
ПОМИСЛИ ОТНОСНО МИТОВЕТЕ
1.
Слава России
16.01.2023 19:20:48
80
51
Европейски възгледи и Християнски ценности - в днешно време това са ДИАМЕТРАЛНО противоположни неща !
Пример : Джендърството отдавна е Европейски възглед , но няма НИЩО общо с християнството ! Особено пък с Православието !
Така , че - първо ВИЕ си оправете възгледите , пък после плюйте по Путин ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори