×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Родителите на разменените бебета очакват пари от болница "Шейново"


Родителите на разменените бебета очакват пари от болница "Шейново"
Разказът на родителите за размяната на бебетата ми звучеше като сценарий за филм, не можех да повярвам, сподели адвокатът на едното от семействата Стоян Стойков
16 Януари 2023, Понеделник, 09:30 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Детето е добре, свиква с майка си и тя с него, каза адвокатът на едното от семействата

Все още няма заведени искове към АГ болница „Шейново“ заради разменените бебета, но имаме предявена претенция и очакваме от лечебното заведение да отговорят положително или отрицателно за финансово обезщетение. Това каза в „Денят започва“ по БНТ адвокатът на едното от семействата Стоян Стойков.

Според него лечебното заведение ще понесе големи щети заради гафа с бебетата.

„Да се търси персонална отговорност в конкретния случай е много сложен вариант. Ако има виновни, които да се докажат с присъда, тогава може да се предявят някакви претенции спрямо тях, но на този етап не", обясни той.

„Това е голяма травма. През този месец, когато работих с родителите, видях всякакви чувства в семейството – тъга, безсилие...“, заяви Стоян Стойков.

"Чух се с родителите, които представлявам, детето е добре, свиква с майка си и тя с него“, добави той.

„Когато ми се обадиха по телефона, бях в УНСС, където имах лекция. Когато ми казаха, че при раждането са сменени децата, ми прозвуча абсурдно. Помислих, че става въпрос за смяна на документи. Поканих ги в офиса. Когато ми разказваха, пак не можех да повярвам. Звучеше ми като история за филм“, заяви юристът. 

По думите му за постигнатото споразумение е трябвало да бъдат подготвени и двете семейства.

"Приложихме специфичен подход. Децата са на 4 месеца, съдебните искове щяха да продължат от 3 до 6 месеца, можеше да стигнат и до една-две години, ако една от страните не беше оказала съдействие", допълни адвокатът.

Клиничният психолог д-р Велислава Донкина пък каза в „Тази сутрин“ по бТВ, че оттук нататък ще е много важен капацитетът на родителите, за да могат те да партнират на бебето да се адаптира по-лесно в новата среда.

„Ние сега се фокусираме върху този момент на промяна около четвъртия месец на тези бебета, но всъщност има много неща, които се случват между майката и бебето, още преди то да се е родило. Така нареченото прото ментално развитие започва в още в утробата на майката – във  взаимодействието на бебето с нея, в слушането на гласа на майката, в запомнянето на ритъма, на сърцето и на шума, който кръвоносната система на майката създава“, обясни д-р Донкина. 

„Има много интересни проучвания, изследвания и наблюдения как това повлиява бебето. Ние сме свикнали да мислим за бебетата като за малки и беззащитни, те всъщност са изключително компетентни“, добави тя. 

Според нея е добре семействата да поддържат контакт в бъдеще, ако имат възможност. Нейният съвет към родителите е да разкажат един ден историята на размяната на децата си.


 


В категории: Животът


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
8
Коментара по темата
8.
Тинки Бинки
16.01.2023 22:25:44
0
1
По 300 бондака на ищец. Добре е. От тях всеки адвокат сигурно ще вземе поне 100-150 бинки
7.
Мдаа
16.01.2023 14:49:49
1
11
Доста преекспониране се влага в случая за привикване на децата към родителите и евентуалните травми за тези 3-4 месеца. Какво да кажем за реалните травми от липса на майчина любов и грижа в случаите, когато децата са изоставени след раждането им и се отглеждат от социални работници в социални институции и домове, докато се намери кой да ги осинови.
6.
Вие сте пр0сти
16.01.2023 13:22:20
0
7
Сиганките да,но кога българска майка ще го направи? Защото дрегата майка е българка,а не сиганка като другата.
5.
До 2
16.01.2023 12:40:28
1
6
А ти си оттатък определението "адски тъп"!
Явно не си чувал/а за продадени бебета, за изоставени в казаните за боклук, за захвърлени веднага след раждането на грижата на други хора ....
Или това го правят "несъществуващи майки", а ?!
А и какво пречи размяната да е била направена 5 дни преди да се раздуха случая ? До тогава бебето си е било "до майка си" ?
Или не можем чак толкова да мислим ?
4.
До 2
16.01.2023 12:23:16
0
13
Има майки които за една чанта пари ще износят и родят бебе без да се интересуват за него. Има изградена стройна структура с циганки от БГ които снабдяват Гръцки бездетни семейства с мургавелковци.
Дори и да не са го направили нарочно ще се възползват от размяната за да припечелят някой лев. И ще са прави. Немарливостта трябва да се наказва.
3.
До 2
16.01.2023 10:38:36
16
17
И като им дадат по една чанта с пари това ще заличи лошия спомен от случилото се ли?
Че е голям гаф голям е, но в крайна сметка децата се намериха, ЖИВИ И ЗДРАВИ СА и вече са при биологичните си родители - не е ли това най-важното...гледай си детето и се радвай,че Господ направи така и в крайна сметка подреди нещата.
Аз лично не виждам ако бях страна в случая как някакви пари ще ми изтрият паметта или ще ми подобрят настроението що се касае за случка от такъв характер. Сега ако имаше материални щети някакви ОК който ги е причинил нека си ги покрие, но да лекуваш душата си с пари показва колко елементарни и материални сме станали.
2.
do 1
16.01.2023 10:29:57
10
20
Ти си адски т@п! Явно не си родител,щом мислиш,че съществува майка,която умишлено ще размени бебето си,за да изкара пари!Нямаш и на идея колко е важно за едно бебе да е до майка си.
1.
За каквото
16.01.2023 10:15:46
25
6
и да си говорим, накрая пак ще стане дума за пари-казват американците...
Все повече започвам да се съмнявам, тази размяна дали не е направена след изписването на бебетата от болницата по съвета на някой "играч" ?
Особено тайственото покриване на втората (първата подала сигнала)майка !
Сега ще поискат обезщетение от поне няколкостотин хиляди лева !
За много по-малко пари в живота се разиграват какви ли не схеми !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори