×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радев към ПП при връщането на втория мандат: Ще се договорите ли с ГЕРБ за третия?


Радев към ПП при връщането на втория мандат: Ще се договорите ли с ГЕРБ за третия?
"Ще ви помоля да обсъдим този изключително важен въпрос", провокира президентът делегацията на ПП
09 Януари 2023, Понеделник, 10:05 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Президентът се позова на офертата на "Демократична България"

В 10.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев прие кандидата за министър-председател Николай Денков, посочен от втората по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание – тази на „Продължаваме промяната“ (ПП), на когото съгласно конституционната процедура връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

Акад. Денков, очаквано, върна мандата неизпълнен.

"За съжаление, този списък от национални цели, с приоритети и задачи за тяхното постигнане не получи достатъчна политическа подкрепа, но аз съм сигурен, че това усилие си струваше. Обсъждането, дискусията накъде трябва да се развие България през следващите месеци и години тепърва предстои", обяви номинираният за премиер. "Тя не е академично занимание. Това е въпрос за бъдещето на нашите деца, внуци - къде искаме да живеят и как искаме да живеят", добави Николай Денков

Изненадващо, президентът поиска да обсъди с делегацията на ПП третия мандат и предложението на "Демократична България" той да бъде подкрепен от ПП и ГЕРБ. 

"При връчването на мандата ние обсъдихме вашите виждания за подхода и шансовете за съставяне на правителство, обсъдихме също така и приоритетите и целите във вашата декларация, което за съжаление не се случи в българския парламент. Но вчера вашите коалиционни партньори и съмишленици от "Демократична България" заявиха, че единственият начин да се състави правителство с трети мандат е, ако се постигне договореност между ГЕРБ и вас. Така че ще ви помоля да обсъдим този изключително важен въпрос", каза Румен Радев. 

Дискусията обаче бе закрита за медиите. 

В делегацията на ПП освен акад. Денков бяха и съпредседателят на ПП Асен Василев и председателят на парламентарната им група Андрей Гюров. 

***

Обсъждането на казуса с третия мандат обаче продължи само няколко минути, тъй като представителите на "Продължаваме промяната" напуснаха президентството бързо след това. 

Пред репортерите акад. Николай Денков обясни: "Това, което си казахме, е, че България има нужда от правителство, което обаче да работи в полза на хората, на бизнеса - това, което е важно за всички нас."

"Нека да видим президентът на кого ще даде третия мандат. Манданосителят трябва да дефинира каква ще е процедурата. Дали ще седнат, както каза г-н Василев, главатарите на масата, или ще започнем да обсъждаме политиките и след това кой да ги изпълни тези политики. Това зависи от мандатоносителя", каза още Денков. 

"Нямаме червени линии по отношение на това, че трябва да се обсъждат политиките, които са полезни за страната. Оттам нататък как ще се организира процесът зависи изцяло от мандатоносителя... Ясно е, че ще бъде различен подходът на "Български възход" от този на БСП, трети - на "Демократична България". Така че нека да видим кой ще вземе (мандата). Ние бихме обсъждали политиките с всяка една от тези партии", посочи академикът. 

На въпрос дори и с ГЕРБ ли ще ги обсъждат, Николай Денков отсече: "ГЕРБ мина с първия мандат, така че това няма какво да го обсъждаме."

"Нека да ги разделим нещата. "Договорка" е думичка, която ние не използваме. Съгласие би могло да има по политиките, които са полезни, да кажем една правосъдна реформа - как си представя ГЕРБ правосъдната реформа е нещо, от което зависи дали ще има съгласие за тази реформа, или не", добави Денков. 

"Лично моето тълкувание е, че голяма част от партиите в парламента изобщо не са готови да водят дискусия за това какво е полезно за България и всъщност те избягаха от тази дискусия", заключи академикът. 

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Лимузина с абитуриенти e катастрофирала Лимузина с абитуриенти e катастрофирала 25/05/2024, Събота 08:04 0
3
Коментара по темата
3.
Orca izbiratel
09.01.2023 14:27:32
3
2
Pred liceto Na Vasil Levski stoi erdogan
2.
*********
09.01.2023 13:32:26
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
...
09.01.2023 11:08:11
0
2
"Кой да живее?

Това се случило по време на Освободителната война. Вървял един селянин по планината и си свирукал безгрижно. Срещнала го войска. Извикали му:
- Стой, кой да живее?
Селянинът казал:
- Да живее Куба!
Войниците, които били испанци, хванали селянина и му хвърлили голям бой. После испанския офицер го пуснал да си върви и му казал:
- Когато те питат:<< Стой, кой да живее?>>, ще отговаряш:<<Да живее Испания!>>
И селянинът продължил пътя си, полу- пребит от бой. Като минавал през един хълм, срещнал друга войска, която му казала:
- Стой, кой да живее?...
И селянинът отвърнал:
-Да живее Испания!
А войниците били кубинци, въстаници. Ударили му един хубав бой, загдето рекъл:<<Да живее Испания>>. Кубинският офицер му казал:
- Когато ти кажат:<<Стой, кой да живее?>>, ще отговаряш: <<Да живее Куба!>>
И пуснали селянинът, който продължил пътя си още по- пребит. Като минавал през една река, пред него изскочили войници, викнали му:
-Стой, кой да живее?...
Селянинът не знаел какво да отвърне, защото било много опасно да каже <<Да живее Куба>> или <<Да живее Испания>>. Помислил, помислил и отговорил:
- Да живее, който ще!..."КНП
"И учените от Рокфелеровия университет, водени от Лесли Вошал, дали хапчета за отслабване на комари, пренасящи вируси на жълта треска, денга, зика и чикунгуня. Тъй като насекомите станавали все по-устойчиви и на инсектициди, учените сметнали, че потискането на апетита им може да предложи алтернативен начин за ограничаването на разпространението на болести."сп.З-е, бр.112'19
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лимузина с абитуриенти e катастрофирала Лимузина с абитуриенти e катастрофирала Част от предната броня е паднала Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Поколението, родено през 2005 година, израсна в интересни времена на трансформация на цялото ни общество Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори