×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Свестните хора се обединиха, за да направят Драгомир Попов кмет на Несебър


Свестните хора се обединиха, за да направят Драгомир Попов кмет на Несебър
Драгомир Попов е готов да обяви публично имуществото си, тъй като не е забъркан нито в скандални заменки, нито пък е издигнал палат чрез отстъпено право на строеж като социалнослаб
12 Септември 2011, Понеделник, 13:33 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

От рибар до бизнесмен застават зад него, той е  единственият, готов да декларира имуществото си от прозрачен бизнес, няма скандални заменки, нито съмнително отстъпени права на строеж

Граждани с различен социален статус, сред които рибари, бизнесмени, учители, лекари и други се обединиха, за да направят кмет на атрактивната община Несебър една от знаковите фигури в местната политика – Драгомир Попов. Попов е един от малкото обществени личности там, които се доказаха като качествени кадри, запознати в детайли с проблемите на Несебър. През годините неговите изказвания са били винаги едни от най-компетентните в залата на местния парламент, успявал е с аргументи да накара редица управляващи да се вслушат в експертното му мнение и се е стремял максимално да защитава интересите на хората, както и да служи за посредник между тях и властта.  През последните 4 години обаче докато начело на общината стоеше Николай Димитров, чието управление се сочи като едно от най-скандалните, Попов беше отстрани на политическата сцена. Сега се завръща като един от хората с реални възможности да се пребори за кметския стол.
Зад гърба му застават не политически лидери, а широка коалиция, наречена Гражданско обединение „Единство”, която освен кандидат за общински кмет в лицето на Попов, ще има и своя листа за общински съветници, както и кандидати за кметове на населени места. „Идеята да излезем по този начин е вотът да не бъде политизиран. Искаме всички хора да гласуват за достойни жители на тази община, а не да се водят от политически признак. Двадесет две години видяхме партиите какво направиха, затова решихме ние да направим гражданско обединение, в което влизат хора, които никога досега не са били част от статуквото нито като общински съветници, нито като кандидати за кметове”, казаха от коалицията.
Самият Попов е решил отново да се върне към политиката, тъй като не може да се примири с многобройните, според него, възможности, които община Несебър е пропиляла през изтичащия вече кметски мандат.
„Страната е в криза, но Несебър изпадна в ледникова епоха през тези 4 години. Не може да се каже, че през тях съвсем нищо не е направено, но каквото и да е свършено то е много далеч под възможностите на община като Несебър, което се дължи на неправилно управление на финансите”, смята Попов. Той заяви, че ще разчита да го подкрепят представители на всички възрастови групи – от тези, които ще гласуват за първи път, до възрастните хора, защото смята, че за всички тях трябва да има условия за спокоен живот в общината.
 
„Аз не мога да се справя с купуването на гласове, това е във възможностите на компетентните органи – съда, прокуратура и МВР. Ние ще се борим с ясната визия, която имам за развитието на Несебър и ще застанем открито пред хората да поискаме тяхната подкрепа”, каза Попов.
Той не се притеснява от въпросите на хората, няма какво да крие от тях. Дори сам има идея на им открие почтено имущественото си състояние. „На миналите избори бях единственият, който декларира имуществено състояние. Аз съм готов да го направя пак и призовавам към това и всички кандидати за кметове. Дори бизнеса, който имам, е в много общини на Бургаска област, но не и в самия Несебър, което означавам, че нямам никакви интереси и не съм ощетил никого. Там съм роден, живея и ще остана в този град, но не съм придобил нищо чрез отстъпени права на строеж, земи, заменки и други. Това лесно може да се провери и аз съм готов да го декларирам”, каза Попов.

В категории: Несебър


Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 1
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 1
21
Коментара по темата
21.
kral
15.09.2011 10:01:16
1
1
a sto izchezna intervuto s popov? pusnaha go vchera i vednaga go svaliha??? kogo tolkova go podrazni???
20.
wait
13.09.2011 07:48:15
3
2
след като изчетох всички коментари си направих следния извод - значи Драго не става за кмет защото няма три хотела, пет заведения, не е барман, бачка като за световно, има акъл в главата си, не се е компроментирал по никакъв начин и не се казва наско или николай.Аааа, сетих се защо не го харесвате - защото е против купуването на гласове, а за вас това е момента да изкарате някой лесен лев. Абе хора, или аз нещо не разбирам или вие имате сбъркана представа за човека, който искате да управлява нашия град!
19.
сега пък аз
12.09.2011 22:54:19
5
5
Драго бил честен хахаххахахаххахахха, виц на деня !
Най-честен беше когато беше шеф на комисията по приватизация по времето на Трифонов!
Ако не го знаете, да го научите! (Това понеже пита къде е спал хората като крадяли. Не е спал! Краде и той ама взеха да свършват готовите ...)
То по времето на приватизацията в комисиите слагаха най-честните и неподкупни хора и затова приватизацията в България, респективно Несебър стана образец за целия цивилизован свят.
С това си кандидатиране Дражко просто се превърна в герой на траги-комедиен сериал.
18.
пак аз
12.09.2011 21:59:17
3
3
Дражко, ти къде спа хората като крадяха? Сега щяха да те уважават, защото тия дребни несебърски душички уважават само когато някой ги краде, мами тъпче. Знам че можеш и имаш повече акъл от доста повече съграждани. Успех ти пожелавам! Аз и цялото ми семейство ще гласуваме за теб! Защото го заслужаваш!
17.
мушица
12.09.2011 21:54:25
3
2
брейййййййй много коментари, много нещо. несебър май се събуди от сто годишен летаргичен сън. Шарко - защо си мислиш че Драго няма по сто лева да ви купи? Ама защо трябва да го прави, при положение че хората го харесват заради самия него. или май не можеш да си представиш кампания без кебапчета и фолк звезди? Ще те светна - Драго е достоен да стане кмет без всичките тия простотии!
16.
местен
12.09.2011 20:45:18
4
2
До hui4o. Като ти гледам името и ти чета коментара , разбирам колко ти е акъла, По добре си ръкоблудствай и не си избивай комплексите във форумите ! От теб нищо не зависи!
Попов ще е новия кмет!
15.
hui4o
12.09.2011 17:40:33
3
4
Toz maznik bliza gaza na LUPI v EvroLevicata kradec na kradcite
14.
марко
12.09.2011 17:32:34
0
2
А тези които ги дават от къде ги имат?!
И защо ги дават?!
13.
Шарко
12.09.2011 17:09:11
2
5
Стига глупости,Драго честен!не дава по 100 лева,защото ги няма.Не защото не иска
12.
мена
12.09.2011 17:06:45
3
2
Кои мъже ? Тези които ограбиха и ограбват общината! И понеже няма за какво да оплюете Попов ,пишете глупости. Изберете си крадците и живейте 4 години с жалките 100 лева които ще получите! Аз ще гласувам за Попов , защото искам реална промяна!
11.
в случая
12.09.2011 16:21:00
3
5
в случая попов е като в пословицата барабар петко с мъжете.няма да постигне нищо.това ще си проличи много преди изборите,когато регистрира листата си за съветници.ако въобще има такава.а пък ако човек е любознателен ще установи,че няма никакво гражданско обединение.съществува нищо и половина като коалиция на две партии фантоми
10.
ти
12.09.2011 16:09:45
5
2
нали несебър иска компетентен принципен и честен кмет! Плюете по Драго Попов защото не се продава. И умирате от страх, защото набира сила и подкрепа и виждате как разграбването на общината и вашите далаверки ще престанат когато той бъде избран за кмет!
9.
сори
12.09.2011 15:58:48
4
2
защо злобеете и пишете простотии? Защото знаете че Драго няма да ви даде по 100 лв. като наско и двамата николаевци ли? Или защото знаете че гадните ви подкупни душици ще изхърчат от общината на секундата, в която стане кмет? Защото той е умен човек с голямо влияние и напук на вас този път ще бъде кмет!
8.
Апашо
12.09.2011 15:45:08
1
5
Сашо Томов-Драго Попов-Николай Димитров-Алексей Петров, затворен цикъл
7.
мацка
12.09.2011 15:37:51
1
6
Този е от същото люпило от което излезе и Николай Димитров, нищо ново няма да се случи , ако той стане кмет.За щастие няма никакъв шанс, но причината за това далек няма да е за това,че няма да купува гласове, а защото хората си го знаят.
6.
Олеле
12.09.2011 15:27:17
2
8
Смешник и мазник. Забрави времето когато през първия мандат на Трифонов подхвърляше забележки, че само вратовръзката му струвала 10 000 лв. После Трифонов му би шута заради изменничество и отиде в пета глуха щото хората с мазни въртиопашковци не им се занимава.
Да не забравяме, че двамата със сегашния кмет Николай Димитров бяха основателите и лицата на Евролевицата (Евролъжицата) , партията на крадеца Александър Томов в Несебър.
Дражко има шансове за успех равни на геврек. Целта му не е да стане кмет, а на балотажа да си спазари 100-ната човека които ще гласуват за него и да изкрънка някоя общинска позиция.
...
Аве с две думи - платена публикация!
Даже ме е яд, че си изгубих времето да я прочета.
5.
аз
12.09.2011 14:59:51
6
3
напълно съм съгласна с "ole". Драго е модерен и свестен, но за жалост тези хора не виреят в несебър, там печелят тези, които вземат торбите с парите и слушат услужливо след това. Дано най-после това се промени. желая успех на Драгомир
4.
za
12.09.2011 14:49:21
0
1
Бих добавил ".... И ТО МНОГО ДОБРЕ ПЕЧЕЛЯТ!"
3.
za
12.09.2011 14:49:20
0
1
Бих добавил ".... И ТО МНОГО ДОБРЕ ПЕЧЕЛЯТ!"
2.
ole
12.09.2011 14:45:17
5
3
Драго Попов получи "смешен резултат", защото не купуваше гласове, но като се има предвид сегашната ситуация на задкулисни уговорки , както и това , че купуването на гласове върви с пълна пара, едва ли и на тези избори ще получи по–голям шанс, освен ако не се продаде на някоя от групировките, както направиха мнозина. За съжаление ситуацията в общината е такава, от което губи не само демокрациятя а и ние гражданите, но някои печелят!
1.
statusen
12.09.2011 13:56:22
3
5
Пише се с "различен социален статус", а не различни социални статусИ, авторът да се поправи и да почете от българската граматика относно множественото число. А колкото до кандидата - не му ли писна? На миналите избори събра смешен резултат, не разбра ли, че хората не го искат?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Една от схемите е за опрощаване на дългове срещу гласуване за определена политическа сила или кандидат Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Не са знаел какво идва срещу тях, каза бащата на доблестният полицай, който с колега си Йордан Илиев от Бургас, загина, пометен от автобус, пълен с мигранти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Щетите са за над 20 000 лева Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете  Разследващите работят се по всички възможни версии за нелепия инцидент По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата
Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори