×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нали трябваше да има "интеграция" в "европейските ценности" и "претопяване на културите", но какво се случи в Брюксел


Нали трябваше да има "интеграция" в "европейските ценности" и "претопяване на културите", но какво се случи в Брюксел
Белгийци от марокански произход вилнята в центъра на Брюксел, след като Мароко се наложи над Белгия в мач от Мондиала
28 Ноември 2022, Понеделник, 21:00 ч.
Автор: Кристиян ШКВАРЕК

Защо им е на белгийците - някои от тях второ, трето, дори четвърто поколение в Белгия, да правят това? Защо се радват на чужда победа? Та нали са белгийци?

Вчера Мароко би Белгия на световното. В резултат на това хиляди чисти белгийци започнаха да правят по улиците на Брюксел това, което виждате във видеото и в десетки други такива видеа по-долу. Почти всичките, забележете, млади, на иначе най-застаряващия на Земята континент.

Тези чисти белгийци и истински европейци празнуваха победата на друга държава над Белгия. И го правиха, упражнявайки триумфално насилие над собствения си град.

Защо? Защо им е на белгийците - някои от тях второ, трето, дори четвърто поколение в Белгия, да правят това? Защо се радват на чужда победа? Та нали са белгийци? Нали са европейци? На повечето от тях дори бабите и дядовците са от Брюксел. Нали трябваше да има "интеграция" в "европейските ценности" и неизбежното "претопяване на културите", като в старите филми за Ню Йорк през 1920-те, Елис Айлънд и "американската мечта"? Нали и тук трябваше да се случи същото? Защо, тогава, тези млади европейци горят Брюксел?

Нямам отговор на този въпрос, който да мога да напиша във Фейсбук или да изкажа публично и после да се надявам на кариера в Европейските Институции или във все по-демократична, европейска, реформирана България, в която правилните медии ще бъдат Капитал и Свободна Европа, а правилните политици - тези в ПП и ДБ. В тази среда на демократични, градски, напредничави млади хора - същата, като средата в Европа, не мога да кажа в прав текст защо тези хора, тези белгийци и стопроцентови европейци празнуват победата на Мароко над собствената им страна, подпалвайки половината си роден град. В една демократична, европейска, реформирана България за това ще нося последствия.

Но някой друг може да го каже и вече го направи - Кирил Петков.

Помните ли една от крилатите фрази на този интелектуален титан в историята на българските премиери? "Петата колония" Нея мога да използвам, без да ме накаже Фейсбук.

Та, тези хора са това. Те са...ъм..."Пета колония". Такава "колония" вече има в Белгия, има в Холандия, във Франция, в Германия, има в цяла Европа. Навсякъде, където светлината на прогресивните, градски, образовани млади хора от Бизнес Парковете и IT-сферата е дошла и прогонила деспотизма на местните мутри, пардон, феодали. Там, в прогресивна, демократична Европа, вече всяка държава има по една такава "пета колония" от няколко милиона души. Във Франция са над 7 милиона, впрочем, и решиха последните президентски избори. А когато си поиска "Петата колония" подпалва градовете, случайно някой да не забрави точно къде лежи лоялността им. Подсказка: не е в Европа.

Ако някой някога се чуди "На тоя Шкварек какъв му е проблема с демократичната общност, със средната градска класа, с образованите и с отворените към модернизация хора? Закво е толкова обсебен от ДБ, ПП и всичко, което наподобява тях?", отговорът е във видеото по-долу. Аз съм убеден, до дъното на костите си, като историк и като човек, живял и следвал години наред в Западна Европа, че до това си състояние тя беше доведена, и продължава да бъде водена, конкретно от либералните, прогресивни, отворени към света и готини, млади, градски хора. От френските и белгийските Кирил Петковци и Емил Джасимци. От немските Иво Прокопиевци и английските Никола Минчевци, Летящи Козили и Борис Боневци. Не просто съм убеден - видял съм го с очите си в тези държави, в техните университети и в европейските институции.

Смъртта на този континент и на тази цивилизация, която обичам до дъното на костите си и заради която си идентичност така и никога няма да спра да бъда русофоб - заради тази смърт не мога да чувствам друго към "демократичната, либерална общност" във всяка една държава, освен презрение и гняв. Те ги докараха. Те ги докарват. Те ги пазят и те ще ви съдят един ден тук, както вече правят на Запад, за думи като горните.

*Текстът е от фейсбук профила на Кристиян Шкварек, политолог и анализатор


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
29
Коментара по темата
29.
Смешно
29.11.2022 20:56:50
1
1
До 23
Преди малко си поръчах обедното кафе на английски в Маями!!!!!Ти кога за последно беше тук?
28.
Казаното тук не е съвсем точно
29.11.2022 19:50:42
0
7
Става въпрос за мароканци, това е например единствената нация в Холандия, която може да има двойно гражданство и два паспорта - холандски и марокански, по някакво споразумение между кралствата на Холандия и Мароко. Предполагам в Белгия е същото.
Изстъпленията след мача са типични за мароканци, както знаем сега принцеса Амалия в Холандия е охранявана и се крие заради заплахи на мароканската наркомафия. Те искат да отвлекат важна държавна персона, за да освободят своя осъден марокански наркобос от затвора. Вече организираха няколко убийства на свидетели и журналисти, които свидетелстваха срещу него.
27.
!
29.11.2022 13:31:53
0
9
Ето вижте въпросните мигранти СЕЛЯНДУРИ а вие плюете граничарите че били ги ограбвали,взимали телефоните и т.н вас ви чака същия Х*й
26.
USA
29.11.2022 09:57:05
0
26
Разрухата и унищожението на Европа върви с пълна сила!
25.
XX
29.11.2022 08:46:19
2
10
До 21

Както виждаш, 95% от матряла са такива.
24.
Ойт
29.11.2022 08:23:45
3
17
Точна и адекватна статия!
23.
Запознат
29.11.2022 08:13:18
4
24
Проблема на това общество е,че изцяло религиозно ориентирано.Оснвоно в държавите като Франция,Германия,Австрия,Ниедерландия,Белгия,Швеция,Норвегия расте мюсолманското общество.Тяхната религия като цяло е затворен кръг.Като например в Германия и Франция живеят хора от 30-40 години и не могат да говорят нито френски,нито немски.От поколения растат и се развиват в техният затворен религиозен кръг говори се основно на арабски или турски език.Нещо подобно и като в САЩ,например една Флорида,Маями там,ако не говориш испански няма да можеш да си поръчаш и кафе.
22.
Цветанов разкрива: Целта на хартиената бюлетина е
29.11.2022 07:59:22
7
5
Десните партии трябва да се разбират, имаше такова разбирателство относно подкрепата за Украйна, но след това се видя интересът на партиите на статуквото, които преминаха към хартиената бюлетина - целта е да се контролира местният вот. Това заяви пред радио "Фокус" бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.
21.
Черната овца
29.11.2022 03:30:42
3
61
Само завършен ГЛУПАК , би повЕрвал в Евроценности и тем подобни глупости !
Какви интеграции и какви 5 лева бе , уважаеми ? Вие не разбрахте ли , че от рибата РАК няма как да стане ? Вие не виждате ли на какво са заприличали Европейските градове ? Ами там вече четвърто поколение " интегрирани" си живеят в анклави и си ходят по улиците забрадени и чалмосани ! И се въдят като хлебарки , щото социалниите системи ГИ ХРАНЯТ ! Продължавайте в същия дух с демократичната си Талибанизация !
Аз обаче , НЕ мога да съм като Вас !
20.
Българина
29.11.2022 01:29:49
4
27
Мхммммм.
Ще трябва да заформяме опълчение....
19.
Кую
28.11.2022 23:42:59
3
22
Просто е. Джендъри.
18.
Путин
28.11.2022 22:51:04
9
37
И към нискочелите селяндур-патриоти като шкварик, и към лоботомичните смугли пришълци от Африка и близкия изток изпитвам погнуса. Едните си мислят, че заради европейския им произход нещо им се полага по право, другите също искат нагогово да лапат затова, че са проникнали. Едни и същи отпадъци са, които чакат да ги храним от данъците си. Въпросния селяндур шкварек не е пипнал работа през живота си, само от политика иска да лапа.
17.
До тъпаците долу
28.11.2022 22:39:14
11
49
много големи разбиратели пишат навсякъде простите си мнения еврогейове еврогейски съюз кви убитаци са там а немогат да се справят с мангалите тух хахах. По центъра пълно с мангали що не им кажете квото мислете в очите нали сте много отворени? Лятото на плажа що пак не им обясните колко сте велики. Смешници дето се мислят за голямата работа и чиста раса а вечер и като се напият мятат гюбеци на циганска музика. Жалки лицемери
16.
ХХ
28.11.2022 22:22:43
17
8
Штига веке с тея жапалянковци. Ишкам млад мароканец до шебе ши и да ушетя как вилнее отгоре ми. Ижвинявайти пак се назюзюках къто копач и бъркъм думити.
15.
123456
28.11.2022 22:14:19
13
5
napi6i kolko dava belgia na migrant pari na mesec v broi po smetka ,kvartira tok voda , vsqka edna privilegiq samo za6toto sa vodi bejanec
Posle ko dava balgaria na sashtite v miliardi na godina

I kolko pribrahte Troinata koalicia ot teq Euro pari za bejancite
14.
Хм
28.11.2022 22:12:16
6
41
Мюсюлманите са с друг зъл софтуер в главите. Дивашки.
13.
А така
28.11.2022 21:55:11
9
21
Нашите имигранти да видят как се действа, ку... продажни. За 1000 евро по големи заплати крадени от нас колониите, свирки им правят, че и се гордеят
12.
Педерунгелите
28.11.2022 21:52:06
15
18
Ги изненадоха пак отзад. Браво момчета. Те разсипаха вашата страна, действайте смело. Къде да имахме такива българи. Не да ми лапат немски, инглийски и какви ли не пи.ки за някое евро повече
11.
хахахс
28.11.2022 21:40:13
9
28
сичкото безработен иска комунизъмъ, що ли?
10.
Изгорете
28.11.2022 21:37:49
8
59
Най големия публичен дом в света европарламента. Всички намазани европедали които смучат кръвчицата на страните ви.
9.
*********
28.11.2022 21:33:05
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
БЕДРУМ
28.11.2022 21:31:57
4
53
направете мигрански коридор от странджа до сръбско да вървят там пред централата на НАТО, американското посолство и европейския парламент. Да се видят с тоя либерализъм и укранизация, до къде я докараха.
7.
Запознат
28.11.2022 21:31:38
4
62
Това все още е генерална репетиция. Но истинското шоу на "камиларите" предстои първо в западна вече мюсюлманска Европа. И всичко това благодарение на САЩ.
6.
!!!!!!!!!!!!!!!!!
28.11.2022 21:29:30
35
19
Така се действа от поробени към поробители. Строните на тези хора са колонизирани , разграбвани мноооого отдавна, не очаквайте нещо любвеобилно от тях. Само българина е толкова прост, че да харесва и възхвалява колонизатора, робовладелеца си. Тези хора имат повече чест и достойнство от всеки нош нов ингличанин, белгиец, французин който се мисли преуспял идиот там
5.
демокрация
28.11.2022 21:15:16
26
25
Свободата е нещото което не разбират, нито простите мароканци, нито автора на статията.
4.
ХХ
28.11.2022 21:14:21
8
20
Браво! Статия написана изцяло в духа на европейските ценности! Толерантна към исторически онеправданите и позитивна за бъдещето на ЕС.

ПП. Само да добавя, че белгийски министър и бъдещ (тогава) премиер не знаеше кой е химна на Белгия и излизайки от брюкселската базилика след служба по случай на националния празник на Белгия, не знаеше какво се чества на този ден. Лично аз съм склонен да допусна, че 5-6% от мароканците по площадите знаят поне едио от тези 2 неща.
3.
ХХ
28.11.2022 21:10:46
7
24
Браво! Статия написана изцяло в духа на европейските ценности! Толерантна и позитивна към исторически онеправданите и бъдещето на ЕС.

ПП. Само да добавя, че белгийски министър и бъдещ (тогава) премшер не знаеше кой е химна на Белгия и излизайки от брюкселската базилика след слежба по слумай на националния празник на Белгия, не знаеше какво се чества на този ден. Лично аз съм склонен да допусна, че 5-6% от мароканците по плащадите знаят поне едио от тези 2 неща.
2.
Бай Димо
28.11.2022 21:08:50
17
55
Либерастки лайна! Ще интегрираш маймуни в Западната кочина! Политика, която обслужва единствено западните психопати, доминирани от другарите Ротшийлд, Шорощ и другите хулигани идеолози на Новия Световен Ред. Укристан и те са се запътили по тоя "демократичен" път. Киев иска да има своя Моленбек! Ще се бият за Моленбек до последната укра!
1.
Бургазлията
28.11.2022 21:03:17
2
56
Така отпразнуват победа. Представете си ако бяха загубили мача?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори