×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На среща на военния съюз на Русия Путин понесе удари от две верни членки


На среща на военния съюз на Русия Путин понесе удари от две верни членки
Президентът на Казахстан Касъм Жомарт Токаев не подкрепи руския си колега Владимир Путин
24 Ноември 2022, Четвъртък, 21:00 ч.
Автор: Флагман

Арменския премиер Никол Пашинян и президентът на Казахстан Касъм Жомарт Токаев отказаха да подпишат заключителната декларация на Организацията на договора за колективна сигурност за търсене на край на войната в Украйна 

Среща на доминирания от Русия отбранителен съюз се превърна в изпитание за нея, след като две знакови членки на организацията, обединяваща част от постсъветското пространство и искали помощ от ОДКС в последните два месеца, изразиха неблагоприятни за нея позиции на заседанието в Ереван.

Отказът на арменския премиер Никол Пашинян да подпише заключителната декларация на Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС) и призивът на президента на Казахстан Касъм Жомарт Токаев за съвместно търсене на формула за край на войната в Украйна бяха отбелязани и в руските и рускоезичните медии.

Това става в момент, когато деветте месеца война в Украйна поставят на изпитание оставащите съюзи на Русия в постсъветското пространство. В ОДКС, учреден през деветдесетте години и доминиран от Русия, членуват Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан. От него излязоха Азербайджан, Грузия и Узбекистан. Поводът за създаването му бе да се избягват гранични конфликти между държавите и да се подпомогне защитата им от външна агресия.

Именно Армения, която е искала помощ от ОДКС в различни ситуации, определи работата на съюза по най-чувствителния за нея въпрос - конфликта с Азербайджан за Нагорни Карабах - като "фиаско". Това бе и причината Пашинян да не подпише заключителната декларация.

По думите му съюзът не е приел "ясна политическа оценка" на "агресията" на Азербайджан, а това уронва престижа на ОДКС "както в страната ни, така и извън нея". Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че това е гледната точка на Пашинян и арменската страна "има право" да разглежда така ситуацията.

"Всяка война завършва с преговори"

Русия помогна на Казахстан за овладяване на протестите в страната в края на декември и началото на януари. Въпреки това Токаев, преизбран преди дни без особена конкуренция, призова Москва и Киев да използват всеки шанс за решаване на конфликта по дипломатически път, в това число - и по линия на ОДКС.

"Що се отнася до Украйна, смятам, че настъпи времето на съвместно колективно търсене на формула за мир. Всяка война завършва с мирни преговори", казва Токаев според сайта на казахстанското президентство.

"Трябва да се използва всеки шанс за постигане най-малкото на примирие. Истанбулският кръг на преговори даде надежда, но споразумението бе "подкопано" по различни причини. Не бива да се допуска братските руски и украински народи да се раздалечават за десетки или стотици години с обиди, които не се лекуват, продължава Токаев."

Някои руски медии цитираха думите на Токаев, но пропуснаха изречението за войната, която Русия нарича "специална военна операция". Отношенията на Казахстан с Русия се усложниха, откакто започна войната в Украйна; Токаев даде преди изборите знаци, че не се отказва от връзките с Русия, но едновременно с това месеци наред се отдалечава от нея и ускори търсенето на нови партньорства и заздравяването на стари.


В категории: Политика


Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
18
Коментара по темата
18.
До джендъра
25.11.2022 17:16:55
0
2
Хубаво е, че си съгласен, че руснаците са страхливци. :)

...Ааа това нали знаеш, до какъв развой на събитияте е вероятно да доведе? Скоро ще почнат да падат украински ракети в населени региони в Русия, поразяващи цивилни и икономически инфраструктури. Белким Путин може да вдене, в крайна сметка, че не хубаво да се бомбят цивилни. Да разбере, че е удачно да си води битките срещу бойци, които това им е професията, а не срещу цивилни, жилищата им и родилни отделения. (Онзи ден руснаците удариха ОТНОВО родилка. В Русия все още се карат по межу-си, едните викат, че украинците сами са го взривили за да ги набедят тях, другите, че митичните бандеровци отново са се крили там и са ползвали майките и децата в родилното за живи щитове, следователно с право са го взривили. Съгласие все още не могат да постигнат. Може би другата седмица.)
17.
*********
25.11.2022 14:17:20
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
16.
Евроджендър
25.11.2022 13:23:22
4
2
Да се радваш че си освободил покрайнините на Херсон, докато ти скъсват от бой столицата Киев е все едно, да се радваш че си извадил к@р от устата си, докато друг ти влиза целия отзад :)))
15.
Въй
25.11.2022 11:59:42
4
6
На заключителната обща снимка на азиатското нато всички президенти се стараеха да са поне на пет метра разстояние от чумавото Пути, някои чак излязоха от кадър.
Иначе, непобедимият многоходов геополитик успя да загуби окончателно и Централна Азия. Всички напускат потъващия кораб и се ориентират към съюзи с Китай, Щатите и Турция.
14.
МУХАХА
25.11.2022 10:38:36
8
3
общо взето комедианта и нато станаха за смях. страхливците от нато само и само да не влезнат в директен сблъсък с руснаците изкараха че украйна стреля с ракети по полша пхахахахаха рева от смях
13.
Карл Маркс
25.11.2022 10:20:44
11
6
Русия губила войната и била на колене, а Европа е наложила пълно медийно затъмнение и не допуска достъп до руски телевизии, които да отразяват ситуацията :)))

Украйна от 1-2 месеца побеждавала и си връщала територии, а украинската бежанска вълна от октомври и ноември е най-голямата досега :)))

Украинците си връщат Херсон,
празнуват победата - ден на освобождението, а Киев е под ракетен обстрел, в отломки и 90% от столицата няма ток, вода и отопление.

Руската армия се разбягала, руснаците отстъпвали панически, Путин плачел по врачки, а Европа заяви, че ако продължава така скоро ще наложи нов, най-сериозен досега, 9-ти пакет санкции :)))

Всеки нормален и разумен човек, независимо на коя страна е, сам може да си направи изводите каква е реалната ситуация!
12.
Божо комунделчето от ДБ
25.11.2022 08:03:53
4
6
Цитати вече няма. Тези да не се саморазпуснаха? Като всяко чудо, така и всеки възход - за три дни и после израждане.
Копейката , Стефан Кенеди с мадуровките ги набутаха в НС.
11.
?
25.11.2022 06:54:36
3
6
"на агресията на Азербайджан"?

Азербайджан не влязоха ли в Армения след като Армения започнаха конфликта?
10.
12
25.11.2022 05:57:08
15
14
Поле за изява на фашистки подлоги подкрепящи режима на комика Зеленски. Самата статия е фейк. Решението от съвещанието е ново модерно въоръжаване на страните за противостояние на НАТО. Така че стига украински писания и глупости.
9.
Оркиии
25.11.2022 00:05:09
19
17
Слава Украине!
https://youtu.be/MyLhzUyCmFo
Така мрът путинковите окупанти псета.
Не си оправили кочината. Тръгнали да убиват жени и деца. Ей там мрете окупантьl, педофильl и недочеловеки.
Смерт вам уродьl!
ПутинХуйло!
8.
Абориген Балкански
24.11.2022 23:36:45
7
21
Всяка жаба да си знае гьола / ние нали сме цъфнали и вързали ,че даваме мнения по въпроси които не ни касаят поне на този етап заради блатото в което сме затънали до гушата поради вродения ни нихилизъм към състоянието на собствената ни държава/
7.
USA=RUSSIA
24.11.2022 23:24:27
6
13
Четирима загинали след стрелба в МОЛ в южния руски град Кримск
6.
CC
24.11.2022 23:17:31
13
27
Какъв майдан бе ибрик изпростял. Протестите бяха поредните заради корупция, ниски заплати и високи цени. Няколко години преди това при подобни протести заради корупция и бедност, бяха застреляни десетки работници от най-голямата фирма за добив на газ в Казахстан. И Назърбаев и Токаев са пост комунистически функционери, а Токаев през последните 20 години е заемал важни постове в управлението на Назърбаев. Токаев измести, вече стария и болен Назърбаев. Айде кажи ибрик русоробски, кой от двамата е майданаджията. Мааа ви прости русроби пациенти на кремълския дърт пееерастия. Чуков и Вацев ви пълнят простите тикви с рубладжийска повърня. Путлерчо с болния си план за възраждане на ССС Р искаше да се намърда в Казахстан и след това да осъществи подготвяното от 10 години превземане на Украйна. Само че Китай и Турция му казаха, да излиза от Казахстан. А след като тотално се окенза и цял свят му видя фейк империята, армия, икономика и въобще, клозетната му барака.Още на втория месец всички започнаха да се отдръпват и да заформят нови съюзи.
Аре кажи ибрик, кое от напсаното за ОДКБ, не е вярно?
Намесиха ли се в Уйрайна, в Нагорни Карабах?
Я задай на руски и виж самите руски новини и провери, дали не излязоха от ОДКБ, Азербайджан, Грузия и Киргистан?
Това русоибриците се оказаха най-простите говеда. Да се чудиш, къде са расли, къде са пасли?
Майдан е на майка ти компота от синя слива!
5.
24.11.2022 23:11:18
22
22
Светът на джуджето се разпада с гръм и трясък и то все повече почва да гледа като н.срано!
4.
СС
24.11.2022 22:40:37
25
16
Забрави тъпака как го спасиха от Майдан. Няма добро ненаказано. Скоро може да си "подаде" оставката. Нито Китай, нито Русия, ще допуснат между тях предател. Малко се преувеличава всичко. Да не говорим, че арменеца изпрати Путин до самолета. На някой хора им се иска мечтите им да са реалност. Не забравяйте как изнася ресурсите си Казахстан, който няма морски излаз освен във вътрешно континенталното Каспийско море. Аривидерчи
3.
SS
24.11.2022 22:29:56
18
12
Fake News
2.
Стара работа.
24.11.2022 22:29:49
17
20
Токаев помага с хуманитарна помощ, горива и боеприпаси(за постсъветско оръжие) на Украйна, още от първия месец на войната. В началото всички членки на бутафорния менте аналог на НАТО, отказаха да подкрепят с войски руската агресия, както е по устав. Казахстан се сближи, още повече с Китай, а с Турция подписа военен договор и в Казахстан бе открит завод за производство на Байрактари. На форума в Санкт Петербург, Токаев, седейки до Путин, заяви, че не признава, Луганска и Донецка републики. Всеки се отдръпва от затъващия кремлевски бърдак. Казахите масово поддържат Украйна и в соцмрежите е пълно с клипове на които, казахите унижават постраните ватенки избягали в Казахстан, заради мобилизацията в Русоспията. Има и видеа на които собственици на имоти питат руските кандидат наематели "Чий е крим?" и ако русмангала каже, че е руски, казахите не им дават квартири. Има клипове и с много бити русмангали, заради това че носят Z или че викат Слава Русоуроспия!
Западни фирми разработват най-големите находища в Казахстан, а милиардите и много имоти на Токаев и близките и обкръжението му са на Запад, Лондон и САЩ.
1.
Долу руспия
24.11.2022 21:30:13
26
62
Ахаяхахахахха, всеки бяга от ботоксовия ГНОМ!
Колко е жалко да си скъсана ватенка!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор
Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори