×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От гроба си Мариян Георгиев-Марата, екзекутиран от СИК през 2005 г., е издал Кела


От гроба си Мариян Георгиев-Марата, екзекутиран от СИК през 2005 г., е издал Кела
В кандилото на този гроб е намерена бележката с убиеца на Марата, поръчан от Кела през 2005 г., когато вече е в изгнание в чужбина
Тема в развитие
виж още
скрий
28 Август 2011, Неделя, 16:59 ч.
Автор: Бесове.Бг, Снимки: архив ДЕСАНТ и Бесове.бг

Мариян Георгиев бе най-вярното куче на Мастара и единствен свидетел срещу Дишков в процеса за убийството му, затова бе отстранен три години по-късно

Пламен Дишков-Кела можеше да  обикаля света до края на живота си и да живее от печалбите на публичния си дом в Германия и от рентата от имотите си в България, които регулярно подставените лица му превеждаха в чужди банки, ако не беше един  българин, който се бе зарекъл да отмъсти. Отмъщението е за две поръчкови убийства – на Димитър Стаматов-Мастара през 2002 г. и на Мариян Георгиев-Марата през 2005 г. И двамата са езкекутирани от убийци, пратени от Дишков. Марата беше най-преданият партньор на месарския бос Мастара в подземните му подвизи и специално задължен до края на живота си, защото бе спасен от него след тежка катастрофа през 1998 г. Тогава Мастара е наел хеликоптер, с който раненият му другар да бъде изпратен в столицата и лекуван при най-добрите специалисти, за да бъде върнат към живота.

През 2003 г., когато започва процесът срещу Кела за убийството на колбасарския бос Димитър Стаматов, в съдебната зала, а преди това и пред топкриминалиста Ботьо Ботев като свидетел се явява Марата и дава точни показания за това как е подготвено убийството му, кои са поръчителите, подбудителите, изпълнителят, как е осигурено оръжието. За около три месеца след тези показания той получава десетки есемеси със заплашителен текст, че ще бъде убит.

Мариян Георгиев-Марата, известен с прозвището Елегантния, е убит през 2005 г.
по поръчка на Кела, дадена от чужбина
През 2005 г., когато Марата бе направен на решето в офиса си в центъра на Равда, пресата лансира версията, че е станал жертва на Митьо Желязков-Очите в спора им за недвижими имоти по крайбрежието на Несебър.

„Това бяха измислици на управляващите – на много високо ниво, откъдето се подаваха информации за репортерите. Кела бе покровителстван от СИК, респективно от МВР. Подчертавам, че извеждането му от България през ноември 2002 г., непосредствено след разстрела на Мастара, стана с пълното съдействие на Главна прокуратура, на бургаската РДВР в лицето на тогавашния й директор ген.Красимир Петров, със знанието на тогавашния главен секретар Бойко Борисов. Още в нощта след стрелбата срещу Мастара в Бургас пристигна Ботьо Ботев - по настояване на основните свидетели, които искахме да говорим само и единствено пред него, защото на местните полицаи нямахме доверие. Ботев научи всичко - какво е докладвал нагоре си знае само той. Арести можеха да бъдат извършени веднага. Но е факт, че топченгето получи и оферта - подарък къща в Испания, за да проспи това убийство. Ботев отказа подаръка“, каза източник, запознат с дългогодишното дирене на избягалия гангстер. По неговите следи обаче винаги е имало човек, който е давал информация на нашите служби и на Интерпол, но Кела винаги се е изплъзвал, защото е бил предупреждаван. Този път планът за ареста му на плажа в Португалия е бил брилянтен и в него участие са взели българи, заинтересовани да отмъстят за Мастара и Марата.

Ето какво пише електронният сайт на в.“Десант“ през 2010 г. , когато репортер на вестника се свързва с близките на Марата: „намерихме  

лист с имената на убийците, пъхнат  в кандилото

на гроба му в Ахелой,  Мистериозната бележка съдържа информация за убийците му”
 
Бележката е намерена и предадена на МВР от майка му Донка Георгиева, това става 4 години след показния му разстрел в центъра на курортното село Равда.  Казали й да мълчи докато не излезе истината наяве.
30-годишният Мариян Георгиев загина на 5 април 2005-та година. Застрелян с автомат в офиса си за недвижими имоти. Тялото му беше превърнато в решето от 11-е куршума, а парче стъкло от монитора на компютъра му се беше забило в черепа, след като машината се е взривила от автоматичните изстрели.
Килърите са били трима. Единият шофирал крадената лада, с която нападателите се придвижвали, на другия ден тя беше открита опожарена в нивите край село Ахелой.

Разследването на това убийство все още е в задънена улица.
Мариян Георгиев бе една от знаковите фигури на престъпността по морето. Възпитаник е на спортното училище в Бургас, тренирал е борба. Съученик на Пламен Дишков-Кела, който тренира бокс. Треньорите  на Марата разказват, че бил олимпийска надежда, за разлика от разглезения Кел.  
Смутните години на прехода обаче го извеждат на друг тепих. Още в началото на 90-е  движи с култовите фигури от старото поколение - Румен Гумата и Димо Дебелия. Те влизат по-късно в СИК и изпълняват поръчки за силовата структура. Гумата и Дебелия живеят отдавна в чужбина. Друг от същото обкръжение  - Димитър Стаматов-Мастара, за когото разказахме в предходен брой, и с когото Марата приживе беше  като брат, е покойник. Месец не му достигна да доживее така жадуваното си оттегляне в Испания с любовницата си Валя и двете им деца Димитър и Кристиян.
Мариян обаче е различен от общоприетата представа за манталитета на ъндърграунда. Не носи тежки ланци, не демонстрира груба сила.

Близките му го описват като мъж на честта.

Ползва се с доверието на жителите на Равда. Качествата му го доближават до най-изявените представители на подземния  свят. Сред тях е и друга емблематична фигура Пламен Дишков-Кела. Двамата са съученици от спортото училище, където Кела тренира бокс.  По това време Пламен Дишков вече е издигнат за шеф на СИК за Южното Черноморие.
 „Мастара не можеше да приеме факта, че хлапета на по 19-20 години се изживяват като босове и налагат свои правила да го изтикат от месарския бизнес. Кела искаше дял от цеховете, постоянно му пращаше рекетьори. И макар Кела и Марата да бяха приятели, в отношенията им настъпи разрив. Преди години Димитър спаси живота на Марата, когато се разби с колата си, ангажира хеликоптер за операция в София. Оттогава станаха като братя“, коментират в подземния свят.
Напрежението между Димитър Стаматов и Пламен Дишков достига връхната си точка през януари 2001-ва година, когато мощен взрив, натъпкан с арматурно желязо, разкъса на излизане от дискотека „Фенси“ двама от приближените на Кела - Димо Колев и Добрин Кафеджиев. Бомбата всъщност беше предназначена за Кела, който оцеля по чудо с пукнато тъпанче и наранена пета.

В началото полицаите приписваха взрива на Митьо Очите, който имаше дърпане с Кела заради наркопазара. Дишков обаче беше убеден, че бомбата е поръчана от Мастара и че Марата му е помагал в осигуряването на взрива. През ноември 2002 г. Мастара беше застрелян показно пред хотела, който строеше на бул.“Ст.Стамболов“ в Бургас. По най-бруталния начин – от пълен лаик, нает от Кела за 1000 лв. На гроба му пред поне 100 души,

Мариян Георгиев се заклева: „Ще отмъстя за теб, братко“.

 Той става основен свидетел в процеса срещу убийците. В паузите между съдебните заседания  неизвестен мъж постоянно звъни по телефона му: „Позна ли ме? Обаждам се от името на човека, който ще бъде оправдан“. Показанията на Марата не са достатъчни, за да подкрепят тезата на обвинението, Кела е оправдан на две съдебни инстанции. Междувременно с помощта на МВР е изведен зад граница.
Междувременно срещу Марата се открива нов фронт-този път от Митьо Очите. Негов довереник, покойният вече Георги Купенов, влага парите в земи в бившия студентски лагер между Равда и Несебър. Парцелът обаче е спорен. За него претендират МОН и реститути, от които Купенов  е закупил терена. А Марата е посредник в сделката. Твърди се, че заради забавявнето по казуса Очите бил бесен, понеже изгорял с много пари покрай сделката. Тази версия обаче се отхвърля категорично от близки до наркобоса. „Сумата не е чак толкова голяма за стандартите на Очите. Спорът се разреши в негова полза“, твърдят запознати.
Облаците над Марата обаче се сгъстяват все повече.

След екзекуцията на Мастара Марата продължава да се грижи
за любовницата му Валя и двете сирачета 
По това време представители на подземния свят засичат  Марата зад граница в компанията на полицаи. Той все пак е имал някаква подкрепа, защото е помагал с информация на топченгето Ботьо Ботев, който го предпразва от  наказателната група на Кела, която е обсъждала в комплекс „Перла“ в Приморско план за елиминирането му.

На 28 май 2004-та година първо е запалена колата му, на 8 юли същата година в офиса му е хвърлена ръчна учебна граната. Боеприпасът не избухва, защото е за предупреждение. Заплахите не спират. До 5 април 2005-та, когато е убит в същия този офис.
 
В този офис в центъра на Равда бе застрелян с автомат през прозорците
Марата
  през април 2005г.
В джоба на дънките му полицаите откриват копие от жалба с входящ номер, адресирана до тогавашния директор на РДВР ген. Красимир Петров. Листът е пропит с кръв, но се чете „Г-н Генерал, в четвъртък, в 21.45 часа бях заплашен със смърт. Срещу мен се готви покушение“. В джоба е открита и друга бележка – с информация за пет знакови убийства, останали неразкрити, с конкретни имена и дати, абревиатури и неясни съкращения. Между тях били Димитър Видев-Релакса, застрелян през август 2004-та г. и Георги Николов-Мечката- застрелян пред спортна зала „Атлантик“ през юни 1995-та година. И двете екзекуции са дело на кръгове около СИК.

Освен, че беше предпочитан партньор по морето за столичната мафия, Марата минаваше и за един от най-елегантните гангстери на Южното Черноморие – ларж, с особен чар и мъжко излъчване. Той обаче не създаде свое семейство и дълго време поддържаше дискретна връзка с фризьорка от Бургас. След разстрела на Мастара се беше отдал на грижи за двете му сирачета от Валя, въпреки че месарят имаше законна съпруга и син от нея.“


В категории: Разследване


Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
16
Коментара по темата
16.
До :)
01.11.2022 14:43:09
0
0
През лятото на далечната 1994г., на Слънчев бряг в Калигула, Румен Гумата ми направи услуга за която съм му признателна и до днес. Ако някога го срещна и позная бих му изказала огромната си благодарност.
15.
bez tire
27.12.2012 13:04:08
0
1
O sveshtena prostotiqa,gorkite horica...osvedomeni...veshti dori www.plamendishkov.info
14.
NO NAME
02.08.2012 23:41:26
5
3
iSKMA DA VI KAJA ISTINATA ZA KELA I ZA VSICHKO OKOLO NEGO-MINALO I NASTOIASHTE-TOI BESHE EDNO MLADO MOMCHE KOETO NAISTINA NE ZNAESHE KAK DA SE NALOJI V BOURGAS DA NE GOVORIM V SOFIA,BESHE POD POKROVITELSTVOTO NA STOIL,NO SLED NEGO KELA OSTANA V NISHTOTO,RUMEN GUMATA DA BESHE V CHUJBINA NO VECHE NE E HARCHI SI PARITE OT USA I NE SHTE DA CHUVA ZA TVA VRABCHE,VSICHKI KOITO BIAHA OKOLO NEGO GO NAPUSNAHA NO MAI OTNOVO SHTE SE SABIRAT DA PREVIAT MAFIA V BOURGASKELA DA SI OTGOVARIA ZA TOVA KOETO NAPRAVI,V OTGOVOR NA ATENTATA DO NOVATA POSHTA NALI???????????
13.
системен администратор
17.09.2011 20:33:14
1
9
Асене, като проследиш IP-адреса на "коментар" ще разбереш, че пишещият е от женски пол, при това близък роднина на Кела
12.
Asen Prodanov, Burgas
14.09.2011 20:30:53
0
11
Анонимната жалка отрепка скрила се зад думичката "КОМЕНТАР" е от същата порода отвратителни червеи, бъкащи в помийна яма. Ако то имаше чело, отдавна в него да зееше 9-милиметрова дупка, но то сигурно е татуирано като дивак от джунглата. Нищожество, което се опитва да мисли, че има място сред хората. Не, няма!
11.
:)
03.09.2011 08:36:51
3
3
razriva mejdu Mastara i Kela be6e zaradi Valq naistina,tq be6e prostitutka na Kela i toi se podigrava6e na Mastara ,4e hodi s taq kurva :))
10.
:)
02.09.2011 15:42:49
2
2
Dimo debelq e v zatvora,a Gumata si e v Burgas...kakva 4ujbina be...a za Marata-istina e ,4e Мариян Георгиев бе най-вярното куче на Мастара"-pravite li razlika mejdu priqtel i vqrno ku4e :)) TAZ pak ne sprq da se ma4i da ni ubejdava kolko e bila iskana,am to e qsno-nito se e razvel,nito e priznal decata ama nali e tapa ne moje da se seti,te jenenite taka lajat prostite si kurvi..ste se razveda axaxax
9.
znae6t
02.09.2011 15:02:04
2
3
abe ei,Besove...prestanete da pi6ete gluposti...pone se osvedomqvaite...koito poznava6e Mastara,mnogo dobre znae ,4e 6te6e da zaminava v Ispaniq s jena si,stiga ste slu6ali taq pa4avra Valq kakvo vi laje...da ne zabravq kak i be6e zabraneno daje da spomenava ,4e ima deca ot Mastara-po to4no te sa ot Krasimir...tq si znae koi :))
8.
niama znachenie
30.08.2011 12:37:45
4
13
Marata beshe mnogo dobur chovek i sushto taka mnogo eleganten i krasiv maj ... leka mu prast ........:(
7.
edna jena
30.08.2011 11:24:59
4
14
tozi kela da go razstrelqt publi4no.......grozen e, tap e, selqk e i e klo6ar.........a tozi ot snimkite, marata, izglejda pich, hubav maj e........:)))
6.
коментар
29.08.2011 07:36:39
26
5
До Асен Проданов,
Дано пукнеш като куче дано и да не остане помен от теб и родата ти.
5.
месарят
29.08.2011 00:40:59
5
7
Pitaite Boiko Borisov koi e ubil koi, vsichkite gi znae.
4.
Xxx
28.08.2011 20:56:31
2
3
Пълни ГЛУПОСТ.
3.
staro ku4e
28.08.2011 20:42:10
7
3
sega go pluete, ama predi kato go widehte na palm beach ili drugade se osirahte...a ppmnite li dim4o grudew ot ataka beshe uprawitel tam.
2.
Asen Prodanov, Burgas
28.08.2011 19:38:21
0
39
Кела е отвратителна отрепка, мястото на която е не е на свобода сред хората, а завинаги зад решетките при строг режим. От същото престъпно котило е баща му, който се разполагаше тук с имотите, натрупани по престъпен начин. И неговото място е в затвора, а държавата трябва да конфискува всичките им имоти, независимо на кого са прехвърлени в момента с цел да бъдат спасени от конфискация.
1.
смърт на герб
28.08.2011 17:57:52
4
13
Много смело това, че Боку е знаел за изнасянето на Кела. Поздравления! Ама, това че Мастара видите ли се мразел с Кела, щото Кела му искал процент от месарския бизнес.... За умрелите или хубаво или нищо, ама, не прекалявайте...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ
Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори