×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МВР в момента е трагедия – почти е кремирано


МВР в момента е трагедия – почти е кремирано
Защо да подам оставка, това ще реши ли проблемите с газа, тока, цените..., пита Иван Гешев
26 Октомври 2022, Сряда, 18:48 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Може би в такова състояние не е било след началото на 90-те, казва главният прокурор

В сряда главният прокурор Иван Гешев проведе публична среща в Народното събрание с представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. След нея той отговори на въпроси на репортери:

- Г-н Гешев, може ли да обобщите днес от националното съвещание мерките на прокуратурата за борба с престъпността и корупцията?

- Нашето разбиране е, че става въпрос за система. Система, в която се включва правоохранителната система, МВР, служби, прокуратура и съд. И без да има взаимодействие, без да си говорят тези институции и без едната да функционира, примерно, теоретично, а другите да не функционират, не може да има крайния резултат справедливост. МВР, за съжаление, е в трагично състояние. Може би в такова не е било след началото на 90-те. Виждам, че се полагат усилия от министър Демерджиев за нещо да се направи, но аз подозирам, че ще трябват години за възстановяване на положението отпреди две години, а тогава не беше идеално. Въпреки това в момента е трагедия, то е в насипно състояние, меко казано. Почти кремирано. Извинявайте, че го казвам това нещо.

- На местно ниво не си ли говорят прокуратурата и МВР?

- Няма как МВР да не разкрие престъпление, да не си говори и да воюва с прокуратурата и прокурорът да внесе обвинителен акт. Как ще стане? Как ще има справедливост? Как може да се крие директорът на ОДМВР, за да се вижда с местния прокурор, за да си свършат работата, - за да не бъде уволнен? Как може в един град като Кюстендил да бъде забранено на директорите на ОДМВР-тата да си говорят с кмета? Е как ще се решават проблемите на гражданите? Разберете, трябва взаимодействие! Трябва взаимодействие в интерес на българските граждани. Това, че не харесваш Гешев, не харесваш Демерджиев... ама ние не сме детска градина бе, колеги! Ние сме на тези позиции... ами и аз не харесвам някои политически партии, но ги призовавам на диалог, за да можем да работим в интерес на българските граждани. Това другото е тъжно. Тъжно е за българската държавност, ако въобще вече съществува такава. (...)

Ще бъде изпратено писмо, ако не е изпратено вече, до ДАНС и МВР за създаване на местни екипи, които да извършат първоначален и постоянен мониторинг върху проблемите, свързани с различни видове престъпност. Да обединим усилията си, за да можем да работим за гражданите. Ние призоваваме за диалог и взаимодействие. Няма как без да работим, да постигнем резултат. (...) Ние не можем да решим изцяло проблемите, ако не си взаимодействаме с Народно събрание, с правителство, със съответни министерства. Разберете, не работим ли заедно, както не работихме година и половина, какво се случва? Случва се това, което виждате – че може да се разхождаш по тротоара и да те отнесе някой дрогиран и пиян шофьор. И какво? До следващия път, до следващия път, до следващия път... След като проблемите са ясни и трябва да ги решим, защо да не отнемем колата на този, който управлява моторно превозно средство, след като е употребил алкохол? Добре, няма да се отнема – дерегистрира се. Имай си колата, но не я карай две години! Единственият сигурен начин е да бръкнеш на българина в джоба. Това е! Защо спазваме правилата в Гърция, а в България не ги спазваме? Защо? Защото там се случва веднага – свалят ти табелите. Два дена оставаш на улицата и така... (...)

- В името на диалога бихте ли подали оставка, защото очевидно във Вашата личност се виждат проблеми от някои от институциите?

- Ама вие... поредно. Задавам ви следния въпрос – защо да подам оставка?

- Защото...

- И това автоматично ще реши проблема с газта, автоматично ще реши проблема с тока, автоматично ще реши проблема с цените...

- Ще отпуши диалога, може би.

- Извинявайте, ама аз може да не харесвам председателя на Народното събрание. Това, че не го харесвам, означава ли, че той трябва да си подаде оставката, след като има Конституция и определени законови процедури. В една правова държава това да харесваш някой, да не харесваш някой и да спазваш Конституцията няма нищо общо. Ти трябва да спазваш върховенството на правото и на правовата държава. А там означава да спазваш правила. На база на какво ти в името, говорейки за върховенство на закона, ще нарушаваш върховенството на закона? Това означава, че целта оправдава средствата. Ако аз изляза и кажа "ще си подаде ли шефът на тази парламентарна група оставката, за да може да има прогрес в борбата с престъпността", знаете ли какво ще стане? Ще кажат, че нарушавам разделението на властите. И то ще е така. Защо други хора коментират независимата съдебна власт, а говорят за върховенство на правото, за правова държава, за разделение на властите? Това означава, че въобще не мислят това нещо. Те целят нещо друго. Какво целят – вие може да си отговорите. Може би – овладяване на съдебната система и осъществяване на политически контрол по някакъв начин и въздействие на някого и на някакви процеси. Но това са, естествено, предположения.

*Със съкращения, ползван е въпрос и на друга медия

 


В категории: Крими , Политика


Флагман.БГ Apple вкарва ChatGPT в iPhone Apple вкарва ChatGPT в iPhone 17/05/2024, Петък 13:20 0
26
Коментара по темата
26.
Дидо
27.10.2022 09:06:29
0
2
До 25 - Това добре, но по един такъв списък и за ДьеПьеСье и ГЕРБ или за тям няма информация?Жалки сте!
25.
До 1 #Кой е ДС мафията
27.10.2022 00:48:24
4
13
*Основатели на „Да, България“ са:*
- Кристиан Таков, внук на члена на Политбюро на ЦК на БКП Пеко Таков и
партизанката-терористка Вълка Горанова
- Христо Иванов – Бойкикев, внук на чугунения болшевик Недялко Бойкикев
- Ивайло Мирчев, син на първия секретар на общинския съвет на БКП в
Крушари, Добричко.

- Спонсор на „Да, България“ е Иво Прокопиев, син на висш офицер от УБО,
назначен лично от Тодор Живков за шеф на ловния резерват на Политбюро
във Воден
- Коалиционен партньор на „Да, България“ е генерал Атанас Атанасов,
прокурор в Разградско по време на Възродителния процес, командирован там
с решение на ЦК на БКП.
Толкоз. Има ли нещо неясно и нещо евроатлантическо в това?
Душата им на тези момчета е комунистическа, какво да говорим за кръвта.
24.
ОПГ ПП+ДБ са подлоги на мафията
26.10.2022 23:51:30
1
14
Ако не са във властта ще се спихнат, защото не са изпълнили задачите,възложени им от мафията!
Нито Бобокови,нито Баневи, нито Божков, нито дори Прокопи, да не споменавам Арабаджиеви, ще продължат да плащат на тези лузери, а след това Гешев ще си свърши работата и ще ги прати на "топло", защото дори съдилищата на Прокопи няма как да не ги осъдят за престъпленията им!!!
23.
хахаха
26.10.2022 23:03:59
1
12
"Защо да подам?"

хахаха
22.
Haha
26.10.2022 22:52:23
1
7
И преди и сега пациенти на МВР са само дилари и наркомани . Тук там някой пропуснал да плати в ДАНС такса спокойствие ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС хващат го за да му покажат кой е по по най пак го пускат .
21.
Гочето
26.10.2022 22:09:22
5
22
Присмял се хърбел на щърбел. В МВР имало корупция , а в прокуратурата нямало. Е на това старите хора му викат гьонсуратлък !
20.
Hahha
26.10.2022 21:53:30
3
10
МВР е символ на корупция от както се помня. 90% от хората като чуят думата корупция и правят веднага асоцияция с МВР.
19.
Бай....
26.10.2022 21:45:53
14
12
Ей, прасенце, и твоята Коледа идва !!!
18.
A далаверата “Капитан Андреево”
26.10.2022 21:43:53
27
23
След като “Промяната” поема управлението на БАБХ, на чието подчинение е санитарният контрол на “Капитан Андреево”, и го управлява десет месеца, броят на стоките, които въобще не минават през контрол, рязко се увеличава, а създаденият хаос на границата е напът да предизвика дипломатически скандал с Турция и да лиши България от правото да бъде най-голямата европейска граница, през която се осъществява контрол на стоки за целия Европейски съюз.
17.
...
26.10.2022 21:26:42
2
2
Че то всеки който се напие може да се представи за прокурор- ще се говори с прокурори в кабинетите им и в работното им време. През другото време всички сме граждани и трябва да спазваме обществения ред, включително и консумиралите и консумиращите алкохол.
И каква справедливост е имало досега? Освен, че не се намират данни за наказателни производства на някои брутални длъжностни лица- също търсещи данни за платежоспособни, за да им бъркате в джобовете и да провокирахте и данъчната и осигурителната система срещу другите-"колегите от НАП нямат право да ви съставят Акт за нарушение ..."- ваши прожета -главен експерт, вече началник на отдел ги говорят тия на хора, които не оспорват нарушението, а са принудени по- няколко пъти да входират едни и същи документи, и тия служители уж работят в сътрудничество с тия системи, и могат да си позволяват много непозволени от кодексите и законите злоупотреби и демонстрации на неетично поведение и неграмотност за сметка на други, които биват поставяни в условия на стрес, включително и за правописни грешки, понеже и Органите на Прокуратура могат да бъдат излъгани от същите.
"Система в която се включват правоохранителна дейност, МВР, служби, Прокуратура и съд."- теоретично! На практика, ако началникът ти те види да разполагаш с парични средства или те види, че си посетил фризьорски салон и си ползваш услуги срещу заплащането й по ценоразпис е корупция и си корумпиран служител, предложен за съкращение поради липса на защита от съкращение по КТ.
16.
За едни комисионни иде реч
26.10.2022 21:19:49
11
24
За газовите доставки има образувано досъдебно производство в Националната следствена служба!
15.
Кога ве закрилник на....
26.10.2022 20:53:12
8
26
Очакваме с нетърпение разследвания и резултати по сигналите заради корупционните схеми на “Капитан Андреево“, кражбата на милиони за строителството на АМ "Хемус", по-тънките слоеве асфалт при изграждането на АМ "Тракия", чекмеджето на лидера на ГЕРБ – Бойко Борисов, ощетяването на държавата с над половин милиард лева от налозите върху хазартните игри по времето на управлението на ГЕРБ и по редица други случаи, предизвикващи справедливото възмущение на българските граждани.

Това се посочва в позиция на “Продължаваме Промяната”
14.
ПП и ДБ не са хора,аватари са
26.10.2022 20:10:33
37
19
Аватарите на мафията искат да махнат Гешев, това им е и платформата, а мечтата им е да го сменят с Дамаджан Чашков, който е еманация на корупцията!
13.
Дебил ли си?
26.10.2022 20:07:29
18
47
Те хората искат да те махнат и разследват за престъпленията и закрилата срещу организираната престъпност с бели якички, той ги канил на среща.
12.
Каскетски
26.10.2022 20:02:05
22
55
И ти и аверите ще си платите и то скоро.
11.
Страх тресе кочината на Прокопи
26.10.2022 20:01:15
28
16
"Има наказателни производства за посредниците
в газа и изнасяне на класифицирана информация."
От куртоазия и заради следствена тайна главният прокурор пропусна да
поясни, че производствата са срещу Кирил и Асен *(за газа)* и срещу Лена
Бориславова, която е предоставяла секретни документи на Атанас Чобанов
от сайта "Бърд".

Чакаме не само производство, но и реализация. Крайно време е. Крайно
време е и да се посочат конкретните имена на политиците. Тези типове в
момента коват закони в НС и претендират за участие в правителство.
Менторстват, размахват пръст, плюят главния прокуро и искат главата му.
И все говорят за съдебна реформа.
10.
Борис
26.10.2022 19:56:27
13
20
Навсякъде по света във всяка една сфера залагат на правила и професионалисти, а в българското МВР най много залагат на " нашия човек" и " човека е готов ако го направим да даде пари". Сбъркана шуробажинащина. За три години го направиха началник.
9.
Pi ar sevi boiko
26.10.2022 19:52:02
21
50
Приятелчето на боко чекмеджето, мега нагъл и прост тип. Типичен представител на ОПГ-то от банкя.
8.
Олеле гъзът на педалите се подпали
26.10.2022 19:49:58
41
22
Националната следствена служба разследва кабинета "Петков"!
Надявам се народните представители от „Демократична България“, на които изпратих покана и в предишното Народно събрание, също да участват в този диалог. Липсата на участие и желание за разговор ще означава три неща – страх, липса на аргументи или и двете
7.
Дечо пора
26.10.2022 19:36:33
23
33
Тоз кат го видя и ми се подига.
6.
ха ха ха
26.10.2022 19:31:53
20
45
Прокуратурата е комедия !
5.
4u
26.10.2022 19:26:39
12
18
.!.
4.
Гербераст
26.10.2022 19:23:49
21
42
Всичкото джандарас е мазен герберас барабар с ванко гешевиц
3.
До 1
26.10.2022 19:15:10
53
29
Мисли, който може, а ДБ и ПП само се потят и пърдят!!!
2.
мислещ
26.10.2022 19:00:43
22
63
Гешев, Гешев...трагедия е, че имаме за главен прокурор такъв като теб!

Ти не си нищо повече от слуга на ония двама дебелаци, дето опоскаха държавата. Каквото ти кажат, това правиш!
И въобще с какъв акъл излизаш и говориш по теми, които простата ти кратуна няма капацитета да осмисли?

Жадувам момента, когато най-после ше имаме независим и кадърен главен прокурор!
1.
Smith
26.10.2022 18:59:44
31
76
Пазителя на ДС мафията и темелът на корупцията в България - Гешев, ръси мозък относно недъгавата съдебна система, на която самият той е отпаден продукт. Той "обичам да се правим на луд, ама Вие, г-н Борисов се справяте много по-успешно"
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Семенцата от канабис случайно се появили в градинката на ченгетата Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори