×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Интимната хармония в двойката: 9 основни правила


26 Октомври 2022, Сряда, 21:41 ч.
Автор: Флагман.бг

Ако една двойка се стреми да се чуе и да говори откровено за интимността, тогава вероятността сексуалният й живот да е жизнен и богат е много голяма

Известно е, че хармоничните отношения в двойката и редовният сексуален живот имат положително въздействие върху цялостното здраве на човек. Мъжът и жената придобиват огромен емоционален заряд с положително психологическо въздействие. Правенето на любов нормализира физиологичните процеси, подобрява кръвообращението, облекчава главоболието, безсънието, спазмите, насърчава доброто настроение и бори стреса.

Какви правила трябва да се спазват, за да се постигне сексуална хармония? 

Комуникация
Диалогът е важен за всяка връзка. Ако една двойка се стреми да се чуе и да говори откровено за интимността, тогава вероятността сексуалният й живот да е жизнен и богат е много голяма. Ако нещо ви притеснява, не отлагайте откровения разговор. Отделете подходящото време, за да говорите спокойно и позитивно за това как се чувствате, като използвате фразите: „Бих искал/а да...“ или „Чувствам се...“

Развиването на изкуството на сексуалната комуникация не е лесно, изисква време и търпение. Но това умение ще укрепи връзката и ще помогне за разнообразяване на сексуалните сценарии.

Прелюдия
Докосването е основата, върху която се гради човешката сексуалност. Любовната игра и чувствените игри са мощен сексуален заряд и са неразделна част от ярките, незабравими усещания. Докато правите любов, вниманието ви не трябва да е насочено само към гениталиите. Не забравяйте, че сексът не е просто механичен полов акт, а чувствено удоволствие, върхът на интимността, обогатяващ и двамата партньори.
Желателно е нуждите на партньорите да съвпадат, в противен случай би било трудно да се постигне сексуална хармония. Но дори и да се окаже, че нямате идеална сексуална съвместимост, битката не е загубена. В този случай може да потърсите помощ от специалист.

Чувствен акцент
Всеки мъж смята за необходимо да доведе партньорката си до оргазъм . Ако това не се случи, той започва да развива комплекс. Между другото, една от причините за симулиране на оргазъм от страна на жената е именно желанието й да защити любовника си от подобни мисли. Оказва се, че сексуалното удоволствие и оргазъм не са едно и също нещо. Оргазмът е само част от интимността. Проучванията показват, че ако една жена успее да постигне освобождаване в 50% от случаите, това е абсолютна норма. Фокусирайте вниманието си върху чувствеността на процеса, а не върху постигането на оргазъм, съветват експертите.

Осъзнатост
Нашето общество не приема сексуалното възпитание. Много възрастни просто се притесняват да говорят с децата си за това. Като резултат, последните намират отговори на своите въпроси от други източници, обикновено в Интернет. Не е трудно да се досетите какво качество е тази информация.  
Осъзнаването, разбирането и приемането на различията ни с другия партньор е в основата на една хармонична сексуална връзка.

Разнообразие
За да поддържате пламъка на страстта, може да измисляте нови ритуали, да експериментирате, да сменяте „активни“ и „пасивни“ роли. Например, ако инициаторът на интимността винаги е единият партньор, променете това. Съблазнявайте, играйте, изследвайте взаимно сексуалността си. Пътуването в търсене на нови ерогенни зони ще ви зарадва с невероятни открития.

Време за двама
В безкрайният поток от проблеми си е трудничко да се поддържа еротично настроение и да се намери време за интимност. Но така наречената емоционална раздяла ще ви помогне да се настроите един към друг. Прибирайки се у дома, оставете всички външни проблеми пред вратата, научете се да се абстрахирате от тях. Намерете възможност да останете сами, „скрийте се“ извън града за уикенда, организирайте романтични вечери.

Компромис
Обикновено желанията на партньорите не съвпадат на 100%. Ако мъжът упорито се стреми само към собственото си удоволствие, без да се интересува много от удоволствието на жената, тогава нейната сексуалност постепенно може да изчезне.
Ето защо, дългосрочните връзки, включително сексуалните, са невъзможни без търсене на компромис. За да се разбирате по-добре в правенето на любов, изслушвайте партньора си, вземайте предвид неговите невербални реакции, обръщайте внимание на нуждите му. Ако възникнат разногласия, разрешавайте ги конструктивно, без да се обиждате взаимно.

Граници
Всичко, което се случва в леглото между двама души, трябва да става по взаимно съгласие. Любовта не търпи насилие. Ако вашият партньор предложи експерименти, трябва да отговорите деликатно, но ясно: „Да, бих искал/а да опитам“ или „Не, още не съм готов/а“.

Любов 
Всеки човек се стреми към любов и иска да постигне щастие. Може би в момента нямате любим човек до себе си. Това не значи, че задължително трябва да се лишите от възможността за интимен контакт. Сексът, основан единствено на страст, може да бъде незабравим, но, като правило, такива връзки са най-често краткотрайни. Само взаимната любов, нежност, доверие, уважение и искрена подкрепа осигуряват силна връзка, твърдят специалистите.

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg


В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин 12/05/2024, Неделя 09:20 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ето как да почистим щорите, без дори да ги сваляме от прозореца: лесен лайфхак Ето как да почистим щорите, без дори да ги сваляме от прозореца: лесен лайфхак Ако пластмасовите щори са пожълтели или имат упорити петна, използвайте сода бикарбонат Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Повечето плодове и зеленчуци на борсите се продават с увеличение Вземат мерки срещу преписвачите на Матури 2024 Вземат мерки срещу преписвачите на Матури 2024 На 17 май е задължителният държавен зрелостен изпит по български език и литература Летният сезон започна, курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи Летният сезон започна, курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи По традиция в „Златни пясъци” по-голямата част от гостите са от Румъния Времето днес ще ни ошашави, ето какво да очакваме в неделя Времето днес ще ни ошашави, ето какво да очакваме в неделя Прогноза за неделя - 12 май 2024 г.  Томина неделя е! Необикновени имена черпят, а обичаят повелява да бъде "погребан" мъж Томина неделя е! Необикновени имена черпят, а обичаят повелява да бъде "погребан" мъж В народната представа се свързва с много по-древни езически повелители на небесните летни бури – град, дъжд, огнена стихия Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото в къщата имало плъхове 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество
Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори