×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не виждам никаква драма в подкрепата за Рашидов


Не виждам никаква драма в подкрепата за Рашидов
Всички партии трябва да свикнат, че ще работят в коалиции – така е в целия свят, коментира Виолета Комитова
21 Октомври 2022, Петък, 19:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Четири партии гласуваха "за" него от уважение, това не е коалиция, казва бургаската депутатка от БВ

Арх. Виолета Комитова е сред дебютантите в новия парламент. Тя стана депутат от Бургас от формацията на Стефан Янев „Български възход“ (БВ). Комитова бе регионален министър в служебните правителства на Янев миналата година. Потърсихме я за коментар в кулоарите на парламента след развръзката с избора на ръководство на 48-ото Народно събрание.

- Г-жо Комитова, Вашата група бойкотира заседанието на парламента вчера и днес до един момент. Удовлетворени ли сте от развитието на ситуацията?

- Думата не е „бойкотира“. Това е неправилна интерпретация на нашето поведение. На Председателски съвет партиите търсеха консенсус около една обща фигура, която да изберем за председател на Народното събрание, тъй като те не се разбираха и това се виждаше по кандидатурите, които се издигат, и по гласовете, които събират. Нашите 12 гласа не стигаха на нито един от кандидатите да получи повече от половината гласове. Затова нашето присъствие в залата в един момент стана безсмислено. Колкото повече ставаха кандидатите, толкова по-безсмислено ставаше нашето стоене в залата. Идеята на „Български възход“, идеята на генерал Стефан Янев винаги е била при толкова раздробен парламент председателите на съответните партии да се обединят около една кандидатура. Но те, за съжаление, два дена не можеха да се обединят и, както видяхте, днес се постигна някакво болшинство. Не се обедини целият парламент, но все пак се постигна някакво решение. Така че аз сега съм удовлетворена. Мен ме беше срам от този дебат, който водихме. Може ли седем партии да издигат представители за председател на парламента и да се раздробяват гласовете?! Всички партии вече трябва да свикнат, че ще работят в коалиции. Това е не само в България, но и в целия свят. Само в тоталитарните режими има по една партия. Тъй като претендираме, че сме демократична държава, трябва да приемаме и различните от нас. В тоталитарните режими има една партия, която стои дълго време на власт и сама си взима всички решения.

- Смятате ли обаче, че това ваше поведение допринесе за разрешаването на ситуацията?

- Не, не мога да кажа. Ние сме най-малката партия. За първи път сме в парламента. Ключът беше в големите партии, които имат опит, които са били в Народното събрание и които трябваше да проявят отговорност към българските избиратели. Всички ни обещават отговорност и светло бъдеще, но аз не видях такава отговорност в изминалите два дни, тъй като издигането на много на брой кандидати явно предварително обричаше избора на неуспех.

- Вежди Рашидов обаче е все пак противоречива фигура. Ето, например, сега „Ние идваме“ излязоха със становище, че се е оформила коалиция „Мултигруп“. Това не Ви ли притеснява?

- Не мога да коментирам каква е тази коалиция. Това не е коалиция. Четири партии от общо седем решиха да подкрепят неговата кандидатура като уважение към неговата възраст, към неговия опит, към неговото умерено поведение, към неговата толерантност. И аз не виждам в това никаква драма.

- Смятате ли, че това може да отключи едни разговори за коалиция в подобен формат?

- Не мога още нищо да ви кажа. Виждате, че Народното събрание току-що си избра председател и зам.-председатели. Тепърва предстои работа по правилника, по съставянето на комисиите. Много е далеч този разговор.

- Все пак за „Български възход“ този формат, който се заформи, допустим ли е?

- Ние никога не сме правели сметки какво за нас е допустимо. В случая става дума да работи това Народно събрание. Това според мен е в интерес на всички български граждани – и за избирателите на ДПС, и за избирателите на ПП, и на БСП, и на ГЕРБ, и на вас, и на мен. Никакъв спор не би трябвало да има по този въпрос.

- Вие бяхте в едно правителство с Кирил Петков и Асен Василев, включително и със Стефан Янев. Т.е. за Вас не е ли по-добре коалицията на бъдещото управление да е около „Продължаваме промяната“, или смятате, че трябва да е около ГЕРБ?

- О, не, много е далеч да се говори за бъдещо управление.

- Какво е Вашето предпочитание?

- Не мога да ви кажа. Аз гледам колко са конструктивни партиите в парламента. Ще гледаме и колко ще се стараят да решават проблемите на гражданите и на бизнеса. За нас това е национален интерес – да се защитят всички граждани и целият бизнес, който пълни бюджета, за да може да съществува нашата държава. Не знам кой какви политики ще разгърне в парламента...

- Как си представяте да работите с ГЕРБ и ДПС, срещу които Вие проведохте, бих казал, сериозни акции като регионален министър включително?

- Аз никога не съм изпитвала злоба към никого – такъв ми е характерът, и когато съм разкривала някакви управленски практики, които според мен са неправилни, винаги съм твърдяла едно нещо – че тези практики не бива повече да се повтарят. Трябва да се поучим от грешките си, за да можем да продължаваме напред с по-правилни управленски решения. Много пъти са ме питали – ще разследвате ли този, ще обесите ли онзи. Аз не съм в такава позиция, нито съм говорила по този начин. Разкриването на лоши управленски практики за мен е част от пътя, по който ние вървим. Както в личния си живот ние постоянно правим грешки и ако не се поучим от тези грешки, не можем да продължим напред. Същото е и в управлението. Ако не се поучим от грешките и ако не си ги признаем, ние не бихме могли да вървим напред или по-скоро ще повтаряме същите грешки. Специално за нещата, с които аз се занимавах – аз бранех парите на всички български данъкоплатци, без значение кой от коя партия е. И без да очаквам място в парламента или някаква друга позиция в нашето общество. Така че съвестта ми е чиста.

- А ще може ли да опазите парите и в управление заедно с ГЕРБ и ДПС?

- Не мога да кажа. Никога не е говорено за такова нещо и аз не виждам дори да има база за такъв разговор, или някакви знаци. Ние три дена се борим с (избора на) председател на парламента.

 


В категории: Политика


7
Коментара по темата
7.
Цирк 7/8
22.10.2022 08:51:10
4
2
Единият от Израел, другият от Канада!
Пратени тук да унищожат България!
И види се добре го правят...
Чифута Лорчу, Кирча Тъпото, Кокорчо Швестера, Пълна пародия са смешковците.
6.
Системата ви ни уби
22.10.2022 03:17:44
7
2
Вежди има моето уважение, държи се мъжки. Бил мултак, защото се познавал с Илия Павлов. :)
А тези, дето "ремонтираха" държавата с пари на Божков, Василев и Прокопиев, те какви са? Продажници, подлеци и некадърници. Маямата, като ходи в Нове Холдинг да проси от най-голямата мутра, Човека с 19 обвинения, тя каква е?
5.
Библиотекаря
21.10.2022 22:30:52
2
8
Вежди е планираното реанимиране на отритнатата бг политическа схема на управление на държава, която схема е доказала своята порочност и неспособност.
Българите са христиани и трябва да прощават, но не и на тези, които хулят Господ.
Вежди е един от тях.
4.
главният мултак
21.10.2022 21:46:07
2
13
От поцинковани кофи към склуптуриране. Дълбаем дъното.
3.
Рашидов
21.10.2022 19:32:13
5
19
И аз не виждам никаква драма партизаните и мутрите да управляват след 1944година и до сега. Мутри, комунисти, партизани, чалгари, доносници, милиционери и т.н.. Държавата изчезва окрадена.
2.
Малкия Мук
21.10.2022 19:18:35
10
16
Проста лелка
1.
Достойна
21.10.2022 19:12:28
28
10
Една от достойните личности в парламента. За съжаление са малко като нея
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори